Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)
Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Vi har alle roller å spille i livet. Hva er ditt? Vil du bli husket for det i årevis fra nå, når du er borte? En legende er noen som etterlater et uforglemmelig inntrykk på andre. De berører liv, de blir husket, de blir elsket. Det er alle slags legender i denne verden - berømt eller ikke. Å bli en betyr å finne din spesielle rolle, ditt kall, følge den og røre andre rundt deg.

Trinn

Del 1 av 3: Finne et anrop

Vær mer entusiastisk Trinn 14
Vær mer entusiastisk Trinn 14

Trinn 1. Identifiser talentene dine

Folk husker legender for hva de gjør og hvilken innvirkning de har på liv. Hva gjør du? Hva er du god på? Prøv å finne ditt kall i livet, ditt "kall". Se godt på de naturlige talentene du har.

  • Legender kommer i alle former og størrelser. Får du folk til å le? Kanskje du har et kall i komedie. Er du god på lacrosse? Kanskje din fremtid ligger i sport.
  • Ikke begrens ideen din om en legende til kjente mennesker. Lærere, leger, religiøse personer, frivillige og andre lever også på grunn av hvordan de former andres liv.
  • Du kan prøve å lage en liste. Tenk godt og legg ned ferdigheter du har, men også personlige egenskaper. Du kan for eksempel være god i matte eller språk, men også tålmodig eller i stand til å håndtere stressende situasjoner.
Bli en legende Trinn 2
Bli en legende Trinn 2

Trinn 2. Vurder verdiene dine

Å bli en legende handler om et kall - noe du gjør minneverdig og liker ingen andre. Noe du gjør fordi det gjør deg tilfreds og hel. For å finne ut hva kallet ditt er, bør du også prøve å gjøre status over verdiene dine i livet.

  • Verdier er det vi står for og som styrer våre beslutninger. Du verdsetter kanskje kreativitet mer enn å tjene penger, for eksempel. Konkurranse kan være viktig. Eller du vil kanskje føle at du hjelper samfunnet.
  • Legender står vanligvis for noe. Mor Theresa ga sitt liv til de fattige. Michael Jordan gjorde konkurransen til sin høyeste verdi og ble en flott basketballspiller. Du har kanskje en personlig legende i tankene som også stod for noe.
  • Tenk på to mennesker som du respekterer. Hvorfor beundrer du dem? Hvilke egenskaper har de som du vil ha? Svarene vil gjenspeile verdiene dine.
  • Tenk også på et øyeblikk i livet da du følte deg virkelig fornøyd. Hva fikk deg til å føle det slik? Dette vil også gjenspeile verdiene dine.
  • Du kan prøve å skrive ned disse sammen med talentene dine. Ser du noen sammenheng mellom de to listene?
Hjelp Paranoid People Trinn 1
Hjelp Paranoid People Trinn 1

Trinn 3. Se etter overlapping mellom talenter og verdier

Et kall er ikke en jobb. Det er noe du ville gjort på fritiden eller uten å bli betalt. Du vil ikke nødvendigvis like det hele tiden, men det driver deg. Nøkkelen er å finne en nisje der dine naturlige talenter og verdier kommer sammen.

  • Noen tror at det å følge din lidenskap er dårlige råd. Det er sant at kallet ditt kanskje ikke er godt betalt eller at det kan være belastende. Hvis målet ditt er å være en legende, er et sant kall et mål i seg selv.
  • Legender er vanligvis ikke "helgekrigere". Vi husker ikke mennesker som levde ut lidenskapen sin som en hobby. Vi husker de som viet seg til en sak og ofret for sitt valgte kall.

Del 2 av 3: Etter ditt kall

Bli en legende Trinn 4
Bli en legende Trinn 4

Trinn 1. omfavne din nisje

Å bli en legende handler om å finne ditt kall og påvirke andres liv. Hvor du ender kan overraske deg. Din nisje kan være i et yrke eller en jobb, eller det kan være rollen du spiller hjemme som mor, far, søsken eller barn. Omfavne det! Legender prøver å være best i sitt valgte felt.

  • Vil du gjøre en forskjell i verden? Er du tålmodig og klarer å håndtere stress? Kanskje din plass i medisin eller psykisk helse. Kanskje det er som krigskorrespondent eller frivillig for en hjelpeorganisasjon.
  • Noen mennesker er flinke til å gi andre veiledning. Kallingen din kan være som rådgiver eller sosialarbeider.
  • Kanskje du har bestemt deg for at du vil ha berømmelse og formue. Det er greit. Sikt høyt, enten det er som en idrettsutøver, investeringsbankmann eller hedgefondforvalter.
  • Omsorgspersoner er også legender. Pappaer, mødre, besteforeldre, tanter, onkler - alle lever videre for sin hengivenhet.
Bli en legende Trinn 3
Bli en legende Trinn 3

Trinn 2. Etterlign andre

Finn modeller å følge. De kan være mennesker du beundrer, som en dyktig kirurg eller din favorittprofessor. Eller du kan trekke frem visse egenskaper du kan etterligne, som din lokale prests sjenerøsitet eller farens uselviskhet. Modeller vil hjelpe deg å vokse inn i rollen din og vokse som person.

  • Selv legender har inspirasjonskilder. Steve Jobs avgudet oppfinnere som Thomas Edison og Henry Ford, for eksempel. Tennisstjernen Eugenie Bouchard så opp til en annen legende, Maria Sharapova.
  • Vær villig til å lære og vokse. Legender er ikke alltid ydmyke, men de er villige til å vokse og bli bedre på det de gjør. Vær åpen for andre. Lær av dem, etterlign deres styrker, og prøv til slutt å overgå dem.
Bli en legende Trinn 6
Bli en legende Trinn 6

Trinn 3. Utvikle et positivt syn

Har du noen gang kjent om en legende med en nederlagssinnende holdning? Nei! De ble legender ved å tro på sitt kall og ved ikke å gi opp, uansett odds. Kan du tenke deg en sosial rettferdighetshelt som gir opp håpet i fremtiden? Kan du tenke deg en flott idrettsutøver som tviler på evnen til å vinne det store spillet?

  • Legender fyller oss med håp. Enten det er din idrettshelt i barndommen, en stor forsker eller en åndelig mentor, ser du opp til dem med ærefrykt og inspirasjon.
  • Dyrk en "kan-gjøre" -holdning. Fokuser på tingene du kan kontrollere, og prøv å ikke bekymre deg for det du ikke kan. Ta grep også. Jo mer initiativ du tar, desto mer kontrollerer du i livet ditt.
  • Prøv å være spenstig. Tenk på fiasko som en mulighet - en sjanse til å lære, vokse og bli sterkere i ditt kall. De mest suksessrike menneskene (og legendene) opplever også fiasko.

Del 3 av 3: Å tjene et større gode

Bli en legende Trinn 5
Bli en legende Trinn 5

Trinn 1. Slutt å bekymre deg for hva andre synes

En del av det å bli en legende er i tankene. Legender er selvsikre, kule og har en viss “I don't care what you think” holdning. Dette betyr ikke at de er selvopptatte eller arrogante. Men det betyr at de tror på sitt kall.

  • Ikke frykt sosial dømmekraft for ditt kall eller din overbevisning. Synes familien din at du er rar fordi du vil jobbe med Leger uten grenser i India? Hva er viktigere, deres mening eller å hjelpe mennesker i India?
  • Husk at noen av de største legendene gjennom tidene gjorde ukonvensjonelle ting. Mange mennesker nektet å tro Albert Einsteins ideer om rom og tid. Buddha ga i mellomtiden opp all sin rikdom og gods for å finne opplysning.
Bli en legende Steg 7
Bli en legende Steg 7

Trinn 2. Begynn å leve for andre

Prøv å sette andre først i livet ditt. Vær sjenerøs, tenk gjennom, og lev ut ditt kall for dem. Jo mer du påvirker folks liv, jo mer sannsynlig er det at du blir husket av dem og blir en legende.

  • Hvis du for eksempel er lege, kan du leve for andre ved å dyrke en god nattlig måte og ved å uttrykke empati med pasienter.
  • En advokat kan bli legendarisk fordi hun velger å jobbe som en rettsoppnevnt forsvarer og tjene de vanskeligstilte.
  • Lærere blir legendariske med tiden og innsatsen de tar for å sikre elevenes læring og personlige vekst.
  • Du kan til og med gjøre dette hjemme. Enten det er å lese for et lite søsken, jobbe hardt for å forsørge familien eller å ta vare på eldre slektninger, vil du leve for andre og bli husket.
Bli en legende Trinn 8
Bli en legende Trinn 8

Trinn 3. Gi tilbake og gi fritt

Uansett hva du kaller, gi fritt av det. Del ditt talent, dine råd, din tid eller din kunnskap. Det er mer sannsynlig at folk husker deg fordi du har gjort en forskjell i andres liv.

  • Fortell vitser fritt om du er en komiker og gi glede til andre. Gi en veldedighetskonsert hvis du er musiker. Hvis du er vitenskapsmann, holder du offentlige forelesninger om arbeidet ditt.
  • Har du et åndelig kall? Vær åpen for å hjelpe folk som ber om veiledning.
  • Hvis du har bestemt deg for berømmelse og formue, bli en filantrop. Gi donasjoner til veldedige formål og gi tilbake til samfunnet som reiste deg.
  • Vurder også å bli mentor. Ved å være en mentor kan du gi deg tid og kunnskap. Dette lar deg videreføre kallet ditt, og kanskje inspirere en ny generasjon.

Anbefalt: