3 måter å Capo a Banjo

Innholdsfortegnelse:

3 måter å Capo a Banjo
3 måter å Capo a Banjo
Anonim

Å bruke capos er en rask og enkel måte å endre nøkkelen som banjoen din spiller i. De fleste banjos har en forhøyet femte streng, noe som krever at du bruker en egen femte streng capo. Dette, sammen med en annen capo, vil endre nøkkelen du spiller i. Hvis du får riktig utstyr og har en grunnleggende forståelse av musikkteori, vil du kunne endre nøkkelen du spiller i uten å måtte stille inn strengene på din banjo.

Trinn

Metode 1 av 3: Bestemme hvilken Capos du skal kjøpe

Capo a Banjo Trinn 1
Capo a Banjo Trinn 1

Trinn 1. Få en tradisjonell capo for de fire første båndene

Du kan kjøpe capos i musikkbutikker eller online. Det er tre konvensjonelle capos som du kan få for de fire første båndene på banjo. Disse inkluderer elastikken, klemmen og skruekappene. Sammenlign de tre forskjellige typer capos online og velg en som dekker dine behov og passer inn i budsjettet.

  • Elastiske capos er ofte den billigste, men minst eksakte typen capo.
  • Clamp capos bruker en fjær for å skape spenning.
  • Skrue capos lar deg justere spenningen på capo og er den mest populære for banjoer.
Capo a Banjo Trinn 2
Capo a Banjo Trinn 2

Trinn 2. Bruk en glidende capo for den femte strengen

En Shubb glidende capo er laget spesielt for banjos og kan gli opp og ned i nakken forbi den fjerde båndet. Shubb capos bør installeres profesjonelt av en luthier- eller banjo -profesjonell fordi de må skrus fast i halsen på banjoen.

Capo a Banjo Trinn 3
Capo a Banjo Trinn 3

Trinn 3. Få jernbanespyd installert forbi den fjerde båndet

Railroad pigger er plassert i hull som er stanset inn i båndene under den femte strengen og kan brukes som en capo for din femte streng. Ta banjoen din til en luthier eller profesjonell som jobber med musikkinstrumenter, slik at de kan installere den for deg. Vanligvis er jernbanespyd installert mellom den syvende og tiende båndet.

Metode 2 av 3: Bruke forskjellige typer Capos

Capo a Banjo Trinn 4
Capo a Banjo Trinn 4

Trinn 1. Sett capo nær båndet

Stram capoen så nær du kan til bekymringen uten å være på toppen av den. Dette vil forhindre at capoen din trekker strengene dine ut av melodi.

Capo a Banjo Trinn 5
Capo a Banjo Trinn 5

Trinn 2. Ikke stram capoen for mye

Stramme capo for mye kan forårsake en summende lyd og vil trekke banjo strengene dine ut av melodi. Stram dem i stedet for nok til å få en klar lyd ut av strengene dine når du spiller dem. Strøm en streng mens du strammer capoen til du får en klar lyd fra strengen.

Capo a Banjo Trinn 6
Capo a Banjo Trinn 6

Trinn 3. Skru av og skyv en glidende capo

For å bruke en glidende capo, skru den lille skruen på toppen av capo mot klokken til den er løs. Du kan deretter skyve capo frem og tilbake til den er på båndet du vil ha.

En Shubb -glidekapo må installeres av en profesjonell og krever at den skrus inn i halsen på gitaren din

Capo a Banjo Trinn 7
Capo a Banjo Trinn 7

Trinn 4. Vri skruen på toppen av capo med klokken for å stramme den

Skrue capos fungerer som glidende capos, bortsett fra at de ikke glir over halsen og må flyttes manuelt. Plasser skruekappen der du vil ha den, stram den deretter ved å vri skruen på toppen av capoen med klokken.

Reagan capos er små bevegelige capos som du kan justere med en skrue på toppen og ikke krever installasjon

Capo a Banjo Trinn 8
Capo a Banjo Trinn 8

Trinn 5. Klem håndtaket på en capo for å åpne det

En klemme capo holdes sammen av spenning fra en fjær. For å åpne capoen, klem begge håndtakene i hånden til forsiden av den åpnes. Mens den er åpen, plasser den på halsen på gitaren på båndet du vil sette den på.

Capo a Banjo Trinn 9
Capo a Banjo Trinn 9

Trinn 6. Trekk og plasser den femte snoren under en jernbanespyd

For å bruke jernbanespydene, trekker du den femte snoren under jernbanespiken slik at piggen hviler på toppen av den. Dette vil holde strengen ved jernbanespissen og endre notatet som du spiller på din femte streng.

Capo a Banjo Trinn 10
Capo a Banjo Trinn 10

Trinn 7. Vikle en elastisk capo rundt båndene

Elastiske capos vil ha en krok som passer inn i hullet på capoen for å stramme den. Vik capoen rundt ønsket bånd, ta deretter kroken på capoen og sløyf den gjennom hullet. Når du bruker denne capoen, må du kontrollere at den er tett nok til å holde nede de fire nederste strengene på gitaren din.

Metode 3 av 3: Leke med Capos

Capo a Banjo Trinn 11
Capo a Banjo Trinn 11

Trinn 1. Bruk capo på de fire første strengene for å endre nøkkelen

Standard tuning for en banjo er i nøkkelen til G. I dette tilfellet vil strengene dine være innstilt på g, D, G, B og D. Å sette capo på de fire første båndene ligner på å holde nede båndene i en barakkord og kan endre nøkkelen du spiller i.

  • Å ta capo til den andre båndet i standard tuning gjør at du spiller i nøkkelen til A.
  • Å stramme capo på den tredje båndet får deg til å spille i nøkkelen til B flat.
  • Hvis du setter capo på den fjerde båndet, får du til å spille i nøkkelen til B.
Capo a Banjo Trinn 12
Capo a Banjo Trinn 12

Trinn 2. Bruk en femte fret capo sammen med den andre capoen

Hvis du trykker ned den femte strengen med en capo, endres noten og fungerer med capo på de fire første bandene for å endre nøkkelen du spiller i.

  • For eksempel, når du spiller i nøkkelen til A, vil din første capo gå over den andre båndet mens den andre capoen holder nede den 7. båndet for den femte strengen.
  • Hvis du spiller i nøkkelen til B, bør den fjerde båndet holdes nede av din tradisjonelle capo mens den niende båndet holdes nede av den femte strengens capo.
Capo a Banjo Trinn 13
Capo a Banjo Trinn 13

Trinn 3. Bruk capos for å beholde de samme akkordformene mens du endrer nøkkelen

Poenget med en capo er å endre nøkkelen til banjo enkelt, uten å måtte stille den på nytt. En ekstra fordel er imidlertid muligheten til å beholde standard akkordformer mens du spiller i en annen nøkkel. For eksempel, hvis du kjenner en sang i nøkkelen til G, kan du capo den andre båndet på de fire nederste strengene, og den syvende båndet på den femte strengen og bruke alle de samme fingerposisjonene. Capo vil gjøre alt arbeidet og endre sangen fra nøkkelen til G til nøkkelen til A.

Anbefalt: