Hvordan lage en hagearbeidsjournal: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en hagearbeidsjournal: 7 trinn (med bilder)
Hvordan lage en hagearbeidsjournal: 7 trinn (med bilder)
Anonim

En hagearbeid er en oversikt over hva man har gjort i en hage, inkludert informasjon om plantingsdatoer, frøtyper og værendringer. Å føre en hagearbeidstjeneste har mange formål, hvorav den viktigste er planlegging for påfølgende vekstsesonger basert på resultater fra tidligere år. Det finnes mange typer hagetidsskrifter, som varierer fra grunnleggende dagbøker til frølagre. Trinnene nedenfor vil lære deg hvordan du lager en hagearbeid som er passende for dine formål.

Trinn

Lag en hagearbeidstrinn 1
Lag en hagearbeidstrinn 1

Trinn 1. Bestem hvilket formål du vil at hagearbeidstidsskriftet skal oppfylle

Dette kan være en mer uformell oversikt over aktiviteten din eller et arkiv med viktig informasjon.

Hvis du er en mer uformell gartner som bare vil se tilbake og se hva du har gjort, vil en enkel dagbok være tilstrekkelig. Hvis du er en mer seriøs gartner, spesielt noen som håper å bruke eller selge råvarer fra hagen din, vil det å holde en hagearbeid være en viktig del av planleggingen av din fremtidige aktivitet

Lag en hagearbeidstrinn 2
Lag en hagearbeidstrinn 2

Trinn 2. Velg et journalformat som passer ditt formål

  • For en enkel journal, bruk en notatbok eller dagbok, eller til og med grafpapir hvis du bare vil registrere plantingsdatoer. For en mer seriøs journal, velg et stort bindemiddel som du kan legge til papir og poser for frø på.
  • Elektroniske formater er også et alternativ. For en dagboklignende journal på en datamaskin, bruk et tekstbehandlingsprogram og opprett en ny side eller fil for hver oppføring. For en journal med målinger eller statistikk, bruk et dataorganisasjonsprogram som Microsoft Excel. Det er også apper tilgjengelig for smarttelefoner, for eksempel Garden Pro og Master Gardener.
Lag en hagearbeidstrinn 3
Lag en hagearbeidstrinn 3

Trinn 3. Del hagedagboken i seksjoner

Disse kan være kronologiske, aktuelle eller praktiske.

Du kan velge å ha en seksjon for hver vekstsesong, eller å dele journalen din i plantetyper. I tillegg kan du ha forskjellige seksjoner for frønotater, værnotater og økonomiske data. I alle tilfeller kan du bruke hver seksjon enten som en dagbok eller som en mappe for informasjon

Lag en hagearbeidstrinn 4
Lag en hagearbeidstrinn 4

Trinn 4. La det være plass i de nye seksjonene til ikke-tekstvarer som frøprøver, diagrammer og bilder av hagen din

Lag en hagearbeidstrinn 5
Lag en hagearbeidstrinn 5

Trinn 5. Dekk hagearbeidet ditt med et bokomslag eller plastlaminering, slik at det trygt kan bli vått og skittent

Du vil ønske å kunne ta med journalen din i hagen din.

Lag en hagearbeidstrinn 6
Lag en hagearbeidstrinn 6

Trinn 6. Begynn å legge inn informasjon, for eksempel beskrivelse av en dags arbeid eller plantingsdatoer i de riktige delene av hagedagboken

La det være plass etter hver oppføring, slik at du kan komme tilbake senere og legge til notater eller redigere det du har skrevet.

Lag en hagearbeidstrinn 7
Lag en hagearbeidstrinn 7

Trinn 7. La hagearbeidstiden din utvikle seg i løpet av vekstsesongen, og legg til nye seksjoner, inkludert et annet bind, og legg inn ekstra papir

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Det er mange hagearbeidstidsskrifter tilgjengelig på markedet, som gir et format som er klart til bruk for oppføringene dine. Hvis du er ny i å føre en hagejournal eller ikke regner med å registrere mye informasjon, kan disse forhåndsformaterte tidsskriftene være en god idé. ellers er det best å lage din egen journal etter dine egne behov.
  • En god hagearbeid vil være nøyaktig og spesifikk. Selv om du bare vil føre en dagbok over hageaktiviteten din, må du være nøye med detaljer slik at du kan konsultere notatene dine for veiledning. Bruk riktige plantnavn, sørg for å merke hver oppføring med en dato, og inkluder målinger etter behov.

Anbefalt: