Hvordan legge kjøkkenhyller: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan legge kjøkkenhyller: 11 trinn (med bilder)
Hvordan legge kjøkkenhyller: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Kjøkkenhylleforinger kan få kjøkkenet ditt til å se mer attraktivt ut og kan også bidra til å holde det rent. Det er mange forskjellige typer foringer som du kan bruke, men alle bør installeres på en lignende måte. Kjøp materialene du trenger, forbered skapene dine, og legg deretter hyllene på linje for å gi kjøkkenet en fin touch.

Trinn

Del 1 av 3: Kjøpe materialet ditt

Line Kjøkkenhyller Trinn 1
Line Kjøkkenhyller Trinn 1

Trinn 1. Samle nødvendige forsyninger

Du trenger en vanlig linjal og en quiltinglinjal for å kunne måle riktig, samt en notatblokk og skriveutstyr for å skrive dem ned. Få en saks eller en roterende kutter for å klippe foringen. Noen andre forsyninger du trenger er: hylleforing, en rengjøringsklut, universalrengjøringsmiddel eller eddik, en skjærematte og en nal.

Line Kjøkkenhyller Trinn 2
Line Kjøkkenhyller Trinn 2

Trinn 2. Mål skaphyllene dine

Bruk den normale linjalen til å måle lengden og bredden på en hylle som du planlegger å fôre. Sørg for å skrive ned disse målingene i en notatbok.

Line Kjøkkenhyller Trinn 3
Line Kjøkkenhyller Trinn 3

Trinn 3. Beregn mengden liner du trenger

Multipliser lengden med breddemålingen. Ta det tallet og multipliser det med antall hyller du har. Dette vil fortelle deg omtrent hvor mye liner du trenger å kjøpe.

Hvis hyllene dine måler 10 tommer (25,4 centimeter) med 5 tommer (12,7 centimeter) og du har 8 hyller på kjøkkenet ditt som du vil legge ut, vil du multiplisere 10,7 tommer (25,4 cm) x 5 tommer (12,7 cm) = 50 in (127 cm) og deretter 50 in (127 cm) x 8 = 400 in (1, 016 cm). I dette eksemplet må du kjøpe minst 1 016 cm foring

Line Kjøkkenhyller Trinn 4
Line Kjøkkenhyller Trinn 4

Trinn 4. Bestem deg for farge, mønster og materiale

Skann midtgangen i en boligforbedringsbutikk for å finne mønstre og farger du liker, enten det er lyse røde prikker eller helt svart. Kontaktpapir er et av de mer populære alternativene for foringsmateriale fordi det er dekorativt på den ene siden og har et lim på den andre. Du kan også velge et sklisikkert materiale som svamp eller ribbet plast for å unngå problemer i fremtiden når du fjerner foringen.

Del 2 av 3: Klargjøring for installasjon

Line Kjøkkenhyller Trinn 5
Line Kjøkkenhyller Trinn 5

Trinn 1. Fjern all mat og tallerken fra skapene

Før du legger hyllene i skapet, må du tømme dem helt. Ta ut alle dine ikke-lett bedervelige flasker, bokser og esker med mat, samt alle retter og kjøkkenutstyr. Legg disse elementene på en flat overflate i nærheten som er ute av veien, for eksempel kjøkkenbordet ditt.

Line Kjøkkenhyller Trinn 6
Line Kjøkkenhyller Trinn 6

Trinn 2. Rengjør interiøret med universalrengjøringsmiddel eller eddikløsning

Bløtlegg en ren klut i enten universalrens eller eddik fortynnet med vann og vri kluten godt ut. Tørk av innsiden av skapene dine med kluten. Bruk en tannbørste til å skrubbe kanter, hjørner og sprekker.

Line Kjøkkenhyller Trinn 7
Line Kjøkkenhyller Trinn 7

Trinn 3. La hyllene lufttørke

Hold skapdørene åpne i en halv time eller så etter at du har rengjort dem, slik at de kan tørke ut naturlig. Berør hyllene etter at denne tiden har gått for å kontrollere at de er helt tørre.

Del 3 av 3: Installere hylleforingen

Line Kjøkkenhyller Trinn 8
Line Kjøkkenhyller Trinn 8

Trinn 1. Mål foringsmaterialet

Bruk quiltelinjalen til å måle foringen slik at den passer til målingene på hyllene du skrev ned tidligere. Merk toppen og bunnen av papiret med en blyant eller penn.

Line Kjøkkenhyller Trinn 9
Line Kjøkkenhyller Trinn 9

Trinn 2. Skjær foringsmaterialet

Bruk saks eller legg en skjærematte under foringen og klipp den deretter med en roterende kutter. Bruk quiltelinjalen som en guide mens du klipper foringen. Gjenta denne prosessen for å lage så mange stykker fôr som det er hyller.

Line Kjøkkenhyller Trinn 10
Line Kjøkkenhyller Trinn 10

Trinn 3. Legg foringen på hyllen og glatt den ut

Ta baksiden av kontaktpapiret og legg det forsiktig på hyllen. Gå over foringen med en nal for å eliminere bobler eller rynker.

Legg en liten klatt gjenbrukbar monteringssparkel i hvert hjørne av skapet før du legger den i en svamp eller plastforing for å sikre den

Line Kjøkkenhyller Trinn 11
Line Kjøkkenhyller Trinn 11

Trinn 4. Gjenta disse handlingene for hver hylle i kjøkkenskapene dine

En etter en tar du de ferdigklippte fôrbitene, legger dem i hver hylleplass og glatter dem ut til alle hyllene dine er foret.

Anbefalt: