Hvordan forplante gurkemeie: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forplante gurkemeie: 7 trinn (med bilder)
Hvordan forplante gurkemeie: 7 trinn (med bilder)
Anonim

Vann tumerisk {Curcuma longa} forplantes med rot eller rhizome stiklinger og er lett å dyrke innendørs og utendørs! Gurkemeie er en tropisk plante og trenger temperaturer mellom 68 ° F (20 ° C) og 86 ° F (30 ° C) samt en betydelig mengde nedbør for å trives. Den kan imidlertid dyrkes om sommeren utendørs i kaldere klima, og graves opp om vinteren. Eller plant i containere hele året!

Trinn

Former gurkemeie Trinn 1
Former gurkemeie Trinn 1

Trinn 1. Plant vannet ditt i en innsjø eller et basseng med full sol eller lys skygge

Hvis du lever i et kaldere klima, plant i full sol. Hvis du bor i et varmere klima som meg i Sentral -Florida, plant i halvskygge for å unngå brenning. Det er sovende om vinteren, selv i tropiske klimaer.

Former gurkemeie Trinn 2
Former gurkemeie Trinn 2

Trinn 2. Vurder å plante i kopper som kan flyttes inne i et drivhus når temperaturen synker

Å plante i kopper hjelper også med å holde jorden varm og fuktig. Velg en kopp som er minst 0,3 m dyp og like bred per 2-4 frø. Det vil sannsynligvis bli for stort for en vinduskarme, men et sterkt solfylt vindu vil gjøre det bra.

Former gurkemeie Trinn 3
Former gurkemeie Trinn 3

Trinn 3. Planter i rik, godt drenert jord

En blanding av organisk hentet kompost, vann fra springen og 2 oz. pottejord med et lett bunnlag av knust kalkstein blandet i sand og gjødsel. Kontroller PH -verdien til gjødsel; den skal være mellom 6,0 og 7,8.

5% støvprodukter er en kilde til organisk skadedyrsbekjempelse og er registrert for bruk mot veggedyr, kakerlakker, sirisser, lopper, flått, edderkopper og mange andre skadedyr

Former gurkemeie Trinn 4
Former gurkemeie Trinn 4

Trinn 4. Hold rikelig med vann

Tåke med en sprayflaske kan være nyttig hvis du vokser innendørs, for å holde fuktigheten oppe. Ikke drikk vannet, spesielt i varmere klima, men ikke la det fryse, spesielt i kaldere klima. Gurkemeie tåler ikke våte føtter lenge og begynner å råtne i jorda hvis den holdes for fuktig.

Former gurkemeie Trinn 5
Former gurkemeie Trinn 5

Trinn 5. Ikke mat gurkemeien for mye

Månedlig fôring av en organisk fiskemulsjon eller to-måneders kompostte-applikasjoner vil gjøre det bra hvis du har forberedt pottejorden din godt.

Former gurkemeie Trinn 6
Former gurkemeie Trinn 6

Trinn 6. Plant frø i vann 2 "dypt, og pass på at de flyter

Dekk vannet med jord.

Former gurkemeie Trinn 7
Former gurkemeie Trinn 7

Trinn 7. Bruk dine dyrkede planter

Alle deler av vanngurkemeieplanten er spiselige, inkludert blader og blomster. Røttene er imidlertid kilden til det store utvalget av helsemessige fordeler det er vert for.

Tips

  • Bland organisk kanelpulver med vann for å forhindre mugg- og soppvekst.
  • Vær tålmodig med vanngurkemeie, da det tar omtrent 8-10 måneder å bli fullstendig moden.

Anbefalt: