4 måter å rengjøre fugemasse på fliser

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre fugemasse på fliser
4 måter å rengjøre fugemasse på fliser
Anonim

Legging av fliser kan føre til en skjemmende fugemasse eller til og med herdet fugemasse som må rengjøres av flisen. Fugen på kjøkkenet og baderomsflisene er også en virtuell magnet for å plukke opp skitt, mugg og mugg. Du kan takle begge disse situasjonene med litt albuefett, produkter som finnes i hjemmet ditt og litt oppfinnsomhet. Før rengjøring, test metodene du planlegger å bruke på en liten del av flisen og fugemassen først. Og når fugemassen din er ren, må du ta noen forebyggende tiltak for å holde det ser bra ut.

Trinn

Metode 1 av 4: Fjerne Grout Haze

Trinn 1. Rengjør disen med en fuktig flisesvamp

Dypp en stor gul flisesvamp i en bøtte med vann og vri den ut. Skrubb flisen i en enkelt retning, i stedet for å bevege seg frem og tilbake eller rengjøre i en sirkelbevegelse. Skyll og vri svampen ofte, og bytt ut vannet i bøtta når den blir skitten.

Rengjør grout av flis Trinn 2
Rengjør grout av flis Trinn 2

Trinn 2. Bruk grout dis -remover hvis vann ikke virker

Hent fjerning av fugemasse fra din lokale jernvarehandel eller butikk med fliser. Legg fjerneren på en ren klut eller fille, og tørk flisene med den.

Rengjør grout av flis Trinn 3
Rengjør grout av flis Trinn 3

Trinn 3. Mopp gulvet med eddik og vann som et alternativ til disfjerner

Bland 1 kopp (240 ml) destillert eddik med 0,946 liter varmt vann. Mopp gulvet med denne løsningen. Bruk en skrubbebørste på sta områder. Ikke skyll eddikløsningen fra gulvet. La det tørke helt før det forsegles.

Ikke bruk eddik på marmor, travertin eller granitt

Rengjør grout av flis Trinn 4
Rengjør grout av flis Trinn 4

Trinn 4. Fjern herdet fugemasse fra flisen med sukker

Rør hvitt sukker i varmt vann i forholdet 1 del sukker til 10 deler varmt vann. Svamp denne blandingen inn i den herdede fugemassen. La det være i fred i en time, og skrap deretter fugemassen av flisen din. Fortsett å påføre sukkervann etter behov mens du skraper for å holde flisen fuktig.

  • Juster forholdet mellom sukker og varmt vann til du har en effektiv blanding.
  • Alternativt kan du bruke ufortynnet eddik på herdet fugemasse for å gjøre det lettere å skrape fugemassen av flisen din. Når fugemassen er fjernet, skyll hele området grundig med rent vann for å fjerne all eddik.
Rengjør grout av flis Trinn 1
Rengjør grout av flis Trinn 1

Trinn 5. Slip den lett hvis alt annet mislykkes

Bruk en tørr skrubbesvamp eller osteklut for å gni flisen. Gni flisen til disen er fjernet. Etter at du har slipt fugemassen lett med ostekledden eller svampen, støvsug opp alt støvet før det forsegles.

  • Prøv denne metoden på fugemasse som ikke har stivnet på lenge.
  • Ikke våt svampen eller ostekluten, ellers vil støvet fra fugemassen feste seg til gulvet igjen.

Trinn 6. Unngå bruk av kommersielle vaskemidler

Selv om du kan bli fristet til å spraye et kommersielt rengjøringsprodukt på flisen for å fjerne uklarhet av fugemasse, kan dette faktisk gjøre problemet verre. Ikke bare kan det skape ytterligere dis, det kan misfarge fugemassen mellom flisene.

Metode 2 av 4: Bruke hjemmelagde rengjøringsmidler

Rengjør grout av flis Trinn 5
Rengjør grout av flis Trinn 5

Trinn 1. Bruk en pasta med natron og blekemiddel

Lag en tykk pasta fra ¾ kopp (180 ml) natron med ¼ kopp (60 ml) blekemiddel. Bruk en gammel tannbørste eller nylonskrubber for å arbeide pastaen inn i fugemassen. La det sitte i 15 minutter, og skrubb det deretter. La det stå i ytterligere 15 minutter, og tørk det deretter av med en fuktig klut. Skyll ofte kluten med vann mens du tørker av pastaen.

  • Bruk hansker når du rengjør med blekemiddel.
  • Åpne et vindu eller bruk respirator for å beskytte nesen, halsen og lungene.
  • Beskytt øynene dine med vernebriller.
  • Bruk gamle klær som kan bli bleket.
Rengjør grout av flis Trinn 6
Rengjør grout av flis Trinn 6

Trinn 2. Prøv natron og eddik

Gni natron i fugemassen med fingeren. Gjør det klebrigere ved å kombinere vann med natron til du har en tykk pasta. Fyll deretter en sprayflaske med eddik og spray eddik over natron. La blandingen boble i noen minutter, og skrubb den deretter med en gammel tannbørste eller nylonskrubber. Tørk opp løsningen med en fuktig fille som du skyller ofte.

Rengjør grout av flis Trinn 7
Rengjør grout av flis Trinn 7

Trinn 3. Skrubb den med grovt salt

Fukt fugemassen og de omkringliggende flisene med en fuktig svamp. Dryss det med et grovt salt, og skrubb deretter saltet inn i fugemassen med en tannbørste eller nylonbørste. La saltet tørke over natten, og skyll det deretter av om morgenen.

  • Skrubbe med grovt salt, til og med Epsom -salter.
  • Du kan bruke samme metode for å rengjøre fugemassen din med Borax. Ha en fuktig skrubbebørste i en bolle med Borax og bruk den til å skrubbe fugemassen.
Rengjør grout av flis Trinn 8
Rengjør grout av flis Trinn 8

Trinn 4. Rengjør og lys opp fugemassen med krem av tannstein

Kombiner to teskjeer (9,85 ml) tartarkrem med nok sitronsaft til å lage en flytende pasta. Gni pastaen inn i fugemassen, og skrubb den deretter med en tannbørste eller nylonbørste. Skyll pastaen med mye vann.

Bruk vann hvis du ikke har sitronsaft

Metode 3 av 4: Rengjøring med andre metoder

Rengjør grout av flis Trinn 9
Rengjør grout av flis Trinn 9

Trinn 1. Damprens fugemassen

Lei en damprenser hvis du ikke eier en. Bruk damprenseren til å fjerne mugg og mugg fra fugemassen. Kombinasjonen av høy varme og trykk er veldig effektiv. Ikke bruk damprenser på emalje eller anodiserte overflater.

Rengjør grout av flis Trinn 10
Rengjør grout av flis Trinn 10

Trinn 2. Bruk oksygenblekemiddel

Bland 2 kopper (480 ml) oksygenblekemiddel med pulver og 7,57 liter varmt vann. Skrubb vannet og blekemiddel i fugemassen i 5 minutter. La deretter blekemiddelet ligge på fugemassen i en time. Til slutt, skrubb i ytterligere 5 minutter og skyll rent. EKSPERT -TIPS

Dario Ragnolo
Dario Ragnolo

Dario Ragnolo

House Cleaning Professional Dario Ragnolo is the Owner and Founder of Tidy Town Cleaning, a home cleaning service in Los Angeles, California. His business specializes in residential & commercial cleaning. He is a second generation home cleaning expert, who grew up around his parents cleaning business in Italy.

Dario Ragnolo
Dario Ragnolo

Dario Ragnolo

House Cleaning Professional

You can also try using a cleaner made specifically for grout

One of the easiest ways to clean grout is with a commercial product like Goo Gone. You can then just scrub the grout with a brusher.

Rengjør grout av flis Trinn 11
Rengjør grout av flis Trinn 11

Trinn 3. Prøv murinsyre

Hell sakte 1 kopp (240 ml) murinsyre i 7,57 liter vann i en bøtte. Påfør deretter vannet og syren på fugemassen med en pensel og vent noen minutter. Skyll syren fullstendig av fugemassen og nøytraliser deretter eventuell gjenværende syre ved å påføre en oppløsning på 1 kopp (240 ml) ammoniakk og 1 gallon (7,57 L) vann. Skyll ammoniakkoppløsningen grundig.

  • Se etter saltsyre hvis du ikke finner murinsyre. De er det samme.
  • Ikke tilsett vann til syren, ellers kan du forårsake en farlig reaksjon.
Rengjør grout av flis Trinn 12
Rengjør grout av flis Trinn 12

Trinn 4. Rengjør den med hydrogenperoksid

Kombiner like store mengder hydrogenperoksid og vann i en sprayflaske. Spray dette på fugemassen og la det stå i 15 minutter. Tørk den til slutt av. For gjenstridige flekker, hold oppløsningen på natten.

Ikke bland hydrogenperoksid med blekemiddel

Trinn 5. Prøv blekemiddel

Hent en husholdningsrenser som inneholder blekemiddel. Spray den direkte på fugemassen og la den sitte i 5 minutter. Bruk deretter varmt vann til å tørke hele gulvet. Sørg for å våte og vride ut moppen så mange ganger som nødvendig.

Metode 4 av 4: Hold fugemassen ren

Rengjør grout av flis Trinn 13
Rengjør grout av flis Trinn 13

Trinn 1. Fjern alle rengjøringsmidler fra gulvet

Forhindre at rengjøringsløsninger setter seg i fugemassen på gulvet ditt ved å støvsuge og tørke for å fjerne rengjøringsmidler grundig. Prøv å bruke et butikkvakuum i stedet for å tørke. For å gjøre dette, legg vann på gulvet og støvsug det med butikkvakuumet.

Rengjør grout av flis Trinn 14
Rengjør grout av flis Trinn 14

Trinn 2. Forsegl den

Hvert par år, vedlikehold bad og kjøkkenmørtel og fliser med fugemasse. Rengjør fugemassen først, sørg for at den er helt tørr, og påfør deretter et tetningsmiddel. Rådfør deg med din lokale maskinvarebutikk om riktig type tetningsmasse for flisene du eier.

Rengjør grout av flis Trinn 15
Rengjør grout av flis Trinn 15

Trinn 3. Forhindre mugg og mugg

Tørk av og tørk flisene på badet og kjøkkenet ditt når de er fuktige, dampende eller våte. Dette vil bremse veksten av mugg. Hold også kjøkken- og baderomsdører og vinduer åpne, eller bruk en luftfukter eller avtrekksvifte for å redusere fuktighet og damp i rom med fliser.

Anbefalt: