3 enkle måter å vaske en hæruniform på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å vaske en hæruniform på
3 enkle måter å vaske en hæruniform på
Anonim

Å kle seg av en kommandant for en skitten eller uforglemmelig uniform kan være dypt flaut. Heldigvis er det også ekstremt forebyggende hvis du tar ordentlig vare på uniformen din. Uansett hvor du bor eller hvilken gren av militæret du tilhører, er det forskrifter du må følge angående hvitvasking av uniformen din. Generelt sett bør du alltid følge din militære håndbok for å følge retningslinjene for vask og tørking. Trinnene som er oppført her gir imidlertid en trygg måte å rengjøre en kampuniform eller et formelt antrekk hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre.

Trinn

Metode 1 av 3: Hvitvasking av kampuniformer

Vask en hæruniform Trinn 1
Vask en hæruniform Trinn 1

Trinn 1. Vask kampuniformen din atskilt fra andre klær

Hvis du vasker en kampuniform med andre klesplagg, kan uniformen absorbere fargene eller smusset, så vask alltid uniformen alene. Plasser kampuniformen i en tom vaskemaskin.

  • Denne prosessen gjelder i utgangspunktet alle grener av militæret, selv om du alltid bør henvise til din militære håndbok for spesifikke anvisninger angående spesielle uniformer.
  • Selv om du ikke bør vaske en kampuniform med andre klær, kan du absolutt vaske den med andre kampuniformer så lenge de har samme farge.
Vask en Army Uniform Trinn 2
Vask en Army Uniform Trinn 2

Trinn 2. Tilsett 1-2 ts (4,9–9,9 ml) mildt vaskemiddel i maskinen

Du trenger ikke mye vaskemiddel for å rengjøre uniformen. Tilsett 1-2 ts (4,9–9,9 ml) vaskemiddel basert på hvor skittent uniformen din er. Dette er vanligvis 1/5-1/4 av en lokk hvis du måler vaskemiddelet ut med øyet.

Advarsel:

Bruk aldri blekemiddel, spesialrensere eller lysemidler. Bekjempelsesuniformer blir vanligvis behandlet med permetrin, som dreper lus, midd og andre skadedyr du kan støte på når du er på vakt. Ethvert rengjøringsmiddel utenfor vanlig vaskemiddel kan kompromittere permetrinet som er innebygd i stoffet.

Vask en Army Uniform Trinn 3
Vask en Army Uniform Trinn 3

Trinn 3. Sett maskinen til kaldtvann

Vri skiven på vaskemaskinen for å stille den til den kaldeste innstillingen som er tilgjengelig. På grunn av at permetrinet i stoffet kan bli skadet eller fjernet med varme, kan du ikke bruke varmt vann til å vaske uniformen din.

Vask en Army Uniform Trinn 4
Vask en Army Uniform Trinn 4

Trinn 4. Velg normal eller permanent pressesyklus for å vaske klærne

Sett maskinen på en standard eller normal vaskesyklus hvis uniformen din er spesielt skitten. Bruk den permanente pressesyklusen hvis uniformen ikke er kledd i gjørme og skitt, siden permanent trykk ikke er like hardt på klærne som en vanlig vask. Slå på vaskemaskinen og la den gå til syklusen er ferdig.

Med mindre du har mye tid på hendene, er håndvask av en kampuniform egentlig ikke et alternativ. Det vil ta mye albuefett for å fjerne smuss fra en slitt kampuniform

Vask en Army Uniform Trinn 5
Vask en Army Uniform Trinn 5

Trinn 5. Tørk uniformen i tørketrommelen på lav varme for å tørke den raskt

Du kan bruke en tørketrommel til å tørke kampuniformen din hvis du trenger den neste dag eller har lite tid. Tørk den separat fra andre klær på lav varme. For å beskytte permetrinet må uniformen din ikke bli varmere enn 54 ° C, så unngå å bruke en vanlig eller tørketrommel med høy varme.

Aldri tørrrens en kampuniform. Kjemikaliene som brukes til renseri er ikke designet for å bevare permetrin

Vask en Army Uniform Trinn 6
Vask en Army Uniform Trinn 6

Trinn 6. Lufttørk uniformen på en plast- eller trehenger for å unngå rynker

Hvis du ikke trenger uniformen med en gang, er lufttørking det beste alternativet. Hver militærhåndbok krever rynkede og ryddige uniformer, og lufttørking sikrer at det ikke dannes rynker på stoffet. Bruk en plast- eller trehenger for å henge skjorten din, og heng buksene på den nedre stangen på en egen henger. Vent 2-4 timer før uniformen tørker.

  • Bruk aldri maisstivelse eller et strykejern. Forbindelsene i maisstivelse og varmen fra et jern vil ødelegge permetrinet i uniformen din.
  • Hvis uniformen din er rynket og du er i klemme, kan du henge den på badet og slå på dusjen og vri på håndtaket for å gjøre vannet så varmt som mulig. Dampen vil fjerne rynker etter 15-30 minutter.

Metode 2 av 3: Rengjøring av formelle uniformer

Vask en Army Uniform Trinn 7
Vask en Army Uniform Trinn 7

Trinn 1. Spot-clean kjoleuniformer med en tørr børste eller fuktig svamp

Hvis den formelle uniformen din er ull eller polyester, bruk en tørr børste eller lo-rull med myk bust for å fjerne rester eller smuss. For satenguniformer, bruk en ren, fuktig svamp for å tørke bort flekker, søl eller smuss. Rengjøring av kjoleuniformer kan være litt smertefullt avhengig av hvilken type uniform det er, så ta opp mindre problemer så raskt du kan for å unngå behovet for en dypere rengjøring.

Tips:

Det er en viss variasjon i hvordan du skal rengjøre forskjellige formelle uniformer, så ta kontakt med den spesifikke grenens militære håndbok for å finne hvitvaskingsinstruksjoner for spesielle uniformer.

Vask en Army Uniform Trinn 8
Vask en Army Uniform Trinn 8

Trinn 2. Få den formelle uniformen profesjonelt renset hvis den er spesielt skitten

Hvis den formelle uniformen din virkelig trenger en grundig rengjøring, er det eneste virkelige alternativet å få den renset. Fjern eventuelle medaljer, pins, jakkeslag og insignier, og ta kjoleuniformen din til et renseri som er kjent med rengjøring av militære uniformer for å gjenopprette den til sin tidligere prakt.

  • Aldri håndvask eller maskinvask en formell uniform. Formelle uniformer har vanligvis delikate foringer og bretter som kan ødelegges hvis de er nedsenket i vann.
  • Ikke alle renserier kan håndtere formelle hæruniformer. Det er vanligvis renserier i nærheten av (eller i) militærbaser hvis du er på en. Alternativt kan du ringe en sivil renseri på forhånd for å se om de er i stand til å rengjøre militære uniformer.
Vask en Army Uniform Trinn 9
Vask en Army Uniform Trinn 9

Trinn 3. Unngå rensing av formelle uniformer mer enn hvert tredje år

Dette er spesielt viktig hvis uniformen din har sateng eller permanente flekker. De fleste formelle uniformer er ikke ment å brukes ofte, og tåler derfor ikke hyppig rengjøring veldig godt. For å sikre at du ikke skader den formelle uniformen, må du unngå å rense den formelle uniformen mer enn en gang hvert par år.

Oppbevar den formelle uniformen i en ren dresspose og oppbevar den på et kjølig, tørt sted for å holde den trygg

Vask en hæruniform Trinn 10
Vask en hæruniform Trinn 10

Trinn 4. Bruk en høykvalitets skinnpolering for å fjerne riper fra skoene

Du trenger ikke å rengjøre dine militærutstedte kjolesko med mindre det er merker. Tørk av overflatesmuss med en myk børste og påfør polishen med en fille eller en børste. Bruk glatte sirkulære bevegelser til skoene dine er rene og skrapmerkene er borte. Bruk en myk klut til å polere skoene og gjenopprette skinnet.

En myk tørk med en ren klut er mer enn nok til å tørke av smuss eller støv fra overflaten

Metode 3 av 3: Omsorg for spesielle deler av en uniform

Vask en hæruniform Trinn 11
Vask en hæruniform Trinn 11

Trinn 1. Fjern grønne rester fra knappene ved hjelp av eddik eller Worcestershire -saus

Over tid kan knappene på noen militære uniformer bli en kjedelig grønn nyanse ettersom tinnen slites av og kobberet blir oksidert. For å fjerne denne grønne misfargingen, dypp en bomullspinne i hvit eddik eller Worcestershire -saus. Gni forsiktig den berørte overflaten til den grønne oppbyggingen er borte. Tørk deretter av knappen med en fuktig klut for å fjerne overflødig rengjøringsmiddel.

Du kan fortsatt bruke et plagg selv om tinnbelegget er slitt. Den grønne misfargingen ser ofte ganske dårlig ut, så du bør rengjøre den så snart som mulig

Vask en hæruniform Trinn 12
Vask en hæruniform Trinn 12

Trinn 2. Rengjør metallbetegnelser og medaljer med oppvaskmiddel

Metallinsignier og medaljer er ganske sterke og vanntette. Hvis du trenger å rengjøre dem eller gjenopprette glansen, vask dem for hånd med litt varmt vann og oppvaskmiddel. Sprøyt en klatt såpe forsiktig inn i en ren svamp og tørk dem under en jevn strøm av varmt vann.

Advarsel:

Ikke rengjør insignier og medaljer tvangsmessig hvis de ikke trenger det. Overdreven rengjøring kan slite bort noen detaljer eller intrikate design.

Vask en Army Uniform Trinn 13
Vask en Army Uniform Trinn 13

Trinn 3. Gjenopprett broderte insignier med en spikerbørste og ammoniakkløsning

Ta på deg noen gummihansker og få en rengjøringsløsning laget av fortynnet ammoniakk. Ta på deg noen gummihansker og dypp en ren neglbørste i ammoniakkløsningen. Påfør rengjøringsmiddelet på overflaten av insigniene for å fjerne flekker eller korrosjon. Tørk av insigniene med en fuktig klut når du er ferdig.

Med mindre du søler kaffe eller noe, trenger du ikke å rengjøre dine broderte insignier. De pleier ikke å ta opp skitt veldig lett

Vask en hæruniform Trinn 14
Vask en hæruniform Trinn 14

Trinn 4. Få gullblonder rengjort og restaurert av en anerkjent skredder

Gull epauletter, blonder og fôr kan ikke rengjøres uten hjelp av en skredder. Disse gullfibrene er ekstremt følsomme og krever en delikat kjemisk behandling som skal rengjøres. Generelt sett bør du sjelden trenge å rengjøre disse delene av uniformen, men hvis du gjør det, ta dem med til en skredder.

I likhet med renserier vil noen skreddere ikke ha de ferdighetene eller verktøyene som er nødvendige for å rengjøre blonder av gullkvalitet. Ta kontakt med skreddersyr på forhånd før du tar dem inn for rengjøring

Anbefalt: