3 måter å måle millimeter på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å måle millimeter på
3 måter å måle millimeter på
Anonim

En millimeter (eller millimeter) er en lengdeenhet som brukes til å gjøre standardiserte målinger som en del av det metriske systemet. En millimeter er en tusendels meter. Det er et par måter å måle millimeter på. Den første og enkleste metoden er å bruke en metrisk linjal, som er praktisk merket med millimetermarkeringer. Den andre er å bruke grunnleggende matematikk for å konvertere en annen måleenhet, for eksempel centimeter, kilometer, tommer eller yards, til millimeter.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruke en metrisk linjal

Mål millimeter trinn 1
Mål millimeter trinn 1

Trinn 1. Se på de umerkede linjene på en metrisk linjal

Det er 2 separate måleenheter på en standard metrisk linjal-centimeter og millimeter. De nummererte linjene tilsvarer centimeter, mens de umerkede linjene angir millimeter. Hvis du ser nøye ut, vil du legge merke til at det er 10 millimeter i en centimeter.

  • Den mellomstore linjen på halvveis mellom hver nummererte centimeter måling representerer en halv centimeter, eller 5 millimeter.
  • Den samme merkingsordningen brukes også på lengre metriske måleverktøy, for eksempel målepinner og målebånd.
Mål millimeter trinn 2
Mål millimeter trinn 2

Trinn 2. Still enden av linjalen din opp med objektet du vil måle

Mer spesifikt, plasser linjen merket “0” opp mot ytterkanten av objektet. Sørg for at linjalen er rett og pent på linje med utgangspunktet.

  • Hvis du prøver å finne ut hvor lang smarttelefonen din er i millimeter, vil du ordne linjalen slik at "0" -markeringen er jevn med en av enhetens horisontale kanter.
  • Ikke alle herskere har “0” s trykt på dem. Hvis den du bruker ikke gjør det, er det trygt å anta at enden av linjalen til venstre for "1" indikerer "0mm."
Mål millimeter trinn 3
Mål millimeter trinn 3

Trinn 3. Multipliser centimetermålingen like før slutten av objektet med 10

Legg merke til nummeret på den siste hele centimeter -målingen. Multiplisere dette tallet med 10 vil konvertere måleenheten til millimeter og fortelle deg hvor lenge objektet ditt er i millimeter opp til dette punktet.

Hvis den siste hele centimetermålingen er 1, vil du multiplisere den med 10 for å gi deg 10 siden 1 cm = 10 mm

Tips:

En rask og enkel måte å multiplisere med 10 når du arbeider med heltall (hele tall) er å ganske enkelt sette et "0" på slutten av tallet.

Mål millimeter trinn 4
Mål millimeter trinn 4

Trinn 4. Legg til antall linjer etter det siste centimetermerket

Teller nå opp hvor mange umerkede linjer det er utenfor slutten av objektet. Grunnen til at dette er nødvendig er fordi det ikke er nok millimeter til å stå for en hel centimeter til. Ved å bruke centimetermåling for raskt å beregne hoveddelen av objektets lengde i millimeter sparer du bare tid.

  • Hvis objektet du måler er 1,5 centimeter, multipliserer du 1 ganger 10 gir du 10, og å legge til 5 gir deg en total lengde på 15 mm.
  • Hvis det er lettere for deg, kan du også måle en centimeter forbi enden av objektet ditt og deretter trekke fra millimeteret mellom. 2 centimeter (20 millimeter) minus 5 millimeter tilsvarer 15 mm.

Metode 2 av 3: Konvertering av andre målinger

Mål millimeter Trinn 5
Mål millimeter Trinn 5

Trinn 1. Lær hvordan andre metriske målinger fungerer for å enkelt beregne millimeter

Som du har sett, er det 10 millimeter i en centimeter. På samme måte er det 1 000 millimeter i en meter og 1 000 000 millimeter i en kilometer, som er 1 000 meter. Når du forstår matematikken, er det relativt enkelt å konvertere andre metriske målinger til millimeter.

Prefikset "centi" betyr "hundre", som betyr at en centimeter er en hundredel av en meter. På samme måte betyr "milli" "tusen", så en millimeter er en tusendels meter

Mål millimeter trinn 6
Mål millimeter trinn 6

Trinn 2. Multipliser tomme målinger med 25,4 for å finne lengden i millimeter

Du trenger kanskje en kalkulator for denne. Start med å angi tommer måling opptil 2 desimaler (som i "6,25"). Trykk deretter på "x" -knappen og slå inn "25,4", da det er omtrent 25,4 millimeter i 1 tommer. Når du trykker på “=” - knappen, vil tallet du får være den samme målingen, bare i millimeter.

  • Ved å bruke formelen beskrevet ovenfor er 6,25 tommer lik 158,75 millimeter.
  • Å oversette tommer til millimeter er litt tøffere enn å gjøre andre konverteringer, siden tommer er keiserlige enheter og millimeter er metriske.

Tips:

Det bør være greit å begrense den endelige målingen til tallene på venstre side av desimaltegnet. Hvis du trenger å være ekstra presis, avrund du til nærmeste hundredel av en millimeter (det andre tallet etter desimalen).

Mål millimeter trinn 7
Mål millimeter trinn 7

Trinn 3. Multipliser målinger gitt i fot med 304,8

Ideen her er den samme som å konvertere tommer til millimeter. Det er omtrent 304,8 millimeter i en keiserlig fot, så å multiplisere det totale antall fot med 304,8 vil hjelpe deg med å bestemme hvor lang tid det bruker den minste metriske måleenheten.

Hvis du er 5 fot høy, ville du være 1, 524 millimeter høy. Det høres mye mer imponerende ut

Mål millimeter trinn 8
Mål millimeter trinn 8

Trinn 4. Bruk en konverteringsfaktor på 914,4 for å få millimeter fra meter

Ikke noe nytt her. 1 yard er lik 914,4 millimeter. Som et resultat vil det å multiplisere en yard måling med 914,4 umiddelbart gjøre den til en millimeter måling.

  • Det samme grunnprinsippet som gjør det mulig å konvertere tommer og fot til millimeter gjelder også her. Det er 12 tommer i 1 fot, så 12 x 25,4 = 304,8; en hage har 3 fot, så 304,8 x 3 = 914,4, og så videre.
  • Det er velkjent at spillefeltet på en amerikansk fotballbane er 100 meter. Det mange kanskje ikke vet er at dette utgjør hele 91, 440 millimeter. Tenk deg å prøve å måle det ut med en linjal!

Metode 3 av 3: Estimering av millimeter med et kredittkort

Mål millimeter trinn 9
Mål millimeter trinn 9

Trinn 1. Ta et normalt kredittkort

De fleste kredittkort (og andre typer plastkort) har en tykkelse på 30 mil, som kommer ut til rundt 0,76 millimeter (0,762 mm, for å være nøyaktig). Det er ikke det mest nøyaktige måleverktøyet, men det kan være nært nok for oppgaver som krever at du har en grov ide om hvordan noe måler seg i millimeter.

  • Hvis du ikke har et kredittkort tilgjengelig, kan du stable 10 ark med 8 12 in (22 cm) x 11 in (28 cm) skriverpapir oppå hverandre for å få et lag som er omtrent 1 millimeter tykt. Dette kan imidlertid være vanskeligere å jobbe med enn et enkelt plastkort.
  • En “mil” er en lite brukt keiserlig enhet som tilsvarer en tusendel av en tomme, og som ikke skal forveksles med millimeter.

Advarsel:

Siden denne metoden ikke er veldig nøyaktig, bør du ikke stole på den når presisjonen til målingene du tar er viktig.

Mål millimeter trinn 10
Mål millimeter trinn 10

Trinn 2. Sett kortet opp på et stykke papir ved siden av objektet du måler

Juster ytterkanten av kortet med det valgte startpunktet på objektet. Tenk deg at kortet er en linjal, og at kanten er 0mm -linjen.

For denne metoden vil du i hovedsak legge til 1 millimeter om gangen for å finne en av objektets gitte dimensjoner

Mål millimeter Trinn 11
Mål millimeter Trinn 11

Trinn 3. Bruk en penn eller blyant til å tegne en tynn linje langs den indre kanten av kortet

Kjør tuppen av skriveutstyret nedover kortet for å spore en linje som er lang nok til å være tydelig synlig. Dette markerer en avstand på 0,762 millimeter mellom objektets ende og den første linjen.

Du vil tegne et antall linjer ganske tett sammen, så bruk lett trykk for å gjøre linjen så tynn som mulig. Å slipe blyanten eller bruke en penn med et ultrafint punkt vil hjelpe

Mål millimeter Trinn 12
Mål millimeter Trinn 12

Trinn 4. Skyv kortet ned til den andre siden av linjen og gjenta prosessen

Denne linjen vil være 1,52 millimeter fra utgangspunktet. Tilbakestill kortet ytterst på den andre linjen og tegne et nytt. Fortsett å måle og merke i små trinn til du kommer til enden av objektet, og tell deretter opp antallet individuelle mellomrom.

  • Sørg for å telle mellomrommene mellom linjene og ikke selve linjene, siden det blir 1 for mange.
  • For å øke presisjonen litt, tell hver 4. linje som 3 millimeter totalt. Dette vil bidra til å gjøre forskjellen, siden kortet ikke akkurat er 1 mm tykt.

Tips

  • Å vite hvordan du måler millimeter er en nyttig ferdighet. Dimensjonene til mange vanlige produkter og spesialartikler er angitt i millimeter, inkludert verktøy og bygningsmaterialer, elektroniske komponenter, glasslinser og smykker.
  • Det metriske systemet er kjent i dag med et annet navn: International System of Units (SI for kort). Begge disse navnene refererer imidlertid til de samme måleenhetene.

Anbefalt: