Slik bruker du en malingsspraymaskin: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik bruker du en malingsspraymaskin: 7 trinn (med bilder)
Slik bruker du en malingsspraymaskin: 7 trinn (med bilder)
Anonim

En spraymaskin kan gjøre maling eller flekker enklere og raskere, spesielt hvis du har store områder eller ujevne overflater å dekke. Det kan imidlertid by på en rekke problemer, inkludert muligheten for at du kan få maling på gjenstander du ikke hadde tenkt å male. Nøkkelen til suksess med en malingsspraymaskin er i riktig forberedelse, som inkluderer valg av riktig maskin, klargjøring av malingen, isolering av området som skal males og beskytter malerens luftveier.

Trinn

Bruk en Paint Spray Machine Trinn 1
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 1

Trinn 1. Velg riktig spraymaskin for prosjektet

  • Airless spraymaskiner er allsidige nok til de fleste malingsjobber og er valget av profesjonelle malere.
  • Luftassistent spraymaling brukes av trearbeidere og bilmalere fordi de gir den beste finishen. De er imidlertid den dyreste typen spraymaling.
  • Håndholdte elektriske koppmaskiner kjøpes ofte av huseiere for små jobber, men kan være vanskelige å bruke. De krever at malingen tynnes betydelig, og kan tette eller spytte maling.
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 2
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 2

Trinn 2. Få råd fra malingsleverandøren om hvilken type maling du trenger, og om du trenger å tynne den med vann eller male tynnere

Leverandøren bør kunne gi deg en viskositetstester for å hjelpe deg med å avgjøre om malingen din er tynn nok til å brukes i spraymaskinen.

Bruk en Paint Spray Machine Trinn 3
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 3

Trinn 3. Velg dysen eller spissen og pumpetrykket

Generelt er små dyser og lavere trykk best for tynne malinger som flekker eller emaljer. Store dyser og høyt trykk er nødvendig for tykkere maling, for eksempel veggmaling.

Bruk en Paint Spray Machine Trinn 4
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 4

Trinn 4. Øv på skrapbiter av tre eller gips

  • Hold sprøyten slik at malingen kommer ut horisontalt og holder en jevn avstand på 15 til 30 cm fra overflaten. Hold håndleddet stivt og beveg sprøyten i feiende bevegelser med armen. For å male horisontale overflater, for eksempel tak, bruker du en tippforlengelse for å omdirigere malingen.
  • Spray fra venstre til høyre (eller høyre til venstre hvis du er venstrehendt), trykk på avtrekkeren på sprøyten like før du kommer til punktet der du vil legge ned maling. Legg ned ca 1 meter maling om gangen.
  • Overlapp den neste applikasjonen med den første med 50 prosent, slik at overflaten får 2 tynne strøk og ikke tørker til striper med maling.
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 5
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 5

Trinn 5. Legg ned dråpekluter og bruk tape og plastfolie for å isolere området du vil male

Dekk til alt du ikke vil male. Ved å bruke en spraymaskin får mange maldråper i luften, som vil gli bort og legge seg på gjenstander i nærheten, inkludert planter, dekk og biler hvis du maler utendørs og på møbler, vegger og gulv i andre rom hvis du maler innendørs.

Bruk en Paint Spray Machine Trinn 6
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 6

Trinn 6. Bruk kjeledress, hansker, hatt, øyebeskyttelse og åndedrettsvern for å hindre at maling setter seg på klærne, håret og huden din, og for å unngå maling i øynene eller i lungene

Bruk en Paint Spray Machine Trinn 7
Bruk en Paint Spray Machine Trinn 7

Trinn 7. Juster viskositeten til malingen, pumpetrykket eller dysen hvis malingen ikke går jevnt

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Før du bruker spraymaskinen, må du kjøre litt løsemiddel gjennom den for å sikre at den ikke er tett med tørr maling. Gjør det samme når du slutter å male. Å sile malingen godt vil forhindre tresko.
  • Spraymalingsmaskiner er spesielt nyttige for å male små gjenstander med intrikate design som utskårne møbler eller grillarbeid. Imidlertid kreves det betydelig praksis for å lære å male disse overflatene.

Anbefalt: