Hvordan lage skummende håndsåpe: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage skummende håndsåpe: 6 trinn (med bilder)
Hvordan lage skummende håndsåpe: 6 trinn (med bilder)
Anonim

Flytende og skummende håndsåper er enkle å bruke og langt mer hygieniske enn såpestenger. De holder bakteriene i sjakk og forhindrer hudsykdommer. Imidlertid kan ferdige flasker være dyre og dårlige for miljøet. Å lage din egen skummende håndsåpe er en enkel måte å spare penger på få minutter.

Trinn

Metode 1 av 2: Lag din egen flaske med ferdig såpe

Lag Foaming Hand Soap Trinn 1
Lag Foaming Hand Soap Trinn 1

Trinn 1. Kjøp eller resirkuler en tom flaske med en pumpe

Plast- og glassflasker kan kjøpes billig i de fleste supermarkeder og online. Hvis du vil gjøre en god gest for miljøet eller spare penger, kan du rengjøre og resirkulere en gammel flaske med dispenser i stedet for å kjøpe en ny.

  • Velg en solid og estetisk tiltalende flaske. Husk at du vil bruke den over lengre tid.
  • Hvis det er mulig, test noen flasker. Sørg for at pumpen fungerer godt og se etter en solid flaske som kan overleve et fall på gulvet.
Lag skummende håndsåpe Trinn 2
Lag skummende håndsåpe Trinn 2

Trinn 2. Kjøp riktig flaske med gelsåpefyll

Å vaske hendene kan skade huden. Hvis du lider av håndtørrhet, irritasjon, kløe eller sprekker, se etter allergivennlig eller duftfri såpe.

  • Undersøk etiketten. De vanligste allergiske reaksjonene er forårsaket av følgende ingredienser: QAC, jod, jodofor, klorheksidin, triklosan, kloroksylenol og alkoholer.
  • Se etter en såpe med fuktighetskrem for å beskytte huden på hendene dine.
Lag skummende håndsåpe Trinn 3
Lag skummende håndsåpe Trinn 3

Trinn 3. Bland ingrediensene

Hell vann fra springen i den tomme såpeflasken til den er en tredjedel av veien full, og tilsett deretter påfylling av gelsåpe til en tredjedel av plassen er fylt. Rist godt for å blande gelen og vannet til de danner en væske. Stram pumpen tilbake på håndsåpeflasken.

  • Tilsett vannet først. Hvis du ikke gjør det, vil vannet få såpen til å skumme opp.
  • Ikke fyll flasken utover to tredjedeler av veien. Hvis du gjør det, vil flasken flyte over når du skrur på lokket igjen.
  • Hvis doseringspumpen ikke springer tilbake til oppreist posisjon, gni du litt vaselin på dispenserstammen for å få den til å bevege seg fritt igjen.
  • Blandingen må fortynnes nok til å strømme gjennom pumpen. Hvis dispenseren er tett, rengjør den og tilsett mer vann i blandingen.

Metode 2 av 2: Lag duftende skummende såpe med essensielle oljer

Lag Foaming Hand Soap Trinn 4
Lag Foaming Hand Soap Trinn 4

Trinn 1. Kjøp de riktige ingrediensene

I tillegg til en tom flaske med en dispenserpumpe, trenger du flytende såpefri såpe og parfymerte essensielle oljer. Eteriske oljer vil bestemme fargen og duften av den skummende håndsåpen din og antas å ha forskjellige helseegenskaper.

  • Sørg for å bruke en duftfri såpe. Ellers vil såpen overstyre den subtile lukten av essensielle oljer.
  • Eteriske oljer finnes i de fleste supermarkeder og helsebutikker. Det er et stort utvalg av farger og dufter, for eksempel oransje, rosmarin, fiolett og mange flere.
  • Aromaterapi hevder at essensielle oljer har mange helsemessige fordeler. Selv om noen er sanne, er mange andre i stor grad overdrevne.
Lag Foaming Hand Soap Trinn 5
Lag Foaming Hand Soap Trinn 5

Trinn 2. Klargjør rommet der du skal lage såpen din

Dekk til overflaten du vil jobbe med en duk av plast, og sørg for å ha en kran i rommet. Bruk et forkle for å unngå flekker på klærne og bruk hansker hvis du har sensitive hender. Ha en kjøkkenrulle hendig hvis det kommer vann på bordet eller på gulvet.

Vær spesielt forsiktig med eteriske oljer. De flekker lett og er veldig vanskelig å fjerne

Lag Foaming Hand Soap Trinn 6
Lag Foaming Hand Soap Trinn 6

Trinn 3. Bland ingrediensene

Hell tappevannet i den tomme håndsåpeflasken til den er en tredjedel av veien full, og tilsett deretter påfyllingen av gelsåpe til en tredjedel av plassen er fylt. Tilsett en teskje eterisk olje og bland til ingrediensene danner en homogen væske. Stram pumpen tilbake på håndsåpeflasken.

  • Hvis duften ikke er sterk nok, tilsett en teskje essensielle oljer. Ikke tilsett for mye samtidig, eteriske oljer er både kraftige og dyre.
  • Du kan også endre fargen ved å legge til matfargestoffer. Bruk alltid naturlig fargestoff for å unngå kjemikalier.

Anbefalt: