3 måter å skjule dagboken din for foreldre

Innholdsfortegnelse:

3 måter å skjule dagboken din for foreldre
3 måter å skjule dagboken din for foreldre
Anonim

Dagbøker er en fin måte å uttrykke dine tanker, følelser og ønsker. De er også et sted å skrive ned hemmelighetene du ikke vil dele med noen, ikke engang venner og familie. Foreldrene dine kan imidlertid være nysgjerrige på tingene du skriver i dagboken din, men vil ikke dele med dem. Dette er en normal og sunn følelse. For å skjule dagboken din, kan du skjule den på rommet ditt, føre en online dagbok eller gjøre en innsats for å beskytte den.

Trinn

Metode 1 av 3: Skjule dagboken på rommet ditt

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 1
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 1

Trinn 1. Legg den under madrassen

Ikke legg dagboken under madrassen din hvis du tror den blir snudd eller byttet ut snart. Hvis du ikke tror det vil bli håndtert når som helst snart, skyv det under madrassen. For å gjøre den enda mer skjult, løft madrassen og legg den under midten av madrassen.

Sørg for at sengen er oppredd når du forlater huset. Trøsteren din skal gjemme madrassen din

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 2
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 2

Trinn 2. Skjul den i putetrekket

Skyv dagboken inn i putetrekket når du er ferdig med å bruke den. Legg den i den delen av putetrekket som berører sengen din. Hvis du plasserer den foran på putetrekk, avsløres formen på dagboken. Sørg for å fjerne det når det kommer nær putetrekkene dine må vaskes.

Hvis du sover med mer enn ett putetrekk, kan du legge det i putetrekket du ikke bruker mens du sover

Trinn 3. Pakk den vekk dypt i skapet

Skap er vanligvis fylt med klær, sko og andre diverse ting. Dette gjør det til et flott sted å skjule dagboken din. De ekstra tingene i skapet ditt kan fungere som kamuflasje for det. Legg den i en gammel pose, som en ryggsekk, inne i en jakke du vanligvis ikke bruker, eller mellom noen andre ting som ikke brukes ofte eller ikke brukes i det hele tatt. Ikke legg den i nærheten av ting du bruker ofte fordi foreldrene dine er mer sannsynlig å gå inn i skapet ditt for å hente disse tingene av vask eller av andre grunner.

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 4
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 4

Trinn 4. Kile den inn mellom bøkene

Hvis du har en bokhylle fylt med minst en rad med bøker, legg dagboken mellom to bøker. Kile den mellom to større bøker. På denne måten ser du ikke ryggraden i dagboken din. Dette er ideelt hvis du har en dagbok som ligner på en bok.

Bare legg dagboken mellom bøkene hvis bokhyllen er på rommet ditt. Det er mer sannsynlig at det blir oppdaget i en delt bokhylle

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 5
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 5

Trinn 5. Sett den bak en bilderamme

Foreldrene dine vil sannsynligvis se gjennom åpenbare steder først, som skuffer og skap. En bilderamme er et mindre opplagt sted å se. Se etter en bilderamme som er større enn din dagbok. Ideelt sett bør du se etter en ramme som har stativ i bunnen eller i hjørnene. Stå dagboken bak rammen.

En bilderamme som henger på en vegg fungerer kanskje ikke med mindre det er plass mellom baksiden av rammen og veggen

Metode 2 av 3: Å føre en online dagbok

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 6
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 6

Trinn 1. Velg et online journalføringsnettsted

Den sikreste måten å forhindre at dagboken din blir funnet, er å ikke beholde den i fysisk form. Det er mange alternativer for online journalføring nettsteder tilgjengelig på internett. Noen av disse alternativene er LiveJournal, OhLife, Penzu og Tumblr. Se gjennom nettstedene og velg en du føler deg mest komfortabel med.

  • Hvis du ikke kan registrere deg for et nettsted, bør du vurdere å bruke et Word -dokument. Du kan passordbeskytte dokumentet, eller skjule det i en mappe.
  • Hvis du har en egen telefon, kan du også bruke en journalrapport. Diaro og Flavo er et par apper du kan laste ned på smarttelefonen.
  • Noen nettsteder har en minimumsalder for å registrere seg. Du må kanskje rådføre deg med foreldrene dine hvis du er under tretten år.
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 7
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 7

Trinn 2. Lag et sterkt passord

Ikke lag et passord som lett kan finne ut. For eksempel, ikke opprett et passord som inneholder ditt navn, fødselsdato, favorittband eller kjæledyrets navn. Tenk på et passord som ingen ville gjette. Velg et tilfeldig utvalg av bokstaver og tall for å være ekstra kryptisk.

  • Sørg for at passordet ditt ikke automatisk blir lagret på påloggingssiden til nettstedet du har valgt.
  • Skriv ned passordet på et lite ark om nødvendig. Ha det med deg, eller skjul det i en bok eller skuff. Ikke skriv ned hva den brukes til.
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 8
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 8

Trinn 3. Lag et uvanlig brukernavn

Brukernavn kan ofte slås opp på journaliseringsnettsteder. For å forhindre at du blir funnet, velg et brukernavn som ikke har noe å gjøre med ditt navn, alder eller favorittinteresser. Tenk på noe som ingen ville mistenke. Det skal ikke være vulgært eller upassende, men det bør ikke være noe foreldrene dine ville tro å skrive inn.

Bruk tilfeldige tall hvis brukernavnet ditt må inneholde tall

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 9
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 9

Trinn 4. Slett nettleserloggen

Det vil være enkelt å finne journalføringsnettstedet ditt hvis det vises i nettleserloggen din. Hvis du bruker en delt datamaskin, må du ikke slette hele loggen. Slett i stedet bare journalføringsnettstedet. Bli kvitt nettleserhistorikken din selv om du bruker din personlige datamaskin.

  • For å slette nettleserloggen går du vanligvis til hvilken nettleser du bruker. Det kan for eksempel si Firefox, Chrome eller Safari. Deretter klikker du på den, går til historikk og klikker på "Slett nettlesingsdata eller" Slett nettlesingslogg."
  • Det er også et alternativ å bruke et privat nettleservindu. Et privat nettleservindu lagrer ikke noe av historien din. Alternativet for en privat nettlesingsøkt vil vanligvis være i nærheten av din surfing på menyen der historikken din ligger.
  • Hvis det ikke er i strid med foreldrenes regler, må du sette opp et passord for å komme inn på datamaskinen din.

Metode 3 av 3: Beskytt dagboken din

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 10
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 10

Trinn 1. Ikke fortell noen om dagboken din

Det kan være fristende å fortelle venner, søsken eller søskenbarn om dagboken din, men prøv å ikke gjøre det. Måten å finne journalføringsnettstedet ditt er mer sannsynlig å komme seg ut hvis folk vet om det. Hvis du må fortelle det til noen, kan du prøve å fortelle det verbalt i stedet for å dele det via tekst, e -post eller sosiale medier.

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 11
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 11

Trinn 2. Sett ut en lokkedagbok

Sett ut en "falsk" dagbok på kommoden din eller på et annet lett tilgjengelig sted. Du vil faktisk ikke bruke denne dagboken til å skrive dine virkelige oppføringer i. I stedet skriver du noen "falske" oppføringer. Du trenger ikke gå inn på detaljerte detaljer. Oppføringene kan være enkle og korte.

Vær overrasket eller irritert hvis du finner noen som leser dagboken din

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 12
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 12

Trinn 3. Legg den i en låst eske

Kjøp en eske som er stor nok til å sette dagboken din i. Sørg for at esken har en lås som må åpnes med en nøkkel eller en kombinasjon. Du må kanskje be noen om å kjøpe den for deg hvis du ikke kan gå til butikken uten foreldrene dine. Når den er låst i esken, legger du den på et sted som ikke er synlig, som under sengen din eller i et skap.

Du kan også få en dagbok som følger med lås og nøkkel. Sørg for å gjemme nøkkelen vekk fra dagboken. Hvis mulig, ha den med deg i lommen eller vesken

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 13
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 13

Trinn 4. Start med en tom side

Ikke begynn en ny dagbok på den første siden. Skriv heller på den tredje eller fjerde siden i dagboken. Det får en person med nysgjerrige øyne til å tro at dagboken ikke har blitt brukt ennå, med mindre de blar på siden et par ganger.

Du kan også velge å skrive en melding på den første siden. Det kan være en advarsel, eller en melding som ber om at personen ikke leser dagboken

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 14
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 14

Trinn 5. Skriv inn kode

Bruk en kode for journalen din. På denne måten, hvis foreldrene dine finner det, vil det kreve innsats å finne ut hva som er skrevet. Noen vanlige koder å bruke er Morse og Pigpen cipher. Griskryp utveksler bokstaver med symboler basert på et rutenettdesign. Du kan også lage din egen kode eller skrive på et annet språk som foreldrene dine ikke kan.

Ikke ha en guide til koden i nærheten av dagboken din

Skjul dagboken din for foreldre Trinn 15
Skjul dagboken din for foreldre Trinn 15

Trinn 6. Legg en tynn snor rundt dagboken din

Finn en streng som ikke lett blir lagt merke til. Et tynt stykke tråd vil gjøre. En hårstrå vil også fungere. Vikle det rundt dagboken. Du kan også velge å bare vikle den rundt låsen. Du vil vite at noen har åpnet eller forsøkt å åpne dagboken hvis strengen har flyttet eller brutt.

Det er også et alternativ å sette et lite objekt, som en rullestein, på toppen av dagboken

Tips

  • Snakk med foreldrene dine om ønsket ditt om at de ikke skal lese dagboken din. Fortell dem hva din dagbok betyr for deg, og spør om de vil respektere dine ønsker.
  • Vær kommunikativ med foreldrene dine. Foreldrene dine kan lete etter dagboken din hvis de føler at du oppfører deg lukket. Å være åpen med foreldrene dine vil gi dem et mindre insentiv til å se gjennom tingene dine.
  • Hvis du skriver i en hemmelig kode og foreldrene dine finner den, kan de be deg om å dekode den. Si at du bygger din egen kode, og skriv noen sider på morsmålet/skriptet ditt, slik at det ikke er mistenkelig.

Advarsler

  • Ikke skjul det på steder foreldrene dine besøker. For eksempel, ikke skjul det i fellesområder i hjemmet ditt.
  • Ikke ta det med på skolen. Det kan bli tatt opp av en lærer hvis du skriver i timen, eller det kan bli tatt av noen.

Anbefalt: