Hvordan måle for nettgardiner: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan måle for nettgardiner: 8 trinn (med bilder)
Hvordan måle for nettgardiner: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Nettgardiner er lyse, slørlignende gardiner som brukes som vindusbehandling for å gi litt privatliv mens de fortsatt slipper inn lys på dagtid. For å installere nettgardiner riktig må du ta to enkle målinger for å sikre at du får gardiner i riktig størrelse til vinduet du vil dekke. Bare måle bredden på vinduet først for å beregne hvor brede gardinene må være, og mål deretter "fallet" på gardinene, som enten er høyden på vinduet eller fra toppen av vinduet til der du vil ha bunnen av gardinene å henge.

Trinn

Metode 1 av 2: Måling og beregning av bredden

Mål for nettgardiner Trinn 1
Mål for nettgardiner Trinn 1

Trinn 1. Mål fra den ene siden av vindusutsparingen til den andre for å få bredden

Strekk et målebånd fra innsiden av den ene siden av vindusutsparingen til innsiden av den andre siden. Dette vil gi deg nummeret du trenger for å finne ut hvor brede gardinene må være.

Dette er standard måte å avgjøre hvor brede gardinene må være hvis du vil at de skal sitte inne i vindusutsparingen og bare dekke vinduet. Men hvis du vil at gardinene skal være bredere og sitte utenfor vindusåpningen, må du bare måle hvor du vil at den ene siden skal være til der du vil at den andre siden skal være

Tips: Hvis det allerede er en gardinstang eller et spor installert på vinduet, kan du bare måle lengden på det i stedet.

Mål for nettgardiner Trinn 2
Mål for nettgardiner Trinn 2

Trinn 2. Skriv ned målingen du fikk for å beregne gardinbredden

Skriv ned målingen på en notisblokk eller registrer den i telefonen, slik at du kan beregne bredden på gardinene når du bestiller eller handler. Det er OK å avrunde til nærmeste centimeter eller tomme.

Hvis du kjøper persienner som er nøyaktig bredden på vinduet, vil de ligge flatt mot vinduet, og du kan ikke sette dem sammen for å skape personvern

Mål for nettgardiner Trinn 3
Mål for nettgardiner Trinn 3

Trinn 3. Få nettgardiner dobbelt så brede som vinduet hvis du vil ha et plissert utseende

Multipliser målingen du har for bredden på vinduet med 2. Dette er hvor brede gardinene må være for å gi dem et samlet plissert utseende og gjøre det vanskeligere å se gjennom vinduet utenfra.

  • Vær oppmerksom på at hvis du bruker mer enn 1 gardinpanel, må de legge til opptil to ganger lengden. For eksempel, hvis du vil bruke 2 gardinpaneler for 1 vindu, må hvert gardinpanel være bredden på vinduet, slik at totalen blir opptil dobbelt så bred som vinduet.
  • Hvis du vil skape mer personvern, kan du øke bredden på gardinene til 2,5 eller 3 ganger bredden på vinduet. Husk at hvis de er bredere enn 3 ganger bredden på vinduet, vil persiennene se veldig sammensatte og overfylte ut.

Metode 2 av 2: Få riktig lengde

Mål for nettgardiner Trinn 4
Mål for nettgardiner Trinn 4

Trinn 1. Mål fra toppen av vindusutsparingen til bunnen for å få lengden

Plasser enden av et målebånd mot innsiden av toppen av vindusutsparingen. Strekk målebåndet nedover og les tallet der det møter innsiden av bunnen av fordypningen.

Lengden på nettgardiner blir referert til som "dråpen". Nettgardinprodusenter tilbyr gardiner i forskjellige standard fallstørrelser som du kan velge mellom

Tips: Hvis det allerede er montert en gardinstang eller et spor på vinduet, må du begynne å måle fra bunnen av stangen eller sporet i stedet for toppen av vindusutsparingen.

Mål for nettgardiner Trinn 5
Mål for nettgardiner Trinn 5

Trinn 2. Trekk fra 2,5–5,1 cm for at gardinene skal henge nær vinduet

Ta 2,5–5,1 cm fra lengden på vindusutsparingen for å la nettgardinene henge rett og mot vinduet. De vil henge med litt plass i bunnen slik at de ikke setter seg opp mot vinduskarmen i det hele tatt.

Ikke gjør dette hvis du vil at gardinene skal henge under vinduet

Mål for nettgardiner Trinn 6
Mål for nettgardiner Trinn 6

Trinn 3. Mål til hvor du vil at gardinene skal nå hvis du vil ha dem lenger

Ikke slutt å måle i bunnen av vindusutsparingen hvis du vil at gardinene skal henge lenger ned. Fortsett å strekke målebåndet nedover til akkurat der du vil at bunnen av gardinene skal henge.

Du kan også sjekke forskjellige nettgardinprodusenters nettsteder og se hvilke dråpestørrelser de tilbyr. Deretter kan du måle de forskjellige lengdene og se hvor de ville henge på veggen din for å hjelpe deg med å visualisere og velge de beste gardinene

Mål for nettgardiner Trinn 7
Mål for nettgardiner Trinn 7

Trinn 4. Noter lengden ned for å referere til når du bestiller eller handler gardinene

Skriv ned lengden du har målt, eller noter det i telefonen. Nettgardiner kommer ikke i dråper i brøkdeler av en centimeter eller tomme, så runde til nærmeste hele centimeter eller tomme.

Husk at hvis lengden du ønsker ikke er en standard dråpe som produsentene tilbyr, kan du alltid få gardinene nedfelt for å passe akkurat slik du vil

Mål for nettgardiner Trinn 8
Mål for nettgardiner Trinn 8

Trinn 5. Kjøp gardiner med det nærmeste fallet til lengden du har

Se etter nettgardiner med en dråpe som er den samme som lengden du noterte. Få de nærmeste kortere hvis du ikke finner de av nøyaktig samme lengde, eller få de nærmeste lengre, og få dem slått ned for en nøyaktig passform.

  • Falllengder som tilbys av produsenter varierer fra merke til merke, men generelt varierer lengdene fra 30–274 cm.
  • Mange produsenter tilbyr også en hemningstjeneste. Sjekk noen forskjellige leverandørers nettsteder på nettet for å finne en som tilbyr de beste alternativene for deg.

Anbefalt: