Hvordan lage en linjediagram: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en linjediagram: 8 trinn (med bilder)
Hvordan lage en linjediagram: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Linjediagrammer gir en visuell fremstilling av forholdet mellom variabler og hvordan forholdet endres. For eksempel kan du lage en linjediagram for å vise hvordan dyrets veksthastighet varierer over tid, eller hvordan byens gjennomsnittlige høye temperatur varierer fra måned til måned. Du kan også tegne mer enn ett datasett på samme linjediagram, så lenge det relaterer de samme to variablene. Så hvordan lager du en linjediagram? Bare følg disse trinnene nedenfor for å finne ut.

Trinn

Del 1 av 2: Merking av grafen

Lag en linjediagram Trinn 1
Lag en linjediagram Trinn 1

Trinn 1. Tegn et stort kryss i midten av grafpapiret

Dette representerer de to aksene y og x - en vertikal, en horisontal. Den vertikale aksen er betegnet Y-aksen og den horisontale som X-aksen. Stedet hvor linjene krysser kalles opprinnelsen.

Områdene under X-aksen og til venstre for Y-aksen representerer negative tall. Hvis datasettet ditt ikke inneholder negative tall, kan du utelate disse delene av grafen

Lag en linjediagram Trinn 2
Lag en linjediagram Trinn 2

Trinn 2. Merk hver akse med variabelen den representerer

For å fortsette eksempelvis temperatur-tid fra introduksjonen, vil du merke x-aksen som måneder i løpet av året, og y-aksen som temperatur.

Lag en linjediagram Trinn 3
Lag en linjediagram Trinn 3

Trinn 3. Identifiser dataområdet du må inkludere for hver variabel

For å fortsette eksempel på temperatur-tid, velger du et område som var stort nok til å inkludere de høyeste og laveste temperaturene du planlegger å tegne. Hvis området ikke er veldig høyt, kan du ha en større skala og spre det ut mer slik at det fyller ut grafen i stedet for bare å dekke 10% av det.

Lag en linjediagram Trinn 4
Lag en linjediagram Trinn 4

Trinn 4. Bestem hvor mange enheter hver linje på grafen representerer for hver av variablene dine

Du kan angi en skala på 10 grader Fahrenheit (12,22 grader Celsius) per linje for å måle temperaturen langs Y-aksen, og en skala på en måned per linje for å måle tiden langs X-aksen.

Merk flere av linjene langs hver akse med målestokkene. Du trenger ikke å merke hver linje, men du bør plassere den merkede linjen med jevne mellomrom langs aksen

Del 2 av 2: Plotte dataene dine

Lag en linjediagram Trinn 5
Lag en linjediagram Trinn 5

Trinn 1. Plott dataene dine på grafen

For eksempel: Hvis høy temperatur i hjembyen din var 40 grader Fahrenheit (4,44 grader Celsius) i januar, finner du "januar" -linjen på X-aksen og "40 grader" -linjen på Y-aksen. Spor begge linjene til det punktet hvor de krysser hverandre. Plasser en prikk på krysset. Gjenta for alle dine andre data til du har plottet hvert punkt på grafen.

Lag en linjediagram Trinn 6
Lag en linjediagram Trinn 6

Trinn 2. Koble prikken til venstre og prikken til høyre med en rett linje

Fortsett å koble prikkene, en etter en, fra venstre mot høyre. Sørg for at det ser ut som om du bare kobler punktene med rette linjer, slik at grafen ikke ser krum ut. Når du har koblet alle punktene, har du grafisk alle dataene.

Fullfør hjemmeleksen din
Fullfør hjemmeleksen din

Trinn 3. Gjenta prosessen hvis du tegner flere datasett

Hvis du tegner flere datasett på grafen, bruker du en spesiell pennefarge eller linjestil for det første datasettet. Plasser et eksempel på fargen/linjestilen på siden av grafen, og merk den med navnet på informasjonen som vises. For eksempel: "Høye temperaturer."

  • Gjenta trinn 1 og 2 for det neste datasettet, bruk en penn med forskjellige farger eller en annen linjestil for hvert datasett.
  • Plasser et eksempel på den andre linjens farge/stil i margen og merk den også. For eksempel kan du bruke en rød penn til å tegne høye temperaturer, og deretter bruke en blå penn til å tegne lave temperaturer over samme periode på den samme grafen. Fortsett å gjenta trinn 1 og 2 for hvert gjenværende datasett du vil inkludere i grafen.
Lag en linjediagram Trinn 7
Lag en linjediagram Trinn 7

Trinn 4. Skriv grafens tittel øverst på siden

For eksempel: Gjennomsnittlig månedlig høy og lav temperatur i Seattle, 2009. Du bør gjøre dette sist etter at du vet hvor mye plass alle grafene vil ta opp på siden.

Anbefalt: