Hvordan kjøpe gullsmykker: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe gullsmykker: 12 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe gullsmykker: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Enten du handler for en spesiell anledning eller unner deg selv, kan det være en herlig opplevelse å kjøpe gullsmykker. Gull er et edelt metall som beholder sin verdi. Det er også holdbart og vil vare på ubestemt tid med riktig pleie. Imidlertid kan det også være dyrt å kjøpe gullsmykker. Prisen på gull varierer sterkt, avhengig av vekt, karat og hvor du kjøper. Fordi dette spesielle kjøpet er en investering som kan vare livet ut, undersøk smykkene dine og kjøp klokt for å finne og beholde kvalitetsstykker som vil bringe mange års glede.

Trinn

Del 1 av 3: Forskning på gullsmykker

Kjøp gullsmykker trinn 1
Kjøp gullsmykker trinn 1

Trinn 1. Gjør deg kjent med renhetsstandarder

Verdien av gull bestemmes av dens renhet, også kjent som 'finhet'. Dette måles i karat. Karatmålingen deler renheten i 24ths. For eksempel er 24 karat gull 100 prosent rent og 12 karat gull er 50 prosent rent.

Kjøp gullsmykker trinn 2
Kjøp gullsmykker trinn 2

Trinn 2. Bestem riktig renhet for deg

Selv om gull generelt er mer verdifullt på høyere nivåer av renhet, foretrekker du eller personen du kjøper smykket for, kanskje mindre rent gull av praktiske årsaker. 24 karat gull er veldig mykt og svært utsatt for riper og skader. Selvfølgelig er rent gull også mye dyrere enn legert gull.

  • Hvis du planlegger å bruke smykkene daglig, vil du sannsynligvis at det ikke skal være mer enn 18 karat, dvs. 75 prosent rent, for å unngå skade.
  • Du bør også vurdere hvor ofte smykkene dine kommer i kontakt med harde overflater med jevne mellomrom. For eksempel vil sterkt rene gullringer og armbånd oppleve skader hvis de bæres daglig.
Kjøp gullsmykker Trinn 3
Kjøp gullsmykker Trinn 3

Trinn 3. Vurder belagt eller vermeil gull

Belagt og vermeil beskriver metoder for å dyppe andre metaller i smeltet gull for å lage et belegg. Dette smykket vil være billigere enn de renere variantene, men også mer utsatt for sprekker og slitasje.

  • Plating innebærer å dyppe et uedelt metall som stål eller messing i en galvaniseringsløsning med en klump rent gull. En elektrisk strøm tilføres og gullet vil feste seg i et tynt lag rundt metallet. Belegget er vanligvis veldig tynt og utsatt for slitasje.
  • Vermeil involverer den samme plateringsprosessen, men refererer spesifikt til smykker som har et grunnmateriale av sterling sølv. Sterling sølv er ofte foretrukket av folk som har allergi mot dyrebare medaljer. Belegget er vanligvis veldig tynt og utsatt for slitasje.
Kjøp gullsmykker trinn 4
Kjøp gullsmykker trinn 4

Trinn 4. Velg fargen din

Gull kommer vanligvis i gul, rosa og hvit. Det er også en sjeldnere grønn variant. De rosa, hvite og grønne variantene er skapt ved å blande gull med andre metaller. De ikke-gule variantene er vanligvis ikke mer enn 18 karat.

  • Gult gull representerer fargen på mineralens naturlige farge, men det betyr ikke at alle gullsmykker er rene. Ikke anta at gult gull er rent, og sjekk alltid merkingen.
  • Hvitt gull dannes ved å blande i palladium eller nikkel. Den ligner sølv, men har en litt lysere fargetone.
  • Rosa eller rosegull skapes ved å blande i kobber.
  • Grønt gull skapes ved å blande inn sølv. På grunn av verdien av både sølv og gull, er grønt gull vanligvis dyrere enn andre varianter.

Del 2 av 3: Kjøpe smykkene dine

Kjøp gullsmykker Trinn 5
Kjøp gullsmykker Trinn 5

Trinn 1. Finn en anerkjent forhandler

De store nasjonale utsalgsstedene som Nordstroms, Zales, Jared's og Sarraf er de mest pålitelige når det gjelder kvalitet, men inkluderer ofte betydelige påslag og lignende brikker kan bli funnet for mindre hos uavhengige forhandlere. Hvis du ser etter en uavhengig forhandler, må du undersøke og sørge for at de er anerkjente.

  • Ikke vær redd for å be en potensiell gullsmed om legitimasjon og bevis på sertifisering.
  • Velg en gullsmed som tilbyr en rekke tjenester, for eksempel størrelse og tilpasset design.
  • Hvis det er et betydelig kjøp, ikke kjøp den første butikken du besøker. Se etter lignende stykker i andre butikker, så har du en prissammenligning.
  • Sjekk gjeldende gullpris per gram for å sikre at du får en god handel.
Kjøp gullsmykker trinn 6
Kjøp gullsmykker trinn 6

Trinn 2. Spør om en garanti

Anerkjente gullsmeder tilbyr vanligvis garantier og en slags returpolicy. Garantier vil øke kostnaden, men kan være en god idé for et dyrt stykke eller en som er laget av sterkt rent gull, på grunn av risikoen for skade. Sørg for å spørre om dette før du kjøper.

Kjøp gullsmykker trinn 7
Kjøp gullsmykker trinn 7

Trinn 3. Kontroller markeringene

Gullsmykker vil ha et kjennetegn som betyr at det er ekte gull og andre aspekter av kvaliteten. Merkingen er vanligvis på et lite iøynefallende sted som innsiden av en ring eller på den ørevendte siden av en ørering. Spør gullsmedene dine hvor kjennetegnene er hvis du har problemer med å finne dem.

  • Merkingene vil demonstrere renhet på en av to måter. Noen vil vise antall karater med bokstaven 'K' etter den. For eksempel betyr ‘24K’ 24 karat rent gull. Noen gullstykker vil i stedet ha et tresifret tall som uttrykker prosentandelen av renhet til det tiende desimalpunktet. For eksempel kan 14 karat gull si '585', noe som betyr at det er 58,5 prosent rent og 8 karat gull kan si '333', noe som betyr at det er en tredjedel rent.
  • Utover renheten bør det også være en markering for å indikere additivmetallet for urent legert gull. 'GF' betyr gullfylt, 'GP' betyr gullbelagt. For å uttrykke grunnmetallet betyr 'Pd' Palladium, 'PT' eller 'PLAT' betyr platina og 'SS' eller 'STEEL' betyr rustfritt stål.
  • Det kan også være en enkelt eller tosifret markering for ringstørrelsen hvis det er en ring.
Kjøp gullsmykker trinn 8
Kjøp gullsmykker trinn 8

Trinn 4. Få det uavhengig inspisert

Hvis det er et usedvanlig dyrt kjøp, eller hvis du er i tvil om kvaliteten, kan det være lurt å få smykkene uavhengig bekreftet. Ta smykkene til en annen butikk og betal en sertifisert gullsmed for å undersøke og vurdere stykket.

Kjøp gullsmykker trinn 9
Kjøp gullsmykker trinn 9

Trinn 5. Vær forsiktig med svindel

Amerikanske lover krever varemerker for karat -verdi, som skal hjelpe deg med å unngå svindel. Hvis du kjøper gullsmykker på nettet, må du sørge for at minst ett av bildene viser varemerker og be om et fra selgeren hvis de ikke gjør det.

Undersøk den typiske prisen på gullstykket ditt som står for renheten. Se opp for gull som er ekstremt billig, da det kan være forfalsket eller ha falske merker

Del 3 av 3: Vedlikehold av gullsmykker

Kjøp gullsmykker trinn 10
Kjøp gullsmykker trinn 10

Trinn 1. Rengjør den med jevne mellomrom

Gullsmykker slites og samler lett smuss, så det bør rengjøres regelmessig. Hvis du bruker smykkene hver dag, må du rengjøre det minst en gang annenhver måned. Du trenger to boller varmt vann, oppvaskmiddel, en lofri klut og en tannbørste.

  • Legg noen dråper oppvaskmiddel i en stor bolle fylt med varmt vann. Legg smykkene forsiktig i vannet og la det trekke i cirka 15 minutter.
  • Plukk opp smykkene og skrubb dem med tannbørsten. Vær spesielt oppmerksom på sprekker der smuss kan samle seg.
  • Skyll smykkene i vannskålen uten såpe. Sørg for å fjerne alle såperester.
  • Tørk smykkene forsiktig med en myk, lofri klut. Legg smykkene på kluten og la det lufttørke i ca 20 minutter.
Kjøp gullsmykker Trinn 11
Kjøp gullsmykker Trinn 11

Trinn 2. Oppbevar den skikkelig

Gullsmykker samler lett støv, spesielt stykker med mange sprekker. Hvis du ikke bruker smykkene daglig, bør du oppbevare dem i en liten smykkeskrin.

Prøv å holde det atskilt fra andre smykker som kan forårsake riper ved kontakt

Kjøp gullsmykker Trinn 12
Kjøp gullsmykker Trinn 12

Trinn 3. Ta den av når du bader

Gullsmykker samler såperester og kan slites av varmt vann i dusjen, så sørg for å ta det av før du bader. Stedet ligger i en myk klut der den ikke vil bli skadet.

Anbefalt: