Hvordan lage Bobbin Lace (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage Bobbin Lace (med bilder)
Hvordan lage Bobbin Lace (med bilder)
Anonim

Bobbin blonder er en tradisjonell blonderfremstillingsteknikk med et bredt spekter av stiler og design. Det krever arbeid på toppen av et papirmønster med mange små spoler (spoler) av tråd og pinner som du jobber med for å danne delikate blonder. Enkle bevegelser av spolene utført i rekkefølge skaper masker, og ved å gjenta bestemte masker i henhold til et mønster kan du lage blonder. Å lage spolebånd tar tid og tålmodighet, men alle kan lære å gjøre det!

Trinn

Del 1 av 4: Velge rekvisita

Lag Bobbin Lace Trinn 1
Lag Bobbin Lace Trinn 1

Trinn 1. Få en snørepute til å jobbe med

Disse er ikke det samme som vanlige puter. Polystyrenskummet i en snørepute er fast og solid, så det holder pinnene på plass. Puten er vanligvis formet som en avrundet kuppel (kjent som en kakepute), en oval som består av bevegelige puteblokker (kalt en blokkpute) eller en sylinder (kjent som en rullepute).

  • En kakepute er bra for nybegynnere og grunnleggende snøring.
  • Blokkputer er best for å lage lange eller brede blonder.
  • Rulleputer fungerer godt for å lage lange strimler med blonder.
Lag Bobbin Lace Trinn 2
Lag Bobbin Lace Trinn 2

Trinn 2. Velg et mønster

Et mønster er nødvendig for å lage spole blonder. Du kan finne mange gratis snøremønstre på nettet, eller du kan kjøpe en mønsterbok. Du trenger en utskrift av mønsteret fordi du vil jobbe rett over det på puten. Skriv ut et mønster eller kjøp en papirkopi av mønsteret du vil bruke.

  • Mønstre i mønsterbøker skrives ofte ut på tykt papir, slik at de kan brukes igjen og igjen. Hvis du skriver ut et mønster på datapapir, kan du bare bruke det 1 gang.
  • Det anbefales at du prikker mønsteret før du bruker det. Dette betyr at du bruker en pinne til å stikke hull gjennom hver av prikkene som er merket på mønsteret.
Lag Bobbin Lace Trinn 3
Lag Bobbin Lace Trinn 3

Trinn 3. Få antall spoler som kreves for mønsteret ditt

Blonder spoler kommer bare i 1 størrelse, som er en 10 cm lang pinne. Sjekk mønsteret ditt for å finne ut nøyaktig hvor mange spoler du trenger. Dette tallet vil variere avhengig av kompleksiteten til spolemønsteret.

  • For eksempel kan et enkelt mønster bare kreve 6 par spoler, som er totalt 12 spoler. Imidlertid kan mer komplekse mønstre kreve 50 par spoler, som er totalt 100 spoler!
  • Blonder spoler kommer i tre og plast. Plastspoler er billigere enn tre.
  • Spoler har vanligvis også en slags dekorativ ende, men dette vil ikke påvirke resultatene du får.
Lag Bobbin Lace Trinn 4
Lag Bobbin Lace Trinn 4

Trinn 4. Velg en undertrådstråd som ikke vil strekke seg eller knekke

Du kan bruke hvilken som helst type eller fargetråd du vil lage undertråden, så lenge den ikke strekker seg eller knekker. Hvis du bare har begynt, kan du prøve å øve deg på en billig sytråd i fargen eller fargene du ønsker. Du kan hente trådruller i din lokale håndverksbutikk eller bare bruke hvilken type tråd du har rundt.

  • Bomull, silke og lin tråd er gode alternativer.
  • Husk at tykkelsen på tråden kan påvirke utseendet på blonder avhengig av mønsteret. Sjekk mønsteret ditt for å se hvilken type tråd som anbefales.
  • Du kan bruke kremfarget tråd for et antikt utseende, eller velge en mer fargerik tråd om ønskelig.

Del 2 av 4: Spoling av spoler

Lag Bobbin Lace Trinn 5
Lag Bobbin Lace Trinn 5

Trinn 1. Mål et stykke tråd fra arm til arm eller arm til bryst

Ta tak i enden av tråden med 1 hånd og hold spolen med den andre hånden. Trekk ut tråden til den strekker seg over hele brystet, og klipp av tråden i midten av brystet for en arm-til-brystmåling. For en arm-til-arm-måling, trekk ut tråden til den strekker seg fra den ene hånden til den andre med armene utstrakt. Klipp deretter tråden ved spolen.

Mønsteret ditt kan indikere en bestemt måling, eller det kan ganske enkelt råde deg til å gjøre en arm-til-arm eller arm-til-bryst-måling. Dette er tradisjonelle måter å måle tråd for snøring på. Sjekk mønsteret ditt for å se hvilken måling som kreves

Lag Bobbin Lace Trinn 6
Lag Bobbin Lace Trinn 6

Trinn 2. Vikl like mye tråd på hver av spolene i et par

En enkelt trådstreng vil koble til 2 spoler, så du må koble sammen spolene og vikle hver ende av tråden rundt 1 av de 2 spolene. Ta enden av 1 av trådene og hold den mot fordypningen i en av spolene dine. Begynn deretter å sno tråden rundt spolen til du har viklet omtrent halvparten av trådlengden på den.

Gjenta den samme viklingsprosessen for den andre spolen i et par

Lag Bobbin Lace Trinn 7
Lag Bobbin Lace Trinn 7

Trinn 3. Ta opp 20 til 30 cm (20 til 30 cm) tråd mellom de to spolene

Du trenger en trådlengde mellom de to spolene som du kan jobbe med for å lage blonder. Unravel fra begge spoler like for å gi denne ekstra tråden.

Mengden tråd som henger ned fra pinnene vil være halvparten av det du legger igjen mellom de to spolene

Lag Bobbin Lace Trinn 8
Lag Bobbin Lace Trinn 8

Trinn 4. Lag en løkke for å feste tråden på hver spole

For å forhindre at spolene løsner helt, lag en løkke med tråden hengende fra hver spole. Vri sløyfen 1 gang ved basen, og skyv den på spolen. Denne løkken skal sikre tråden som allerede er på spolen og forhindre at den løsner mens spolen henger i puten.

Hver gang du trenger å løse opp mer tråd, må du angre løkken, løsne tråden og gjøre sløyfen igjen

Del 3 av 4: Plassering av puten, pinnene og tråden

Lag Bobbin Lace Trinn 9
Lag Bobbin Lace Trinn 9

Trinn 1. Sitt med puten på fanget eller på et bord foran deg

Du kan synes det er lettere å jobbe mens du sitter i en stol med puten på fanget, eller du kan synes det er lettere å jobbe med puten som hviler på et bord. Gjør det som føles mest behagelig for deg. Spolene må henge under mønsteret mens du jobber, så det er best å ha puten i en liten vinkel mens du jobber.

  • Prøv å legge føttene opp på en krakk foran deg for å bøye knærne og vinkle puten.
  • Hvis du foretrekker å sitte ved et bord, kan du vinkle puten ved å støtte baksiden av den med en bok eller en annen liten pute.
Lag Bobbin Lace Trinn 10
Lag Bobbin Lace Trinn 10

Trinn 2. Fest mønsteret ditt på din snørepute

Mønsteret må festes godt til puten før du begynner. Velg en sentral plassering på puten som lar deg enkelt jobbe hele mønsteret.

  • For et stykke blonder som du enkelt kan jobbe på en liten del av puten, fest mønsteret i midten av puten.
  • Hvis du bruker en kakepute til å lage et langt stykke blonder, fester du mønsteret høyt opp på puten.
  • Hvis du jobber med en blokk eller rullepute, kan du feste mønsteret hvor som helst og flytte putebitene eller puten etter behov.
Lag Bobbin Lace Trinn 11
Lag Bobbin Lace Trinn 11

Trinn 3. Sett inn pinnene der det er angitt på toppen av mønsteret

Mønsteret ditt vil ha mange små prikker i det der du må plassere pinner for å jobbe blonder. Den første raden med pinner vil være helt øverst i mønsteret. Sett 1 pin i hver prikk for å komme i gang.

Etter at du har fullført en rad med masker, må du plassere flere pinner der mønsteret viser det

Lag Bobbin Lace Trinn 12
Lag Bobbin Lace Trinn 12

Trinn 4. Sløyfe tråddelen mellom 2 spoler rundt hver av pinnene

Ta et par spoler og ta med trådlengden mellom dem opp og over den første pinnen. La spolene dele fra pinnen. Gjenta dette for neste pin ved å bruke ditt neste par spoler.

Fortsett å sløyfe tråden rundt spolene helt til slutten av pinnen i mønsteret

Del 4 av 4: Working Bobbin Lace Stitches

Lag Bobbin Lace Trinn 13
Lag Bobbin Lace Trinn 13

Trinn 1. Kryss nabospoler når det er angitt av mønsteret

Et kryss er representert med en "C" i spolemønster. Når du ser en C, betyr dette at du må ta de to spolene på hver side av C og krysse dem over hverandre 1 gang.

Husk at et kryss ikke er en søm alene. Det er en av bevegelsene du vil bruke til å lage forskjellige stingtyper

Lag Bobbin Lace Trinn 14
Lag Bobbin Lace Trinn 14

Trinn 2. Bytt posisjoner til 2 par nabospoler for å gjøre en vri

En vri (representert som "T" i mønstre) følger vanligvis et kryss. Dette er når du tar 2 par nabospoler og bytter posisjoner.

En vri er en komponent i en søm og ikke en søm i seg selv

Lag Bobbin Lace Trinn 15
Lag Bobbin Lace Trinn 15

Trinn 3. Bytt de midterste 2 spolene og de nærliggende spolene til halv søm

En vanlig søm du ofte vil se ved snøring er en halv søm. Dette er når du krysser de midterste 2 nabospolene i et sett med 4 over hverandre. Bytt deretter posisjonene til den første og den andre spolen, så vel som den tredje og den fjerde spolen.

For denne typen sømmer kan det være nyttig å merke hver av spolene i grupper på 4, for eksempel spoler 1, 2, 3 og 4, eller A, B, C og D

Lag Bobbin Lace Trinn 16
Lag Bobbin Lace Trinn 16

Trinn 4. Følg mønsterets instruksjoner for å lage mer avanserte sømmer

Det er mange forskjellige typer undertrådssømmer, men de bygger alle på de grunnleggende konseptene kryssing og vridning. Når du har mestret det grunnleggende, kan du prøve å følge et mer avansert mønster for å lære nye sømmer.

For eksempel lager et kryss (C), en vri (T), og deretter et annet kryss (C) en stoffsøm, som du også vil se ofte i mønstre

Lag Bobbin Lace Trinn 17
Lag Bobbin Lace Trinn 17

Trinn 5. Bind par hengetråder i knuter og kutt overflødig

Når du er ferdig med å lage blonder, må du feste enden av tråden. Fest endene på naboparene med hengetråd 2 ganger for å danne en knute mellom dem. Rull opp tråden helt fra spolene for å gjøre dette. Bare løs opp 2 tråder om gangen og bind de 2 trådene til en knute.

  • Gjenta til slutten av raden.
  • Klipp av overflødige tråder mens du går.

Anbefalt: