Hvordan fotografere kjæledyr (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fotografere kjæledyr (med bilder)
Hvordan fotografere kjæledyr (med bilder)
Anonim

Kjæledyrene dine er de søteste, og selvfølgelig vil du at bilder av dem skal legges ut på nettet eller bare ha rundt huset! Men uansett om de holder seg stille eller spretter rundt, er kjæledyr et vanskelig motiv for fotografering. Du må jobbe med kjæledyret for å få dem til å se på kameraet, og du må være rask når du tar bilder!

Trinn

Del 1 av 4: La kjæledyret ditt bosette seg

Fotografer kjæledyr Trinn 1
Fotografer kjæledyr Trinn 1

Trinn 1. Hold kameraet ut mot dyret for en god sniff

Når som helst et dyr ser noe nytt, blir det nysgjerrig, spesielt katter. La dyret ta et øyeblikk for å gi kameraet en god sniff over det hele, så det er mindre sannsynlig at de gjør det midt i fotograferingen.

Hvis du ikke fotograferer ditt eget kjæledyr, la dyret også gi deg en god sniff, så de blir mer komfortable i økten

Fotografer kjæledyr Trinn 2
Fotografer kjæledyr Trinn 2

Trinn 2. Gjør dem vant til blits- og lukkerlyden

Noen ganger vil blitsen fryse et dyr på plass et sekund, noe som kan være bra hvis du prøver å få et stillbilde. Imidlertid kan både lukkerlyden og blitsen distrahere dyret nok til å ødelegge skuddet, så ta noen få bilder så de kan venne seg til den delen av kameraet.

Prøv å skyte et par skudd mot taket, slik at dyret kan høre lukkerlyden og se blitsen

Fotografer kjæledyr Trinn 3
Fotografer kjæledyr Trinn 3

Trinn 3. Gi kjæledyret et minutt til å utforske et nytt område

Hvis du går utenfor eller tar kjæledyret ditt til et nytt område, kommer de til å ønske å utforske. Gi dem noen minutter til å se seg om først! På den måten blir de ikke like distrahert når du er klar til å ta bildene.

  • Hvis kjæledyret ditt er i bånd, kan du gå dem sakte rundt i området og la dem snuse mens du går.
  • Hvis du er i et begrenset rom med et lite dyr, gi dem en sjanse til å gå rundt alene i et minutt.

Del 2 av 4: Ta bilder

Fotografer kjæledyr Trinn 4
Fotografer kjæledyr Trinn 4

Trinn 1. Gå utenfor hvis du kan

Naturlig lys er flott for fotografering, og dyrefotografering er intet unntak. Hvis det er spesielt lyst, velg et skyggelagt område der du får omgivelseslys for bildene dine.

  • Prøv timen like etter soloppgang eller den like før solnedgang. Disse timene, kalt de "gylne timene", har det beste lyset. Unngå det harde lyset på middagstid.
  • Selvfølgelig vil du ikke kunne ta noen kjæledyr utendørs. I så fall, prøv å få kjæledyret ditt i et område med så mye naturlig lys som du kan. Åpne persienner og gardiner for å slippe inn lyset!
  • Hvis naturlig lys ikke er et alternativ, kan du prøve å bruke en frittstående blits. Pek den opp i taket, og den vil reflektere ned på kjæledyret ditt for å skape perfekt belysning.
Fotografer kjæledyr Trinn 5
Fotografer kjæledyr Trinn 5

Trinn 2. Velg en bakgrunn som ikke er for opptatt

Sikt på for det meste solide farger i bakgrunnen, i stedet for mønstre og andre mennesker. For eksempel fungerer gress eller et ensfarget møbel godt i bakgrunnen.

  • Hvis bakgrunnen er for opptatt, vil kjæledyret ditt ikke skille seg ut så mye du vil.
  • Prøv å velge en bakgrunn som gjør at kjæledyret ditt skiller seg ut. Velg for eksempel en lys farge for en svart katt, eller en mørk farge for en blond hund.
Fotografer kjæledyr Trinn 6
Fotografer kjæledyr Trinn 6

Trinn 3. Mål kjæledyrets ansikt

Det meste av kjæledyrets personlighet vil dukke opp i ansiktet, så gjør det fremtredende på bildene. Hvis du fokuserer bildet manuelt, bruker du øynene som mål!

Kjæledyrets personlighet dukker opp i ansiktet deres, så prøv å fange det! Jobb med å få et bilde av kjæledyrets uttrykksfulle øyne eller fjollete glis

Fotografer kjæledyr Trinn 7
Fotografer kjæledyr Trinn 7

Trinn 4. Gjør kjæledyret ditt til helheten

Kom deg nær kjæledyret ditt, slik at de tar hele bildet. På den måten er kjæledyret ditt fokus, og ikke noen interessante ting i bakgrunnen.

  • Det hjelper å komme ned på kjæledyrets nivå hvis du kan. Legg deg på gulvet eller sett deg ned. Som en bonus vil kjæledyret ditt sannsynligvis vandre over for å se hva som skjer.
  • Hvis du trenger det, kan du beskjære bildet senere for å kutte ut den ekstra plassen.
Fotografer kjæledyr Trinn 8
Fotografer kjæledyr Trinn 8

Trinn 5. Vent på de perfekte bildene

En godbit kan lokke et kjæledyr til å se din vei, men det gjør det kanskje ikke. Imidlertid vil de fleste kjæledyr til slutt se på deg og kameraet. Bare vær tålmodig og vent på kjæledyret ditt.

Mens du venter, må skuddet ditt allerede være satt opp, slik at når de ser på deg, er du klar til å ta bildet

Fotografer kjæledyr Trinn 9
Fotografer kjæledyr Trinn 9

Trinn 6. Inkluder kjæledyrets personlighet

Enten dyret ditt er dumt, lat, leken eller sta, prøv å gjøre det til en del av bildet. Hvis du ikke fotograferer ditt eget kjæledyr, kan du spørre eieren om dyrets personlighetseier.

  • For eksempel, hvis dyret ditt pleier å være lat, kan du prøve å ta et bilde av dem som sover.
  • Hvis kjæledyret ditt kan gjøre et spesielt triks, vis det frem!
Fotografer kjæledyr Trinn 10
Fotografer kjæledyr Trinn 10

Trinn 7. Prøv forskjellige vinkler og skudd

Kjæledyr, som mennesker, ser annerledes ut fra forskjellige vinkler, og innramming av dem på forskjellige måter kan gi forskjellige perspektiver til bildene dine. Ta noen tett beskjærede ansiktsbilder på fotograferingen (til og med fokus på én funksjon som øyne, nese eller ører), men sørg også for at du tar bilder som viser mer av kjæledyrets kropp.

Å jobbe med forskjellige vinkler kan gi deg et uventet godt skudd du aldri ville ha fått hvis du ikke hadde beveget deg rundt noen

Del 3 av 4: Engasjere kjæledyret ditt

Fotografer kjæledyr Trinn 11
Fotografer kjæledyr Trinn 11

Trinn 1. Arbeid i korte trinn for å holde kjæledyret ditt interessert

Tenk på kjæledyret ditt som en smårolling, og du har en god ide om hvor lenge du kan beholde oppmerksomhetsspennet. Ved å ta pauser og bare ta et par bilder om gangen, får du et lykkeligere og mer engasjert kjæledyr for bildene dine.

Still inn en alarm i et par minutter hvis du glemmer å ta pauser

Fotografer kjæledyr Trinn 12
Fotografer kjæledyr Trinn 12

Trinn 2. Bestikk kjæledyret ditt med godbiter

De fleste dyr elsker godbiter, så nå er det på tide å bryte ut kjæledyrets favoritt. Del godbitene i små biter, ettersom du kanskje må bestikke dyret ditt et par ganger.

Prøv å be noen om å holde en godbit i hånden nær kameraet. Sørg for at kjæledyret vet at de har det, og la personen gjemme det bort. Dette trikset fremkaller vanligvis gode uttrykk fra dyret, spesielt hunder

Fotograf kjæledyr Trinn 13
Fotograf kjæledyr Trinn 13

Trinn 3. Be kjæledyret ditt om å leke med deg ved å bruke et av favorittleketøyene

Et leken kjæledyr gir gode bilder, og bruk av et leketøy vil bidra til å holde kjæledyret ditt i nærheten. Ta tak i leken, og lek med kjæledyret ditt som du normalt ville gjort.

  • Hvis du har en annen person i nærheten, kan det være lettere hvis de bruker leken til å leke med kjæledyret mens du tar bilder.
  • Dragkamp-leker fungerer utmerket for hunder, og leker av strengtype fungerer godt for katter, ettersom du kan lokke dem til å komme over. Ethvert leketøy som holder kjæledyret ditt stort sett på samme sted, bør være fint.
  • Baller fungerer ikke like godt, med mindre noen kaster en ball i din retning. Ellers løper dyret fra deg.
Fotografer kjæledyr Trinn 14
Fotografer kjæledyr Trinn 14

Trinn 4. Bruk den riktige stemmen for typen kjæledyr du fotograferer

For en hund, vær veldig, veldig munter. Hunder elsker positive stemmer, spesielt når du forteller hunden hvilken god gutt eller jente de er! Andre kjæledyr kan gjøre det bedre med rolige, nesten kokende stemmer.

  • Du vet hva kjæledyret ditt liker å høre! Bruk kjæledyrnavnene du har for det, med din lykkelige stemme.
  • Prøv for eksempel en munter, men rolig stemme når du jobber med katter. For fugler, vær veldig munter, men ikke så høyt at du skremmer dem. Fløyter kan også hjelpe!
  • Hvis det ikke er kjæledyret ditt, må du få eieren til å snakke med kjæledyret i stedet, da de kan ha bedre hell enn deg.
Fotografer kjæledyr Trinn 15
Fotografer kjæledyr Trinn 15

Trinn 5. Overrask kjæledyret ditt slik at de ser din vei

Selvfølgelig vil du ikke skremme kjæledyret ditt, men noe nytt og spennende kan få dem til å se hva som skjer. For eksempel kan du få en person til å dukke opp bak deg eller bruke en pipende leke for å lage støy.

Du kan også prøve unike lyder, for eksempel fingertromming, tungeklikking, skrape og fløyte

Del 4 av 4: Perfeksjon av ferdighetene dine

Fotograf kjæledyr Trinn 16
Fotograf kjæledyr Trinn 16

Trinn 1. Øk lukkerhastigheten for å fange kjæledyrets glade bevegelser

De fleste kjæledyr kommer ikke til å sitte helt stille for deg å ta et bilde! Med en økt lukkerhastighet er det mindre sannsynlig at du ender opp med uskarpe bilder på grunn av kjæledyrets bevegelse.

Prøv å sette lukkerhastigheten til 1/500 til å begynne med

Fotografer kjæledyr Trinn 17
Fotografer kjæledyr Trinn 17

Trinn 2. Lys opp bildet med mørke kjæledyr

Du kan synes det er vanskelig å ta bilder av kjæledyr som har svart pels, inkludert hunder og katter. Du mister noen av detaljene i alt det mørket. En måte å bekjempe dette problemet på er å øke eksponeringen, slik at bildet blir lysere.

  • På de fleste iPhones kan du øke lysstyrken ved å trykke på kjæledyrets ansikt på bildet for å fokusere på det, og deretter flytte solikonet opp når det vises på skjermen. Juster det til bildet er lyst nok til å fange kjæledyrets ansikt i alle sine strålende detaljer.
  • På en Android -telefon er det enklest å justere lysstyrken etter at du har tatt bildet med fotoredigeringsprogramvare.
Fotograf kjæledyr Trinn 18
Fotograf kjæledyr Trinn 18

Trinn 3. Bruk den bredeste blenderåpningen du kan for et detaljert ansiktsbilde

Velg det laveste f-stoppnummeret for blenderåpningen, som vil være den bredeste innstillingen. Det vil bringe kjæledyrets ansikt i fokus mens du gjør bakgrunnen uskarp.

  • Hvis du kan, kan du også bruke et vidvinkelobjektiv for å gå med den store blenderåpningen.
  • Når du bruker en stor blenderåpning, kom deg nær kjæledyret ditt og ha dem minst noen få skritt fra bakgrunnen bak dem.
Fotograf kjæledyr Trinn 19
Fotograf kjæledyr Trinn 19

Trinn 4. Sett kameraet på kontinuerlig fokusmodus

En enkel måte å oppnå denne effekten med et dyrere kamera er å bare holde lukkeren nede halvveis. Du kan også prøve å bruke modusen for flere bilder i stedet.

Tips

Mist stativet ditt. Kjæledyr beveger mål, og stativer er nesten aldri nødvendige for kortere objektiver i godt lys

Anbefalt: