4 måter å velge en frontdørfarge

Innholdsfortegnelse:

4 måter å velge en frontdørfarge
4 måter å velge en frontdørfarge
Anonim

Å male inngangsdøren din kan gi hjemmet ditt et ekstra fargestikk. Noen ganger kan det imidlertid være vanskelig å velge riktig farge. Du kan velge en farge som komplimenterer andre farger på utsiden av hjemmet ditt, en farge som gjenspeiler din personlighet eller stil, eller en farge som matcher hjemmets stil.

Trinn

Metode 1 av 4: Evaluering av hjemmets farger

Velg farge på inngangsdør trinn 1
Velg farge på inngangsdør trinn 1

Trinn 1. Ta kontakt med fargehjulet

Du kan finne et fargehjul på nettet. Fargehjulet viser hvilke farger som passer best til hverandre. Velg en farge som vil se bra ut med fargen på hjemmet ditt.

  • For en monokromatisk stil kan du velge flere nyanser av samme farge. For eksempel kan et rødt hus kobles sammen med en rød dør med en litt annen nyanse.
  • For en lys kontrast, velg en dørfarge omtrent 3 nyanser fra fargen på hjemmet ditt, sidespor eller en annen utvendig farge.
  • Hvis du vil ha gratis farger, kan du velge farger på motsatt side av et fargehjul. Velg for eksempel en gul dør hvis du er farget i en lilla nyanse.
Velg farge på inngangsdøren trinn 2
Velg farge på inngangsdøren trinn 2

Trinn 2. Prøv en lys farge for å kontrastere med nøytrale nyanser

Hvis hjemmet ditt er i en nøytral nyanse, gir dette deg mye frihet når du skal velge dørfarge. Du kan bruke døren din som en mulighet til å legge farge til et kjedeligere hjem. For eksempel kan en gul dør gi et lyst, innbydende preg på et hjem malt i en nyanse som grå.

Velg en farge på inngangsdøren Trinn 3
Velg en farge på inngangsdøren Trinn 3

Trinn 3. Evaluer fargene i nabolaget ditt

Du vil kanskje ikke at hjemmet ditt skal skille seg for mye ut i nabolaget. Du vil ikke at hjemmet ditt skal se for rart eller malplassert ut. Ta en rask kjøretur gjennom nabolaget ditt og sjekk andres inngangsdører. Se om det er visse eller fargevalg som ser ut til å være mer akseptable.

  • For eksempel kan du legge merke til at rød er en populær farge i ditt område. Hvis du ser mange røde dører, bør du vurdere denne fargen for din egen inngangsdør.
  • Hvis du bare vil skille deg ut litt, velg noe som passer med fargevalget, men som er unikt. Hvis de fleste røde dører pleier å være veldig lyse, kan du velge en nyanse som burgunder.
Velg farge på inngangsdøren trinn 4
Velg farge på inngangsdøren trinn 4

Trinn 4. Tenk på matchning med subtile utvendige farger

Du trenger ikke å matche strengt med fargen på maling eller sidespor. Se etter subtile utvendige farger funnet utenfor hjemmet ditt. For eksempel er verandaens skinner kanskje malt gule. Du kan lage en gul dør som passer for å tegne alt sammen. Du kan også se på trimmen i nærheten av hjemmet ditt. Koble en blå dør med en blå kant.

Eller match fargen på inngangsdøren din til fargen på garasjeporten for å knytte alt sammen

Metode 2 av 4: Legge til din personlige stil

Velg en farge på inngangsdøren trinn 5
Velg en farge på inngangsdøren trinn 5

Trinn 1. Tenk på farger du personlig vil like

Din egen smak kan hjelpe deg med å finne den beste fargedøren for deg. Hvilke farger liker du personlig? Hvis favorittfargene dine ville passe godt til hjemmet ditt, kan du tenke på å velge en av favorittfargene dine på inngangsdøren din.

  • Sørg imidlertid for at fargen passer. Du må kanskje endre favorittfargen din for å matche hjemmets fargevalg. Rådfør deg med fargehjulet.
  • For eksempel er hjemmet ditt kanskje malt lys grønt. Hvis favorittfargene dine er lyse blomster, som fuchsier og lilla, kan det hende at dette ikke passer bra med en lysere grønn farge. Imidlertid er en lys rosa også en blomsterskygge og passer bedre med et grønt hus.
  • Hvis hjemmet ditt er gjort i dempede nyanser, vil du kanskje velge en høyglanset mettet farge for å få døren til å skille seg ut. Eller velg en fet farge i en dempet tone for å utfylle de andre dempede fargene i hjemmet ditt.
Velg en farge på inngangsdøren trinn 6
Velg en farge på inngangsdøren trinn 6

Trinn 2. Velg dristige farger hvis du vil ha et dramatisk utseende

Hvis du vil at døren din skal være veldig merkbar, tenk på en dristigere nyanse. Appelsiner, lilla og veldig lyse blues kan gi dramatiske nyanser. Hvis din personlige stil har en tendens til å vende mot det dristige, tenk på en lys og litt uvanlig farge.

Vær forsiktig så du ikke grenser til prangende skjønt. Når du velger en fet nyanse, ikke gå for lys eller fluorescerende. Dette kan se for mye ut der ute for en inngangsdør

Velg en farge på inngangsdøren trinn 7
Velg en farge på inngangsdøren trinn 7

Trinn 3. Prøv gult eller blått for et innbydende hjem

Gul og blå nyanse ser vanligvis innbydende ut. Folk blir tiltrukket av slike vennlige og innbydende farger. Hvis du vil ha et hjem som ser gjestfritt ut, velger du en gul eller blå skjerm til døren din.

Gule og blå farger kan passe godt sammen. Hvis du har et blått hjem, kan en gul dør se bra ut

Velg fargen på inngangsdøren Trinn 8
Velg fargen på inngangsdøren Trinn 8

Trinn 4. Bland grønt med utvendige farger for et naturlig utseende

Hvis du vil at hjemmet ditt skal gi en naturlig stemning, kan du bruke grønt. Grønt vil blande seg med utvendig løvverk. Lysere greener pleier å fungere best for en subtil effekt.

Dette fungerer best hvis det er mange trær og planteliv utenfor hjemmet ditt

Velg en farge på inngangsdøren trinn 9
Velg en farge på inngangsdøren trinn 9

Trinn 5. Velg en mørk farge for en sofistikert følelse

En fet, svart dør ser flott ut på et moderne hjem. Andre mørke farger, som marineblå, plomme og burgunder, gir hjemmet ditt en sofistikert følelse. Hvis du bestemmer deg for å gå denne ruten, må du sørge for at fargen passer med stilen i hjemmet ditt.

Metode 3 av 4: Legg merke til hjemmets stil

Velg farge på inngangsdør Trinn 10
Velg farge på inngangsdør Trinn 10

Trinn 1. Prøv en rikere, dypere farge for et tradisjonelt hjem

Mer tradisjonelle hjem, som viktorianske hjem, passer bedre sammen med rikere, dypere farger. Noe som svart, marineblått eller mørk rødt ville passe godt til et mer tradisjonelt hjem. Det kan være en god idé å holde seg borte fra lysere, moderne farger.

Gammeldags hus i gårdstil er imidlertid et unntak. De har ofte fargerike dører, for eksempel en rød dør på et hvitt hus i gårdstil

Velg en farge på inngangsdøren Trinn 11
Velg en farge på inngangsdøren Trinn 11

Trinn 2. Velg noe lysere hvis hjemmet ditt er i en nøytral farge

Mange boliger som ble bygget nylig, er utført i nøytrale farger. Dette betyr at noe lysere kan fungere godt som en inngangsdørfarge. Tenk på dristige nyanser som lyse røde, gule og blues.

Velg farge på inngangsdør Trinn 12
Velg farge på inngangsdør Trinn 12

Trinn 3. Vurder hjemmets geografiske eller periodiske påvirkninger

Et hus som er ment å se ut som det hører hjemme i en bestemt tid eller et sted, kan se bedre eller verre ut med visse farger. Tenk på den geografiske regionen eller tidsperioden hjemmet ditt fremkaller, og slå opp hus fra det stedet eller tidspunktet. Se hvilke dørfarger som tradisjonelt brukes.

  • Et hjem i engelsk Tudor -stil, for eksempel, ser kanskje ikke bra ut med pasteller.
  • Boliger designet med en middelhavsstil i tankene kan passe godt sammen med turkis.
  • Pastellblå eller rosa ville fungere godt for en hytte-stil eller et lite retro-hjem. En pop med morsomme, friske farger kan hjelpe døren din til å skille seg ut.
Velg en farge på inngangsdøren Trinn 13
Velg en farge på inngangsdøren Trinn 13

Trinn 4. Ikke vær redd for å bryte tradisjonen

Det er ingen harde regler for å male en dør. Hvis du er knyttet til en bestemt farge, kan du få den til å fungere selv om den kolliderer litt med husets stil. Ikke vær redd for å bryte konvensjonen for å få det du virkelig vil.

For eksempel, hvis du vil ha en lys lilla dør, men huset ditt er en eldre stil, kan du tenke på å holde deg til den lilla, men gå på kompromiss. En rik og dyp lilla kan for eksempel passe godt sammen med et hus med en eldre stil

Metode 4 av 4: Velge maling

Velg en farge på inngangsdøren Trinn 14
Velg en farge på inngangsdøren Trinn 14

Trinn 1. Velg utvendig maling

Du trenger utvendig maling til døren din, slik at den er motstandsdyktig mot vær og fuktighet. Det kan også være lurt å velge en kombinasjon av maling og grunning, slik at du ikke trenger å grille døren separat.

Velg farge på inngangsdør Trinn 15
Velg farge på inngangsdør Trinn 15

Trinn 2. Velg en høyglanset maling hvis du vil ha en fet finish

Høyglansmaling har en tendens til å skille seg ut mer enn maling med en matt finish. Det viser imidlertid også lettere skader på døren, penselstrøk og fingeravtrykk.

Velg farge på inngangsdøren trinn 16
Velg farge på inngangsdøren trinn 16

Trinn 3. Hold deg til en matt finish for et grunnleggende utseende

De fleste inngangsdørene er belagt med maling som har en matt finish. Det vil ikke være like skinnende, men det skjuler penselstrøk og fingeravtrykk bedre. Det har også en tendens til å være mer subtil og blande seg bedre med din eksisterende maling.

Anbefalt: