3 måter å bli en bandveier

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli en bandveier
3 måter å bli en bandveier
Anonim

Band roadies, noen ganger referert til som konsertteknikere, er menneskene som akkompagnerer et band eller en musikalsk handling på veien og fyller en nødvendig rolle i mannskapet. Band roadies fungerer som en integrert del av et bands opptreden og har titler som bandleder, scenehånd, instrumenttekniker, lydmikser og belysningsspesialist. Å være en band -roadie har ikke alltid en definert karrierevei og tar tid og engasjement. Med riktig kunnskap, erfaring og nettverk, er det å oppnå en road -roadie en drøm som kan oppnås.

Trinn

Metode 1 av 3: Utvikle ferdighetene dine

Bli en Band Roadie Trinn 1
Bli en Band Roadie Trinn 1

Trinn 1. Finn praktiske interesser som du kan bruke på tur

Gjør uavhengig forskning på belysning, instrumenter og lyd- og sceneproduksjon. Finn en nisje som interesserer deg mest og utvid din kunnskap rundt den. Du kan jobbe med en rekke aspekter av forestillingen, inkludert ting som garderobe, sminke, stylist, rigger, sikkerhet, manager, belysningstekniker eller lydmikser.

  • Ta dine nåværende interesser eller hobbyer, og prøv å oversette det til en jobb du kan gjøre på tur.
  • Tenk på tidligere erfaringer som kan hjelpe deg med å jobbe på en tur. For eksempel, hvis du jobbet som scenekunstner for et skolespill, har du allerede en grunnleggende forståelse av lys og lyd.
  • Hvis du er god til å forhandle med folk og holde en streng og organisert tidsplan, kan det være lurt å bli bandleder.
  • Les om det mest brukte utstyret og lær hvordan du bruker det, fordi det vil gi deg en fordel i forhold til konkurrentene.
Bli en Band Roadie Trinn 2
Bli en Band Roadie Trinn 2

Trinn 2. Vurder en formell utdannelse ved høyskole eller universitet

Selv om en bachelorgrad ikke er et krav for å bli en bandy roadie, kan det være fordelaktig å få en formell utdannelse og kunne gi deg de ferdighetene som vil gjøre deg ønskelig å ha på farten. Se etter høyskoler som har musikk, lyd eller sceneproduksjon, og vurder å ta en bachelorgrad.

  • Mange besetningsmedlemmer har nå sin formelle utdannelse innen et felt som gjelder turné med et band, for eksempel en grad i lydproduksjon eller musikk.
  • Noen av de beste høyskolene for lyd- og musikkproduksjon inkluderer Academy of Art University, Peabody Institute og Full Sail University.
  • Konsentrer deg om valgfag som gir deg ferdighetene du trenger på veien, som belysning eller rigging.
Bli en Band Roadie Trinn 3
Bli en Band Roadie Trinn 3

Trinn 3. Gå til live musikkprogrammer og møt folk i scenen

Prøv å bli venn med så mange mennesker som er interessert i musikk. Søk etter visningsdatoer og -tider i nærheten av deg, og besøk dine lokale arenaer regelmessig. Oppsøk de som er aktivt i et band eller som jobber som bandveier selv. Still dem spørsmål om opplevelsene deres på veien og hvordan de kom seg ut på turné.

  • Gjør det til et poeng å være utadvendt og presentere deg selv for alle.
  • Du kan si noe sånt som, "Hei, så jeg hørte Death Rattle turnere for et par måneder siden? Hvordan var det? Jeg har alltid ønsket å turnere landet."
Bli en Band Roadie Trinn 4
Bli en Band Roadie Trinn 4

Trinn 4. Gjør forskning på livemusikkindustrien

Få en bedre forståelse av hva som kreves for å turnere og musikkbransjen generelt. Les selvbiografier eller se intervjuer av mennesker som har turnert og internalisert sine erfaringer. Forstå det gode og dårlige ved å turnere, og innse at det ikke alltid er en fantasi. Ofte mens du reiser må du tåle overfylte busser, lange turer og få veldig lite søvn. Du kan finne ut gjennom forskningen din at det å leve bandelivet ikke er noe for deg.

  • Populære bøker som omhandler turné inkluderer "En reise gjennom Amerika med" Rolling Stones "," Diary of a Rock 'n' Roll Star "og" Billion dollar baby: En provoserende ung journalist forteller om eventyrene hans på turné som en utøvende medlem av The Alice Cooper Rock-and-Roll Band."
  • Sørg for at du leser bransjerapporter for å se hva som trender for å hjelpe deg med å ta din beslutning.

Metode 2 av 3: Få erfaring

Bli en Band Roadie Trinn 5
Bli en Band Roadie Trinn 5

Trinn 1. Frivillig tid

Frivillige muligheter til å få erfaring med å være en road roadie er kanskje ikke så vanskelig å finne som du kanskje tror. Selv om det er usannsynlig at du får en jobb på veien uten erfaring, er det mulig at du kan være frivillig andre steder som vil gi deg den samme opplevelsen. Gå til lokale teatre og snakk direkte med personalet. Spør om du kan frivillig bruke tiden din og jobbe med jobben. De kan være mer overbevist hvis du har tidligere erfaring.

  • Mange musikkleire leter også etter frivillige til å utføre grunnleggende roadie -oppgaver som å bryte ned lysutstyr og fikse og betjene lydutstyr for leiren.
  • Du kan si noe sånt som, "Hei, jeg heter Garrett. Jeg lurte på om dere trengte noen frivillige eller hjelp til å sette opp eller bryte ned for band. Jeg ønsker å bli et besetningsmedlem, og jeg må skaffe meg litt erfaring først."
Bli en Band Roadie Trinn 6
Bli en Band Roadie Trinn 6

Trinn 2. Arbeid backstage for videregående skole eller teater

Å jobbe bak scenen for en musikalsk forestilling på skolen din vil gi deg praktisk erfaring med å hjelpe et band under en forestilling. Registrer deg for å bli en del av scenemannskapet. Benytt anledninger til å jobbe på scenen og lær alt du kan. Jo mer allsidig du er, desto mer sannsynlig er det at du til slutt kan få en posisjon som jobber med et band som turnerer.

På scenen kan du lære ting som lydpreparasjon, belysning, sminke og administrasjon

Bli en Band Roadie Trinn 7
Bli en Band Roadie Trinn 7

Trinn 3. Ta kontakt med lokale band

Mange tour roadies begynner sin karriere med et lokalt band. Mindre band har kanskje ikke alltid penger til å betale roadies, så det er mindre sannsynlig at de forventer at du har mye erfaring. Hvis du gjør det bra og har god kjemi med bandet, kan det være lurt å ta deg med når de drar på turné.

Selv om de ikke ender med å dra på tur, får du fortsatt verdifull erfaring som du kan bruke som innflytelse når du leter etter en betalt jobb

Bli en Band Roadie Trinn 8
Bli en Band Roadie Trinn 8

Trinn 4. Informer reklamer om tekniske begrensninger

Hvis du får en jobb innen lyd eller lys, er det mulig at gruppen du jobber for vil be om noe som er usikkert eller ikke teknisk eller økonomisk gjennomførbart. I disse tilfellene er det best å være så gjennomsiktig du kan med dem. En del av jobben din er å kunne finne løsninger på komplekse problemer eller problemer, men den andre delen av jobben din er å være en kunnskapsrik, pålitelig og trygg

  • I stedet for å si at det ikke kan gjøres, kan du prøve å finne et kompromiss eller en løsning som kan tilfredsstille produsentene eller utøverne.
  • For eksempel kan du si noe som "En suspendert drage vil sannsynligvis ikke være mulig på timeplanen vi prøver å holde, men jeg har tenkt på en løsning. I stedet for å ha en fysisk drage, kan vi gjøre en projeksjon av en dragen bak deg for å simulere den."

Metode 3 av 3: Få jobben

Bli en Band Roadie Trinn 9
Bli en Band Roadie Trinn 9

Trinn 1. Påfør konserter på musikksteder eller stadioner

Noen ganger vil stadioner eller musikksteder legge ut stillingsannonser for et stort arrangement de har. Å ha denne erfaringen kan åpne dørene for at du kan søke på fremtidige stillinger hvis du gjør det bra. Besøk populære stillingsbrett som Craigslist og Indeed, og søk etter jobb med roadie- eller besetningsmedlemmer. Alternativt kan du slå opp stillinger på lokale teatre som produksjonsassistent eller scenemannskap og få erfaring med et lokalt teater.

  • Jobber som er tilgjengelige på arenaer eller stadioner inkluderer vaktmesterpersonell, lys- og lydingeniører, eventplanleggere, sikkerhet, sette opp og bryte ned mannskaper, billettkasserer og matpersonell.
  • Noen ganger når arenaer trenger generell hjelp, trenger de ikke tidligere erfaring.
  • Se etter steder som trenger hjelp så snart som mulig, da det er mer sannsynlig at de ansetter noen uten erfaring.
Bli en Band Roadie Trinn 10
Bli en Band Roadie Trinn 10

Trinn 2. Søk etter ledige stillinger på veispesifikke jobbbrett

Det er flere roadie -spesifikke jobbtavler som inneholder oppføringer for jobber relatert til roadies. Noen ganger krever disse nettstedene at du oppretter en konto før du kan se åpne stillinger. Sørg for at du har et oppdatert CV og velg jobber som oppfyller ditt erfaringsnivå.

Noen av de mest populære roadie -spesifikke jobbbrettene inkluderer Roadiejobs.com og Crewspace.com

Bli en Band Roadie Trinn 11
Bli en Band Roadie Trinn 11

Trinn 3. Ta kontakt med favorittbandene dine for å se om de trenger hjelp

Prøv å finne kontaktinformasjonen til favorittbandet ditt på nettstedet deres, eller se etter lederens informasjon og kontakt dem for å se om de trenger hjelp på veien. Lange timer og intens reise betyr at mange mennesker ikke kan leve roadie -livsstilen. Av denne grunn kan du kanskje få en jobb på veien med favorittbandet ditt, selv om det virker urealistisk.

  • Du kan søke etter bandets kontaktinformasjon ved hjelp av populære søkemotorer, men svarfrekvensen er mange ganger lav.
  • Prøv å kontakte bandet eller besetningssjefen via sosiale medier for å se om det er noen ledige stillinger.
Bli en Band Roadie Trinn 12
Bli en Band Roadie Trinn 12

Trinn 4. Bruk nettverkstilkoblingene for å få en jobb

Snakk med venner som er involvert i musikkbransjen, og spør dem om de vet om noen jobber som er tilgjengelige i feltet. Hvis du kjenner bar- eller stedseiere, kan de gjøre et unntak for deg og gi deg en jobb uten erfaring. Hvis du gikk for den formelle utdannelsen din, kan tidligere lærere eller mentorer også peke deg i riktig retning.

Du kan si noe sånt som: "Jeg har det vanskelig å finne en jobb. Vet du om noen som trenger en god belysningsperson nå?"

Bli en Band Roadie Trinn 13
Bli en Band Roadie Trinn 13

Trinn 5. Sett opp ditt eget mannskap og gjør kontraktarbeid

Når du har riktig erfaring i feltet du liker, kan du prøve å utvikle et team av besetningsmedlemmer. Velg personer som har erfaring og kunnskap på steder du ikke har. Mange er på jakt etter belysning, lyd eller billedteknikere og vil regelmessig inngå arbeid til dem.

  • Lag en bedriftsside og et nettsted slik at arenaer og band kan nå deg.
  • Nettverk med eksisterende kontakter for å se om det er noen som søker dine ferdigheter. Når du har fått et par jobber under beltet, kan du se om dine tidligere kunder kan henvise deg til andre virksomheter som trenger dine tjenester.
  • Hvis du har et pålitelig og kunnskapsrikt mannskap, vil det være enkelt å påta seg prosjekter som krever mange forskjellige typer arbeid.
  • Det kan også være lurt å skaffe en forretningslisens for mannskapet ditt.
  • Siden du ikke alltid vil være på tur, må du kunne supplere turarbeidet ditt med arbeid du kan gjøre mens du er på tur.
  • Jo flere jobber du får som frilanser jo mer anerkjent blir arbeidet ditt.

Anbefalt: