Hvordan velge finger: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge finger: 15 trinn (med bilder)
Hvordan velge finger: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Når du har trent litt på gitaren din, enten med fingrene eller med et valg, kan du være interessert i å lære fingerplukking eller fingerstil. Det kan ta litt øvelse å trene fingrene, men når du får tak i det, kan du lage noen vakre akkompagnementer. Fingerplukking kan også kombineres med mer tradisjonell strumming som aksent, eller for å introdusere en sang. Selv om fingerplukking er mest brukt i country- og folkemusikk, kan den legge til farge og interesse for nesten hvilken som helst musikkstil.

Trinn

Del 1 av 3: Trening fingrene

Fingerplukk Trinn 1
Fingerplukk Trinn 1

Trinn 1. Plasser hånden over strengene på gitaren

Før du begynner å lære fingerplukkemønstre, må du venne deg til posisjonen til hånden din over strengene. Legg tommelen over den sjette strengen, din første finger på den tredje strengen, den andre fingeren på den andre strengen og den tredje fingeren på den første strengen.

  • Oppretthold en liten bue i håndleddet for å isolere musklene i fingrene. Du vil holde armen og håndleddet så stille som mulig mens du plukker fingeren. All bevegelse kommer fra fingrene - ikke armen eller håndleddet.
  • Noen gitarister bruker pinky til å forankre hånden i posisjon over strengene og begrense håndleddet. Andre føler imidlertid at dette begrenser deres mobilitet. Prøv det og se hva som fungerer best og føles mest behagelig for deg.
Fingerplukk Trinn 2
Fingerplukk Trinn 2

Trinn 2. Kurv alle segmentene av fingrene

Hver av fingrene har 3 ledd. Oppretthold en liten kurve i hvert ledd i fingrene, som om du holder et eple eller en tennisball i håndflaten. Hold håndleddet og fingrene avslappet.

Kontroller fingerposisjonen. Du må kanskje justere hånden slik at fingrene er over de riktige strengene

Fingerplukk Trinn 3
Fingerplukk Trinn 3

Trinn 3. Krøl fingeren mot håndflaten for å velge en streng

For å velge en gitar med fingeren, sving fingeren mot håndflaten. All bevegelse skal komme fra basen din. Øv bevegelsen med hver av de tre første fingrene og tommelen.

  • Det kan hjelpe å øve bevegelsen uten å spille før du begynner å plukke strengene. Dette vil hjelpe fingrene med å lære å bevege seg uavhengig av hverandre og bygge muskelminne.
  • Når du begynner å plukke strenger, nærmer du dem fra riktig vinkel. Hvis du krøller dem riktig, bør dette ikke være et problem. Ideelt sett vil du plukke strengene med fingrene i omtrent 90 graders vinkel fra strengene.
Fingerplukk Trinn 4
Fingerplukk Trinn 4

Trinn 4. Flytt tommelen fra baseleddet

Du tror kanskje tommelen din bare har 2 ledd, men den har faktisk 3, akkurat som fingrene. Du finner det hvis du føler langs siden av hånden din mens du bøyer tommelen innover mot håndflaten. Tommelen din kommer fra bevegelsen til denne baseleddet, som er nær håndleddet.

Tommelen din er ansvarlig for fingerplukking av den sjette og femte strengen, de laveste tonene i et akkord. Bruk en full bevegelse for å lage en kraftig bassdrone som ligger under de høyere notene

Fingerplukk Trinn 5
Fingerplukk Trinn 5

Trinn 5. Prøv grunnleggende fingerplukkingsøvelser

Fingerplukkingsøvelser øker fingerenes evne til å bevege seg uavhengig og gjør deg klar til å lære fingerplukkemønstre. Bare å klappe akkorder vil gjøre deg vant til bevegelsen - du trenger ikke nødvendigvis å jakte på spesifikke øvelser (selv om de er tilgjengelige).

  • For eksempel kan du øve fingerplukking av et G -akkord etterfulgt av et C -akkord. Spill den laveste tonen i akkordet med tommelen, den nest laveste med din første finger, neste med din andre finger og den høyeste tonen med din tredje finger.
  • Hvis du vil prøve noen mer spesifikke fingerplukkingsøvelser, kan du søke på nettet ved å bruke søkeord som "fingerplukkingsøvelser", "fingerstyleøvelser" eller "fingerplukkingsøvelser".
  • Start sakte, bruk en metronom for å holde tiden. Etter hvert som du får tak i det, kan du gradvis øke hastigheten.

Tips:

Til å begynne med kan det føles som om fingrene fortsetter å bli sammenflettet med hverandre. Bare husk å holde fingrene til høyre for tommelen hele tiden.

Del 2 av 3: Læring av fingermøbler

Fingerplukk Trinn 6
Fingerplukk Trinn 6

Trinn 1. Hold en jevn basslinje i gang med tommelen

Alle fingermønstre har en jevn basslinje spilt av tommelen din på sjette og femte strenger på gitaren. Øv på å veksle mellom de laveste tonene på 2 eller 3 akkorder til du har en jevn drone i gang. Dette grunnleggende mønsteret er kjent som "alternating bassline" picking, og det er et av de enkleste fingerplukkemønstrene å plukke opp.

  • Når tommelen din er sterk, kan du begynne å legge til de andre notene i akkordene med de andre fingrene. Du kan også bare holde deg til basslinjen, spesielt når du akkompagnerer en sanger eller spiller med et fullt band. Eksperimenter til du får en lyd du liker.
  • Vanligvis vil du bruke litt mer strøm med tommelen enn du gjør med de andre fingrene. Ellers vil de høyere tonene i et akkord ha en tendens til å overmanne rotnoten.

Tips:

Denne stilen med fingerplukking er kjent som "Travis plukking" fordi den ble populær av Merle Travis. Du kan høre det i sangene hans, så vel som sanger av Chet Atkins og James Taylor.

Fingerplukk Trinn 7
Fingerplukk Trinn 7

Trinn 2. Bruk det grunnleggende fingerplukkemønsteret for sanger på 2/4 eller 4/4 tid

Det grunnleggende fingerplukkemønsteret etterligner øvelsene du gjorde da du lærte å fingerpille akkorder. Plukk den sjette strengen med tommelen din, den tredje strengen med din første finger, den andre strengen med din andre finger og den høyeste tonen på den første strengen med din tredje finger.

Start med bassnoten til akkordet, følg deretter med de andre tonene. Gjenta hele sangen, og spill akkordene på denne måten. Du kan også veksle med strumming og fingerpicking for å markere bestemte akkorder i et arrangement

Variasjon:

Hvis du spiller dette mønsteret bakover, starter med den høyeste tonen og slutter med bassnoten, produserer du en lyd som ligner en del av introen i "Stairway to Heaven."

Fingerplukk Trinn 8
Fingerplukk Trinn 8

Trinn 3. Prøv "Rising Sun" -mønsteret for sanger på 3/4 tid

Dette mønsteret er som det grunnleggende mønsteret, bortsett fra at etter at du har spilt de fire første notene, reverserer du retningen og plukker den andre strengen etter den første strengen, etterfulgt av den tredje strengen. Hele rekkefølgen på strengene for dette mønsteret er 6-3-2-1-2-3. Du kan også veksle bassnoten du spiller med tommelen hvis den tilfeldigvis er på den femte strengen i stedet for den sjette.

Dette mønsteret får navnet sitt fra sangen "House of the Rising Sun", men brukes også i andre folk- og rockesanger, inkludert "Nothing Else Matters" av Metallica. Det er mer vanlig å høre det i rockesanger som er på 2/4 tid

Fingerplukk Trinn 9
Fingerplukk Trinn 9

Trinn 4. Lær "Suzanne" for å tilføre variasjon og følelser til fingerplukkingen

Dette mønsteret ble oppkalt etter sangen med samme navn av Leonard Cohen. For å spille den, plukk den fjerde og andre strengen sammen med tommelen og andre fingeren, og plukk deretter den fjerde strengen av seg selv. Følg opp ved å plukke den femte og første strengen sammen, også med tommelen og andre finger, og deretter plukke den fjerde strengen. Gjenta så lenge du vil spille mønsteret.

Dette mønsteret kan bli monotont hvis du prøver å spille en hel sang med det. Det kan imidlertid være bra for en intro eller som en og annen aksent. Du kan også høre det i introen til "Sound of Silence", av Simon og Garfunkel

Fingerplukk Trinn 10
Fingerplukk Trinn 10

Trinn 5. Utfordre fingerplukkingen din med "Blackbird" -stilen

I likhet med "Suzanne" er dette mønsteret oppkalt etter en sang der det vises - i dette tilfellet "Blackbird" av Beatles. For dette mønsteret, plukk den sjette og første strengen sammen. Deretter plukker du den femte strengen, den andre strengen, den sjette strengen, den første strengen og den fjerde strengen individuelt. Gå tilbake til begynnelsen av mønsteret, plukk den sjette og første strengen sammen.

Hvilke spesielle fingre du bruker er ikke så viktig, så lenge du spiller tonene på den femte og sjette strengen med tommelen. Hvis du har lært vekslende basslineplukking, har du et bein opp, siden dette mønsteret inneholder lignende bevegelser

Del 3 av 3: Mestring av fingerprikketeknikken

Fingerplukk Trinn 11
Fingerplukk Trinn 11

Trinn 1. Øv hver dag på å bygge muskelminne

Det er usannsynlig at du vil plukke opp fingerplukkemønstre etter bare noen få øvelser. Prøv å bruke minst 10 til 15 minutter om dagen på å praktisere fingerplukking spesielt.

  • Gjør øvelser med akkorder for å varme opp og venne fingrene til å spille grunnmønsteret. Deretter kan du jobbe med noen av de mer komplekse mønstrene.
  • Når du praktiserer fingerplukkingsteknikken din, kan du spille av sanger du allerede vet hvordan du spiller veldig bra. På den måten jakter du ikke på akkorder og kan fokusere utelukkende på fingerplukkingen.
Fingerplukk Trinn 12
Fingerplukk Trinn 12

Trinn 2. Bestem om du vil vokse ut neglene

Noen gitarister som plukker med jevne mellomrom vokser ut neglene på hånden mens andre foretrekker å holde dem kortere. Selv om lengden er et spørsmål om personlig preferanse, holder du deg til samme lengde konsekvent. Hvis neglene dine er i forskjellige lengder, eller hvis du vokser dem ut en uke og kutter dem den neste, har du problemer med å plukke fingre konsekvent.

Vend deg til å sjekke neglene hver gang du gjør deg klar til å spille gitar. Ha et sett med neglesaks i gitarposen din, slik at du kan trimme dem om nødvendig

Tips:

Hvis du bestemmer deg for å holde neglene korte, vil sannsynligvis fingerplukking skade fingrene dine en liten stund til du bygger opp telefonsamtaler.

Fingerplukk Trinn 13
Fingerplukk Trinn 13

Trinn 3. Spill bassnoten høyere enn resten av tonene

Diskantnoter på hvilken som helst gitarakkord er større enn bassnoten. Hvis du ikke plukker bassstrengene hardere enn de andre strengene, vil de drukne av diskantstrengene.

Øv på å plukke bassnoter med tommelen din til du kan slå dem sterkt nok til at de ringer ut lenger. Dette vil gi spillkraften og dybden. Alternerende basslineplukking er en god øvelse for å øke styrken på bassnotene dine

Fingerplukk Trinn 14
Fingerplukk Trinn 14

Trinn 4. Fremhev melodien til sangen og arbeid akkorder rundt den

Hvis du akkompagnerer en sanger, kan du se etter noter i gitarakkompagnementet ditt som er det samme som melodien. Prioriter disse notene mens du spiller, og legg til notater eller akkorder rundt dem.

Det kan ta litt tid å tilpasse seg denne spillestilen, siden det er vanskeligere enn andre fingerplukkingsteknikker. Men hvis du øver, lærer du hvordan du virkelig kan forbedre melodien til sangen

Fingerplukk Trinn 15
Fingerplukk Trinn 15

Trinn 5. Bruk en metronom for å sikre en jevn rytme

Du har kanskje ikke hatt noe problem med å beholde tiden da du snublet. Når du begynner å plukke fingre, er det imidlertid lett å miste oversikten over rytmen - spesielt hvis du leker med melodienoter og legger til aksenter og farger i sangen. Øv med en metronom for å sikre at du holder jevn tid.

Det kan hjelpe å stille opp bassnoten med metronom. Uansett hva du gjør i marginene, hvis bassnoten din er i tide, er du i tide

Tips

  • Denne artikkelen, spesielt delen om trening av fingrene, antar at du er en høyrehendt gitarist. Hvis du er en venstrehendt gitarist, juster etter behov.
  • Etter at du har lært det grunnleggende, kan du prøve å lese faner for fingerplukking for å forbedre gitarspillet ditt.

Anbefalt: