Hvordan drepe Chickweed: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan drepe Chickweed: 8 trinn (med bilder)
Hvordan drepe Chickweed: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Chickweed, eller stellaria media, er en vanlig vinterårlig som finnes over hele USA. Chickweed har hvite blomster og små, eggformede blader. Hvis denne irriterende planten har infiltrert plenen din, er det beste alternativet å drepe den med kjemisk ugressdrepende middel og vedlikeholde gresset for å forhindre at det vokser tilbake. Hvis du har flekker av chickweed i hagen din, kan du drepe den med eddik eller ugressmiddel, deretter trekke ugresset for hånd til jorda og spre mulch for å forhindre at det dukker opp igjen.

Trinn

Metode 1 av 2: Utrydding av kylling i plener

Kill Chickweed Trinn 1
Kill Chickweed Trinn 1

Trinn 1. Påfør en ukjent ugressdrepende middel i september

Velg en ugrasdrepende middel som dukker opp for å bli kvitt kyllingblomst fra din lokale plen- og hagebutikk eller online. Pre-emergent ugressdrepende middel skal påføres hele plenen, og sprøytes vanligvis over gresset. Følg pakningsinstruksjonene for å finne ut hvor mye du skal bruke.

Ikke bruk ugressmidler som dukker opp før du ikke har sådd plenen din, da det kan forhindre at gresset ditt spirer

Drep Chickweed Trinn 2
Drep Chickweed Trinn 2

Trinn 2. Påfør en ugressdrepende middel etter våren

Velg et bredbladet ugressdrepemiddel formulert for kylling fra et hjem og hagesenter eller online. Når du ser kyllingvekst vokse i hagen din, behandler du problemområder ved å spraye dem med ugressdreperen. For å finne ut hvor mye du skal bruke, se instruksjonene på pakken.

Nypressede plener bør klippes minst 3 ganger før påføring av ugressdrepende plante for å beskytte det unge gresset

Kill Chickweed Trinn 3
Kill Chickweed Trinn 3

Trinn 3. Hold gresset kuttet til 10 cm eller mindre

Chickweed vokser 10 til 30 cm høy og trenger frø for å reprodusere. Å kutte gresset ofte for å holde det kort, forhindrer at kyllingen går til frø og sprer seg over hele eiendommen din. Bruk et skarpt klippekniv for å holde gresset ditt så sunt som mulig, og ikke klipp det når det er vått.

Kill Chickweed Trinn 4
Kill Chickweed Trinn 4

Trinn 4. Vann plenen dypt og sjelden

I stedet for å gi små mengder vann til plenen ofte, gi store mengder vann sjeldnere for å bli kvitt kylling. Vann plenen ned til rotsonen, og vent på å se tegn på dehydrering før du vanner igjen.

Tegn på dehydrering inkluderer visnende eller gråaktig gress og gress som holder fotavtrykk i mer enn noen få minutter

Metode 2 av 2: Fjerne kylling i hager

Kill Chickweed Trinn 5
Kill Chickweed Trinn 5

Trinn 1. Spray lapper av kylling med eddik eller ugressmiddel

Hvis du foretrekker en enkel løsning, bruk destillert hvit eddik. Ha den i en ren sprayflaske og spray den direkte på lappene av chickweed i hele hagen din, og sørg for å belegge hele planten. Påfør eddiken på nytt en gang i uken til kyllingen er borte. Alternativt kan du kjøpe et ugressmiddel, som glyfosat, fra ditt lokale hagesenter. Se pakken for bruksanvisning.

Kill Chickweed Trinn 6
Kill Chickweed Trinn 6

Trinn 2. Trekk ut kyllingen for hånd

Etter at eddiken eller ugressmiddelet har drept kyllingen, ta tak i kyllingen ved foten av planten og trekk den ut av jorda. Hvis du har problemer, kan rake området gjøre jobben lettere. Legg kyllingen i en pose før du kaster den for å forhindre at frøene sprer seg.

  • Nye, små planter kan også fjernes for hånd, og den beste tiden å trekke dem er før de blomstrer.
  • Vent til jorda er tørr for å forhindre at savnede kyllingfrø spiser i våt jord.
Kill Chickweed Trinn 7
Kill Chickweed Trinn 7

Trinn 3. Til jorden

For å redusere sannsynligheten for at kyllingfrø tar rot i hagen din, til jorda. Fjern alt ugressrester fra hagen din, og snu deretter jorda til en dybde på 15 til 20 cm med en rototiller eller spade.

Kill Chickweed Trinn 8
Kill Chickweed Trinn 8

Trinn 4. Spred 5,1 cm mulch over hagen din

Mulch reduserer mengden lys som kan nå ugress, noe som gjør det til en effektiv løsning for å kontrollere veksten. Velg en organisk mulch, som flis eller bark, og legg den minst 5,1 cm dyp.

Anbefalt: