3 måter å dekke en bok på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å dekke en bok på
3 måter å dekke en bok på
Anonim

Lær hvordan du bruker noter, gamle kart eller papirposer til å lage et bokomslag som passer godt på boken eller læreboken og beskytter den. Finn deretter ut det praktiske tilbehøret, som lommer og navneskilt, du kan legge til for å tilpasse bokomslaget og gi dem ekstra verktøy. Til slutt lærer du hvordan du syr et enkelt stoffdeksel for å beskytte notatbøkene dine.

Trinn

Metode 1 av 3: Lag et papiromslag

Dekk til en bok Trinn 1
Dekk til en bok Trinn 1

Trinn 1. Velg papir du vil dekke boken med

For bøker uten omslag eller for å beskytte lærebøkene, lag et papiromslag til boken din. Du kan dekke bøkene dine med utenlandske eller gamle aviser, gamle eller nye kart, noter, gammelt veggpapir, en brun papirpose osv. Med mindre du dekker en mindre bok, trenger du et stort stykke papir for å lage din dekke. Den må være minst dobbelt så lang som boken din og tre centimeter høyere enn bokhøyden.

Dekk til en bok Trinn 13
Dekk til en bok Trinn 13

Trinn 1. Velg ett eller to tekstiler du vil lage den bærbare dekselet med

Hvis du har en symaskin, er å lage stoffdeksler en enkel måte å dekke notatbøkene dine på. Velg ett stoff for omslaget og det andre stoffet for klaffene på innsiden av omslaget. Du kan velge en kombinasjon av et trykk og et ensfarget stoff, to trykkstoffer eller to forskjellige farger.

  • Du bør vaske stoffet på forhånd for å forhindre at det krymper. Stryk stoffet før du bruker det også.
  • Du trenger mindre stoff på innsiden av trekket og mer på utsiden.
Dekk til en bok Trinn 14
Dekk til en bok Trinn 14

Trinn 2. Finn dimensjonene til omslaget

Bruk en linjal eller målebånd for å få høyden og bredden på boken for det store omslaget. For å finne høyden måler du høyden på den bærbare datamaskinen og legger til en tomme. For å få bredden, multipliser bredden på forsiden med to, legg deretter til bredden på bokens ryggrad, og legg deretter til en annen tomme.

  • For eksempel kan høyden og bredden din være 8 (høyde) x 12 ½ (bredden på boken åpnet) tommer, og så vil du legge til en annen tomme for å ha 9 x 13 ½ tommer.
  • For dimensjonene på de indre klaffene, bruk den samme dekkdimensjonen for høyden, for mitt eksempel er den 9 tommer. For å finne bredden, divider bredden med 3. I mitt eksempel er 13 ½ dividert med 3 4,5 tommer. Stoffet mitt måler 9 x 4,5 tommer.

Anbefalt: