3 måter å rengjøre Bluestone

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre Bluestone
3 måter å rengjøre Bluestone
Anonim

Bluestone er en naturstein som ligner granitt eller skifer. Den kan brukes som fliser innendørs eller på en uteplass, benkeplater, dør- og vindusarmaturer og mer. For å rengjøre bluestone kan du bruke oppvaskmiddel, vann og en skrubbebørste. Hvis det er spesielt skittent, må du kanskje bruke et sterkere rengjøringsmiddel for å fjerne gjenstridige flekker. For å få din blåstein til å se helt ny ut, må du huske å rengjøre den regelmessig og håndtere søl så snart som mulig.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk såpe og vann

Rengjør Bluestone Trinn 1
Rengjør Bluestone Trinn 1

Trinn 1. Rengjør eventuelt rusk først

Du vil ikke skrubbe blader eller skitt i steinen hvis du kan hjelpe det. Sveip området med en kost eller tørk det av med en ren klut for å gjøre det klart for skrubbing.

Rengjør Bluestone Trinn 2
Rengjør Bluestone Trinn 2

Trinn 2. Bland oppvaskmiddel og vann i en bøtte

Hell i 12 kopp (120 ml) oppvaskmiddel, og fyll deretter resten av bøtte med vann. Slush det litt rundt for å blande såpen i vannet.

Du trenger bare oppvaskmiddel for å gjøre vannet skummelt

Rengjør Bluestone Trinn 3
Rengjør Bluestone Trinn 3

Trinn 3. Skrubb området med en skrubbekost eller pensel

Dypp penselen eller kosten i blandingen, så den blir grundig våt. Skrubbe steinen i en sirkelbevegelse, og sørg for å skrubbe alle flisene grundig.

  • Dypp penselen tilbake i blandingen når den blir skitten. Hvis du trenger det, vask børsten eller kosten ut med en slange eller i vasken.
  • På sta områder kan du prøve en løsning av halvt vann, halv eddik eller sitronsaft.
Rengjør Bluestone Trinn 4
Rengjør Bluestone Trinn 4

Trinn 4. Skyll av inne områder med rent vann

Når du har skrubbet ned hele området, må du tømme bøtta og fylle den med rent vann. Skyll børsten eller kosten, og gå deretter over flisen eller benken for å skylle såpen av.

På en teller kan du også skylle den av med en ren klut

Rengjør Bluestone Trinn 5
Rengjør Bluestone Trinn 5

Trinn 5. Spray utvendige områder med en liten dyse for å slippe av skitt og tilsmusset skitt

Fest en liten fortau -feiemunnstykke til enden av slangen din. Slå på slangen for fullt og kjør den tynne vannstrømmen over vinduet eller dørfunksjonene eller terrasseflisen. Skyll all såpe og smuss til området er helt rent.

  • Du finner disse dysene i din boligforbedringsbutikk. Du kan også bruke en vaskemaskin, men den kan skure steinen hvis du ikke er forsiktig.
  • Du kan også prøve en sprøytedyse, men det er kanskje ikke kraftig nok.

Metode 2 av 3: Fjerne flekker

Rengjør Bluestone Trinn 6
Rengjør Bluestone Trinn 6

Trinn 1. Test rengjøringsmidler i et lite synlig område først

Uansett hvilket rengjøringsmiddel du bruker, er det alltid en god idé å teste det først, spesielt med sterkere rengjøringsmidler. Legg litt renere på steinen på et sted som er ute av veien. La den stå på i 5-10 minutter for å se om den påvirker blåstein.

Hvis rengjøringsmidlet forårsaker endring i steinfargen (etter at den tørker), bør du ikke bruke den på steinen. Vær imidlertid oppmerksom på at bare å løfte smusset av steinen kan påvirke fargen, så sørg for at det er selve steinen som skifter farge

Rengjør Bluestone Trinn 7
Rengjør Bluestone Trinn 7

Trinn 2. Påfør et oksiderende rengjøringsmiddel på mugg og mugg

Ta på deg hansker og vernebriller. Bland rengjøringsmiddelet i en bøtte med vann i henhold til pakningsinstruksjonene. Bruk en skrubbebørste for å påføre rengjøringsmidlet på overflaten, beveg det frem og tilbake for å rengjøre området grundig. Du kan legge mye press på bluestone, så ikke bekymre deg for å skade den. La rengjøringsmidlet stå på i minst 12-15 minutter. Når du er ferdig, må du skylle området grundig.

  • Oksidasjonsmidler virker ved å tilføre oksygen til området, fjerne flekker og skitt. Blekemiddel er en oksidasjonsmiddel, men mange andre rengjøringsmidler er også oksidasjonsmidler, som faktisk er et oksygenblekemiddel.
  • Ikke bruk denne rengjøringsmidlet i direkte sollys, da den kan fordampe før den kan fungere.
  • Velg et rengjøringsmiddel som Stain Solver for dette formålet.
Rengjør Bluestone Trinn 8
Rengjør Bluestone Trinn 8

Trinn 3. Prøv ammoniakk, blekemiddel eller hydrogenperoksid for alger eller mugg

Bland 0,5 kopper (120 ml) av ditt valgte rengjøringsmiddel til 3,1 liter varmt vann. Påfør rengjøringsmiddel med en skrubbebørste på det skitne området og la det sitte i 5-10 minutter. Skyll området grundig når du er ferdig.

Bland aldri ammoniakk og blekemiddel, da løsningen skaper giftige gasser

Rengjør Bluestone Trinn 9
Rengjør Bluestone Trinn 9

Trinn 4. Skrub organiske flekker med hydrogenperoksid og litt ammoniakk

Skrub området med en 12% hydrogenperoksidoppløsning; du kan kjøpe den til denne prosentandelen i butikken. Tilsett et par dråper ammoniakk til spesielt sta flekker. Hvis flekkene ikke ser ut til å komme opp med en gang, la den ligge på steinen i 5-10 minutter, og skyll deretter området grundig.

Organiske flekker inkluderer mat, kaffe, avføring, urin og til og med blodflekker

Metode 3 av 3: Holde Bluestone ren

Rengjør Bluestone Trinn 10
Rengjør Bluestone Trinn 10

Trinn 1. Sveip eller tørk ned blåsteinen ofte

Hvis din blåstein brukes som fliser, bruk en kost for å feie opp rusk daglig. For benkeplater, samle opp smuler eller smuss som kommer på benken minst en gang om dagen med en klut.

Hvis blåstenen din er på en dør eller vindusarmatur, feier du rusk med en børste minst en gang i uken

Rengjør Bluestone Trinn 11
Rengjør Bluestone Trinn 11

Trinn 2. Tørk av området med vann

Etter å ha kvitt deg med rusk, demp en klut eller svampemopp. Kjør kluten eller moppen over området for å fjerne eventuelle klissete rester eller smuss. Vann er tilstrekkelig mesteparten av tiden for rengjøring av blåstein.

Hvis du er ute, kan du spraye området ned med en slange

Rengjør Bluestone Trinn 12
Rengjør Bluestone Trinn 12

Trinn 3. Dab opp søl rett når de skjer

Bruk en ren klut for å tørke søl til du absorberer alt du kan. Dypp en ren svamp i en kopp varmt vann med noen dråper oppvaskmiddel i. Tørk av området med såpevann. Skyll såpen ut av kluten og tørk av området med rent vann.

  • Du kan også bruke en skrubbebørste eller kost og såpevann for å rydde opp i større søl. Sørg for å tørke opp søl først.
  • Søl kan flekke natursteiner som blåstein hvis de får stå.

Anbefalt: