Enkle måter å blande gass for en lukevaskemaskin: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å blande gass for en lukevaskemaskin: 8 trinn (med bilder)
Enkle måter å blande gass for en lukevaskemaskin: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Weed wackers er et praktisk verktøy for alle huseiere å ha, så naturlig vil du beholde din i god stand. I likhet med andre småmotorverktøy krever ugressmaskiner en blanding av motorolje og bensin for å fungere skikkelig. Å lage blandingen er enkel når du vet riktig andel. Etter det er det bare å helle i de riktige mengdene olje og gass i en jerry -boks, blande det og starte maskinen.

Trinn

Metode 1 av 2: Finne riktige mål og materialer

Bland gass for en Weed Wacker Trinn 1
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 1

Trinn 1. Sjekk brukerhåndboken for riktig forhold for uken din

Dette forholdet er hvor mye olje du trenger å blande inn i gassen for optimal ytelse. Et forhold på 50: 1 betyr for eksempel at du trenger 50 deler gass for 1 del olje. Ulike ugressmodeller kan ha forskjellige foreslåtte forhold, så bekreft alltid anbefalt forhold for å holde motoren i god stand.

  • De vanligste blandingene for små motorer er 32: 1, 40: 1, 50: 1 eller 100: 1. For tiden er de vanligste blandingene 50: 1 og 40: 1.
  • Hvis du ikke har brukerhåndboken, kan du prøve å søke på nettet etter din ugressmodeller og anbefalte oljeblanding, eller kontakt produsenten.
  • Når du lærer riktig oljeblanding, skriver du det ned et sted eller på siden av maskinen, slik at du ikke glemmer det.
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 2
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 2

Trinn 2. Skaff deg en boks som inneholder 3,8 liter bensin

En jerndunk er en beholder designet for å holde bensin. Siden ugressmaskiner har små gasstank, bør en boks på 3,8 liter være rikelig.

  • 1 US gal (3,8 L) er også en god mengde fordi blandingsolje i USA vanligvis kommer i små flasker målt til en 50: 1 blanding for en gallon gass. På denne måten kan du bare helle i hele flasken, med mindre du bruker et annet forhold.
  • Bland bare gass i en beholder som er ment å holde bensin.
  • Hvis du bruker en gammel beholder, må du rense området rundt lokket slik at det ikke kommer skitt eller skitt i bensinen.
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 3
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 3

Trinn 3. Konverter liter til flytende unser for å gjøre matematikken lettere

Det er 128 fl. oz. i en gallon, så det betyr at det er 128 fl. oz. i din Jerry -boks. Konvertering til gram gjør målingen mye enklere fordi oljedunker kommer i gram i stedet for gallons.

Hvis du har en jerrycan som rommer mer enn 3,1 liter, er det bare å multiplisere antall gallons med 128. En 3-gallons boks har for eksempel 384 fl. oz

Bland gass for en Weed Wacker Trinn 4
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 4

Trinn 4. Del 128 med 50 for en perfekt 50: 1 -blanding

Hvis du trenger 1 del olje for hver 50 deler gass, deler du den totale bensinmengden med 50. Resultatet er 2,6, noe som betyr at du trenger 2,6 fl. oz. olje for en liter gass.

  • Dette fungerer også med andre blandinger, som 40: 1. Bare del med 40 i stedet for 50. 128 fl. oz. er 3,2 fl. oz. hvis du deler den med 40. Dette betyr at du trenger 3,2 fl. oz. olje per gallon gass for en 40: 1 blanding.
  • Bruk samme beregning for milliliter. Hvis du har en 5-liters boks, er dette 5000 ml. Del 5 000 med 50 for å få 100 ml olje.

Metode 2 av 2: Blanding av gassen

Bland gass for en Weed Wacker Trinn 5
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 5

Trinn 1. Hell 2,6 fl

oz. med olje i boksen først.

Få en flaske blandeolje fra jernvarehandelen eller bildelbutikken. Rist oljen først. Hell deretter oljen i en målebeger for å sikre at du bruker riktig mengde. Hell oljen direkte i boksen.

  • Denne beregningen er for 3,8 liter gass i en 50: 1 -blanding, så juster det hvis du bruker en annen mengde gass eller annen blanding.
  • I USA kommer blandeolje vanligvis i små flasker målt til en 50: 1 -blanding for en gallon gass. I dette tilfellet helles en hel flaske olje for hver gallon av blandingen for enkel måling.
  • Noen flasker kommer også i forskjellige konsentrasjoner. Hvis du trenger en 40: 1 -blanding, se etter en 40: 1 oljeflaske. Dette gjør måling mye enklere.
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 6
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 6

Trinn 2. Tilsett blyfri bensin på mellomnivå i en jerrydunk opp til fyllelinjen

Middels bensin, med en oktantal på 89, er minimumstypen for å holde ugressmaskinen i god stand. Hell gassen direkte i boksen opp til fyllelinjen, slik at proporsjonene dine er riktige.

  • Ikke overfyll boksen. Hvis du går over fyllelinjen, vil oljekonsentrasjonen være for lav.
  • Du kan også bruke bensin på førsteklasses nivå for å beskytte motoren bedre. Ikke gå under en 89-oktan, men du kan skade motoren over tid.
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 7
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 7

Trinn 3. Rist boksen forsiktig for å blande olje og gass

Forsegl beholderen først. Deretter plukker du den opp og sveiper rundt slik at olje og gass blandes godt.

Det er best å riste i en sirkulær bevegelse. Risting opp og ned kan spyle gassen ut

Bland gass for en Weed Wacker Trinn 8
Bland gass for en Weed Wacker Trinn 8

Trinn 4. Fyll luken med gassblandingen

Når gassen din er blandet, hell den direkte i gasstanken for lukevann. Start maskinen og rengjør hagen din.

Tips

Ikke lagre gass blandet med olje i mer enn 3 måneder, ellers kan det begynne å brytes ned. Bland bare så mye du vil bruke på kort tid

Anbefalt: