3 måter å holde kjæledyr trygge under en tornado

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde kjæledyr trygge under en tornado
3 måter å holde kjæledyr trygge under en tornado
Anonim

Tornadoer oppstår vanligvis med liten eller ingen advarsel og kan forårsake ubeskrivelig ødeleggelse. Hvis du venter til en tornado nærmer seg før du finner ut hvordan du holder deg selv og kjæledyrene dine trygge, kan det allerede være for sent. Planlegging, forberedelse og øvelse er avgjørende for tornadosikkerhet, for mennesker og deres ledsagere. Sørg for at alle i husstanden din, inkludert kjære kjæledyr, kjenner øvelsen når en tornado rammer.

Trinn

Metode 1 av 3: Forberedelse og øvelse for katastrofer

Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 1
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 1

Trinn 1. Etabler et spesifikt trygt rom eller område

Selv med forbedringer i deteksjonsteknologi, får folk sjelden mer enn noen få minutters advarsel om en forestående tornado. Det er viktig at du har en plan på plass, og det første trinnet er å definere hvor din sikre sone er plassert. Et spesialbygd tornado-ly er ideelt, men en del av kjelleren eller et vindusfritt innvendig rom i første etasje vil også fungere.

  • Et lite, lukket rom er bra fordi det kan redusere mengden fallende eller flygende rusk, men sørg for at alle medlemmer av husstanden og deres nødforsyninger får plass i rommet.
  • Innendørs er normalt bedre enn utendørs, men husbiler og tilhengere er ikke bygget for å tåle tornadoer. Identifiser et lysted i nærheten som du kan bruke.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 2
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 2

Trinn 2. Lagerrekvisita til kjæledyrene dine

Du vil sannsynligvis ikke ha tid til å krype rundt og samle forsyninger, så sørg for at din sikre sone alltid er på lager. I tillegg til menneskelig utstyr, lag et stormskjermesett for kjæledyrene dine også. Det er en god idé å ha en kasse klar til å gå i den sikre sonen, så - for eksempel for en hund - kan du vurdere å fylle den med forsyninger som:

  • et førstehjelpssett for hund; engangsskåler; et kjent teppe; en sele, bånd og snute; plastposer; noen medisiner hunden din tar; immunisering poster; mat, vann og godbiter i flere dager eller (hvis mulig) opptil to uker.
  • For en katt må du inkludere tilførsel av søppel og en skje, og en liten søppelboks hvis mulig.
  • Kontroller regelmessig utløpsdatoer på lagret mat og medisiner.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 3
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 3

Trinn 3. Sørg for at kjæledyrene dine kan identifiseres hvis du er atskilt

Midt i forvirringen og ødeleggelsen som kan følge en tornado, gjemmer kjæledyr seg ofte, løper bort eller går seg vill på grunn av frykt eller desorientering. Jo lettere det er for noen andre å identifisere kjæledyret ditt, jo mer sannsynlig er det at du blir gjenforent.

  • En sikker, solid, tydelig merket identifikasjonskrage (som alltid er slitt) er et viktig første trinn.
  • Husk imidlertid at en innebygd mikrobrikke ikke kan falle av under en tornado. Vurder sterkt å ha en chip med identifiserende informasjon implantert i kjæledyrene dine.
  • Ta også med bilder av kjæledyrene dine på personen din og i telefonen.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 4
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 4

Trinn 4. Vet hvor du skal finne kjæledyrene dine når en storm nærmer seg

Hvis en tornado er på vei mot deg, har du rett og slett ikke tid til å lete langt etter kjæledyrene dine. Redde dyr har en tendens til å ha favorittskjulesteder, så vær oppmerksom på alle steder hvor kjæledyrene dine pleier å gå under et typisk tordenvær. På den måten kan du raskt finne dem og bringe dem i sikkerhet.

  • Ta med kjæledyret ditt (hvis de ikke er der allerede) når et tordenvær nærmer seg. Hvis det er en alvorlig tordenværsvarsel eller en tornado -klokke lagt ut for ditt område, bør du sterkt vurdere å gå mot din sikre sone. Hvis det er en tornado -advarsel, gå dit umiddelbart.
  • I den amerikanske meteorologiske nomenklaturen betyr "klokke" at forholdene er modne for hendelsen, mens "advarsel" betyr at været har blitt oppdaget i området. Lær terminologien for værvarsler der du bor.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 5
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 5

Trinn 5. Kjør tornadoøvelser med hele husstanden

Trening og øvelse på forhånd kan redde liv når en tornado rammer. Minst en eller to ganger i året, og spesielt før den viktigste tornadosesongen der du bor, kjør hele tornadoøvelser for husstanden din. Sørg for at hver person og kjæledyr er regnskapsført og vet hvor de skal dra og hva de skal gjøre.

Hvis kjæledyrene dine har blitt opplært til å gjenkjenne og adlyde kommandoer, kan du lære en kommando som "ly" eller "storm". Hunder kan trolig bli trent til å gå til den sikre sonen på kommando; katter kan kanskje bli imponert for å komme inn i en transportør for å ta med i den sikre sonen

Metode 2 av 3: Handling under en tornado

Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 6
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 6

Trinn 1. Sikre kjæledyrene dine i bærere

Så snart en tornadovarsel blir varslet eller du oppdager en potensiell twister, kan du komme i gang umiddelbart. Kommander eller lokk katten din til den angitte bæreren, eller bruk om nødvendig et håndkle eller putetrekk for å sette den opp og legg den ned i bæreren (med åpningen vendt opp). Led eller beord hunden din inn i transportøren i stormskjermet eller en annen sikker sone.

  • Legg noen kjente bekvemmeligheter, som leker eller tepper, i hver bærer.
  • En solid kjæledyrbærer eller kasse gir kjæledyret ditt ekstra beskyttelse og hindrer dem i å løpe vekk eller gjemme seg i frykt.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Steg 7
Hold kjæledyr trygt under en tornado Steg 7

Trinn 2. Gi ytterligere beskyttelse mot rusk

Uansett hvor robust stormlyet ditt er, bør du dekke deg selv og kjæledyrene dine med polstring for å redusere risikoen for skade på grunn av fallende eller flygende rusk. Plasser tunge tepper over kjæledyrbærerne, eller bruk en gammel madrass som er oppbevart i den sikre sonen for å klemme under.

Når du kjører dine vanlige tornadoøvelser, må du også inkludere dette elementet. Det vil sannsynligvis være desorienterende og kanskje til og med skremmende for kjæledyrene dine

Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 8
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 8

Trinn 3. Prøv å forbli - eller i det minste vises - rolig

Uansett hvor ofte du trener for det, er det å oppleve en skikkelig tornado en skremmende opplevelse for alle involverte. Når disse høye, kraftige stormfatene kommer igjennom, gjør du ditt beste for å presentere en jevn kjøl av hensyn til alle mennesker og kjæledyr i stormly. Stol på at du planlegger og forbereder deg for å se deg gjennom, ettersom utfallet på dette tidspunktet i stor grad er ute av dine hender - stormen har nå kontroll.

Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 9
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 9

Trinn 4. Ikke la kjæledyrene dine ligge igjen hvis det er mulig

Etter at stormen har passert, har du kanskje ikke annet valg enn å midlertidig evakuere på grunn av skade eller forurensning. Ta med kjæledyrene dine, i transportørene og med utstyret deres, med mindre du absolutt ikke kan gjøre det. Ikke anta at du vil kunne komme tilbake til dem innen få timer eller en dag for å ta vare på dem uansett hva som er igjen av hjemmet ditt.

Selvfølgelig er det bare du som kan bestemme hvor mye personlig risiko du er villig til å ta før, under eller etter en storm for å beskytte kjæledyrene dine. Riktig planlegging vil bidra til å redusere disse risikoene uansett

Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 10
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 10

Trinn 5. Hold øye med farer etter storm

Når du kommer ut av din sikre sone, kan det være vanskelig å gjenkjenne hjemmet ditt og området rundt. Tornadoer kan forårsake katastrofale skader som etterlater både mennesker og kjæledyr forbløffet og desorientert. Slik desorientering vil føre til ytterligere frykt og angst hos kjæledyrene dine, noe som igjen kan føre til uvanlig eller hensynsløs oppførsel.

  • Hold kjæledyrene dine i bærerne eller i bånd i kjølvannet av stormen; de kan bli redde og prøve å stikke av eller gjemme seg.
  • Se etter knust glass; utstående negler eller skarpt rusk; ustabile vegger, gulv eller hele strukturer; gasslekkasjer; og nedfelte kraftledninger. Vær oppmerksom på at sølepytter eller vannbasseng kan være forurenset.

Metode 3 av 3: Hold kjæledyrene dine rolige i storm

Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 11
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 11

Trinn 1. Gjør stormly til et lykkeligere rom

Hver person og kjæledyr i den sikre sonen vil være på kanten under en tornado, uansett hvor mange øvelser du har kjørt. Å legge til små, kjente bekvemmeligheter kan lette i det minste litt av denne angsten for kjæledyrene dine. Sørg for å inkludere noen leker, godbiter, tepper og lignende komfortartikler i lyet ditt.

  • Hold kjæledyret ditt opptatt av lek, trening eller andre daglige aktiviteter så mye som mulig. Prøv å ikke uttrykke din egen angst eller være altfor trøstende mot kjæledyret ditt; oppfør deg som å skjule deg gjennom en faktisk tornado er like normalt og trygt som en av øvelsene dine.
  • Selv om kjæledyret ditt får det beste ut av deg, kan kjæledyret ditt påta seg rollen som trøsteren og være kilden til ro i stormen. De kan være veldig følsomme for behovene til sine menneskelige ledsagere.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 12
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 12

Trinn 2. Ta opp stormfobi hos kjæledyrene dine

Frykt for høye lyder, og spesielt stormer, er vanlige hos kjæledyr som katter og hunder, og kan i noen tilfeller betraktes som en fobi på grunn av frekvens og alvorlighetsgrad. Det er måter å gjenkjenne og adressere slike fobier hos kjæledyr, og behandlinger er vanligvis mest effektive når de startes tidlig i livet.

  • Se etter tegn på overdreven stormfrykt hos yngre kjæledyr, og vær oppmerksom på spesielt hvis et kjæledyr mister kontrollen over kroppen, blir ødeleggende eller risikerer å skade seg selv eller andre.
  • Vurder å bruke tjenestene til en autorisert veterinær behaviorist for alvorlige fobier.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 13
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 13

Trinn 3. Prøv å desensibilisere teknikker

Hvis kjæledyret ditt har mild til moderat stormfrykt, kan du kanskje bruke trening for å desensibilisere dem til oppstyret forårsaket av alvorlig vær. Prøv å spille av et lydklipp med stormlyder på et veldig lavt volum, og gi en godbit og ros umiddelbart hvis kjæledyret ditt ikke reagerer negativt.

  • Hvis kjæledyret reagerer negativt, ikke bruk straff; bare prøv igjen en annen gang.
  • Hver dag etter et positivt resultat øker du volumet og varigheten av uværet litt. Fortsett å tilby godbit og ros for suksesser.
  • Når en faktisk storm blåser gjennom, tilbyr du på samme måte godbiter og ros for en rolig respons. Men aldri straffe en dårlig respons.
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 14
Hold kjæledyr trygt under en tornado Trinn 14

Trinn 4. Vurder medisiner i samråd med veterinæren din

Når du håndterer alvorlig støy eller stormrelaterte fobier, kan veterinæren anbefale en eller en kombinasjon av medisiner. Noen medisiner vil gi langvarige fordeler i hele stormsesongen, mens andre er ment å bli brukt rett før en utløsende hendelse oppstår.

  • Clomicalm eller Reconcile, for å nevne noen vanlige eksempler, kan foreskrives for bruk gjennom stormsesongen.
  • Hurtigvirkende medisiner som Valium og Xanax kan alternativt bli foreskrevet for bruk under individuelle hendelser.
  • Sørg for at du forstår doserings- og administrasjonsinstruksjonene gitt av veterinæren, og følg dem til punkt og prikke.

Anbefalt: