3 måter å male bilderammer på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å male bilderammer på
3 måter å male bilderammer på
Anonim

Fotografier av kjære og kunstverk som snakker til deg fortjener å ha en komplementær og vakker ramme å hvile i. En ramme bør koordinere med fargene på kunsten eller fotografiet den inneholder, eller være i en nøytral farge som svart eller hvit. Hvis du skal male en bilderamme, er det viktig å velge malingen og forberede rammen som skal males.

Trinn

Metode 1 av 3: Klargjøre rammen

Mal bilderammer Trinn 1
Mal bilderammer Trinn 1

Trinn 1. Fjern glasset og baksiden av rammen

Dette kan inkludere et stativ så vel som en hengemekanisme. Hvis du trenger det, kan du bruke en skrutrekker til å fjerne eventuelle skruer og sette dem til side på et sted du ikke mister dem. Det er viktig å fjerne all maskinvare slik at de ikke får maling på dem, og du kan male hele rammen enkelt.

Mal bilderammer Trinn 2
Mal bilderammer Trinn 2

Trinn 2. Bruk malertape for å beskytte overflater du ikke ønsker å få maling på

Hvis du ikke klarer å fjerne glasset eller baksiden av rammen, kan du bruke malertape til å dekke over alt du ikke ønsker å få maling på. Bare kutt lengden du trenger og bruk den med den klissete siden ned til stedene du vil forbli uberørt.

Mal bilderammer Trinn 3
Mal bilderammer Trinn 3

Trinn 3. Tørk av rammen med en fuktig klut for å rengjøre overflaten

Dette vil sikre at ingen smuss eller støvpartikler påvirker malingen som fester seg til rammen, samt forhindrer at det dannes bobler under malingslaget. Tørk rammen med varmt vann, og la den tørke helt.

Hvis du bruker en treramme, kan det være lurt å slipe rammen lett og tørke den ren slik at den nye malingen fester seg bedre

Mal bilderammer Trinn 4
Mal bilderammer Trinn 4

Trinn 4. Legg ned papp, avis eller en duk for å male over

Det kan være rotete å male. Det er alltid en god idé å legge ned materiale som skal bearbeides, så ikke få maling et sted du ikke vil ha det, og slik at du kan redusere rotet du måtte lage. Det gjør også opprydding enklere!

Dette er spesielt viktig med spraymaling, som er mye mer sannsynlig å spre seg

Metode 2 av 3: Bruke spraymaling

Mal bilderammer Trinn 5
Mal bilderammer Trinn 5

Trinn 1. Bruk en spraymaling for en rask og enkel påføring

Spraymaling er et flott alternativ som dekker mer overflate raskt og tørker mye raskere enn maling påført for hånd. Det er også mindre å rydde opp etterpå. Spraymalinger finnes i en rekke alternativer som høyglans, sateng og metallic.

Det er også interessante avslutninger som tavle, som ville være flott for et barn eller en lærers ramme

Mal bilderammer Trinn 6
Mal bilderammer Trinn 6

Trinn 2. Arbeid i et åpent eller godt ventilert område

Spraymalingsdamp er giftig, så det er veldig viktig at du jobber i et åpent eller godt ventilert område mens du bruker det. Spraymaling kan også brenne øynene og huden din, så det er best å bruke hansker eller vaske hendene umiddelbart etter bruk.

  • Hvis du spraymaler ute, vær oppmerksom på vindretningen, slik at malingen går på rammen og ikke et annet sted!
  • Dekk nesen og munnen med en maske for å forhindre innånding av malingsdampene.
Mal bilderammer Trinn 7
Mal bilderammer Trinn 7

Trinn 3. Påfør et strøk med spraymaling på rammen

Rist flasken godt og hold dysen omtrent 15–30 cm fra rammen. Spray i korte utbrudd, bevege seg frem og tilbake over hele rammens overflate. Hold boksen i konstant bevegelse for en jevn applikasjon. La primeren tørke minst en time.

  • Hvis den originale malingen fremdeles viser seg gjennom primeren, kan du påføre et nytt strøk.
  • Kontroller primeren for å kontrollere at den er tørr før du påfører malingen!
Mal bilderammer Trinn 8
Mal bilderammer Trinn 8

Trinn 4. Spray malingen jevnt, frem og tilbake for et jevnt lag

Rist boksen godt, og hold sprayboksen omtrent 15–30 cm fra overflaten. Hold boksen i bevegelse hele tiden for å forhindre drypp og løp. Spray forsiden, baksiden og sidene av rammen, og pass på at du ikke går glipp av flekker. La det første strøk tørke i minst 1 time.

Mal bilderammer Trinn 9
Mal bilderammer Trinn 9

Trinn 5. Påfør et nytt strøk spraymaling på rammen

Et andre lag med maling vil sikre at malingen dekker rammen helt og lar deg sørge for at malingen er jevnt påført. Følg den samme prosessen som du gjorde for første strøk. La malingen tørke i minst 3 timer.

Etter at malingen har tørket, hvis rammen trenger et tredje lag med maling, legg til et annet

Mal bilderammer Trinn 10
Mal bilderammer Trinn 10

Trinn 6. La rammen tørke helt før du bruker den

Avhengig av hvor mange malingstrøk du har påført og hvor tykke strøkene var, kan tørketiden variere fra noen få timer til en dag. Kontroller malingen for å se at den er helt tørr før du monterer rammen igjen.

Metode 3 av 3: Bruke en pensel

Mal bilderammer Trinn 11
Mal bilderammer Trinn 11

Trinn 1. Velg en latex eller en oljebasert maling for en vakker finish

Selv om det kan være mer tidkrevende å håndmale rammen, blir det endelige resultatet en mer polert og glatt finish. Velg en farge som passer til bildet eller bildet i rammen.

Det anbefales ikke å bruke akvarellmaling på en treramme, da det kan føre til at malingen ikke trekker seg inn i eller fester seg godt til treverket

Mal bilderammer Trinn 12
Mal bilderammer Trinn 12

Trinn 2. Påfør et lag primer på rammen slik at malingen din fester seg bedre

Avhengig av hvilken farge du bruker, bør du først påføre minst ett lag med malingsgrunning for å sikre bedre vedheft og holdbarhet. Mørkere farger kan noen ganger trenge mer enn ett lag med grunning. Sørg for å dekke forsiden, baksiden og sidene av rammen og la primeren tørke helt.

Mal bilderammer Trinn 13
Mal bilderammer Trinn 13

Trinn 3. Åpne malingsboksene og rør forsiktig i malingen for å blande den

Ingrediensene kan skilles, så sørg for å røre malingen med en rører før du begynner å male. Blanding av malingen vil sikre at konsistensen og fargen er helt riktig.

Mal bilderammer Trinn 14
Mal bilderammer Trinn 14

Trinn 4. Ha en liten mengde maling på rammen og la den tørke

Dette gir deg en sjanse til å se hvordan malingen vil se ut på rammen før du maler den. Noen ganger kan malingsprøver se litt annerledes ut enn den faktiske malingen, så det er alltid en god idé å sjekke først!

Hvis du ikke liker malingen, kan du velge en annen og male over den

Mal bilderammer Trinn 15
Mal bilderammer Trinn 15

Trinn 5. Pensel malingen på rammen med jevne slag i samme retning

Maling i samme retning på hver side av rammen vil sikre konsistens når malingen tørker. Hvis du maler i forskjellige retninger, blir ikke det endelige resultatet like polert eller glatt.

Mal bilderammer Trinn 16
Mal bilderammer Trinn 16

Trinn 6. La malingen tørke helt før du legger til et nytt strøk (om nødvendig)

Du trenger kanskje ikke mer enn en primerbase og ett lag med maling, så det er viktig at du lar malingen tørke helt før du legger til et andre lag. Sjekk etiketten på malingsboksen for å se hvor lenge du trenger å la den tørke.

Mal bilderammer Trinn 17
Mal bilderammer Trinn 17

Trinn 7. Rengjør børstene med riktig løsningsmiddel før du legger dem bort

En god pensel kan vare lenge hvis du tar vare på den. Skrap av den ekstra malingen på penselen, vask den grundig i vann eller et passende løsningsmiddel, og tørk børsten med tørkepapir eller en klut.

Bruk vann til å rengjøre vannbasert maling og mineralsk sprit for oljebasert maling. Sjekk boksen for å finne ut hvilken type du har

Anbefalt: