3 måter å bli smykkemaker

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli smykkemaker
3 måter å bli smykkemaker
Anonim

Smykkedesign og fabrikasjon er en høyt spesialisert form for funksjonell kunst som representerer en enorm milliardindustri. Å bli smykkemaker krever mer enn å lage skisser av dine egne ideer. Det krever også en inngående kunnskap om metaller og edelstener, nøye håndverk og forståelse for motetrender. Hvis du vil bli smykkemaker, må du kanskje ta en utdannelse innen smykkedesign og håndverk, men andre veier kan også hjelpe deg med å få erfaring innen feltet.

Trinn

Metode 1 av 3: Få en utdannelse i smykkelaging

Vær singel på college trinn 1
Vær singel på college trinn 1

Trinn 1. Vurder om du ønsker å forfølge en formell utdannelse innen smykkefremstilling

Mange smykkemakere gikk inn i yrket etter å ha oppnådd en formell grad i gemologi, smykkedesign eller tilbehørsdesign. Imidlertid er en formell grad ikke strengt nødvendig. Noen grunner til å sterkt vurdere en formell utdannelse inkluderer:

  • Hvis du er helt ny i yrket og ikke har noen kontakter i bransjen
  • Hvis du trenger å bruke avansert programvare eller 3D-utskriftsteknologi i smykkedesignene dine
  • Hvis du håper å jobbe for en stor smykkeprodusent som krever formelle grader
  • Hvis du ønsker å forfølge konkurransedyktige, svært ettertraktede lederstillinger i bransjen
Unngå feil når du kjøper et hjem Trinn 3
Unngå feil når du kjøper et hjem Trinn 3

Trinn 2. Vurder om kostnadene ved en formell grad er verdt

Selv om utdanning kan gi en vei til en vellykket karriere innen smykkefremstilling, brukte mange vellykkede fagfolk alternative metoder for å få jobben. Disse strategiene inkluderer nettverk, lærling eller å vokse en liten, uformell sidevirksomhet til et større selskap. En formell grad i smykkefremstilling er ikke nødvendig for enhver blivende gullsmed og bør vurderes nøye. Noen grunner til ikke å ta en grad i smykkelaging inkluderer:

  • Hvis du ønsker å drive med smykkelaging som en hobby, deltidsjobb eller sidevirksomhet i stedet for din heltidskarriere
  • Hvis du allerede har en lokal kundebase for smykkedesignene dine
  • Hvis smykkedesignene dine kan oppnås uten sofistikerte verktøy eller teknologi
  • Hvis du har kontakter i bransjen som kan gi deg en læreplass eller en startposisjon
  • Hvis du ikke klarer å betale for en grad
  • Hvis du ikke klarer å bruke 1-4 år på å gå en grad
Utvikle grunnleggende journalistikkferdigheter Trinn 4
Utvikle grunnleggende journalistikkferdigheter Trinn 4

Trinn 3. Velg ferdighetene du ønsker å lære

Det er dusinvis og dusinvis av skoler, institutter og programmer som gir opplæring i ulike teknikker for smykkefremstilling. Imidlertid kan disse skolene variere i vekt og treningsprogram. Før du registrerer deg for et program, bestem deg for det spesifikke settet med ferdigheter du ønsker å tilegne deg. På den måten vil du vite om et program passer dine behov. Hvis du vil åpne din egen uavhengige butikk, kan det være lurt å velge et program som hjelper deg å lære hvordan du driver din egen virksomhet eller designer skjerf. Hvis du derimot ønsker å lage smykker for en stor ringprodusent, vil du kanskje finne et program som har det eneste fokuset på gemologi, perleklipping og perlesetting. Noen mulige ferdigheter du måtte ønske å lære kan omfatte:

  • Metalsmide og smed
  • Perlevurdering, skjæring og setting
  • Voksarbeid
  • Mold-making
  • Gravering
  • Se reparasjon
  • Grafisk design programvare og teknologi
  • Historien om smykkefremstilling
  • Smykkedesign
  • Tilbehørsdesign (som skjerf, håndvesker, etc.)
  • Detaljhandel
Vær singel på college trinn 3
Vær singel på college trinn 3

Trinn 4. Bestem om du vil ha et sertifikat, en assosiert eller bachelorgrad

Det er et stort utvalg i typer grader og sertifikater du kan forfølge innen smykkelaging, fra et sertifikat du kan oppnå på få uker til en offisiell 4-årig grad fra et akkreditert universitet. Et sertifikat kan lære deg en eller to spesifikke ferdigheter (for eksempel klokkereparasjon). En assosiert grad vil gi deg en mer omfattende opplæring i bransjen. En bachelorgrad vil tillate deg å oppnå opplæring i bransjen din, samt tilegne deg andre typer ferdigheter og kunnskaper (for eksempel forretningsadministrasjon eller designhistorie).

  • Generelt kan du få et sertifikat fra en lokal høyskole eller et spesialisert smykkinstitutt. Du kan oppnå en Associate's degree fra en 2-årig community college eller teknisk skole. Og du kan oppnå en bachelor i billedkunst (eller BFA) fra et 4-årig høyskole, universitet eller kunstinstitutt.
  • Hvis du ikke er i stand til å forfølge en formell grad, kan du ta noen få grunnkurs ved din lokale høyskole eller kunstskole.
  • En måte å hjelpe deg med å finne ut hva slags grad du skal få, er å undersøke CV -ene til folk som har den typen smykker som gjør jobben du ønsker. Har avgudene og mentorene dine noen få spesialertifikater, eller har de formelle grader? Hvis det er et selskap du beundrer, kan du se på stillingsannonsene deres for å se hva de minimale utdanningskravene er.
  • På noen få skoler er det også mulig å ta en mastergrad i smykker, selv om dette sannsynligvis ikke er det beste alternativet for noen som bare har begynt på denne karriereveien.
Vær singel på college trinn 7
Vær singel på college trinn 7

Trinn 5. Skriv inn et lisensiert program

Uansett vil du oppnå utdannelse ved en institusjon som er anerkjent. Sørg for at programmet ditt enten er fra en akkreditert høyskole eller et universitet eller er tilknyttet en stor smykkefaglig organisasjon, for eksempel Gemological Institute of America. Vær forsiktig med programmer som ikke er akkreditert eller som er tilknyttet for-profit selskaper: de er mer sannsynlig å være dyre, forsinke eksamen, og sertifikatene deres vil ikke ha så stor vekt.

Utvikle grunnleggende journalistikkferdigheter Trinn 2
Utvikle grunnleggende journalistikkferdigheter Trinn 2

Trinn 6. Bygg en portefølje i løpet av skolen

Mange av kursene du tar mens du er i et smykkefremstillingsprogram, vil kreve at du lager dine egne smykker. Kanskje du vil designe ringer, kutte edelstener eller lage en unik form for harpiks. Mange programmer vil kreve at du fullfører en portefølje av prosjektene dine for å bli uteksaminert. Selv om programmet ditt ikke krever det, bør du likevel bygge en portefølje for å hjelpe deg med å få fotfeste i bransjen. En god smykkeportefølje bør:

  • Se profesjonell ut. Ta klare, godt opplyste fotografier av alle brikkene dine, og utform porteføljen på en profesjonell og attraktiv måte. Bilder tas best med smykkene på ryggen eller mørk bakgrunn, med selve smykkene opplyst til sin beste fordel.
  • Vis din allsidighet. Er du en utmerket graver så vel som en metallsmid? Sørg for å inkludere eksempler på alle de forskjellige ferdighetene du har tilegnet deg på skolen.
  • Ha en overbevisende fortelling. Ikke bare stol på fotografier: prøv å forklare beslutningene du tok om hvordan du designer og lager smykkene dine. Hvilken begrunnelse brukte du? Hvordan skiller designene dine seg fra klassekameratene?
  • Vær selektiv. Under treningen vil du sannsynligvis gjøre en rekke feil. Velg bare de best mulige brikkene som skal inkluderes i en profesjonell portefølje. Spør en klassekamerat eller professor om råd hvis du har problemer med å velge hva du vil inkludere.
  • Ha en fysisk og en digital versjon. Du vil ha en papirkopi av porteføljen din trykt på papir av høy kvalitet med blekk av høy kvalitet for å vise arbeidsgivere og kunder personlig. Du trenger også en digital kopi som er lesbar på et profesjonelt nettsted, og som du kan sende e -post til potensielle arbeidsgivere eller kunder.
Supercharge forretningsmøter Trinn 23
Supercharge forretningsmøter Trinn 23

Trinn 7. Utvikle profesjonelle nettverk mens du er på skolen

I løpet av din tid i et formelt utdanningsprogram, må du ta en rekke eksamener, studiokurs og også utvikle en portefølje av designene og kreasjonene dine. Men hvis du vil bli smykkemaker, er det viktig at du anser utdannelsen din som en springbrett til en karriere og ikke som et sluttmål i seg selv. Noen måter å hjelpe deg med å utnytte utdannelsen din til et tilfredsstillende liv som smykkemaker, inkluderer:

  • Be lærerne og professorene om å introdusere deg for andre fagfolk i samfunnet
  • Jobber eller praktiserer i et relevant selskap under utdannelsen din
  • Delta på nettverk og profesjonelle konferanser for å møte potensielle arbeidsgivere
  • Viser din voksende portefølje for fagfolk for å få råd
  • Bygg et profesjonelt nettsted for å vise frem dine ferdigheter og portefølje
Balansere arbeidet og hjemmelivet (for kvinner) Trinn 3
Balansere arbeidet og hjemmelivet (for kvinner) Trinn 3

Trinn 8. Intern hos en lokal smykkebutikk eller studio

Noen smykker programmer vil tilby plasseringstjenester som lar deg finne praksisplasser for å fortsette å bygge dine ferdigheter. En praksisplass lar deg få praktisk erfaring innen smykkedesign, samt møte nye kunder, arbeidsgivere og kunder. Etter din praksis kan du bli tilbudt en posisjon på inngangsnivå som lar deg selge, lagerføre og utføre lette reparasjoner. En ledende stilling vil innebære å samarbeide om design og til slutt lede designprosjekter.

Metode 2 av 3: Åpne en uavhengig smykkebutikk

Oppdater en barnehageforretningsplan Trinn 7
Oppdater en barnehageforretningsplan Trinn 7

Trinn 1. Forstå startkostnadene ved smykkerentreprenørskap

Mange blir smykkemakere uten formell opplæring eller utdannelse. Omtrent 1/3 av gullsmeder jobber uavhengig eller hjemmefra. I noen tilfeller lager de smykker som en del av en sidevirksomhet eller hobby. I andre tilfeller er smykkelaging deres heltidskarriere. Imidlertid kan kostnadene og risikoene for denne veien være ganske store. Husk at oppstartskostnadene for smykkelaging inkluderer:

  • Forretnings- og selvstendig næringsavgift
  • Gebyrer for å vise varene dine på utstillinger eller stevner
  • Leie et arbeidsområde
  • Utstyr for metallarbeid, perlesetting osv.
  • Rekvisita (metall, perler, sjarm, verktøy, etc.)
  • Gebyrer for å vedlikeholde et nettsted eller samle inn betalinger online
Kjøp turkise smykker trinn 5
Kjøp turkise smykker trinn 5

Trinn 2. Vurder å jobbe for en arbeidsgiver før du slår ut på egen hånd

Arbeid i en lokal smykkebutikk til du har nok kapital og erfaring til å starte din egen virksomhet. For å lykkes, må du forstå smykkefremstillingsvirksomheten grundig, inkludert motetrender, forretningskostnader, tiden det tar å lage store mengder smykker og lydkonstruksjonsteknikker. Det er lurt for deg å bli uavhengig først etter at du har lært bransjen bakover og fremover.

Hvis du imidlertid håper å lage smykker som en sidevirksomhet eller hobby, er det færre risikoer involvert, og du kan bare hoppe rett inn i å lage håndverket ditt

Kom i gang med journalistikk Trinn 12
Kom i gang med journalistikk Trinn 12

Trinn 3. Velg din stil

Smykkedesign omfatter så mange stiler som det er smak. Det er mulig å spesialisere seg på alt fra smykker i barokkstil til minimalistiske smykker til sjarmarmbånd til kroppssmykker. Kanskje du liker å lage levende, fargerike, 3D -trykte halskjeder. Eller kanskje du liker å lage steampunk -halskjeder med blekksprutanheng. Eller kanskje du brenner for å lage miljøvennlige smykker av resirkulerte materialer. Konsentrer deg om stilen du liker best, og som lar deg uttrykke kreativiteten din mens du fremdeles lager salgbare smykker.

Selv om mange først planlegger å bli designere, oppdager noen at de har et talent for å lage andres design eller reparere smykker. Vær ærlig med deg selv og velg feltet du liker best

Kjøp en forlovelsesgave til en kjæreste eller kjæreste Trinn 1
Kjøp en forlovelsesgave til en kjæreste eller kjæreste Trinn 1

Trinn 4. Velg din spesialitet

Det finnes utallige typer smykker du kan vurdere å lage selv. Noen av disse kan være dyre og krever spesialisert utstyr (for eksempel å sette dine egne diamantringer). Andre er rimeligere og kan oppnås med forsyninger fra en hvilken som helst kunstforsyningsbutikk (for eksempel harpiksoppheng). Noen få smykker som er mulig for uavhengige smykkemakere inkluderer:

  • Egendefinerte forlovelsesringer
  • Sjarmerende armbånd
  • Øredobber, halskjeder og armbånd med perler
  • Smykker laget av utskåret tre eller andre miljøvennlige materialer
Lag smykker i sterlingsølv Trinn 5
Lag smykker i sterlingsølv Trinn 5

Trinn 5. Kjøp nødvendige rekvisita

Avhengig av hvilken type smykker du ønsker å lage, samt mengden du ønsker å lage, vil forsyningene dine variere ganske mye. Noen smykkemakere krever mikroskop og sveiseutstyr. Andre kan ganske enkelt kreve papir og en enkel sølvkjede. Vurder nøye forsyningene du trenger for å lage smykkene, så vel som forsyningene du måtte trenge for å sende smykkene dine trygt til kundene.

Hvis du planlegger å selge store mengder smykker, bør du utvikle et forhold til en engrosleverandør av smykker, for eksempel metaller, kjeder, edelstener og perler. De kan levere utstyret ditt til en lavere kostnad

Vær stilig uten å bruke mye penger Trinn 7
Vær stilig uten å bruke mye penger Trinn 7

Trinn 6. Utvikle en klientbase

Mange smykkeprodusenter annonserer sine kreasjoner på store nettsteder som Etsy eller Ebay. Imidlertid kan det være vanskelig å bruke nettbaserte klienter som din eneste inntektskilde. Vurder andre personlige og digitale måter å annonsere varer på og øke din kundebase. Dette vil være en viktig del av forretningsplanen din som smykkemaker. Disse kan omfatte:

  • Kunstmesser eller stevner
  • Veldedighetsarrangementer
  • Sosiale nettverksnettsteder og arrangementer
  • Demonstrasjoner eller klasser du kan tilby lokalt

Metode 3 av 3: Få en posisjon på inngangsnivå som gullsmed

Sett pris på livet ditt Trinn 6
Sett pris på livet ditt Trinn 6

Trinn 1. Trykk på nettverkene dine for posisjoner

Selv om gullsmeder stadig får stillinger etter en formell utdannelse, er det en lang etablert historie med gullsmeder som lærer sitt håndverk gjennom langvarig erfaring på jobb. Mange familieeide lokale smykkebutikker er fremdeles i drift, og familiemedlemmer lærer viktige ferdigheter i handelen av sine foreldre eller slektninger. Hvis du ikke ønsker å delta i et formelt program, snakk med familiemedlemmer, venner og bekjente som er i bransjen om muligheter i ditt område. De kan veilede deg til potensielle åpninger der du kan lære viktige ferdigheter på jobben.

Det er mulig at de eneste jobbmulighetene du får, vil virke uten sammenheng med smykkefremstilling. Selv en detaljhandel vil imidlertid gi deg verdifull erfaring og muligheter til å lære smykkerhåndverk. Det er viktig at du utnytter enhver mulighet du får, slik at du kan lære ferdighetene som kreves for feltet

Se sannheten ved å tenke som en filosof Trinn 5
Se sannheten ved å tenke som en filosof Trinn 5

Trinn 2. Opprettholde relasjoner i bransjen

I mange tilfeller vil ikke folk du snakker med i bransjen ha en åpen stilling tilgjengelig. Det er normalt og forståelig og har ingenting å gjøre med deg. Pass på at du opprettholder båndene dine til alle du har et nettverk med, selv om de ikke gir deg en jobbmulighet akkurat nå. Tross alt kan de hjelpe deg senere. For effektivt å opprettholde og bygge et profesjonelt nettverk, må du sørge for at du:

  • Skriv ned navnene og kontaktinformasjonen til en potensielt nyttig person du møter
  • Skriv takk til alle som snakker med deg om bransjen
  • Be medlemmer av nettverket om informasjonsintervjuer. Et informasjonsintervju er hvor du snakker med et yrkesmedlem om hvordan du går inn i det, deres egne karriereveier og eventuelle generelle råd de måtte ha. Dette er i motsetning til et formelt intervju, der du håper å få en bestemt stilling.
Vær stilig uten å bruke mye penger Trinn 17
Vær stilig uten å bruke mye penger Trinn 17

Trinn 3. Demonstrere dine generelle ferdigheter og kvaliteter

Hvis du ønsker å få en inngangsposisjon som smykkemaker uten tidligere erfaring eller sertifisering, må du vise din potensielle arbeidsgiver at du har evnen til å lære de kompliserte ferdighetene som er nødvendige for å lykkes i virksomheten. Avhengig av den spesifikke stillingen, vil arbeidsgiveren din sørge for at du er:

  • Detaljorienterte. Forklar din potensielle arbeidsgiver hvordan du har håndtert oppgaver som krever alvorlig detaljarbeid og konsentrasjon tidligere.
  • Fasjonable. Arbeidsgivere vil at du skal være oppmerksom på dagens trender og moter i smykkeverdenen. Les moteblader og profesjonelle publikasjoner slik at du kan vise frem din kunnskap om smykkedesign.
  • Behendig. Har du hatt erfaring med forsiktig, fint arbeid med fingrene? For eksempel er du kanskje en ekspertskriver eller kan spille piano. Tenk på om du fysisk er i stand til de fysiske aspektene ved smykkefremstilling.
  • Sosialt dyktig. Spesielt hvis du ønsker å jobbe i en smykkebutikk, vil arbeidsgivere at du skal ha kontakt med kunder og klienter på en høflig og vennlig måte. Fortell din potensielle arbeidsgiver om enhver kundeserviceopplevelse eller kundevendt erfaring du har, selv om det var i en annen bransje.
  • Teknisk kunnskapsrike. Mange smykkeprodusenter og eiere av smykkerbutikker krever bruk av spesialisert programvare for å lage design, bestille materialer og håndtere forretningssaker. Enhver programvare eller datamaskinopplevelse du kan bringe til bordet, vil hjelpe din potensielle arbeidsgiver til å se hvor nyttig du kan være, selv uten spesialisert smykkeopplevelse.
Fix Your Life Trinn 4
Fix Your Life Trinn 4

Trinn 4. Se etter jobber i smykker produksjonsanlegg

Hvis du ønsker å lage smykker som ansatt på inngangsnivå, er det sannsynlig at den beste muligheten for praktisk smykker vil komme fra smykker. I disse selskapene lærer de fleste ansatte håndverket sitt på jobben. De kan spesialisere seg på gravering, støping eller å sette stein. Når du har fått et solid sett med ferdigheter i et stort produksjonsanlegg, kan du overføre disse ferdighetene til andre stillinger i bransjen.

Vær en forretningsanalytiker i toppledelse trinn 2
Vær en forretningsanalytiker i toppledelse trinn 2

Trinn 5. Be om ekstra ansvar

Hvis du har fått en stilling i en smykkebutikk, er det sannsynlig at din posisjon på inngangsnivå ikke vil innebære utforming av smykker-ennå. Det er mer sannsynlig at du vil ha en jobb innen detaljhandel eller butikkledelse. Hvis du har fått en inngangsposisjon i en lokal smykkebutikk, kan du spørre veilederen din om du kan bruke litt tid på å bli trent i mer avanserte stillinger på fritiden. Du kan få lov til å observere de lisensierte gullsmederne mens de jobber eller utfører enkle oppgaver under deres tilsyn. Dette vil tillate deg å begynne å bygge denne ferdigheten selv, samt få gode referanser for fremtidige stillinger.

Anbefalt: