Hvordan bruke manuell modus på et kamera: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke manuell modus på et kamera: 13 trinn (med bilder)
Hvordan bruke manuell modus på et kamera: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Å fortsette fotografering som amatør kan være skremmende. Etter hvert som ny teknologi kommer, blir brukte profesjonelle kameraer et levedyktig alternativ for de som ønsker å skape en ny hobby innen fotografering. Eldre modeller av nyere kameraer produsert de siste 5-10 årene er fremdeles i stand til å ta kunstneriske fotografier og er en billigere investering for noen med et stramt budsjett. I kombinasjon med et vintage-objektiv har du alle verktøyene du trenger for å ta profesjonelle bilder. Som ny fotograf kan det være tiltalende å ta bilder med kameraets “auto” -innstilling, men det er en verdifull ferdighet å lære å ta bilder i full manuell.

Trinn

Del 1 av 3: Forstå kameraets kontroller

Når du ser på kameraet ditt, kan det være overveldende å se alle knappene og knappene spredt rundt. Det er noen grunnleggende kontroller på kameraet du må finne og bli kjent med før du begynner å ta bilder. Disse kontrollene endrer hvilken modus kameraet er i og kontrollerer de grunnleggende innstillingene som gjør at kameraet ditt kan ta et skikkelig bilde.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 1
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 1

Trinn 1. Finn modusvelgeren

Modusvelgeren har forskjellige bokstaver og symboler som representerer hvilken modus kameraet skal ta bilder i. Manuell modus er vanligvis angitt med bokstaven M. Denne modusen lar deg angi alle parametrene for et foto.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 2
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 2

Trinn 2. Se etter blenderknappen

Blenderknappen justerer hvor mye lys som kan passere gjennom objektivet. Blenderåpning er representert med “f/” og et tall. En større blenderåpning (lavere tall) betyr at mer lys kommer inn i linsen, og en smalere blender (høyere tall) betyr at mindre lys kommer inn i linsen. I tillegg gir en større blenderåpning mer uskarphet i bakgrunnen, noe som er bedre for portretter. En smalere blenderåpning gir større dybdeskarphet. Ignorer denne knappen hvis objektivet har en blenderring.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 3
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 3

Trinn 3. Finn lukkerhastighetsknappen

Lukkerhastighetsknappen justerer hvor lenge objektivlukkeren vil være åpen. Lukkerhastigheten er angitt i sekunder, og lukkeren er vanligvis åpen i en brøkdel av et sekund. Avhengig av belysning av et skudd, vil en lengre lukkerhastighet skape et lysere bilde, og en kortere lukkerhastighet vil resultere i et mørkere bilde. Hvis kameraet ikke er stabilt, kan en lengre lukkerhastighet føre til bevegelsesuskarphet.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 4
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 4

Trinn 4. Identifiser ISO -knappen

Justering av ISO endrer kameraets lysfølsomhet. En høyere ISO skaper et lysere bilde, og en lavere ISO fører til et mørkere bilde. Imidlertid kan høyere ISO føre til støy i et bilde, noe som resulterer i uønsket korn. Så justering av ISO bør gjøres etter at blenderåpningen og lukkerhastigheten er angitt.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 5
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 5

Trinn 5. Se etter lukkerknappen

Utløserknappen er det som får kameraet til å ta et bilde. Du trykker på lukkerknappen når du er fornøyd med bildesammensetningen.

Del 2 av 3: Forstå kameralinsen

Vintage -objektiver er et utmerket alternativ for nybegynnere, fordi de tilbyr samme funksjonalitet som et moderne objektiv, til brøkdelen av kostnaden. Avhengig av tilstanden til vintageobjektivet, bør de ha samme fotokvalitet som alle moderne objektiv. Noen vintage -objektiver kan til og med legge til unike egenskaper til bilder du synes er tiltalende. I utgangspunktet har alle primlinser de samme kontrollene som justerer blenderåpning og fokus.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 6
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 6

Trinn 1. Identifiser blenderringen

Blenderringen på objektivet fungerer på samme måte som blenderknappen på kamerahuset. Roter ringen til ønsket blenderåpning ved å stille tallet opp til merket.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 7
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 7

Trinn 2. Se etter fokusringen

Vri fokusringen frem og tilbake til motivet er tydelig i fokus. Merking under ringen angir avstanden mellom kameraet og motivet i meter og fot.

Del 3 av 3: Ta bilder

Nå som du er kjent med kontrollene på kameraet ditt, er du klar til å begynne å ta bilder i manuell modus med ditt vintageobjektiv.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 8
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 8

Trinn 1. Finn og plasser emnet

Plasser motivet på et sted der det er passende lys. Hvis det er for lite lys, kan det hende at kamerajusteringene fremdeles ikke kan kompensere for mørket.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 9
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 9

Trinn 2. Still inn fokus ved å bruke fokusringen

Mens du er stødig eller bruker et stativ, vrir du fokusringen til motivet er klart.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 10
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 10

Trinn 3. Juster blenderåpningen med blenderringen

Vri blenderringen til du når ønsket lysstyrke eller uskarphet i bakgrunnen. Hvis du er fornøyd med bakgrunnsuskarpheten, men bildet ditt fortsatt er for lyst eller for mørkt, fortsett å endre de andre innstillingene. Behold blenderåpningen for bilder med større eller flere motiver, slik at du kan ha mer i fokus.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 11
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 11

Trinn 4. Still inn lukkerhastigheten

Drei lukkerhastigheten til du når lysstyrken du ønsker. Hvis du holder kameraet med hendene, eller hvis motivet beveger seg raskt, må du holde lukkerhastigheten så lav som mulig for å redusere sjansen for bevegelsesuskarphet. For bilder med lang eksponering, sett kameraet på et stativ og bruk en fjernkontroll eller timer slik at hendene ikke rister på kameraet.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 12
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 12

Trinn 5. Fix ISO -innstillingen

Angi ISO -innstillingen for å kompensere for eventuelle mindre endringer i lysstyrken. Prøv å endre ISO -innstillingene sist for å redusere støy i bildene dine. Hvis bildene dine blir støyende, må du først justere blenderåpningen og lukkerhastigheten.

Bruk manuell modus på et kamera Trinn 13
Bruk manuell modus på et kamera Trinn 13

Trinn 6. Ta skuddet

Trykk på lukkerknappen og lytt til kameralukker for å åpne og lukke. Gjennomgå bildet ditt og endre innstillingene etter behov.

Anbefalt: