Hvordan male murvegger: 5 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male murvegger: 5 trinn (med bilder)
Hvordan male murvegger: 5 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis du maler en murvegg i murstein, kan den oppleve utseendet og samtidig opprettholde karakteren og den taktile appellen til murmønsteret. Både utvendig mur og eksponert murstein på innvendige vegger kan males. Murverk males over med en lignende prosess som maling av tre, gips eller andre vanlige materialer; i alle tilfeller er det nødvendig å bruke tilstrekkelig tid på å forberede overflaten til en varig, attraktiv maling. Du trenger bare noen få verktøy for å male murvegger i ditt eget hjem.

Trinn

Maling av murvegger Trinn 1
Maling av murvegger Trinn 1

Trinn 1. Fjern eventuell flak eller avskallende maling fra murverket

Hvis veggen allerede er malt, må du fjerne gammel maling som er løs, flassende eller flassende. På en yttervegg gjøres dette mest effektivt med en sandblåser. I områder der en sandblåser ville være for rotete og tungvint, kan løs maling fjernes med en stiv stålbørste og en malerskrape.

Hvis du ikke fjerner løs og avskallende maling, kan det føre til at malingsflakene blander seg med det ferske malingslaget og ødelegger finishen

Maling av murvegger Trinn 2
Maling av murvegger Trinn 2

Trinn 2. Rengjør murveggen

Som andre overflater bør murverk rengjøres før maling. Det beste produktet for rengjøring av murstein er trinatriumfosfat (TSP). Denne forbindelsen kan kjøpes i pulverform på jernvarehandel, eller et rengjøringsprodukt som inneholder TSP kan brukes, for eksempel Spic og Span.

Bland TSP med vann i en bøtte i henhold til produsentens anvisninger. Påfør den resulterende blandingen på mursteinen med en skrubbebørste, slik at den kan tørke grundig før du fortsetter med malingsprosessen

Maling av murvegger Trinn 3
Maling av murvegger Trinn 3

Trinn 3. Påfør en murforsegler på veggen

Fordi det meste murverket er mer porøst og mer strukturert enn materialer som gips eller tre, er det ekstra trinnet med å påføre en forsegler nødvendig før grunning og maling. Murforsegler kan kjøpes i husforbedringsbutikker, og er vanligvis en latexbasert formulering som påføres med en pensel eller rulle akkurat som maling. Noen murstein er ikke så porøse, og de fleste malinger har en tendens til å skrelle. For dette er en oljebasert pigmentert bindingsprimer overlegen hvis du finner den. Det tørker sakte og trekker dypt.

  • Fordi murstein har så høy avlastning, er en malerulle med en lang lur (ca. 25 mm) det ideelle verktøyet for påføring av tetningsmasse. Bruk valsen til å påføre et enkelt forseglingslag på tvers av murveggen din, og skjær inn kantene med en pensel om nødvendig.
  • La forsegleren tørke helt før du fortsetter å fylle. Børster og ruller kan rengjøres med såpe og vann hvis du bruker en latexbasert forsegler. Vær oppmerksom på at hvis murveggen din allerede er malt, er det ikke nødvendig å påføre forsegler.
Maling av murvegger Trinn 4
Maling av murvegger Trinn 4

Trinn 4. Påfør grunning på murveggen

Både oljebaserte og lateksbaserte primere vil fungere godt på mur, og et interiør eller utvendig produkt bør brukes basert på veggen din. Mur kan grunnes med de samme primerne som brukes på gips og andre overflater, men noen produsenter tilbyr også spesialformulerte murprimere som forbedrer vannbestandigheten.

  • I likhet med forsegleren, bør primeren påføres med en lang lurevals og en vinklet rammebørste. Ett strøk er tilstrekkelig, og sliping er vanligvis ikke nødvendig mellom forsegleren og primerstrøkene. Sørg for at primeren dekker alle mørtelfuger i veggen; Det kan være nødvendig å berøre disse leddene med penselen.
  • Etter at primeren har tørket, gir du murveggen en lett slipe med en stavsliper utstyrt med sandpapir. Dette vil forbedre malingens vedheft.
Maling av murvegger Trinn 5
Maling av murvegger Trinn 5

Trinn 5. Mal murveggen

I likhet med grunning kan maling av murverk utføres med vanlige latex- eller oljemaling, selv om murmaling er tilgjengelig som øker veggenes evne til å avvise fuktighet.

  • Det er best å bruke den samme formuleringen for både din primer og maling. For eksempel, hvis du brukte en latexgrunning, vil en latexmaling klebe seg bedre enn en oljemaling.
  • Påfør malingen med en lang lur i lange, jevne slag. Prøv å jobbe raskt, da påføring av fersk maling over delvis tørket maling kan forårsake flassing. Hvis du ønsker et nytt strøk, sliper du veggen lett med en stavsliper mellom strøkene.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Oljebasert maling kan rengjøres fra pensler og ruller med mineralsk sprit eller tynnere.
  • Når du arbeider med sealer, primere og maling, må du sørge for å jobbe i et godt ventilert område. Dette vil forbedre malingens tørketid og minimere effekten av skadelige damper.

Anbefalt: