Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)
Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Nitrogen er en viktig komponent i plantevekst og spiller en viktig rolle i utviklingen av sunt løvverk. Mens du kan finne en kjemisk gjødsel som inneholder høye nitrogennivåer, kan de som er interessert i en organisk tilnærming også lage nitrogengjødsel ved å forstå hvilke naturprodukter som har høye nivåer av brukbart nitrogen og kan blandes i eller påføres jorden.

Trinn

Lag nitrogengjødsel Trinn 1
Lag nitrogengjødsel Trinn 1

Trinn 1. Bruk kompost

Kompost er ikke annet enn nedbrutt organisk materiale. Den gjennomsnittlige komposthaugen inneholder en mengde fordelaktige næringsstoffer, inkludert kalium, fosfor og nitrogen. Når det gjelder nitrogen, bryter bakteriene i komposten stoffet ned til ammonium, som deretter naturlig omdannes av andre bakterier til nitrater som planter kan absorbere gjennom røttene. Kompost med mye nitrogen, inkludert fuktige grønnsaker, frukt og grønnsaker, har en tendens til å gi det høyeste innholdet av nitrogen til jordbunnen det påføres.

Lag nitrogengjødsel Trinn 2
Lag nitrogengjødsel Trinn 2

Trinn 2. Tilsett litt kompostert kaffegrut

Kaffegrut kan blandes direkte i jorden eller tilsettes til en forhåndsbestemt komposthaug. Begrunnelsen inneholder omtrent to volumprosent nitrogen, noe som anses som ganske høyt når det gjelder nitrogenholdige materialer. I tillegg, mens noen bekymrer seg om de sure egenskapene til kaffe, er det kaffebønnene i stedet for begrunnelsen som inneholder høye nivåer av syre. Kaffegrut som blir igjen etter brygging er vanligvis mellom en pH på 6,5 og 6,8, som er nær nøytral.

Du kan tilsette kaffegrut direkte til jorden ved å blande fuktig grunn i jorda eller ved å spre begrunnelsen over jordoverflaten og dekke dem med organisk mulch

Lag nitrogengjødsel Trinn 3
Lag nitrogengjødsel Trinn 3

Trinn 3. Prøv kompostert gjødsel

Sau, storfekjøtt og svinemøkk inneholder de største konsentrasjonene av nitrogen, og fjærfe og melkefe gjødsel følger tett etter. Hestgjødsel inneholder også noe nitrogen, men konsentrasjonen er betydelig lavere enn i andre former for gjødsel. Kompostert gjødsel, eller gjødsel som har hatt sjansen til å brytes ned, er bedre å bruke fordi bakterier allerede har begynt å bryte ned nitrogenet til en form som planter kan absorbere.

Vær oppmerksom på at det er ulemper ved bruk av husdyrgjødsel. Gjødsel har en tendens til å øke saltinnholdet i jord, og bruk av gjødsel kan føre til økt ugressutbytte

Lag nitrogengjødsel Trinn 4
Lag nitrogengjødsel Trinn 4

Trinn 4. Bland inn en god dose blodmåltid for gjødsel med hurtig frigjøring

Blodmåltid er et organisk produkt laget av tørket blod, og inneholder 13 prosent totalt nitrogen. Dette er en spesielt høy prosentandel for gjødselkomponenter. Du kan bruke blodmel som nitrogengjødsel ved å strø det over jordoverflaten og helle vann over det for å hjelpe jorden til å suge det inn, eller du kan blande blodmelet direkte med vann og påføre det som flytende gjødsel.

  • Blodmåltid er en spesielt god kilde til nitrogen for tungmatere, som salat og mais, på grunn av hvor hurtigvirkende det er.
  • Blodmåltid kan også brukes som en komponent i kompost eller som en akselerator for andre organiske materialer, siden det fremmer nedbrytningsprosessen.
Lag nitrogengjødsel Trinn 5
Lag nitrogengjødsel Trinn 5

Trinn 5. Påfør bomullsfrømel forsiktig

Denne gjødselkomponenten er laget av malte frø fra bomullsplanten. Noen anser det for å være den nest beste naturlige nitrogenkilden etter blodmåltid. I motsetning til blodmel brytes imidlertid bomullsfrømel sakte og fordeler nitrogen til planter over lengre tid.

Den største ulempen med bomullsfrømel er at det har en negativ innvirkning på jordens pH. Det forsurer jorda sterkt, så hvis du planlegger å lage organisk gjødsel av bomullsfrømel, bør du også nøye overvåke pH -verdien til jorda

Lag nitrogengjødsel Trinn 6
Lag nitrogengjødsel Trinn 6

Trinn 6. Bruk krabbemel, fjærmel eller skinnmel for gjødsel med langsom frigjøring

Disse produktene er laget av henholdsvis malt krabbe, fjær og skinn av okseskinn, og hver inneholder en anstendig mengde nitrogen. Disse komponentene brytes imidlertid alle ned i et sakte tempo, og vil ikke gi tilstrekkelige mengder brukbare nitrater til planter som trenger en rask dose. Disse komponentene er gode å bruke i gjødselblandinger og komposter, siden de kan opprettholde et jevnt nitrogeninnhold gjennom vekstsesongen.

Lag nitrogengjødsel Trinn 7
Lag nitrogengjødsel Trinn 7

Trinn 7. Prøv biosolider og tre

Behandlede biosolider og trematerialer Sagflis, flis og avløpsslam (som er forbehandlet før bruk som gjødsel) inneholder alle nitrogen og kan alle brukes i nitrogengjødsel. Bare sørg for at biosolidet du vil bruke blir behandlet og overvåket riktig, hvis ikke, er det ikke sikkert at den tilhørende risikoen ved slike produkter er verdt den potensielle fordelen. Fordi disse materialene alle nedbrytes sakte og bidrar med små mengder nitrogen, er de ikke engang de mest fordelaktige nitrogenkomponentene som er tilgjengelige. Selv om de kanskje ikke er det beste valget for nitrogengjødsel, tilfører biosolid gjødsel tiltrengte næringsstoffer. Flis legger også til forankring for plantene.

Lag nitrogengjødsel Trinn 8
Lag nitrogengjødsel Trinn 8

Trinn 8. Plante nitrogenfikserende dekkvekster

Enkelte planter, som belgfrukter og kløver, lagrer nitrogen i knuter ved røttene. Disse knutene frigjør gradvis nitrogen i jorda mens planten lever, og når planten dør, forbedrer det gjenværende nitrogenet den generelle kvaliteten på jorda.

  • Bare kast noen belgfrukter på jorda. Mungbønner foreslås siden de ikke vokser for store, men de vokser raskt.
  • For å fylle opp nitrogen på jorda. Prøv å falle. Når du hviler tomten din på det 7. året, sår du noen mungbønner. Ikke høst mungbønnene, la frøene falle i bakken for flere nitrogenfikser. Gjør dette, spesielt hvis du skal plante tungmatere som mais neste vekstår.

Anbefalt: