Hvordan bli en undervanns sveiser: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en undervanns sveiser: 9 trinn (med bilder)
Hvordan bli en undervanns sveiser: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Å velge en karriere som undervanns sveiser kan gi deg muligheten til å anvende ettertraktede ferdigheter i et unikt og spennende miljø. Hvis du er interessert i å bli undervanns sveiser, må du først ha en standard sertifisering som sveiser. Etter det kan du fortsette med å få din kommersielle dykkerlisens før du fullfører din spesialiserte sertifiseringstrening på en anerkjent undervanns sveiseskole.

Trinn

Del 1 av 2: Fullføring av sveisesertifiseringen

Bli en undervanns sveiser Trinn 1
Bli en undervanns sveiser Trinn 1

Trinn 1. Vær forberedt på å bruke en betydelig sum penger

Undervisnings- og sertifiseringsgebyrer varierer ofte fra institusjon til institutt. Når det er sagt, vil det vanligvis koste et minimum av noen få tusen dollar å samle de forskjellige faglige legitimasjonene som trengs for å låse høyt betalende stillinger.

  • En statsfinansiert teknisk skole, for eksempel Santa Barbara City College eller South Central Louisiana Technical College, kan være det billigste alternativet for mange mennesker.
  • Du må kanskje begynne å spare penger hvis du ikke har midler til å betale for utdannelsen og sertifiseringene dine for øyeblikket.
Bli en sveiser Trinn 7
Bli en sveiser Trinn 7

Trinn 2. Motta videregående diplom eller GED

Det første trinnet på veien mot å bli undervanns sveiser er å fullføre utdanningsnivået ditt. De fleste arbeidsgivere vil forvente å se minst et videregående diplom, men du kan også få din GED hvis du kommer tilbake til skolen etter et fravær.

  • Å ha en høyskoleeksamen er ikke nødvendig for å jobbe som undervanns sveiser, men det kan hjelpe deg å skille deg ut fra andre fagfolk når det er på tide å begynne å lete etter en jobb.
  • Etter å ha tatt vare på utdanningskravene dine, vil sikring av sysselsetting i stor grad være et spørsmål om å bygge opp relevant legitimasjon og erfaring.
Bli en undervanns sveiser Trinn 4
Bli en undervanns sveiser Trinn 4

Trinn 3. Bli sertifisert som sveiser på toppen

Søk formell opplæring i en av flere individualiserte sveiseprosesser gjennom en akkreditert sveiseskole. Hvis du bor i USA, har du også muligheten til å fullføre Certified Welder -programmet som tilbys av American Welding Society (AWS). Du vil bli tildelt sertifiseringen din etter å ha bestått både en skriftlig og praktisk praktisk eksamen.

  • Kjør et raskt søk på nettet for å finne sveiseskoler eller opplæringsprogrammer i ditt område.
  • Det kan ta 7-24 måneder å fullføre sveisetreningen og sertifiseringen, avhengig av hvilken skole eller program du velger.
Bli en sveiser Trinn 1
Bli en sveiser Trinn 1

Trinn 4. Få noen års erfaring med å jobbe som sveis på toppen

Selv om det er teknisk mulig å få en jobb som undervanns sveiser rett ut av porten, vil det å ha 2 eller flere års direkte erfaring forbedre sjansene dine sterkt. Dette vil bevise for arbeidsgivere at du er dyktig i sveiseteknikker og sikkerhetsprosedyrer på tørt land, og er klar til å bruke dem i vannmiljøer.

Jo mer overflatesveising du har under beltet, desto mer sannsynlig er det at du blir vurdert for undervannsjobber i fremtiden

Del 2 av 2: Motta den nødvendige dykkertreningen

Bli en undervanns sveiser Trinn 3
Bli en undervanns sveiser Trinn 3

Trinn 1. Ta og bestå et foreløpig dykk fysisk

I de fleste tilfeller kan du registrere deg for en fysisk med samme institusjon som tilbyr den kommersielle dykkersertifiseringen du søker. Sammen med en topp-til-tå-undersøkelse, vil du også bli testet på dine svømmeferdigheter og kardiovaskulær kondisjon.

  • Å ha narkotika, alkohol eller en smittsom sykdom i systemet ditt kan være nok til å midlertidig diskvalifisere deg fra å motta en kommersiell dykker sertifisering. I dette tilfellet må du ta det fysiske på nytt når du er klar av stoffet som støter.
  • Hvis du viser symptomer på astma, klaustrofobi, alvorlig reisesyke, kollapset lunge, hjertearytmi eller kongestiv hjertesvikt, kan du bli nektet sertifisering permanent.
  • Det anbefales at du sender deg et dykk fysisk før du går videre, selv om dykkeskolen du planlegger å gå på ikke krever en. Du kan oppdage at du har en begrensning som ikke lar deg fortsette en karriere som undervanns sveiser.
Bli en undervanns sveiser Trinn 2
Bli en undervanns sveiser Trinn 2

Trinn 2. Bli en sertifisert kommersiell dykker

Registrer deg på et kommersielt dykkerakademi i din stat eller territorium og arbeid deg gjennom treningsprogrammet. Varigheten av disse programmene varierer, men de fleste er satt opp for å være ferdige om 5-6 måneder, eller rundt 900 treningstimer. Etter at du har fullført programmet, får du en gyldig og bransjegjenkjent kommersiell dykker sertifisering.

  • Noen av de mer bemerkelsesverdige kommersielle dykkerakademiene inkluderer American National Standards Institute Association of Commercial Diving Educator (ANSI/ACDE), Association of Diving Contractors International (ADCI) og Diver's Academy International.
  • Noen kommersielle dykkerakademier gjør det obligatorisk for søkere å bestå en skriftlig opptaksprøve og et dykk fysisk før de blir tatt opp i et bestemt program.
Bli en undervanns sveiser Trinn 5
Bli en undervanns sveiser Trinn 5

Trinn 3. Gå på en undervanns sveiseskole

Det er her du vil bringe dine 2 nyervervede ferdigheter, sveising og kommersiell dykking, sammen. Kursinnholdet og lengden på undervanns sveiseprogrammer kan variere sterkt, men de fleste består av både tradisjonell studie og praktisk trening i våtsveiseferdigheter, og kan variere fra 6 måneder til 2 år.

  • I tillegg til læreplanen i klasserommet, vil de fleste programmene kreve at du klokker et visst antall dykketimer (vanligvis 20-50) for å bli godkjent for sertifisering.
  • Undervanns sveiseskoler har en tendens til å være lokalisert i byer som grenser til store vannmasser som har blomstrende fiske-, transport- og boreindustri.
Bli en undervanns sveiser Trinn 6
Bli en undervanns sveiser Trinn 6

Trinn 4. Søk på en dykkerutbudsposisjon for å fortsette treningen på jobben

De fleste undersjøiske sveisere starter ikke i høyprofilerte stillinger. I stedet begynner de som "dykkertilbud", lærlinger som gir hjelp til erfarne fagfolk under dykk. Send inn CV -en din, komplett med de nye legitimasjonene, til selskapet du ønsker, for å legge til navnet ditt i gruppen av potensielle ansatte.

  • Byggefirmaer ved kysten, ingeniørfirmaer, skipsbyggere og bergingslag under vann er bare noen få av entreprenørene som jobber med undersjøiske sveisere.
  • Undersøk retningslinjene og prosedyrene som er unike for undervanns sveisefirmaet du vil jobbe for, og tren opp til disse spesifikasjonene. Dette vil gjøre deg i stand til å prestere på ditt høyeste nivå som et dykkeanbud.
Bli en undervanns sveiser Trinn 7
Bli en undervanns sveiser Trinn 7

Trinn 5. Fortsett med å forbedre dine ferdigheter for å gå videre i feltet ditt

Verktøyene du trenger for å utmerke deg som undervanns sveiser vil avhenge av firmaet som ansetter deg, arten av arbeidet de utfører og de spesifikke bransjeforskriftene som er på plass i ditt område. Noen av de viktigste ferdighetene å ha inkluderer skjæring, rigging og montering av metallkomponenter, utarbeidelse av designplaner og standarder, og testing og inspeksjon av ferdige prosjekter.

  • Noen våtsveisere trener også mye i undervannsvideografi og stillbilder for å dokumentere fremdriften i viktige prosjekter.
  • Kvalifikasjoner for undersjøiske sveisere kan ikke bare variere fra selskap til selskap, men fra ett prosjekt til det neste.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Selv om det ikke er en nødvendighet, kan det være en nyttig forutsetning for å gå på en kommersiell dykkerskole å fullføre Scuba -sertifiseringen.
  • Å lære grunnleggende stiksveising (SMAW) i et anerkjent verksted vil gi deg et godt grunnlag for undersjøisk sveising.
  • Husk at du må bestå en årlig fysisk vurdering for å opprettholde din kommersielle dykkerkort.
  • Årslønnen for en undervanns sveiser kan variere fra $ 100.000 til $ 200.000.

Anbefalt: