Hvordan kjøpe en seng (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe en seng (med bilder)
Hvordan kjøpe en seng (med bilder)
Anonim

Søvn er en av våre viktigste funksjoner. Å gå uten søvn på grunn av en knirkende, ubehagelig seng (eller sove på gulvet) kan påvirke følelsene, helsen og tankene dine. Derfor er det viktig å velge riktig sengetype. Størrelsen på budsjettet, rommet og kroppen vil alle påvirke det eventuelle sengetøyet og madrassvalget. Med forskning, testing og overveielse kan du finne den mest komfortable sengen for hjemmet ditt.

Trinn

Del 1 av 3: Velge en madrass

Kjøp en seng Trinn 1
Kjøp en seng Trinn 1

Trinn 1. Kjøp en indre fjærmadrass

Indre fjær er den vanligste madrasstypen, og nesten alle madrassbutikker vil bære denne modellen. Sjansen er stor for at du enten har sett eller sovet på denne typen madrasser før. Den indre fjærmadrassen er vanligvis preget av spoleantall. Generelt, jo høyere spoletall, jo høyere pris. Imidlertid er denne typen madrasser tilgjengelig i alle prisklasser. EKSPERT -TIPS

Katherine Tlapa
Katherine Tlapa

Katherine Tlapa

Interior Designer Katherine Tlapa is an interior designer, currently working as a Design Specialist for Modsy, a design service based in San Francisco. She also runs her own DIY Home Design blog, My Eclectic Grace. She received her BFA in Interior Architecture from Ohio University in 2016.

Katherine Tlapa
Katherine Tlapa

Katherine Tlapa

Interiørarkitekt

Du trenger ikke alltid en boksfjær til madrassen.

Katherine Tlapa, interiørarkitekt, gir råd:"

Kjøp en seng Trinn 2
Kjøp en seng Trinn 2

Trinn 2. Vurder å kjøpe en skummadrass

Skummadrasser er laget av minneskum, som er mykt og tilpasses kroppen. Det er bra for folk som ønsker ekstra mykhet. Denne typen er ofte dyrere enn madrassens indre fjærtype fordi den er tilpasset menneskers kropper. Dette kan være bra for noen mennesker og negativt for andre. For eksempel kan personer med trykkpunkter og leddproblemer foretrekke en skummadrass.

  • Noen synes at denne typen madrasser gjør dem ubehagelig varme.
  • Kanskje din nåværende madrass er ganske myk, og du vil finne en seng med tilstrekkelig fasthet. Hvis dette er din situasjon, kan det være lurt å unngå minneskum og holde deg til en madrass av indre fjær.
Kjøp en seng Trinn 3
Kjøp en seng Trinn 3

Trinn 3. Se på luftmadrasser

Luftmadrasser kan justeres av brukeren for en passende mykhet. Dette gjøres med en elektrisk pumpe. Sleep Number -senger er den mest kjente typen luftmadrass. Disse sengene er delt inn i 2 områder, som kan kontrolleres med fjernkontroller. Luftlommene over spolene kan være faste eller myke. Ofte vil madrasser som dette også ha et skumbelegg. Hvis du er uenig om typen madrass du og partneren din ønsker, bør du vurdere en luftmadrass.

Kjøp en seng Trinn 4
Kjøp en seng Trinn 4

Trinn 4. Vurder betydelige tilleggsfunksjoner

Det er egenskaper i madrasser som du kanskje ønsker eller trenger. For eksempel vil du kanskje sørge for at du kjøper en “miljøvennlig” madrass. I så fall kan du undersøke potensielle madrasser for å se om de er bygget etter enten OE -standarder eller Global Organic Textile Standards (GOTS).

Hvis du har smerter eller bare føler deg ubehagelig, vil du kanskje ha en seng med justerbar posisjonering. Denne typen seng lar deg hvile i en skråning. Hvis du har spesifikke helseproblemer, kan du spørre legen din om råd

Kjøp en seng Trinn 5
Kjøp en seng Trinn 5

Trinn 5. Velg en størrelsespreferanse

Du kan vurdere en tvilling hvis du er alene. Kanskje du er alene, men du vil ha litt ekstra plass. I så fall kan en full være hva du vil. Queen size- og king size -senger foretrekkes vanligvis av par.

  • Twin, full, queen, and king er alle standard madrassstørrelser. Men hvis disse størrelsene er for små for deg, kan det være lurt å vurdere California King -størrelsen. Denne ekstra store madrassen er 182 x 213 cm.
  • Sørg for å vurdere størrelsen på soverommet. Du kan like en konge, men hvis den knapt passer inn i rommet, kommer det ikke til å være et godt valg.
Kjøp en seng Trinn 6
Kjøp en seng Trinn 6

Trinn 6. Test madrassen din

Ligg på madrassen på vanlig måte. Sikt på å bruke minst 15 minutter på madrassen. Du vil skape en sovesituasjon så nær den du har hjemme. Sørg for at du endrer posisjoner ofte for å etterligne hvordan du normalt ville sove. Kjøp aldri en madrass som ikke er testet.

  • Hvis du vil dele madrassen, må du sørge for at begge prøver den før du kjøper.
  • Det er et økende antall madrasser du kan kjøpe online. Disse kan være et godt valg hvis du ønsker å spare penger, selv om du ikke kan prøve dem. Sørg for at selskapet du kjøper fra har en god returpolicy og at du forstår vilkårene.

Del 2 av 3: Velge en sengeramme

Kjøp en seng Trinn 7
Kjøp en seng Trinn 7

Trinn 1. Mål rommet ditt

Se på rommet hvor sengen din skal gå, og mål den med en tape linjal. Sørg for at det er minst noen få meter plass til veggene og eventuelle møbler i rommet. Størrelsen på sengen vil avhenge av størrelsen på rommet. En annen måte å få et nøyaktig mål på hvis du allerede har en madrass, er å plassere madrassen på gulvet i rommet ditt. Ved å gjøre dette vil du se nøyaktig hvor mye plass madrassen i seg selv vil ta. Dette vil være utrolig nyttig når du skal velge hvilken type sengeramme du vil kjøpe.

  • Vanlige sengerammestørrelser er tvilling, full, dronning og konge. En ramme med to enkeltsenger får plass til 99 til 178 cm. For en full sengsramme trenger du vanligvis et mellomrom som måler 54 x 75 tommer (137 x 190 cm). 60 x 80 tommer (152 x 203 cm) er en stor nok plass til en dronningsseng. En king -size -ramme krever 183 x 213 cm.
  • Disse størrelsene varierer mellom EU og USA. Du bør merke dette hvis du kjøper sengestellet eller madrassen fra en forhandler i et EU -land.
Kjøp en seng Trinn 8
Kjøp en seng Trinn 8

Trinn 2. Mål madrassen din

Sjekk høyden på madrassen og sengesettene du vurderer. Bestem deretter om du trenger en høy eller lav seng. Så hvis du har en madrass som er fire centimeter høy, kan det være lurt å vurdere en høy seng. Hvis du bruker en lav seng med denne madrassen, kan det føre til at sengen din står for nær gulvet.

Du vil ikke at sengestellet skal være så høyt at det er vanskelig å komme inn og ut. Samtidig vil du ikke få en seng som er så lav at madrassen berører bakken

Kjøp en seng Trinn 9
Kjøp en seng Trinn 9

Trinn 3. Bestem om du vil ha et fotbrett

Mål hvor høy du er. En seng som er for liten vil være ubehagelig, fordi du konsekvent vil slå hodet eller føttene når du kommer inn i den. Bruk høyden din til å bestemme om du trenger en sengeramme med fotbrett. Hvis du ikke gjør det, kan du kjøpe minimale sengerammer i både tre og metall.

Kjøp en seng Trinn 10
Kjøp en seng Trinn 10

Trinn 4. Kjøp en plattforms sengeramme

Denne typen sengeramme har tremøbler som holder madrassen oppe. Hvis du er på markedet for en mindre ramme, bør du vurdere å kjøpe en plattformsramme. Med noen senger trenger du kanskje ikke en boksfjær i tillegg til plattformen. Ta i betraktning at plattformsrammer generelt er nærmere bakken enn andre sengerammer.

Hvis du foretrekker et enkelt utseende med madrassen som hviler rett på rammens lameller, er det ikke nødvendig med en boxspring

Kjøp en seng Trinn 11
Kjøp en seng Trinn 11

Trinn 5. Kjøp en sengeramme med bunnoppbevaring

Avhengig av din livssituasjon, trenger du kanskje en seng som har flere funksjoner. Hvis leiligheten eller rommet ditt er ganske lite, kan du dra nytte av en seng som kan lagre tingene dine. En sengeramme med bunnoppbevaring vil ha plass under sengen for bøker, rekvisita og andre eiendeler. Vanligvis er dette oppbevaringsområdet plassert under stedet der du skal sette madrassen.

Dette er et spesielt godt alternativ for rom uten skap eller små leiligheter som mangler lagringsplass generelt. Du kan til og med finne sengerammer med innebygde skuffer

Kjøp en seng Trinn 12
Kjøp en seng Trinn 12

Trinn 6. Velg en farge og stil

Velg en ramme med farger og innredningsstil du liker. Bla gjennom innredningsmagasiner som Pottery Barn, West Elm, Ikea, Restoration Hardware og Crate and Barrel. Prøv å ta detaljerte notater om hva du liker. Velg din stil og gå deretter til sammenligningshandel i møbelbutikker eller i boksbutikker, som Target.

Del 3 av 3: Finne riktig pris

Kjøp en seng Trinn 13
Kjøp en seng Trinn 13

Trinn 1. Ikke hastverk

Gi deg selv litt tid til å kjøpe den perfekte sengen. Ikke bare kjøp det første du ser. Du vil være sikker på at du har gjort grundig forskning. Jo mer rushed du er i å gjøre et kjøp, desto mindre sannsynlig er det at du finner en god avtale.

Kjøp en seng Trinn 14
Kjøp en seng Trinn 14

Trinn 2. Velg riktig tidspunkt

Kjøp madrassen din i mai hvis mulig. Madrassfirmaer kommer ofte ut med nye modeller i mai eller juni. Dette er også måneder når forhandlere vil merke ned gamle modeller. Andre gode tider inkluderer høytider, som Labor Day og President's Day, når møbelbutikker har et stort salg.

Kjøp en seng Trinn 15
Kjøp en seng Trinn 15

Trinn 3. Vær forsiktig når du kjøper online

Med mindre du er helt sikker, er det best å unngå å kjøpe madrass på nettet. Hvis du sov på madrassen mens du bodde hos venner eller på et bed and breakfast, kan du kanskje bestille den med rabatt online uten å bekymre deg så mye. Ja, det er definitivt billige alternativer på Internett; siden du vanligvis ikke vil kunne se sengen på egenhånd, bør du være forsiktig med online avtaler.

Kjøp en seng Trinn 16
Kjøp en seng Trinn 16

Trinn 4. Gjør sammenligning shopping online

Etter at du har testet madrasser i flere butikker, ser du etter de beste prisene på nettet. Sørg for å inkludere fraktkostnader og garantier. Prisen du beregner på nettet kan være billigere enn det som tilbys i butikken, i så fall kan du ta prisen inn i en butikk for å be om prisavslag. Etter å ha gått til flere butikker, opprett et sammenligningsark mellom forhandlere.

Kjøp en seng Trinn 17
Kjøp en seng Trinn 17

Trinn 5. Få en komfortgaranti

Snakk med selgeren og spør om de tilbyr en komfortgaranti. En komfortgaranti sier at hvis sengen ikke er behagelig, kan du bytte eller returnere den. Hvis de gjør det, kan du be om spesifikke detaljer. Du vil vite om du må bytte seng eller betale for at sengen skal sendes tilbake. Vanligvis er dette inkludert i madrassprisen.

Foretrekk enhver forhandler som gir en komfortgaranti i 1 år etter kjøpet

Kjøp en seng Trinn 18
Kjøp en seng Trinn 18

Trinn 6. Søk etter rabatter

Se etter tilgjengelige rabatter. For eksempel gir noen butikker deg rabatt på å kjøpe et sengesett. Selges separat, en boksfjær og madrass kan være over $ 1 000 hver. De fleste sengebutikker er imidlertid villige til å gjøre en avtale når du kjøper begge på en gang. Noen butikker tilbyr prisreduksjon hvis du finner ut at en annen butikk har en billigere pris for den samme varen. Du bør også spørre om betalingsplaner, og om det er mulig å registrere deg for en.

Kjøp en seng Trinn 19
Kjøp en seng Trinn 19

Trinn 7. Vurder rentefri finansiering

Å gå denne ruten avhenger av budsjettet ditt. Hvis du tror du kan betale for sengen umiddelbart, bør du sannsynligvis ikke bruke en avbetalingsplan. Men hvis du ikke kan betale for sengen din på forhånd, tilbyr mange møbelbutikker fremdeles avdrag. Snakk med selgeren, og be om informasjon om dette alternativet.

Alle planer er ikke like. For eksempel vil butikker ofte be deg om å gå gjennom en tredjeparts utlåner, for eksempel en bank eller finansselskap. Vanligvis må disse institusjonene godkjenne deg for kreditt. De kan også ha minimumsbeløp for kjøp og søknadsavgifter

Tips

  • Kjøp et madrassdeksel og ta det på med en gang. Farging av madrasser kan ugyldiggjøre garantien.
  • EU og amerikanske størrelser er forskjellige for madrasser og sengerammer.
  • Brukte madrasser er generelt en dårlig idé, fordi de kan ha bakterier eller være infisert av skadedyr uten at du skjønner det.
  • En kvalitetsmadrass kan vare så lenge som 10 år hvis den blir tatt godt vare på.
  • Snu madrassen noen få måneder for å holde den frisk.

Anbefalt: