3 måter å rengjøre glassfiberbaderom

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre glassfiberbaderom
3 måter å rengjøre glassfiberbaderom
Anonim

Du kan være litt tapt når det kommer til riktig rengjøring av dusj eller badekar i glassfiber, men du er absolutt ikke alene. Slitasje skaper flekker og riper på baderomsflatene, og vanligvis er de ganske enkle å håndtere. Glassfiberoverflater er imidlertid mer en utfordring å rense på grunn av deres følsomhet. Rengjør, fjern flekker og bevar badekaret eller dusjen i glassfiber, slik at det ser nytt ut.

Trinn

Metode 1 av 3: Utføre rutinemessige rengjøringer

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 1
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 1

Trinn 1. Velg eller lag en ikke-slipende rengjøringsløsning

For en generell rengjøring, fyll en bøtte med varmt vann og tilsett en skvett flytende vaskemiddel. Legg mer såpe i bøtta din hvis du tror du kommer til å ha det vanskelig å skjære gjennom gjenstridig smuss og skitt.

  • Velg ikke-slipende rengjøringsmidler som oppvask- og oppvaskmidler, husholdningsrengjøringsmidler til alle formål, baderomsrens eller natron.
  • Unngå slipende rengjøringsprodukter, for eksempel skurepulver, siden disse kan skade badekaret eller dusjen i glassfiber.
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 2
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 2

Trinn 2. Påfør rengjøringsblandingen med en ikke-slipende applikator

Dypp en myk svamp i bøtte med varmt såpevann og skrubb forsiktig overflaten på glassdusj eller badekar. Hvis du ikke bruker en myk svamp, må du kontrollere at applikatoren din er laget av nylon, polyester eller polyuretan.

Ikke bruk skureunderlag, stålull eller skraper fordi de vil være for harde mot glassfiber

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 3
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 3

Trinn 3. Skyll vekk rengjøringsoppløsningen og tørk overflaten med et håndkle

La rengjøringsløsningen sitte på glassfiberoverflatene i omtrent en time. Skyll deretter badekaret eller dusjen grundig med varmt, rent vann og tørk det med et håndkle.

Metode 2 av 3: Fjerne tøffe flekker

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 4
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 4

Trinn 1. Fjern såpeskum med natron og vann

Når såpeskum har samlet seg, kan det være vanskelig å komme seg av med vanlige baderomsrensere. Bland vann og natron til den har en pasta-lignende konsistens og påfør pastaen på såpeskumområdene. La den påførte blandingen være i fred et par timer og skyll den deretter av med varmt vann.

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 5
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 5

Trinn 2. Bruk en syre til å løse opp gjenstridig såpeskum

Mer utfordrende såpeskum kan trenge en syre, for eksempel eddik, for å oppløse den. For best resultat, suge en klut med eddik og dekk til det flekkete området med den i omtrent en time. Etter at du har fjernet kluten, rengjør området med varmt såpevann og en myk svamp.

Sterkere syrer, som fortynnet murinsyre, bør bare påføres mens du bruker gummihansker og som en siste utvei

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 6
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 6

Trinn 3. Blek mørke flekker med hydrogenperoksid

Dypere, mørkere flekker kan være utfordrende å bli kvitt med vanlige rengjøringsprodukter. Legg flere lag med rene, hvite kluter over det flekkete området og hell hydrogenperoksid på toppen. La hydrogenperoksydet trekke inn over natten og om morgenen, skyll og tørk området.

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 7
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 7

Trinn 4. Bruk aceton eller tynnere på ekstreme flekker

Vanskelige flekker kan fjernes med aceton, som er hovedingrediensen i neglelakkfjerner, eller malingstynnere som terpentin. Bløtlegg en ren, hvit klut med løsningen du bruker, og gni forsiktig det flekkete området til det kommer tilbake til sin naturlige farge.

Disse løsningene er fine å bruke tidvis på farget glassfiber, men bør brukes sparsomt

Metode 3 av 3: Vedlikehold av glassfiberoverflater

Trinn 1. Spray overflaten med eddik 2-3 ganger i uken

Fyll en sprayflaske med hvit eddik og bruk den til å sprite glassfiberflatene noen ganger i uken. Dette kan minimere lukt i tillegg til å kutte ned tiden du vil bruke til å skrubbe glassfiberrens senere.

Trinn 2. Unngå å la ting suges til overflaten

Hvis du har gjenstander i badekaret eller dusjen som fester seg til glassfiber med sugekopper, må du fjerne dem. De etterlater rester som er vanskelige å fjerne og rengjøre ordentlig.

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 8
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 8

Trinn 3. Poler og voks glassfiberoverflaten to ganger i året

Bruk en ren bomullsklut for først å påføre et hvitt poleringsmiddel for biler på alle kjedelige eller riper, og deretter polere med en hvit bilkremvoks. Gjenta denne rutinen to ganger i året for å holde glassfiberkaret eller dusjen din skinnende og ny.

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 9
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 9

Trinn 4. Hold glassfiberoverflatene tørre

Etter hver bruk, nal dusjen eller tørk den med et badehåndkle. Hvis du gjør dette regelmessig, blir du kvitt partiklene som gjør at såpeskum kan dannes, noe som vil gi deg færre flekker å skrubbe av i det lange løp.

Åpne vinduet eller slå på en vifte når baderomsflatene tørker for å unngå muggvekst

Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 10
Rengjør glassfiberbadoverflater Trinn 10

Trinn 5. Myk vannet

Installer en avkalkingsmiddel for å filtrere mineraler ut av vannet, noe som bidrar sterkt til oppbygging av såpe og rust. Legg i tillegg epsomsalter i badevannet ditt hver gang du tar et bad for å myke det.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: