3 måter å drepe mugg

Innholdsfortegnelse:

3 måter å drepe mugg
3 måter å drepe mugg
Anonim

Mugg er fluelarver som vanligvis fôrer i 3 til 5 dager i sine tidlige stadier. I løpet av denne tiden er de kjent for sin lille størrelse og hvite farge. Til tross for sin upretensiøse størrelse, er de vanskelig å drepe uten de riktige verktøyene. Heldigvis kan en kombinasjon av kjemiske, naturlige og forebyggende teknikker hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Husholdningsløsninger

Det er få ting som er mer opprørende enn en muggangrep, men du har sannsynligvis verktøyene du trenger for å bli kvitt dem som allerede ligger rundt huset ditt:

  • Hvis du har hundesjampo, kan du lage en permetrinløsning for å drepe mugg.
  • Hvis du har blekemiddel, kan du bruke den som en billig og effektiv muggdraper.
  • Hvis du har forgasser renere, kan du lage et kraftig kjemisk rengjøringsmiddel med det.
  • Hvis du har kiselgur, du kan drysse den på mugg for å tørke dem ut.
  • Hvis du har eddik, kan du rense muggene og forhindre at de kommer tilbake.
  • Hvis du har essensielle oljer, kan du beskytte søppeldunken din mot muggangrep.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk av kjemiske midler

Drep mugg Trinn 1
Drep mugg Trinn 1

Trinn 1. Påfør en vannbasert permetrinspray på mellomstore horder

Permetrin er et syntetisk kjemikalie som brukes som insektmiddel, insektmiddel eller acaricid. Permetrinspray er vanligvis designet for å drepe skabb og lus, men 2 til 3 spray er nok til å drepe mugg. Væske (sjampo) og kremprodukter inneholder også permetrin. Bland 4 deler kokende vann med 1 del permetrin hundesjampo og sakte blandingen over eventuell mugg.

  • Påfør spray eller permetrinblandingen i en radius på 1,5 til 7,6 m fra maddekilden. Dette vil sikre at du kommer til hele det berørte området og forhindrer at muggene kommer tilbake.
  • Selv om permetrin er trygt for bruk i menneskehår og i hodebunnen, må du passe på å ikke få det i øynene, ørene, nesen eller munnen. Hvis du gjør det, skyll eller rengjør det umiddelbart.
  • Permetrin og syntetiske pyretroider kan være dødelige for katter og fisk-hold dem borte fra kjæledyr!
Drep mugg Trinn 2
Drep mugg Trinn 2

Trinn 2. Bland blekemiddel og vann i en bolle og hell det over store mugghorder

Bland 1 kopp (0,24 L) blekemiddel med 1 kopp (0,24 L) vann i en plast- eller metallskål. Hvis du tømmer blandingen på bakken, hell den forsiktig over området med mugg og pass på å slå dem alle. Hvis du dumper blekemiddel i en søppelbøtte, lukker du lokket etter at du har hellet det og lar røykene kvele muggene.

La blekemiddelet sitte i omtrent 30 minutter før du åpner boksen og renser den. Etter å ha ryddet ut det berørte området, hell en annen bolle med blekemiddel over den for å forhindre at maddene kommer tilbake

Drep mugg Trinn 3
Drep mugg Trinn 3

Trinn 3. Spray herreløse maddiker med standard insektdrepende middel

Selv om de ikke er like effektive som permetrin, vil skadedyrsspray til slutt drepe mugg. Gi 2 til 3 spray til de berørte områdene, og hold nede avtrekkeren i omtrent 2 sekunder om gangen. Det kan ta 30 minutter eller mer før det begynner å tre i kraft. Generelt vil insektspray som fungerer som fumigatorer, veps og hornetmordere, så vel som maur- og mortermordere, fungere.

Insektdrepende spray kan kjøpes fra dagligvarebutikker og store esker. Velg produkter som inneholder permetrin hvis mulig

Kill Maggots Trinn 4
Kill Maggots Trinn 4

Trinn 4. Påfør husholdningskjemiske løsninger som alternative insektmidler

Hårspray kan være effektivt hvis du bruker 5 eller 6 spray som varer omtrent 2 sekunder hver. Du kan også blande 1 del rengjøringsmiddel med flere overflater eller allsidig med 4 deler kokende vann. Hell den deretter forsiktig over muggene.

Prøv å bruke hårspray, rengjøringsmidler med flere overflater og universalrengjøringsmidler

Drep mugg Trinn 5
Drep mugg Trinn 5

Trinn 5. Bland vann med husholdningskjemikalier og påfør på store søppelbøttehorder

Kjemikalier som motorolje eller bremse eller forgasserrenser er effektive valg. Bland en kopp (0,24 L) forgasserens med 3,2 til 7,6 liter varmt vann. Hell blandingen sakte i søppelbøtten etter å ha kastet søppelet. Lukk lokket og la de giftige røykene og varmt vann virke magisk i omtrent 1 time. Kast deretter de døde muggene i en søppelbøtte eller utendørs søppel.

  • Forgasserenser er ekstremt giftige-bare bruk den som en siste utvei. Bruk alltid riktige klær og hansker.
  • Ikke bland forgasseren med andre løsningsmidler. Klorert forgasserenser kan samhandle med andre løsningsmidler for å danne en giftig blanding av gasser som kan være skadelig ved innånding eller eksponering for hud.

Metode 2 av 3: Bruke naturlige metoder

Drep mugg Trinn 6
Drep mugg Trinn 6

Trinn 1. Hell kokende vann på muggene dine for en enkel løsning

Sett en stor gryte med vann til å koke i ca 5 minutter. Hell det sakte og forsiktig i infiserte områder. Denne metoden er spesielt nyttig hvis du har maddene dine i karantene et sted som søppelbøtten din eller krypeplass. I mellomtiden fjerner du søppelet maddene matet på.

  • Lukk søppeldunken for å holde på varmen.
  • Unngå å bruke denne metoden på vegger eller tepper, da fuktighet kan føre til strukturelle skader og muggvekst.
Drep mugg Trinn 7
Drep mugg Trinn 7

Trinn 2. Dryss kiselgur over muggene for å dehydrere sakte

Kiselgur er en sedimentær stein med et bredt spekter av rengjørings- og insektmiddelbruk. Dryss nok kiselgur over muggene til å dekke dem helt. Det vil holde seg til eksoskjelettene, dehydrere dem og drepe dem fra vanntrykkmangel.

Kjøp kiselgur fra store esker, varehus og hjemmebutikkbutikker

Drep mugg Trinn 9
Drep mugg Trinn 9

Trinn 3. Oversvøm muggene med en blanding av vann og kanel for en rask løsning

Bland 1/6 kanel med 5/6 vann i en bolle og hell den sakte over muggene. Det vil ta omtrent 6 timer å drepe larver. Mugg finner denne blandingen ubeboelig, så den kan også forhindre fremtidige angrep.

Du kan også bruke en løsning av 1/6 eplecidereddik og 5/6 vann, selv om det tar omtrent 18 timer å drepe larver

Drep maddiker Trinn 8
Drep maddiker Trinn 8

Trinn 4. Dryss lime og salt over berørte områder for å dehydrere herreløse mugg

Kalk og salt tørker ut muggene og får dem til å dø av vanntrykkmangel. Blande 14 kopp (59 ml) kalk (kalsiumhydroksid) med 14 kopp (59 ml) salt. Dryss deretter blandingen over avlsområdene.

  • Hold øye med muggene-påfør mer kalk og salt hvis de ikke dør.
  • Du kan også bruke kalsiumoksidkalk, som du kan kjøpe i maskinvare eller store bokser.
Drep mugg Trinn 10
Drep mugg Trinn 10

Trinn 5. Plasser en åpen beholder med øl for å tiltrekke og drukne små mugghorder

Hell 1 øl i en beholder og sett den nær muggene. I noen tilfeller blir maddiker tiltrukket av det og kryper inne og drukner i ølet. Dette er ikke en langsiktig løsning for store problemer.

  • Sørg for at ølfatet er lett tilgjengelig for muggene.
  • Mens noen plasserer lys ved siden av ølet for å tiltrekke seg muggene, viser forskning at maddiker faktisk beveger seg bort fra lys.
Drep maddiker Trinn 11
Drep maddiker Trinn 11

Trinn 6. Frys muggene ved -20 ° C (-4 ° F) i minst 60 minutter som en siste utvei

Skrap opp mindre mugghorder i en støvpanne, hell dem i en pose som kan lukkes igjen, og legg posen i fryseren. Omtrent en time i fryseren skal drepe dem.

Hvis de ikke dør, lar du dem ligge lenger. Hold øye med dem hver time eller så, og når de er døde, kast dem i søpla

Metode 3 av 3: Øvelse av forebyggende teknikker

Drep maddiker Trinn 12
Drep maddiker Trinn 12

Trinn 1. Unngå å kaste kjøtt og fisk i søppelet

Fluer (som formerer seg og legger muggegg) hekker hovedsakelig i forfallende kjøtt og fisk. Ikke la overflødig kjøtt og fisk komme inn i søppelet for å redusere sjansen for muggangrep. Her er et par løsninger for å angripe kilden til problemet:

  • Lag kjøttkraft med overflødig bein og kjøtt. Hell de resterende beinene i en gryte med kokende vann, tilsett noen laurbærblader og krydder og la det småkoke i minst en time.
  • Lagre litt av kjøttet/beinene i et eget kjøleskap (eller fryser) til søppeldagen, og dump deretter alt på en gang. Kjøttet ditt vil ikke ødelegge like lett hvis det er nedkjølt eller frosset.
  • Hvis du må kaste overflødig kjøtt og fisk i søpla, pakk dem inn i tørkepapir før du kaster dem. Hvis fluer ikke får tak i dem, vil de ha det vanskelig å legge egg.
Drep maddiker Trinn 14
Drep maddiker Trinn 14

Trinn 2. Dekk de berørte områdene med eteriske oljer som peppermynte, laurbærblad og eukalyptus

Eteriske oljer avviser fluer. Fortynn 4 til 5 dråper eterisk olje i en sprayflaske fylt med vann og spray de berørte områdene lett. Du kan også spraye en tørr klut med den fortynnede oljen og bruke den til å påføre blandingen.

Drep mugg Trinn 15
Drep mugg Trinn 15

Trinn 3. Rengjør søppelkassen med eddik og vann en gang i uken

Bland 1 del eddik med 2 deler vann i en bolle. Legg deretter en klut i den og skrubb innsiden og utsiden av søppeldunken. Tørk av den med en tørr klut når du er ferdig, og la den tørke i solen eller et tørt rom før du legger inn en ny pose.

  • Fortsett å tømme søppelbøttene når de er fulle, og rengjør dem minst en gang i uken. Isoler alltid med søppelsekker for å unngå at biter og rester av mat kommer i søppeldunken din.
  • Tilsett et par dråper av din essensielle olje til vaskemiddelet når du velger å rengjøre søppelet.
Drep mugg Trinn 15
Drep mugg Trinn 15

Trinn 4. Rengjør søppeltømmingen hvis du tror muggangrepet har påvirket det

Slå av sikringen som styrer søppeltømmingen din, og bruk tang eller tang for å fjerne eventuelle matbiter. Fortynn deretter 1 spiseskje (15 ml) flytende blekemiddel i 3,8 liter vann og hell det sakte til din disposisjon.

  • Kjør søppeldisponeringen for en lengre periode når du bruker den. Dette vil bidra til å sikre at all maten blir kastet på riktig måte.
  • Unngå å slippe fett ned i vasken.
Drep maddiker Trinn 16
Drep maddiker Trinn 16

Trinn 5. Hold berørte muggområder så tørre som mulig

Muggene liker veldig godt fuktighet, så ta det fra dem. Sørg for at søppelposene dine ikke lekker og tørk bort fuktighet som gjør at den kommer til bunnen av beholderen så snart som mulig. Hold matlagingsområder og andre muggvennlige områder tørre så ofte du kan.

Hold noen få silikapakker (som kommer med nye sko) nederst i søppelet. Silika er et naturlig absorberende middel, så det trekker effektivt bort fuktighet

Drep maddiker Trinn 13
Drep maddiker Trinn 13

Trinn 6. Plasser møllkuler nær berørte områder som en siste utvei

Mølballer er kjemisk behandlede kuler som er fylt med insektmidler. Hvis du plasserer 1 eller 2 møllkuler i nærheten av berørte områder, for eksempel bunnen av søppelbøtta, kan de være effektive til å avvise og drepe inntrengere.

  • Mølballer og kreftfremkallende og giftige, så bruk dem bare hvis du har prøvd alle de andre metodene ovenfor.
  • Aldri plasser dem i nærheten av mat.

Tips

  • Kast ut kjøtt som er utløpt.
  • Forsegle alltid søppelbøttene og blek dem rutinemessig.
  • Behold skjermer på vinduene dine.
  • Skyll ut pop -bokser før du kaster dem eller legger dem i en søppelbøtte.
  • Fjern falt frukt fra hagen din.
  • Aldri lagre dyrefôr utendørs.

Anbefalt: