Hvordan prege metall: 4 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan prege metall: 4 trinn (med bilder)
Hvordan prege metall: 4 trinn (med bilder)
Anonim

Når du preger metall, deltar du i en kunstform som har eksistert i århundrer. Metallpreging brukes til å gi et design på metallplater. Metallet skyves med et pregingsverktøy eller en penn for å skape en hevet effekt på motsatt side. Ved å plassere metallplaten på en gummi- eller skumplate har det positive inntrykket en glatt overflate som vil skinne eller kan ta pigment. Pregede metallplater kan brukes til å dekorere gjenstander som bokser, lykter, vinduer eller dører. Mindre stykker kan også brukes til å dekorere gratulasjonskort eller utklippsbøker. Å prege metall krever ikke mange verktøy. Trinnene nedenfor viser deg en velprøvd metode for metallpreging.

Trinn

Emboss Metal Trinn 1
Emboss Metal Trinn 1

Trinn 1. Overfør designet til metallplaten

  • Skriv ut eller tegn designet på et stykke papir. Det kan være nyttig å bruke et stykke papir som er i samme størrelse som metallplaten din.
  • Tape kantene på metallplaten til papirstykket med din maldesign. Legg et stykke tape på alle sider for å sikre at siden ikke sklir. Dette vil sikre at linjene dine er tro mot designet.
  • Bruk pennen til å spore over linjene i maldesignet. Bruk så lite press som mulig, slik at du ikke er forpliktet til en stor lettelse. Dette kan ikke lett angres, så følg linjene så nøyaktig som mulig.
Emboss Metal Trinn 2
Emboss Metal Trinn 2

Trinn 2. Fjern papiret og tapen fra metallplaten

Emboss Metal Trinn 3
Emboss Metal Trinn 3

Trinn 3. Utdyp linjene på metallplaten ved hjelp av pennen etter eget ønske

Jo hardere du trykker, jo dypere er linjen.

Emboss Metal Trinn 4
Emboss Metal Trinn 4

Trinn 4. Fyll ut linjene med pregingsverktøyet

Igjen gir mer trykk mer lettelse (negativt fra siden du jobber, positivt fra motsatt side).

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Du kan også bruke pennen eller pregingsverktøyet til å lage andre dekorative merker, for eksempel prikker. Bare trykk verktøyet ned på metallplaten og løft-ikke dra verktøyet over metallet som du ville gjort når du preget en linje.
  • Du kan prege begge sider av metallplaten for å utvikle sterkere kontrast mellom linjene.
  • Hvis du preger ord eller noe som har en bestemt retning, må du kontrollere at du preger den riktige siden av metallplaten.
  • Hvis du jobber med kobber, kan du legge til et polert utseende ved å bruke varme enten i en peis eller med en lighter. Vær forsiktig da metallet kan bli varmt å ta på.
  • Hvis du vil legge til farge på pregingen din, bruker du permanente markører eller visse malinger, for eksempel vindusmaling.
  • Alkoholblekk er fantastisk for denne kunstformen.

Anbefalt: