Hvordan bli DJ (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli DJ (med bilder)
Hvordan bli DJ (med bilder)
Anonim

På den tiden var ideen om å sette hendene på en vinylplate praktisk talt hellig. Men tidlige DJ -er som Kool Herc, Grandmaster Flash og Grand Wizard Theodore var banebrytende for teknikkene vi nå tar for gitt og fikk festmassene til å bevege seg med kunstnerskapet. Break beats, scratching, looping og punch phrasing er ferdighetene til DJ-en, og du kan lære å komme i gang hvis du vil delta i discjockey-kulturen. Lær hvilket utstyr og grunnleggende ferdigheter du trenger for å utvikle, samt hvordan du bygger din fanbase og erfaring til en potensiell karriere.

Trinn

Del 1 av 5: Samlingsutstyr

Vær en DJ Trinn 1
Vær en DJ Trinn 1

Trinn 1. Start med det grunnleggende

Å være DJ krever at du gjør mye mer enn bare å spille sanger. Lære å strukturere et sett, blande i farten og få en mengde i bevegelse, alt starter med kortstokken din. Senere kan du investere i større høyttalere, en skjerm, en MIDI-kontroller, et lydgrensesnitt, mikrofoner og forskjellige plug-ins, avhengig av ambisjonene dine for å spille, men et grunnleggende DJ-oppsett må inneholde følgende:

  • To platespillere eller to CD -spillere (eller flere, valgfritt)
  • 2-kanals mikser
  • Hodetelefoner
  • Høyttalere
  • Blandingsprogramvare (valgfritt)
Vær en DJ Trinn 2
Vær en DJ Trinn 2

Trinn 2. Bestem deg for å gå analogt eller digitalt

Tradisjonelle DJ-oppsett dreier seg om direkte-dreie-platespillere for å spille vinylplater, men det er stadig mer vanlig å bruke CD-stil og rett-digitale oppsett for å spille DJ-sett også. Begge har sine fordeler og ulemper, men er perfekt effektive for å spille spillejobber og bli DJ.

  • Analoge oppsett lar deg DJ på den mest tradisjonelle måten, og lærer ferdighetene slik de var banebrytende: å klø en penn mot vinyl. Dette vil kreve at du samler en betydelig samling vinylplater for å spille, noe som kan være litt dyrt.
  • Digitale oppsett lar deg være ekstremt mobil, og læringskurven blir mye mindre når du jobber med et digitalt oppsett. For eksempel vil det være mye lettere å lære å slå-kamp og overgang med en BPM-teller og et programvaresystem.
Vær en DJ Trinn 3
Vær en DJ Trinn 3

Trinn 3. Vurder en blandingsprogramvarepakke

Serato Scratch eller Traktor er flotte programmer som kan lese alle musikkformater og velge sanger gjennom et dataprogramgrensesnitt. Pioneer og Numark tilbyr også ulike produkter du eventuelt vil se nærmere på.

  • Disse programmene gir deg tilgang til et bibliotek med MP3 -er på harddisken din for å komplimentere vinyl- og CD -valgene dine. Oftere enn ikke gir disse programmene muligheter for live looping og riper, forsinkelser og etterklang, sanntidskontroll og video- og karaoke-alternativer.
  • Ableton er et program som lar deg koble miksekontrollere via USB -kabel og fungerer mer som den klassiske DJ -en i hodet ditt. Det er bra for nybegynnere og budsjettbevisste.
Vær en DJ Trinn 4
Vær en DJ Trinn 4

Trinn 4. Vær økonomisk

Ikke invester i utstyr med topp dollar med en gang. Mesteparten av pengene dine skal brukes på platespillere og en mikser. Glem de andre tingene for nå. Og bruk klokt - kjøp dekkene dine brukte og mikseren din ny.

Hvis du er seriøs om å være DJ, er det sannsynlig at du er klar over noen få i ditt område. Slå dem for råd eller for en opplæring om systemet deres! Hvis de er halvt så lidenskapelige som deg, vil de elske å gi deg et minutt av tiden, og forklare hvordan de er

Vær en DJ Trinn 5
Vær en DJ Trinn 5

Trinn 5. Ikke glem hjemmestudioet ditt

De fleste DJ -er spiller inn demoer, spillelister og original musikk hjemme. Sørg for at utstyret du tar med til klubben komplimenterer utstyret du bruker hjemme. For eksempel, hvis du er en hip-hop-DJ, vil du sannsynligvis investere i en scratch/battle-mikser hjemme for å simulere et konkurransemiljø.

Dette vil være spesielt nyttig hvis du noen gang planlegger å produsere. Vi kommer til verdien av det om litt, men vet at det burde være en av veiene i karrieren din senere

Vær en DJ Trinn 6
Vær en DJ Trinn 6

Trinn 6. Vet hva du trenger for konserter

Hvis du planlegger å spille for et sted som allerede har et DJ -oppsett, trenger du kanskje bare en bærbar datamaskin med programvare for miksing av musikk. Hvis du planlegger å spille på private arenaer, må du sannsynligvis skaffe ditt eget utstyr. Finn ut hva du trenger og hva du ikke gjør for akkurat din jobb.

Noen programvare for miksing av musikk kan være vanskelig å lære. Du kan finne gode opplæringsprogrammer på nettet for de fleste typer. Ellers kan DJ-skoler lære deg om de nyskapende tingene der ute-men vet at du kan gjøre det selv

Vær en DJ Trinn 7
Vær en DJ Trinn 7

Trinn 7. Bygg en stor samling av musikk

Vet du hva annet du trenger? Musikk. Og du vil ikke ha noen vanvittige, tredjerangs mp3-nedlastingsversjoner av disse sangene. For å være en legit DJ, må du i hvert fall til slutt betale for musikken du får. Foreløpig må du jobbe med det du har, men vet at det blir en utgift senere i spillet. Du må være en musikkekspert. Slå til med vennene dine og konsulter listene, YouTube -kanalene til plateselskaper og nettsteder, spesielt for DJ -er som Beatport. Her er en liste over sjangere å utforske:

  • Hus
  • Transe
  • Techno
  • Electro
  • Glitch
  • Mørkt alternativ
  • Progressiv
  • Breakbeat
  • Hard stil
  • Hardcore
  • Nedtempo
  • Jungel
  • Trommer og bass
  • Dubstep
  • Hip Hop

Del 2 av 5: Working the Music

Vær en DJ Trinn 8
Vær en DJ Trinn 8

Trinn 1. Lær BPM for sangene du spiller

Slagene i minuttet (BPM) for en sang vil avgjøre hvor jevnt eller enkelt du kan blande den med en annen sang. Du kan beregne BPM ved å telle slagene selv ved hjelp av en stoppeklokke, men det er ganske kjedelig. Noen miksere vil ha en BPM -teller på tavlen, mens de fleste DJ -programvare vil beregne BPM for et spor for deg, selv om dette kanskje ikke er helt nøyaktig 100% av tiden, så det er godt å ha litt sans for BPM -ene selv.

Du kan bruke en tonehøyde for å matche taktene, selv om det er best å velge to sanger som bare er noen få BPM av. Bruk den imidlertid på sangen som ikke har vokal ennå. Å øke hastigheten eller bremse den endrer nøkkelen og roter med alt

Vær en DJ Trinn 9
Vær en DJ Trinn 9

Trinn 2. Lær intros og outros

De fleste dansesanger vil ha en intro der musikken går, men vokalen er ikke i begynnelsen av sangen og en tilsvarende outro på slutten. Blanding betyr vanligvis å blande en sangs intro med outroen til en annen. Å vite når en outro starter og en intro begynner, er avgjørende for blanding av live beat.

Få den andre sangen. Ha den andre sangen din klar til å gå mens den første avvikles. Bruk den ene hånden på platespilleren eller CD -spillerens tonehøyde for å justere hastigheten (hvis BPM -ene ikke stemmer) og legg den andre på crossfader, slik at den første sangens volum reduseres når den andre sangens volum øker

Vær en DJ Trinn 10
Vær en DJ Trinn 10

Trinn 3. Lær hvordan du skraper

Dekkene kan brukes til å finne din plass i en sang når de står i kø, eller de kan brukes som pseudoplater for å få ripen din. Det er babyriper og klatteriper og slep og riper som fungerer på forskjellige stigningsnivåer. Få dem alle ned før du drar ut dit!

Enkelte sanger og bestemte steder i visse sanger er førsteklasses for å skrape, mens andre er forferdelige for det. Å vite når du skal klø er som en komisk timing: du vet det når det er riktig og når det bare er galt

Vær en DJ Trinn 11
Vær en DJ Trinn 11

Trinn 4. Hold det enkelt først

Når du starter, gjør det enklere å blande ved å holde deg til to sanger som er innenfor 3 BPM fra hverandre. Du bør også bruke to sanger som er i samme tast. Programvaren din skal kunne fortelle deg dette. Når du spiker det, begynner du å eksperimentere med looping, og deretter gå videre til vekselfunksjonen din og legge til effekter.

Sørg også for å eksperimentere med de forskjellige metodene på mikseren din. For de fleste effekter er det mer enn én måte å gjøre dem på. Du finner det du foretrekker (vanligvis er en metode en veldig gjør-det-selv-måte, og den andre er mer automatisert)

Vær en DJ Trinn 12
Vær en DJ Trinn 12

Trinn 5. Overgang mellom sangene jevnt

En av de viktigste delene av DJ -en er overgangen mellom sanger, matchende beats slik at takten forblir konstant, slik at folk kan fortsette å danse uavbrutt. Ved bruk av konvensjonell DJ -maskinvare innebærer dette å lytte til den andre sangens intro i hodetelefonene, flytte tonebryteren til sangene spilles i samme hastighet og cueing sangen samtidig med den forrige sangen. Å lære å gjøre dette jevnt er en av de viktigste ferdighetene til DJing.

  • Du må også justere volumnivåene til sangene. Sangen du blander ut vil spilles på fullt volum, så du må justere den andre sakte opp og lytte nøye til melodien for å få den frem subtilt.
  • Bland aldri vokal fremfor vokal. Det er viktig å unngå å lage ubehagelig støy, noe som betyr at du må være super-kjent med sangene intros og outros.
  • Digitalt er det mulig å bruke beat-matching programvare for å gjøre dette automatisk, forutsatt at sangene er innenfor noen få BPM fra hverandre. Det er fortsatt godt å lære å gjøre det analogt, siden dette er en grunnleggende ferdighet.

Del 3 av 5: Learning the Craft

Vær en DJ Trinn 13
Vær en DJ Trinn 13

Trinn 1. Tenk langsiktig

Det som kommer til å begynne som en dyr hobby kan bli en karriere om en stund. Dette er ikke en liten bragd du skal begynne med. Å være DJ er å bruke år på å arbeide magi med andres musikk. Du kan kanskje starte om en time, men du blir ikke veldig god på lenge.

Dette er heller ikke en onsdag ettermiddag hobby. Hvis du vil utvikle et nivå av ferdigheter, må du jobbe med det. Å telle til 4 kan være en integrert del av DJing, men å lese folkemengder og vite hvilken musikk som overraskende passer bra med hvilken musikk som er en ferdighet som må finpusses

Vær en DJ Trinn 14
Vær en DJ Trinn 14

Trinn 2. Bestem deg for om du vil være en publikumsglede eller musikkspesialist

Enkelte spillejobber vil kreve at du inngår noen kompromisser. En høyskolebar vil kanskje høre Katy Perry når du bare prøver å glemme forrige fredag kveld. Å være spesialist kan gi deg mer tro på DJ -ene, men det kan gjøre konsertene færre og langt mellom.

  • Crowd pleasing betyr å spille sanger som mest sannsynlig ville treffe smaken til det største antallet mennesker i en gitt mengde. Denne DJ -stilen er best egnet for private arrangementer, for eksempel bryllup eller små fester.
  • En musikkspesialist holder seg til en bestemt musikksjanger, uavhengig av hva mengden krever. Vanligvis spiller disse DJ -ene nattklubber som har spesifikke sjangerstandarder, eller de har en etablert følge basert på en bestemt type musikk.
Vær en DJ Trinn 15
Vær en DJ Trinn 15

Trinn 3. Observer

Finn en DJ hvis stil du beundrer og observer ham eller henne så mye som mulig. Vær oppmerksom på hvordan sanger er konstruert og hvordan mengden administreres. Etter at du har sett dem noen ganger, henvender du deg til DJ etter showet og ber om noen tips. De fleste DJ -er hjelper deg gjerne hvis de vet at du mener alvor.

Få inspirasjon fra DJ -ene som slo den store. Noen ganger kan det hjelpe å se opp til fagfolk som Headhunterz, Tiesto, Avicii, Knife Party, Sebastian Ingrosso, Deadmau5 og Skrillex

Vær en DJ Trinn 16
Vær en DJ Trinn 16

Trinn 4. Vær en DJ med flere sjangre

Du kan fortsatt være spesialist hvis du har flere sjangere under beltet - du er bare en spesialist med logikk. De fleste DJ -er er gode på en musikksjanger - å være gode på mer enn én setter deg opp til å være kremen av avlingen.

  • Dette gir deg også flere muligheter for fremtidige spillejobber. I stedet for bare å ha en eller to klubber i området som vil ha deg, kan du gjøre de, noen få andre klubber og sporadisk bryllup eller hoppin 'bar mitzvah.
  • For hver sjanger du gjør, må du kjenne klassikerne, de dype kuttene (B -sidene som burde vært A -sider) og de nåværende tingene. Å ha en sunn blanding i repertoaret ditt vil holde festen i gang.
Vær en DJ Trinn 17
Vær en DJ Trinn 17

Trinn 5. Hold deg oppdatert på aktuelle musikktrender

For å være levedyktig i dagens fartsfylte verden, må du være på toppen av alle diagrammer og hvor det virker som trendene går. Du må være på toppen av i dag og lene deg mot morgendagen.

Du bør hele tiden skrive notater til deg selv, finne ut hva sangen du nettopp har hørt, og holde en liste med ideer til senere når du setter deg ned og gjør tingene dine. Ha alltid telefonen eller en penn tilgjengelig, for inspirasjon ringer når du vil. Og det samme gjør din beste venn når han vil at du skal høre dette nye sporet han jobber med

Del 4 av 5: Utvikle en følge

Vær en DJ Trinn 18
Vær en DJ Trinn 18

Trinn 1. Få tilbakevendende timer

Akkurat som en pilot må bygge opp flytid for å få kreditt, må du bygge opp spilletid. Den beste måten å gjøre dette på en seriøs måte er å få tilbakevendende timer gjennom et etablert selskap-ikke bare de engangsspillene.

  • Finn selskaper som leverer DJ -er til bryllup og lignende. Du kommer ikke til å frilansere, men du får foten din i døren.
  • Registrer deg for å jobbe på en lokal høyskole eller samfunnsradiostasjon.
  • Noen arenaer trenger mellom-band DJs. La det være deg!
Vær en DJ Trinn 19
Vær en DJ Trinn 19

Trinn 2. Kjenn mengden du vil håndtere

Å ha en ide om hvem publikummet ditt er før arrangementet begynner er avgjørende for vellykket DJing. Hvis du for eksempel spiller et bryllup, vær forberedt på å spille langsommere sanger enn vanlig, og prøv å få et inntrykk av brudens musikalske smak på forhånd. Hvis du spiller en nattklubb, bli kjent med hva klubbeieren foretrekker og hva hans eller hennes faste liker. De faste holder klubben flytende og betaler i tillegg forlengelsen din; lære å holde dem lykkelige.

  • Vær forsiktig med forespørsler. Hvis du spiller en nattklubb som henvender seg til en hip-hop-mengde, og du har en turist eller noen som ikke er kjent med scenen som ber om en sang som ikke passer med sjangeren, bør du vurdere nøye før du spiller den. Husk at målet ditt er å holde kjernen i publikum glad og komme tilbake.
  • Hvis det er mulig, besøk stedet på forhånd. Å få en følelse av det vanlige publikummet før du drar kan bidra til å fjerne presset fra en ny konsert.
Vær en DJ Trinn 20
Vær en DJ Trinn 20

Trinn 3. Markedsfør deg selv

Du bør lage pressesett, dele ut visittkort, sende en e -post hele tiden og alltid utvide nettverket ditt. Dette er ikke en 9-5 jobb, nei, det er en 24/7 jobb.

Hold en travel timeplan. Når du får en fanskare, kan du spille så mange show som nødvendig for å få navnet ditt. Bestill deg selv på en stram plan i begynnelsen for å holde interessen levende og kreativiteten frisk. I utgangspunktet i begynnelsen: ta hva du kan spille

Vær en DJ Trinn 21
Vær en DJ Trinn 21

Trinn 4. Utvikle en Internett -tilstedeværelse

Hvis du ikke har tid eller penger til å bygge ditt eget nettsted, kan du starte en konto for din DJ -karriere på Twitter eller Facebook. Markedsfør showene dine, og sett av tid til å få kontakt med fansen din og svare personlig på meldingene deres. Jo mer du er en ekte person for disse menneskene, jo bedre.

Lag spillelister. Lag spillelister på iTunes eller Spotify og del dem med fansen din. Dette lar dem prøve din musikalske smak, og lar deg introdusere folk for ny musikk du vil innlemme i showene dine. Dette vil ikke beseire formålet med at de kommer for å se deg, det vil ganske enkelt vekke appetitten

Vær en DJ Trinn 22
Vær en DJ Trinn 22

Trinn 5. Finn dine egne spillejobber

Avhengig av hvordan du ønsker å fremme karrieren din, kan du begynne å spille små, private arrangementer for et lavt gebyr, eller ta et sakte vaktskift på en natt eller klubb eller bar. Spør en venn som arrangerer en fest om du kan DJ. Vær oppmerksom på at hvis du er uerfaren, tjener du ikke mye penger i begynnelsen, og du må sannsynligvis beholde en annen jobb. Men du ville gjort dette gratis hvis du måtte, ikke sant?

Når du starter, kan folk bestille deg på betingelse av at du tar med X antall personer. Dette betyr ingenting. Du er ikke promotoren og du er ikke vennene dine. Men … noen ganger må du ta det du kan få. Vet at disse gutta bare er de du jobber med nå; unngå dem i fremtiden

Vær en DJ Trinn 23
Vær en DJ Trinn 23

Trinn 6. Bli produsent

Det neste trinnet fra å være DJ er å produsere din egen musikk. Du kan fortsatt jobbe med andres melodier, men du maser alt sammen, remikser det, redigerer det på nytt og gjør det bedre. DJ Earworm fikk YouTube -berømt til å gjøre nettopp det. Du kan hente inn penger mye raskere når du begynner å produsere dine egne ting.

Og når det skjer, kan du slå opp plateselskaper. Selv om du ikke ender med å bli en top-billing artist, kan du jobbe med andre artister og bak kulissene gjøre det du liker

Del 5 av 5: Gjør det til din karriere

Vær en DJ Trinn 24
Vær en DJ Trinn 24

Trinn 1. Bygg ut karismaen din

Som DJ er du ansvarlig for å underholde en stor gruppe mennesker helt alene. Musikken du spiller er viktig, men du må også ta hensyn til hvordan du opptrer på scenen. Ikke bare stå der bøyd over dekkene dine. Det er kjedelig. Prøv å være en som tiltrekker seg oppmerksomhet på en god måte. Lær også når du skal gå tilbake og la gruppedynamikken ta overhånd.

Vær en DJ Trinn 25
Vær en DJ Trinn 25

Trinn 2. Les alltid mengden

Bruk musikken til å administrere hendelsen og kjøre den fremover. Del forskjellige stiler av sanger i forskjellige seksjoner. Spill langsommere, roligere sanger i begynnelsen av festen. Slipp sakte inn i et jazzere spor, og trekk ut de tyngre sangene på slutten. Fremfor alt, les mengden og legg merke til hva de reagerer på.

  • Ikke spill for det meste raske sanger i et bryllup. Dette vil ta vekk fra den romantiske atmosfæren.
  • Ikke spill for det meste sakte sanger på en samling av barn. De kommer til å kjede seg fort.
Vær en DJ Trinn 26
Vær en DJ Trinn 26

Trinn 3. Vær profesjonell

Vis opp til arrangementene dine i tide og fullt forberedt. Gi hver konsert din beste innsats. Ha det gøy med mengden, men hold interaksjonen profesjonell og respektfull, siden du aldri vet hvem som ser på.

Rett opp er DJ -verdenen full av lure. Du vil være det gode eplet som ikke er en del av gjengen. Hvis du ikke er profesjonell, er det en zillion andre gutter og jenter der ute som smiler litt for å ta plassen din

Vær en DJ Trinn 27
Vær en DJ Trinn 27

Trinn 4. Håndter BS forsiktig

Å jobbe i klubber og lignende er ikke alltid et vakkert bilde. Husk at 95% av tiden mesteparten av menneskene som lytter til musikken din, enten vil være full, høy eller begge deler. Noen ganger kan de gi deg en vanskelig tid. Dette må gå inn i øret og ut av det andre.

I tillegg til bråkete eller ikke -takknemlige folkemengder, vil du håndtere skyggefulle promotører og tekniske katastrofer. Bruk dine kunnskapsrike menneskers ferdigheter til å navigere gjennom disse problemene og la dem gjøre deg enda bedre for det

Vær en DJ Trinn 28
Vær en DJ Trinn 28

Trinn 5. Ha det gøy

Tenk deg å gå til et show (eller kanskje du allerede har vært vitne til dette) og se en DJ som er opptatt med å trykke på knapper som om han heller ville ha å hente stein. Det er forferdelig. Å se en DJ som ikke engang liker sin egen musikk, er praktisk talt verre enn et tredelt polkaband med ørepropper. Så gjør det klart at du koser deg, og mengden vil følge etter.

Du har helt lov til å bli litt gal. Jo mer du føler det, desto mer vil tilbøyelighetene dine være i orden. Jo mer flekk du er, jo mer vil publikum ha deg tilbake

Vær en DJ Trinn 29
Vær en DJ Trinn 29

Trinn 6. Lev drømmen om å jobbe for deg selv

Etter alt det harde arbeidet med å ta skitkonserter og jobbe med et dritfirma og modifisere utstyr som er mindre enn fantastisk, er det på tide å øke ante. Oppgrader utstyret ditt når pengene kommer inn med mer enn en dråpe. Bransjestandarden er Technics 1200, men du kan til og med oppgradere derfra. Du ser på noen få tusen dollar i det lange løp, men du får det tilbake og deretter noen.

Begynn å finne ut prisene dine. Hvor mye er du verdt? Du vil ikke være en DJ -diva om det, men du vil ikke selge deg selv kort. Gjør rede for tilbakelagt distanse hvis du tar med eget utstyr og konsertens generelle realiteter (noen er helt klart bedre enn andre). Og ikke glem: gir de deg mat?

Tips

  • Utvikle din egen lyd. Lag unike blandinger og bli en mester i en bestemt sjanger. Utforsk forskjellige verktøy og lyder og inkorporer dem i miksene dine.
  • Kos deg, ha det gøy, ha en startlåt som er veldig positiv.
  • Få en venn i mengden til å hjelpe deg med å sette volumet. Du vil at det skal være høyt nok til at folk kan høre takten, men ikke så høyt at de ikke kan høre partnerne deres snakke.
  • Lytt til redigerte spor, og øv deg.
  • Prøv å arrangere sangtitlene til de populære sangene til en kontinuerlig fortelling. For eksempel: "Lady in Red" kjørte en "Little Red Corvette" ned til "Funkytown."
  • Prøv å legge til effekter mens du blander sangene. Det kan hjelpe fordi effekten kan bidra til å blande sangene.
  • Utvikle en god balanse mellom drilleri og lek. Publikum vil at du skal snakke litt med dem, men ikke for mye.

Advarsler

  • Stable DJ -utstyret ditt høyt, slik at festgjenger ikke søler noe på det.
  • Legg aldri ned en DJ til. DJ -fellesskapet er stramt. Hvis du får et negativt rykte, vil du angre.
  • Ikke gjør det til en vane å gjøre gratis eller billige spillejobber. Du vil ikke bli typecast som en "billig DJ". Kunder bør ansette deg fordi du er flink, ikke fordi du er billig.
  • Det viktigste er å velge de riktige konsertene i utgangspunktet. Dette vil føre til en lykkeligere mengde og en lykkeligere DJ!

Anbefalt: