3 måter å velge ikke -allergifremkallende sengetøy på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge ikke -allergifremkallende sengetøy på
3 måter å velge ikke -allergifremkallende sengetøy på
Anonim

Den gjennomsnittlige personen tilbringer så mye som en tredjedel av livet i sengen. Som et resultat er det svært viktig å redusere allergener på soverommet. Mens støvmidd er soveromsallergenet som oftest kommer til å tenke på, kan soverom også gi problemer for mennesker med kjæledyr- og støvallergi på grunn av de myke stoffmøblene. I tillegg til din vanlige rengjøring av soverommene på gulv og møbeloverflater, samt å vaske laken ukentlig i varmt vann, er valg av allergivennlig sengetøy spesielt viktig for de som lider av allergi. For å redusere allergi, bør du sikte på å kjøpe kvalitet allergenfritt sengetøy.

Trinn

Metode 1 av 3: Redusere allergener i sengetøyet ditt

Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 1
Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 1

Trinn 1. Velg allergivennlige eller allergifremkallende dyner og tepper

Dette kan være veldig viktig for allergifri søvn. Det er noen fibre og fyllinger som skaper gode hjem for mugg, støvmidd, og mange er vanskelige å rengjøre. Velg en allergivennlig fiberfyll som kan vaskes i maskin. Ren ull eller silke gjør gode valg.

  • Selv om allergivennlig materiale reduserer risikoen for en allergisk reaksjon, er antiallergimateriale rettet mot å forhindre eller minimere din allergiske reaksjon.
  • Du kan fortsatt ha en dundyner, men se etter et merke som renser dem med en spesiell prosess designet for å fjerne allergener. Dyner laget av fine tråder av bomull eller polyester med nylonmembran kan også være svært nyttige.
  • Kjøp sengetøy som tåler hyppig vask. Sengetøy bør vaskes ukentlig i varmt vann med vaskemiddel som ikke inneholder dufter eller fargestoffer for å sikre fjerning av allergener. Instruksjonene for kjøpet bør angi hvor ofte de kan vaskes.
Velg Non Allergenic Bedding Trinn 2
Velg Non Allergenic Bedding Trinn 2

Trinn 2. Sørg for at du har riktig pute

En pute er viktig for å hvile hodet komfortabelt, men kan også la deg våkne med tett nese og rennende øyne. Sørg for at du velger en pute som du kan legge en støvmidd inn. Naturlige latex-, ull- eller silkefyller er naturlig motstandsdyktige mot støvmidd, mugg og bakterier, men er vanligvis ikke vaskbare. En naturlig minneskum-pute vil være naturlig motstandsdyktig mot støvmidd, men kan være utsatt for mugg og eller mugg.

Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 3
Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 3

Trinn 3. Vær oppmerksom på porestørrelsen

Gjennomsnittlig porestørrelse refererer til størrelsen på åpningene i stoffet. Dette kan være en god indikator på hvor sannsynlig det er å slippe inn allergener eller holde dem utenfor. Jo mindre porestørrelse størrelsen er, desto flere allergener vil holdes i sjakk.

  • Membran sengetøy gir den beste beskyttelsen for alvorlige allergikere. Mange ganger kommer sengetøyet med et indre, ikke-porøst lag som forhindrer at allergener kommer igjennom. Dette er også pustende og vanntett sengetøy og gjør et godt kjøp for kroniske allergikere.
  • Membranfritt sengetøy vil blokkere de fleste allergener samtidig som det forblir et meget pustende materiale. Dette vil ikke ha det ikke-porøse laget, så du vil være oppmerksom på porestørrelsen for å vite hvilke typer allergener du er utsatt for. Kjæledyrdander er vanligvis 2,5-10 mikron, muggsporer 10-30 mikron og støvmidd 250-300 mikron.

Metode 2 av 3: Finn en allergenfri madrass

Velg Ikke alleremkallende sengetøy Trinn 4
Velg Ikke alleremkallende sengetøy Trinn 4

Trinn 1. Bestem om du trenger å bytte madrassen eller ikke

Et støvmiddresistent madrassdeksel av god kvalitet kan være tilstrekkelig, men hvis ikke, eller hvis du planlegger å kjøpe en ny madrass av andre grunner, bør du vurdere en latexmadrass som er så ugjennomtrengelig for støvmidd at du sannsynligvis ikke vil trenger et støvmiddresistent madrassdeksel. Latexmadrasser er også motstandsdyktige mot mugg, mugg og bakterier. Madrasser laget av organisk ull regnes også av noen som et godt valg fordi organisk ull er naturlig motstandsdyktig mot brann og mugg, i tillegg til støvmidd.

Unngå kjemikalier så mye som mulig når du velger allergifrie sengetøy. Prøv å unngå flammehemmere, plantevernmidler og syntetiske fibre som vanligvis finnes i konvensjonelle madrasser

Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 5
Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 5

Trinn 2. Vær oppmerksom på hva som er på innsiden

Spiral- og fjærmadrasser er det verste valget for en allergiker. Disse innsidene gir grobunn for allergenfremkallende skapninger som støvmidd for å leve og reprodusere. Unngå også myke madrasser med pute, da disse skaper grobunn for allergener som kan lagres og reproduseres.

Velg i stedet minneskum eller latex madrasser

Velg Non Allergenic Bedding Trinn 6
Velg Non Allergenic Bedding Trinn 6

Trinn 3. Kjøp støvmiddkapsler til madrassen din

Kapslingene, som ligner vanlige pute- og madrassdeksler med glidelås, vil fange eventuelle støvmidd inni. Se etter merker laget av stoff med en porestørrelse på mindre enn 100 mikron, som er gjennomsnittsstørrelsen på en støvmidd.

For å være en effektiv barriere mot støvmidd, bør innkapslingene ha en gjennomsnittlig porestørrelse på 6 mikron eller mindre. Støvmiddene i seg selv er vanligvis ikke mindre enn 100 mikron, men avføringen kan være mye mindre

Metode 3 av 3: Opprette et allergifritt soverom

Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 7
Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 7

Trinn 1. Forenkle plassen din

Ulike allergener kan reduseres i sengetøyet ditt ved å ta tiltak på soverommet ditt. Ekstra ting som puter, utstoppede dyr og en mengde andre dekorative aksenter i sengetøyet ditt kan bare gi allergener flere steder å bo og sive inn i sengetøyet ditt. Bli kvitt disse tilleggene for å kutte ned på allergener.

Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 8
Velg ikke -alleremkallende sengetøy Trinn 8

Trinn 2. Hold kjæledyr utenfor soverommet ditt

Mange mennesker liker å sove med kjæledyrene sine, men å ha dem i sengen din kan bare irritere tilstedeværelsen av allergener som de sannsynligvis bærer. Hvis du våkner og lider av allergisymptomer hver morgen, er det kanskje ikke sengen din, men de furrige vennene dine.

Velg Non Allergenic Bedding Trinn 9
Velg Non Allergenic Bedding Trinn 9

Trinn 3. Invester i et godt filter

Mange allergener som havner i sengetøyet ditt er luftbårne. Kjøpe en HEPA luftrenser og en HEPA støvsuger kan i stor grad redusere hvor ofte disse dukker opp.

Et filter kan gjøre mye arbeid, men sørg for å rengjøre rommet ditt regelmessig. En damprengjøring kan drepe mange allergener og regelmessig desinfisering av overflater ved hjelp av kjemikalier som ikke utløser, kan også hjelpe sterkt

Tips

  • Bestem om du for tiden blir utsatt for støvmidd ved hjelp av et testsett for husstøvmidd. Angrep av støvmidd er mer vanlig i varmere klima og/eller i områder med høy luftfuktighet.
  • Madrassinnkapslinger kan rengjøres uten å fjerne dem fra madrassen med en dampdamprenser som vil drepe støvmidd eller rester, samt rengjøre smuss og flekker. Putetrekk skal vendes innvendig og ut og vaskes regelmessig ved høyeste temperaturinnstilling for å drepe støvmidd eller materie.

Anbefalt: