Hvordan bli bandfotograf (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli bandfotograf (med bilder)
Hvordan bli bandfotograf (med bilder)
Anonim

Hvis du brenner for musikk og fotografering, kan det å bli bandfotograf være den perfekte jobben for deg. Deres arbeid vises i pressekit, publikasjoner og på nettsteder. Å bli musikkfotograf krever motivasjon, lidenskap for musikk og talent for fotografering. Bandfotografer fanger personligheten til bandmedlemmene, så vel som musikkstemningen. Å lære å markedsføre deg selv i musikkindustrien vil hjelpe deg med å få en vellykket fotokarriere.

Trinn

Del 1 av 4: Trening for jobben

Bli bandfotograf Trinn 1
Bli bandfotograf Trinn 1

Trinn 1. Få en bachelorgrad i fotografering

Hvis du planlegger å gå på college, kan en kunstfagstudium introdusere deg for fotografiets verden, inkludert professorer, utstyr og galleriutstillinger. Det kan også hjelpe deg med å utvikle en portefølje under profesjonelt tilsyn.

Bli bandfotograf Trinn 2
Bli bandfotograf Trinn 2

Trinn 2. Delta på fotograferingsseminarer

Øk din fotograferingsopplevelse ved å melde deg på workshops om belysning og actionfotografering. Sporadiske kurs som holdes av fotoskoler vil sannsynligvis være rimeligere enn å ta en grad, men gir deg fortsatt nye ferdigheter og profesjonelle tips.

Bli bandfotograf Trinn 3
Bli bandfotograf Trinn 3

Trinn 3. Ta forretningskurs

Å være frilansfotograf betyr å drive din egen virksomhet. Registrering for kurs om markedsføring, økonomi, regnskap og organisasjon kan sikre at du er forberedt på å håndtere virksomheten din på egen hånd. Sørg for at du lærer strategier om priser, dobbeltregistrering, online markedsføring og forhandlinger.

Bli bandfotograf Trinn 4
Bli bandfotograf Trinn 4

Trinn 4. Eksperimenter med et DSLR -kamera

Mange profesjonelle fotografer anbefaler et DSLR -kamera for folk som nettopp har begynt. Velg en som passer budsjettet ditt, og lær hvordan du bruker den. Eksperimenter med forskjellige innstillinger, for eksempel ISO, lukkerhastighet og blenderåpning.

Bli bandfotograf Trinn 5
Bli bandfotograf Trinn 5

Trinn 5. Utvikle redigeringsferdighetene dine

Du må lære å bruke redigeringsprogramvare, som Adobe Photoshop, for å få mest mulig ut av bildene dine. Kjøp programvaren og lek med den, endre kontrast og fargemetning eller legg til filtre og effekter.

Bli bandfotograf Trinn 6
Bli bandfotograf Trinn 6

Trinn 6. Studer arbeidet til tidligere og nåværende musikkfotografer

Du kan få ideer om plassering, belysning og fange personligheten til et band. Se på konsertbilder på nettet og på trykk og tenk på vinkelen, eksponeringen osv. På hvert bilde.

  • Abonner på eller kjøp musikkblader for å se hva slags bilder som skal skrives ut.
  • Sjekk favorittbandets nettsider og se gjennom bildegalleriet.

Del 2 av 4: Få erfaring

Bli bandfotograf Trinn 7
Bli bandfotograf Trinn 7

Trinn 1. Ta bilder av alt, overalt

Hvis fotografering og musikk er din lidenskap, er erfaring det beste verktøyet for å hjelpe deg med å bli bedre og bli lagt merke til. Mange musikkfotografer foreslår at du alltid tar med deg et kamera. Å ta bilder av virkelige scenarier i tillegg til konserter vil hjelpe deg med å utvikle instinktene dine, slik at du vet når du skal ta det perfekte bildet av frontmannen på scenen.

Bli bandfotograf Trinn 8
Bli bandfotograf Trinn 8

Trinn 2. Øv på å ta bilder i mørke innstillinger

Nesten alle konsertlokaler vil holde publikum i mørket mens de bare markerer scenen. Øv deg på å bruke scenelysene for å få de beste bildene.

Hvis du ennå ikke har tilgang til et konsertlokale, kan du prøve å gjenskape lysinnstillingene i hjemmet ditt, slik at du kan få en følelse av hvordan bildene dine blir

Bli bandfotograf Trinn 9
Bli bandfotograf Trinn 9

Trinn 3. Finn en mentor

Kontakt bandfotografer og tilbud om å jobbe som gratis praktikant i noen måneder. Du kan lære praktisk informasjon om fotografering, priser og kommunikasjon med band mens du får tips om hvordan du lager fantastiske fotografier.

Bli bandfotograf Trinn 10
Bli bandfotograf Trinn 10

Trinn 4. Bli med i media- eller fotoorganisasjoner i ditt område

Du kan få fotokort og utvikle kontakter ved å bli medlem av et kontingent i et fotografer og fotojournalister. De kan hjelpe deg med å bli lagt merke til av etiketter eller blader som trenger bandfotografer.

Bli bandfotograf Trinn 11
Bli bandfotograf Trinn 11

Trinn 5. Bygg din portefølje

I stedet for et CV eller en grad, vurderes fotografens verdi etter bildene deres. Lag en profesjonell bok og et nettsted som viser det beste arbeidet ditt. Du kan også legge ut bildene dine på sosiale medier som Instagram og Tumblr.

Bli bandfotograf Trinn 12
Bli bandfotograf Trinn 12

Trinn 6. Beskytt bildene dine ved å bruke vannmerker

Mange fotoredigeringsprogrammer kan hjelpe deg med å lage vannmerker på bildene dine, noe som forhindrer andre fra å overlate arbeidet ditt til sitt eget. Lag en logo for fotograferingsvirksomheten din, eller bare bruk navnet ditt eller initialene dine.

Bli bandfotograf Trinn 13
Bli bandfotograf Trinn 13

Trinn 7. Finn et sted som lar deg ta bilder

Selv om store arenaer og klubber krever at du har tillatelse til å ta bilder, har mange små eller lokale barer eller klubber ikke det. Delta på så mange show som mulig på lokale klubber eller konsertlokaler og ta bilder av utøverne. Eksperimenter med kamerainnstillingene, så vel som med vinkler og steder.

Bli bandfotograf Trinn 14
Bli bandfotograf Trinn 14

Trinn 8. Møt bandmedlemmene etter showet

Hvis du tar bilder på et lite eller lokalt sted, kan du kanskje møte bandmedlemmene etter opptredenen. Fortell dem at du har tatt bilder av forestillingen deres, og tilby bildene for bandets nettsted eller sosiale medier. Dette er en flott måte å bygge nettverk og få erfaring.

Legg til vannmerke på bildene før du slipper dem til bandet, slik at andre kan se hvem som tok bildene

Del 3 av 4: Annonsering av arbeidet ditt

Bli bandfotograf Trinn 15
Bli bandfotograf Trinn 15

Trinn 1. Tilby lokale tjenester til tjenestene dine

Kom med en rimelig pakke som vil appellere til band som ikke har jobbet med en profesjonell før. Du kan velge å ta både fotografering og konsertfotografering for å få erfaring og forbedre porteføljen din.

Bli bandfotograf Trinn 16
Bli bandfotograf Trinn 16

Trinn 2. Bli publisert på trykk eller online

Utvikle relasjoner med bloggere, musikknettsteder, lokale blader og musikkblader. Hvis du starter med å sende inn bilder for publisering uten lønn, kan det hende du kan utvikle kontakter som gir deg fotokort for eksklusive arrangementer i fremtiden.

  • Kontakt redaktørene for musikkmagasinene og nettstedene og tilby å dele fotografiene dine.
  • Utvikle et forhold til medlemmer av kunstavdelingen for magasiner og nettsteder for å få fotografiene dine brukt i publikasjonene eller på nettstedene deres.
Bli bandfotograf Trinn 17
Bli bandfotograf Trinn 17

Trinn 3. Markedsfør deg selv til band, musikketiketter, festivaler og arenaer

Med en god portefølje i hånden, bør du prøve å få varierte jobber i musikkbransjen. Å skape et godt forhold til en etikett og/eller et sted kan vise seg å være mer lønnsomt enn et forhold til et band.

  • Kontakt medlemmer av den kreative avdelingen på et musikkmerke og tilby dine tjenester.
  • Ta kontakt med de som har ansvaret for å bestille forestillinger for festivaler og arenaer, og spør om du kan ta bilder.
  • Ta kontakt med band på sosiale medier og se om de vil sjekke porteføljen din.
Bli bandfotograf Trinn 18
Bli bandfotograf Trinn 18

Trinn 4. Utvikle relasjoner med ledere, publicister og promotører

Hvis du er i kontakt med en bandleder eller publisist, eller en klubbpromotor, får du legitimasjonen du trenger for å fotografere band. Introduser deg selv for disse portvaktene og tilby å vise dem din portefølje. Dette er en enklere og mer vellykket rute enn å prøve å få tillatelse fra bandmedlemmene selv.

Bli bandfotograf Trinn 19
Bli bandfotograf Trinn 19

Trinn 5. Gjør salgsfremmende arbeid

I tillegg til å ta bilder under konserter, skyter bandfotografer også reklamefotografier. Tilby dine tjenester for fotografering, magasinartikler, produktkampanjer, pressesett og albumomslag. Du får publisert bildene dine og utvikler også relasjoner med bandet og teamet deres, noe som kan føre til flere jobber.

Del 4 av 4: Fotograferingsband

Bli bandfotograf Trinn 20
Bli bandfotograf Trinn 20

Trinn 1. Bestem hva skytingen er til

Ulike fotografier er nødvendige av forskjellige årsaker, for eksempel et show eller et opptak for et albuminnlegg, et blad eller et pressekit. Finn ut kravene til opptaket, slik at du vet om fotografiet må ha en viss form eller størrelse, eller om bandet eller PR -teamet har noen spesielle forespørsler.

Bli bandfotograf Trinn 21
Bli bandfotograf Trinn 21

Trinn 2. Lær reglene

Fotokort for konserter har ofte grenser. Mange lar deg ikke ha blits og tillater bare bilder for de tre første sangene. Finn ut regler og begrensninger på forhånd, slik at du kan være forberedt og få best mulig bilder.

Bli bandfotograf Trinn 22
Bli bandfotograf Trinn 22

Trinn 3. Finn ut hva slags forestilling bandet vil gi

Å vite hva du kan forvente før konserten kan hjelpe deg med å finne det beste stedet å ta bildene dine. Lær bandets musikk, samt hvilke handlinger de gjør på scenen. Noen band er veldig aktive under en forestilling og danser rundt eller kommer inn i mengden. Andre kan ha en mer myk stil og bare sitte eller stå mens de synger.

Bli bandfotograf Trinn 23
Bli bandfotograf Trinn 23

Trinn 4. Forvent vanvittige timer

Mange konserter finner sted sent på kvelden, så du kan jobbe til de små morgentimene. Hvis du turnerer med et band, må du også følge samtaletider og portforbud. Vær forberedt på å jobbe lange timer på et show i tillegg til å bruke tid på å redigere bildene dine.

Bli bandfotograf Trinn 24
Bli bandfotograf Trinn 24

Trinn 5. Velg tilpasningssteder

Når du tar bilder for pressesett eller publikasjoner, kan du velge plasseringen. Du må kjenne bandet og musikken deres godt for å finne et sted som passer. For eksempel kan urbane steder være flotte for et punkband, mens landlige steder kan være bedre egnet for en countryartist.

Bli bandfotograf Trinn 25
Bli bandfotograf Trinn 25

Trinn 6. Fang bandets personlighet

Du vil ikke bare ha generiske bilder av bandmedlemmer eller forestillinger. Det er viktig at du fanger stemningen til musikken og personligheten til bandet. Vent til det øyeblikket når et bandmedlems personlighet skinner gjennom i fremførelsen for å ta sjansen.

  • Hvis du fotograferer, ikke vær redd for å be bandmedlemmene bevege seg eller posisjonere seg annerledes.
  • Sørg for å ta hensyn til forskjellene mellom medlemmene, da noen kan være mer utadvendte enn andre.

Anbefalt: