Hvordan male en utendørs betongterrasse (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male en utendørs betongterrasse (med bilder)
Hvordan male en utendørs betongterrasse (med bilder)
Anonim

Betong er et slitesterkt materiale for en uteplass, men vanlig betong kan være trist og se malplassert ut i bak- eller forhagen. En betongterrasse kan males, men det krever spesiell oppmerksomhet. Maling av betong kan utgjøre noen unike problemer, men så lenge du tar de riktige forholdsreglene for å forhindre problemer, bør du ha en problemfri terrassemaling som ikke vil koste ekstra tid eller penger.

Trinn

Del 1 av 3: Rengjøring av betongterrassen

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 2
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 2

Trinn 1. Fjern overflaten

Fjern alle møbler, dekorasjoner, planter, potter, leker og andre ting du har på terrassen din. Du trenger en klar overflate å jobbe med for å sikre at terrassen din blir rengjort skikkelig og malt jevnt.

Dekk planter og landskapsarbeid nær terrassen med presenninger for å beskytte dem mot rengjøringsløsninger og avrenning av vann

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 3
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 3

Trinn 2. Reparer sprekker i betongen

Rengjør sprekker med en stålbørste. Støvsug eller blåse ut støv og smuss, eller bruk en kost for å sikre at sprekken er ren. Fyll sprekk med mursprekk. Avhengig av merke, påfør enten fyllstoffet med en skrape eller en tetningspistol (om nødvendig). For å fylle dypere eller bredere sprekker, fyll dem med en seks tomme om gangen. La produktet tørke mellom applikasjonene i henhold til etikettinstruksjonene.

  • For best resultat reparerer du sprekker i helt tørr betong. Hvis betongen er litt fuktig, tørk med en hårføner eller varmepistol, vent deretter femten minutter. Hvis mer vann har sivet inn i sprekken, må du beskytte betongen mot vann til den tørker av seg selv.
  • Slip ned fyll- eller betongbaserte fyllstoffer med fint sandpapir, rengjør deretter området en gang til. (Ikke slip selvnivellerende eller latexbaserte fugemasser).
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 4
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 4

Trinn 3. Fjern mose, røtter og vinstokker

Trekk ut alt som har vokst på betongoverflaten, og spray terrassen ned med en høytrykksspyler hvis du har en. Hvis du ikke har høytrykksvasker, fjerner du det du kan for hånd, feier terrassen og slanger den ned for å fjerne overflødige klumper, smuss eller rusk.

  • Lån en vaskemaskin fra en nabo eller leie en fra et verktøyutleiefirma eller en hus- og bygningsbutikk hvis du ikke har en egen. En høytrykksspyler vil være veldig nyttig for rengjøring og skylling av betongterrassen din før maling.
  • For å fjerne en stor mengde vegetasjon, spray et bredspektret ugressmiddel som glyfosat (Roundup) minst to uker før rengjøring.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 5
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 5

Trinn 4. Rengjør betongoverflaten

Betong kan absorbere og fange opp smuss og fett. For å sikre at den er helt ren og har en frisk overflate for maling å klebe til, skrubbe betongen med et produkt som vil trekke ut stoffer, for eksempel trinatriumfosfat, murinsyre eller fosforsyre. Disse produktene vil også bidra til å fjerne gammel maling, som må av før maling. Disse produktene er ikke designet for å fjerne gammel maling.

  • Les all sikkerhetsinformasjon før du begynner. Mange betongrenseprodukter krever at alle i området bruker gummihansker, briller, masker, gummistøvler og verneklær.
  • Skyll betongen slik at overflaten er våt.
  • Påfør rengjøringsoppløsningen (syre, trinatriumfosfat eller annet rengjøringsmiddel) i henhold til produsentens instruksjoner.
  • Skrubbe betongen med en stiv børste.
  • Hvis du bruker murinsyre eller fosforsyre, kalles denne prosessen etsing, og vil sikre at betongen har en sandpapirlignende tekstur som maling vil holde seg til bedre. Etsing bør gjøres før du maler ny eller bar betong.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 6
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 6

Trinn 5. Skyll overflaten

Det er best å bruke en vaskemaskin, da dette vil vaske bort overflødig rusk, gammel maling og utblomstring, en hvitaktig saltavsetning som dannes på overflater som betong og stukk. Hvis det fortsatt er gammel maling igjen på betongen, skrubb den med en stålbørste og fortsett å vaske til den er borte.

  • Hvis du brukte en syreoppløsning for å etse betongen, nøytraliser pH -verdien på overflaten ved å strø natron over toppen før du skyller den.
  • Spesielt etter etsning må du skylle betongen med vann til det ikke kommer kalkaktig pulver av overflaten når du berører den med fingrene.

Del 2 av 3: Forberedelse til maling

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 1
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 1

Trinn 1. Test betongen for fuktighetsinnhold

Før du maler terrassen din, må du sørge for at maling vil feste seg i utgangspunktet. All betong er porøs og absorberer fuktighet, men hvis terrassen din i betong inneholder for mye fuktighet, kan du ikke male den før du har korrigert fuktighetsinnholdet.

  • Ta en 18-tommers med 18-tommers firkant av aluminiumsfolie eller tykk plast og teip ned alle fire sider, forsegle torget til betongen med tape.
  • Vent 16 til 24 timer. Etter den tiden fjerner du firkanten av folie eller plast forsiktig og kontrollerer betongen og undersiden av torget for kondens eller fuktighet.
  • Hvis betongen fortsatt er fuktig, vent til været tillater fullstendig tørking. Beskytt området mot sprinklere og avrenning av hagen.
  • Fortsett når betongen er helt tørr.
Mal en utendørs betongterrasse trinn 7
Mal en utendørs betongterrasse trinn 7

Trinn 2. Velg malingen

Siden du maler betong i et utendørs område, vil ikke bare hvilken som helst maling være tilstrekkelig. Vanlig utvendig maling vil sannsynligvis sprekke på en betongoverflate og flasse av kort tid etter påføring. Det finnes flere typer maling som vil fungere for din utendørs betongterrasse, og de inkluderer:

  • Betongmaling som inneholder tetningsmidler eller vanntette funksjoner, så malingen er designet for å motstå vann, salt, olje og fett. Dette er et godt valg for maling fordi det er spesielt designet for utendørs betong og motstand mot forskjellige stoffer og elementer.
  • Latex, vannbasert eller oljebasert utvendig maling som er designet for gulv, terrasser eller verandaer. Disse malinger er også et godt valg, ettersom de er designet for utvendig bruk og er spesifikke for å tåle gangtrafikk.
  • Murmaling som inneholder tilsatte bindemidler og epoksy. Selv om det kan binde seg godt til betongen, vil det ikke nødvendigvis beskytte betongen din mot elementene.
  • Garasjegulvbelegg med fargerike tilsetningsstoffer for å beskytte og dekorere samtidig.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 8
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 8

Trinn 3. Velg en farge

For å hjelpe deg med å bestemme hvilken farge du skal male terrassen din, bør du vurdere hvilken farge huset ditt har på utsiden og hvilken farge terrassemøblene dine har. Ta med deg fargeprøver til malingsbutikken, slik at du kan sammenligne din eksisterende innredning med dine malingsvalg. Ikke vær redd for å spørre malingspesialisten om hjelp og råd!

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 9
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 9

Trinn 4. Vurder å bruke en primer

En betong- eller blokkgrunning gir deg en fin, jevn overflate å jobbe med, i stedet for den ujevne, porøse overflaten av ikke-grunnet betong. Det vil også redusere antall strøk som kreves for å dekke overflaten ordentlig.

  • Velg en primer utvendig hvis du skal bruke en, og sørg for at den er designet for betong. Betongprimere kalles ofte betong-, mur- eller bindingsprimere.
  • Grunning har en lavere viskositet enn maling, så den absorberes mye bedre i betongunderlaget. Når det er absorbert i, skaper det et bindemiddel som malingen vil feste seg til. Hvis du ikke bruker en grunning og det er fuktighet under terrassen, vil malingen skrelle av.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 10
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 10

Trinn 5. Bestem hvor mye maling du trenger

Når du har bestemt deg for hva slags maling du skal bruke, må du gjøre noen grunnleggende beregninger for å avgjøre hvor mange bokser med maling du trenger for å dekke terrassens overflate. Sjekk malingsboksen eller produsentens nettsted om hvor mye dekning du kan gi, og sammenlign det med kvadratmeter på terrassen din.

  • Firkantopptak bestemmes ved å multiplisere lengden med bredden på området du har å gjøre med. Ikke bekymre deg hvis terrassen din ikke er helt firkantet eller rektangulær: du trenger bare en grunnleggende ide om området du skal dekke.
  • Ikke glem å ta hensyn til om du planlegger å påføre flere strøk. En grunning reduserer sannsynligheten for å måtte påføre mer enn ett eller to strøk maling.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 11
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 11

Trinn 6. Sett sammen verktøy og utstyr

Før du begynner, må du sette sammen alle verktøyene du trenger for å male. De beste malingsverktøyene for dette vil være en murbørste, en rull med høy kapasitet eller en teksturrulle. Utstyret du trenger kan omfatte:

  • Grunning (valgfritt) og maling
  • Ramme og deksel for malerulle
  • Et malingsbrett
  • Rulle- og børsteforlengere
  • Maskering eller malertape
  • Tykke og tynne børster
  • Plast eller malers presenninger
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 12
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 12

Trinn 7. Beskytt overflatene

Bruk tape til å beklede overflatene som berører terrassen din i betong, for eksempel dekkkanter, yttervegger, dører eller vinduer og andre områder du ikke vil male ved et uhell. Dekk bakken i nærheten med presenninger om nødvendig.

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 13
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 13

Trinn 8. Velg riktig dag

Ideelt sett bør du begynne å male på en tørr dag når det ikke har regnet i løpet av de siste 24 timene, og ingen er forventet i langtidsvarselet. Den beste temperaturen for utendørs maling er omtrent 10 grader Celsius.

Del 3 av 3: Maling av betongterrassen din

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 14
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 14

Trinn 1. Påfør primeren

Sørg for at terrassen din er helt tørr før du begynner å male eller prime. Hell primeren i et malingsbrett. Ta en av de tynnere børstene og dypp den i primeren noen ganger. Tørk av overflødig materiale på innsiden av malingsbrettet, og sørg for at penselen har et jevnt lag med maling på seg.

  • Start med å påføre grunning med penselen rundt alle kanter eller steder der terrassen berører andre bygninger eller deler av huset.
  • Bruk en rulle eller tykkere børste og forlenger for å påføre grunning på resten av terrassen. Påfør i to forskjellige retninger for jevn dekning.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 15
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 15

Trinn 2. La primeren tørke

Selv om det skal være tørt om to timer, må du vente minst åtte timer før du begynner å male. La imidlertid ikke mer enn 30 dager gå.

Hvis du bruker børstene, valsene og brettene dine på nytt, må du rengjøre dem godt og la dem tørke før du bruker dem igjen

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 16
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 16

Trinn 3. Hell malingen i malingsbrettet

Brettet vil gjøre det lettere å belegge penslene eller rullene jevnt med maling, og dette vil gjøre det lettere for deg å påføre jevne strøk maling på terrassen din.

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 17
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 17

Trinn 4. Mal rundt terrassekantene

Bruk en mindre pensel for å påføre et malingsstrøk rundt kanter, skjøter eller andre områder som er for vanskelig for rullen eller større pensel. Sørg for å bruke den mindre penselen til å påføre maling på hvilken som helst del av terrassen tilstøtende områder der du la tape, for å sikre at du ikke får maling på andre vegger, dekk eller vinduer.

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 18
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 18

Trinn 5. Påfør ditt første strøk med maling

Velg et utgangspunkt, for eksempel et indre hjørne mot huset, og arbeid deg ut derfra. Ikke mal deg selv inn i et hjørne eller senter der du ikke kommer deg ut igjen uten å gå over fersk maling. Bruk et jevnt pensel- eller rulleslag for å påføre et tynt, jevnt lag med maling.

  • Fest rullen eller penselen til forlengeren din, slik at du kan bli stående mens du maler. Dette vil forhindre skade på rygg, knær og håndledd.
  • Hvis du bruker en pensel i stedet for en rulle, må du sørge for at den er stor nok til å dekke et stort område slik at malingen ikke tørker før du er ferdig med en seksjon.
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 19
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 19

Trinn 6. La ditt første strøk tørke

Betong og utvendig maling kan ta seks eller flere timer å tørke før de er klare for ytterligere strøk, så sørg for å sjekke produsentens anbefalinger.

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 20
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 20

Trinn 7. Påfør de nødvendige strøkene

Følg de samme trinnene som før. Bruk en mindre børste rundt delikate eller vanskelige kanter og en større pensel eller rulle for å fullføre pelsen. Påfør et tilstrekkelig antall strøk for å oppnå ønsket fargedybde du ønsker for terrassen din. To eller tre strøk er vanligvis nødvendig.

Påfør hvert nytt strøk i en annen retning enn forrige, for å sikre jevn dekning

Mal en utendørs betongterrasse Trinn 21
Mal en utendørs betongterrasse Trinn 21

Trinn 8. La malingen tørke og herde

Selv om du sannsynligvis vil kunne gå på terrassen din etter 24 timer, bør du vente omtrent syv dager før du bytter møbler.

Tips

Hvis du maler en nyinstallert uteplass i betong, må du kontrollere at betongen er herdet før du rengjør og maler den. Mens noen anbefalinger foreslår at du venter så lite som 30 dager, foreslår andre at betongen har vært eksponert i minst 90 dager før maling

Advarsler

  • Bruk hansker hvis du bruker sterke kjemiske løsningsmidler for å rengjøre betong eller fjerne gammel maling. Sørg alltid for å følge alle produsentens instruksjoner om riktig bruk av kjemikalier, løsemidler og maling.
  • Rengjøring av kjemikalier kan skade planter rundt terrassekanten. Ta skritt for å beskytte hagen din og forhindre at kjemikalier samles.

Anbefalt: