4 måter å fjerne akrylmaling fra huden

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fjerne akrylmaling fra huden
4 måter å fjerne akrylmaling fra huden
Anonim

Akrylmaling strøk jevnt og tørker raskt, men det kan være vondt å komme av huden din hvis du har hatt et uhell. Heldigvis er huden fet og ikke-permeabel, noe som betyr at akrylmaling har vanskelig for å sette seg opp på overflaten. Å fjerne akrylmaling fra huden din handler om å behandle stedet raskt og finne det riktige stoffet for å løse det opp.

Trinn

Metode 1 av 4: Behandle malingsflekker med såpe og vann

Fjern akrylmaling fra Skin Step 1
Fjern akrylmaling fra Skin Step 1

Trinn 1. Behandle malingsstedet umiddelbart

Hvis du nettopp har fått maling på huden din, og den ennå ikke har hatt tid til å tørke, må du behandle området med en gang. Når malingen har begynt å sette seg opp, vil den stivne og stivne på plass, noe som gjør den mye vanskeligere å fjerne. Maling som fremdeles er våt, bør vaskes bort uten store problemer.

Dette er spesielt viktig for større søl, ettersom de vil være mer stygge og vanskeligere å få ut når de tørker

Fjern akrylmaling fra Skin Step 2
Fjern akrylmaling fra Skin Step 2

Trinn 2. Skyll stedet med varmt vann

Hell litt varmt vann over det berørte området. Varmen i vannet vil løsne maling som har begynt å tørke, og mye av det bør vaske bort av seg selv. Skylling av huden svekker også malingens hold ettersom huden blir glatt.

  • Du kan kanskje bli kvitt friske malingsflekker helt på denne måten.
  • Akrylmaling er en vannbasert emulsjon, noe som betyr at de er designet for å være løselig i vann.
Fjern akrylmaling fra Skin Step 3
Fjern akrylmaling fra Skin Step 3

Trinn 3. Bruk en mild såpe til å vaske området

Bland en mild håndsåpe eller flytende vaskemiddel under med vannet til det dannes skum. Vask området grundig, trykk fast med hånden eller vaskekluten.

Vanlige oppvasksåper er ideelle for denne typen jobber, siden de inneholder slipende elementer og forbindelser som skjærer gjennom tørkede flekker

Fjern akrylmaling fra Skin Step 4
Fjern akrylmaling fra Skin Step 4

Trinn 4. Gjenta og tørk

Hvis såpe og vann lykkes med å fjerne malingsflekken ved første forsøk, tørk området og kall det en dag. Ellers må du kanskje gjøre et nytt pass til den gjenværende malingen blekner og vasker bort. Prøv å såpe opp igjen. De overflateaktive stoffene i såpen kombinert med gjentatte skrubbinger bør kunne få ut det som er igjen.

Metode 2 av 4: Vask bort akrylmaling med babyolje

Fjern akrylmaling fra Skin Step 5
Fjern akrylmaling fra Skin Step 5

Trinn 1. Vask med såpe og varmt vann

Fukt det berørte området med varmt vann for å løsne malingen og skummet opp med et mildt flytende vaskemiddel. Fjern så mye av malingen som mulig med såpe og vann. Tørk området grundig med et håndkle før du påfører babyolje.

På grunn av det avstøtende forholdet mellom vann og forskjellige oljer, vil babyoljen få problemer med å fungere hvis huden fortsatt er våt

Fjern akrylmaling fra Skin Step 6
Fjern akrylmaling fra Skin Step 6

Trinn 2. Gni babyoljen inn i huden

Klem en unse eller to med babyolje direkte på malingsstedet og masser det inn i huden. Arbeid tørket maling bort med fingertuppene, eller med en bomullsdott eller svamp hvis flekken er spesielt sta. Babyolje er flink til å bryte opp og løse opp tørket akryl og oljebasert maling.

  • Babyolje er et alternativ som er mye mildere og mer gunstig for huden enn malingsfjernere som bruker sterke kjemikalier som hovedmidler.
  • Ved å bruke et mildt slipende redskap som en bomullsdott eller svamp vil det hjelpe å skure maling ut av de dypere konturene av huden.
Fjern akrylmaling fra Skin Step 7
Fjern akrylmaling fra Skin Step 7

Trinn 3. Skyll bort den løse malingen

Kjør litt varmt vann over området igjen for å vaske opp den oppløselige malingen. Om nødvendig, bruk en ny klat babyolje på de resterende flekkene. I tillegg til å slette tøffe malingsflekker, vil babyoljen også la huden din føles glatt og fuktet.

Metode 3 av 4: Fjerne akrylmaling ved bruk av sprit

Fjern akrylmaling fra Skin Step 8
Fjern akrylmaling fra Skin Step 8

Trinn 1. Vask området med såpe og vann

Hvis malingen allerede har tørket på huden, trenger du ytterligere tiltak for å fjerne flekken. Start med å vaske området med såpe og varmt vann. Løsne malingen så mye som mulig for å svekke holdet på huden. Skrub området lett mens du vasker.

Klapp området med et håndkle før du fortsetter å behandle stedet, slik at vannet på huden din ikke fortynner alkoholen

Fjern akrylmaling fra Skin Step 9
Fjern akrylmaling fra Skin Step 9

Trinn 2. Påfør gnidningsalkohol på en klut eller bomullsdott

Ta en vaskeklut eller en stor bomullspinne. Dusje kluten eller bomullsdott med omtrent en unse standard gni alkohol. Alkohol er et løsningsmiddel for akrylmaling, noe som betyr at det vil begynne å bryte ned malingen når den er påført huden.

  • For å lette påføringen, trykk kluten eller bomullspinnen til munnen på alkoholflasken og snu den opp ned, slik at du får en kompakt sirkel som er perfekt for skrubbing.
  • Ren sprit er en av de mest anbefalte metodene for å fjerne maling fra forskjellige overflater.
Fjern akrylmaling fra Skin Step 10
Fjern akrylmaling fra Skin Step 10

Trinn 3. Tørk malingsstedet kraftig

Tørk av området med vaskeklut eller bomullsdott for å fukte det og gi alkoholen tid til å begynne å virke på malingen. Gå deretter over malingsstedet med alkohol ved hjelp av små, sirkulære streker for å lokke malingen ut av sprekkene på hudoverflaten. Skrub området til all maling er borte, og påfør alkohol etter behov.

Du må kanskje skrubbe ganske kraftig for å nå maling som har satt seg dypt inn i huden

Fjern akrylmaling fra Skin Step 11
Fjern akrylmaling fra Skin Step 11

Trinn 4. Vask og tørk huden

Når alle spor av maling er fjernet, vask og tørk området for å fjerne det fra eventuelt resterende sprit. Isopropylalkohol er lett irriterende for huden, og kan forårsake rødhet og irritasjon hvis den ikke skylles bort.

Metode 4 av 4: Slå av akrylmaling med aceton

Fjern akrylmaling fra Skin Step 12
Fjern akrylmaling fra Skin Step 12

Trinn 1. Kjør litt varmt vann over malingsstedet

Løsne og våt malingen på nytt med varmt vann. Skrap bort flak eller tykkere områder med en negl. Skyll området til bindingen mellom malingen og huden under den begynner å vike.

Fjern akrylmaling fra Skin Step 13
Fjern akrylmaling fra Skin Step 13

Trinn 2. Bløtlegg hjørnet av et håndkle med aceton

Finn et tykt, mykt håndkle og dypp det ene hjørnet i en beholder med aceton. La overflødig aceton dryppe av håndkleet før du bruker det til å behandle malingsflekker på huden. Brett eller haug resten av håndkleet opp under det gjennomvåt hjørnet for å lage en skrubbeoverflate.

  • Aceton er en hardere erstatning for den mildere gnidningsalkoholen, og bør bare brukes når såpe og vann og alkohol ikke har fjernet flekken.
  • En av acetons vanligste bruksområder er som neglelakkfjerner, noe som betyr at det har vist seg å fungere effektivt på tørket på akrylmaling.
Fjern akrylmaling fra Skin Step 14
Fjern akrylmaling fra Skin Step 14

Trinn 3. Trykk håndkleet til malingsstedet

Påfør det aceton-gjennomvåt håndkleet på malingsstedet og hold det der i tretti sekunder til et minutt. Acetonen kan forårsake en svak brennende eller irritert følelse; dette er normalt. Når du holder håndkleet over stedet, vil acetonen tære bort den tørkede malingsflekken.

På grunn av de lett kaustiske egenskapene er aceton irriterende for huden, men er vanligvis ikke farlig. Sørg for at du ikke har kjent allergi eller intoleranse overfor aceton før du bruker den til å behandle huden

Fjern akrylmaling fra Skin Step 15
Fjern akrylmaling fra Skin Step 15

Trinn 4. Tørk av eventuell gjenværende maling og vask huden

Skur stedet med hjørnet av håndkleet. Når mesteparten av malingen er borte, skyll håndkleet med varmt vann og skrubb igjen. Dette vil fortsette å bryte ned malingsflekken samtidig som du fjerner acetonet fra huden din. Når malingen er helt borte, vask området med mild såpe og varmt vann og tørk.

Vask alltid huden etter at den har kommet i kontakt med aceton

Tips

  • Behandle et malingsspill så raskt som mulig for å forenkle oppryddingen.
  • Du kan også prøve å bruke håndsprit eller babyolje for å løsne akrylmaling som allerede har tørket på huden.

Advarsler

  • Avstå fra å bruke akrylmaling som kropps- eller ansiktsmaling, da det ville være vanskelig og muligens smertefullt å fjerne maling fra store områder av huden. Bruk kun spesifiserte kropps- eller ansiktsmaling til dette formålet.
  • Hvis du viser allergiske symptomer som vedvarende kløe, hevelse, svimmelhet eller pustevansker etter å ha kommet i kontakt med enten akrylmaling eller aceton, må du oppsøke lege umiddelbart.
  • Selv om akrylmaling generelt er giftfri, kan noen akrylmaling inneholde latex, som er et vanlig allergen.
  • Aceton skal bare påføres områder av huden belagt med tørket maling, og bør ikke stå i kontakt med huden i mer enn et par minutter om gangen.

Anbefalt: