3 måter å rengjøre grillristene på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre grillristene på
3 måter å rengjøre grillristene på
Anonim

Hvis du liker å grille maten, er det viktig å rengjøre risten når matpartikler begynner å bygge seg opp. Rutinemessig rengjøring av ristene etter hver bruk, i tillegg til årlige dype rengjøringer, vil forbedre kvaliteten på maten din, forhindre at skadelige bakterier bygger seg opp og redusere risikoen for brannfare. Porselensgitter krever forskjellig omsorg enn rister av støpejern og rustfritt stål. Du kan imidlertid bruke den samme dyprensingsmetoden for alle tre.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av porselensrist

Rengjør grillristene Trinn 1
Rengjør grillristene Trinn 1

Trinn 1. Les brukerhåndboken

Porselensbelegget er veldig skjørt og lett skadet ved skrubbing og skraping. Følg produsentens instruksjoner til punkt og prikke. Ellers kan du oppheve garantien.

Rengjør grillristene Trinn 2
Rengjør grillristene Trinn 2

Trinn 2. Bruk en nylonbørste mens grillen fortsatt er varm

Unngå en messingbørste, som kan skrape belegget av risten. Velg en buet børste som kan komme mellom risten. Skrap forsiktig i en diagonal bevegelse. Start på det punktet som er nærmest deg og beveg deg oppover. Beveg deg i en retning for å minimere risikoen for skade på belegget.

Hvis du har bygd opp gunk som grillsaus, våt børsten før du skrubber

Rengjør grillristene Trinn 3
Rengjør grillristene Trinn 3

Trinn 3. Rengjør undersiden av grillen

Snu grillen etter at den er avkjølt. Skrap bort overflødig mat og gunk med penselen ved hjelp av en diagonal bevegelse. Undersiden vil ta noe lengre tid å rengjøre på grunn av dryppene som samlet seg under tilberedningen. Skrubbe til risten er helt ren.

Hvis risten kommer i flere seksjoner, snu og rengjør hver del separat

Metode 2 av 3: Rengjøring av rustfritt stål og støpejernsrist

Rengjør grillristene Trinn 4
Rengjør grillristene Trinn 4

Trinn 1. Velg en grillbørste i rustfritt stål

Børsten er myke nok til å beskytte overflaten på risten. Velg mellom en rullebørste eller en rett pensel. Begge vil rengjøre grillen effektivt, men rullebørsten vil lettere rengjøre sidene på ristene.

Rengjør grillristene Trinn 5
Rengjør grillristene Trinn 5

Trinn 2. Hold grillen varm

Dette vil myke opp rester av fett og gjøre det lettere å rydde opp. Vri grillen til "høy" -innstillingen hvis den ikke allerede er på den innstillingen. La det varme opp i 10 til 15 minutter, eller til temperaturmåleren når 500 til 600 ° F (260 til 316 ° C). Slå deretter av brennerne.

Rengjør grillristene Trinn 6
Rengjør grillristene Trinn 6

Trinn 3. Skrubbe risten

Skrubbe med en frem og tilbake bevegelse langs den første linjen. Fortsett til stangen er fri for fett og matpartikler. Gjenta prosessen på resten av risten.

Rengjør grillristene Trinn 7
Rengjør grillristene Trinn 7

Trinn 4. Påfør vegetabilsk olje på risten

Dypp håndkleet i en beholder med olje for å ta opp en teskje (5 ml). Legg håndkleet i en tang og tørk det langs hver stang. Dette forhindrer at risten din ruster.

Ikke bruk mer enn en teskje olje. For mye kan føre til farlig oppblussing hvis det drypper ned på ulmende matpartikler under risten

Metode 3 av 3: Dyprensende grillrist

Rengjør grillristene Trinn 8
Rengjør grillristene Trinn 8

Trinn 1. Bløtlegg ristene i en eddikoppløsning

Bland en kopp (237 g) eddik og to kopper (474 g) natron. Hell løsningen i en søppelsekk eller beholder som er stor nok til å passe ristene. Legg ristene i løsningen og la dem trekke over natten. Legg et lokk på beholderen. Hvis du bruker en søppelsekk, fest den med et gummibånd.

Rengjør grillristene Trinn 9
Rengjør grillristene Trinn 9

Trinn 2. Fjern og skyll ristene

Løsne gummibåndet eller fjern dekselet fra beholderen. Løft ristene ut av løsningen. Skyll dem deretter med en hageslange. Det meste av maten som sitter fast, skal falle av.

Rengjør grillristene Trinn 10
Rengjør grillristene Trinn 10

Trinn 3. Skru av eventuell gjenværende gunk, om nødvendig

Bruk en nylonbørste til porselensbelagte rister. Beveg deg i milde diagonale slag. Gitter av støpejern eller rustfritt stål kan håndtere børster i rustfritt stål. Beveg deg i en mild vertikal retning.

Rengjør grillristene Trinn 11
Rengjør grillristene Trinn 11

Trinn 4. Skyll og tørk ristene

Slang ristene ned en siste gang. Tørk overflaten med et mikrofiberhåndkle. Bytt deretter grillen.

Tips

  • Rist og marinader mat med eddik, sitrusjuice eller soyabaserte sausblandinger for å gjøre opprydding av grillen enklere.
  • Oppbevar rengjøringsverktøyene til grillristene i nærheten av grillen for å gjøre raske og enkle oppryddinger av grillen en vanlig del av grillrutinen.
  • Påfør tomatbaserte grillsauser i løpet av de siste minuttene før maten fjernes for å minimere opprydding.
  • Du kan også prøve å skrubbe vann blandet med natron på ristene og snu grillen på middels høy varme for å fjerne rust.
  • Hvis du ikke har en grillbørste, bruker du aluminiumsfolie. Krøll den til en ball med en diameter på omtrent 2,5 cm. Plasser den mellom tangen og skrubb risten en stang om gangen.
  • Rengjør risten dyp minst en gang i året.
  • Ulike produsenter kan anbefale forskjellige rengjøringsmetoder. Les brukerhåndboken for spesifikke rengjøringsinstruksjoner. Hvis du ikke har manualen, kan du finne den online på grillprodusentens nettsted.

Advarsler

  • For å unngå fare for å bli brent, må du ikke prøve å rengjøre grillristene over veldig varme kull.
  • Mat som er igjen på grillristene kan bli grobunn for skadelige bakterier som kan forurense mat senere.
  • Bytt grillbørsten når børsten løsner eller blir bøyd. De kan sette på risten og blandes inn i maten din med livstruende resultater.

Anbefalt: