3 måter å rengjøre baderomsmørtel på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre baderomsmørtel på
3 måter å rengjøre baderomsmørtel på
Anonim

Fugemasse er fantastisk for å holde fliser og apparater på plass og forhindre at vann kommer dit det ikke burde være, men det kan også være vondt å rengjøre, og det krever tid og krefter å holde fugemassen fri for mugg og mugg.

Fugemasse er porøs, så den flekker ikke bare lett, den kan også fange opp smuss, skitt og såpeskum.

Det viktige å huske når det gjelder rengjøring av fugemasse er at du alltid bør begynne med det mildeste rengjøringsproduktet og bare jobbe deg opp til strengere rengjøringsmidler hvis det er nødvendig. Dette kan bety litt ekstra tid, men det kan bidra til å bevare fugemasseens levetid i ytterligere et par år, ettersom noen harde rengjøringsmidler kan skade fugemassen. blir skitten eller muggen i utgangspunktet.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring med kjøkkenmidler

Rengjør baderomsmørtel Trinn 1
Rengjør baderomsmørtel Trinn 1

Trinn 1. Damprens fugemassen

En effektiv og miljøvennlig måte å rengjøre fugemasse på er å angripe den med en damprenser. Utstyr damprenseren din med en tynn og spiss dyse og et børstefeste hvis den er tilgjengelig. Rett dysen mot injeksjonslinjene, påfør kontinuerlig damp, og følg fugemørtelinjene med damperen.

Selv om damprenseren ikke gjør fugemassen helt ren, vil den rengjøre den noe og hjelpe til med å løsne resten av smuss og rusk for å gjøre det lettere å rengjøre med andre produkter

Clean Bathroom Grout Trinn 2
Clean Bathroom Grout Trinn 2

Trinn 2. Bryt fugemassen ned med natron og eddik

Ta to spiseskjeer (30 g) natron og tilsett nok vann til å lage en tykk pasta. Dypp en ren tannbørste eller fugepensel i massen, og bruk deretter tannbørsten til å skrubbe fugemassen med pastaen.

  • For de beste resultatene, bruk en ny tannbørste med harde børster og skrubbe fugemassen i en sirkulær bevegelse, fremfor frem og tilbake.
  • Når du er ferdig med å skrubbe fugemassen, kan du bruke en sprayflaske til å spraye området med en halv og en halv blanding av eddik og vann. La det boble i omtrent en halv time.
  • Bruk tannbørsten til å skrubbe natronpastaen og eddiken inn i fugemassen igjen. Skyll området med rent vann.
Clean Bathroom Grout Trinn 3
Clean Bathroom Grout Trinn 3

Trinn 3. Prøv å skrubbe med natron og hydrogenperoksid

Hvis natron- og eddikblandingen ikke gjorde det, prøv hydrogenperoksid i stedet for eddik. Lag en tynn pasta med natron og hydrogenperoksid, og bruk tannbørsten til å skrubbe pastaen inn i fugemassen. Hell på litt ekstra peroksid om nødvendig. Skyll med varmt vann når du er ferdig.

  • Du bør aldri blande eddik og hydrogenperoksid, så rengjør området godt og vent et par dager før du prøver denne metoden.
  • Hvis hydrogenperoksyd ikke fjerner alt smuss og skitt, vil det i det minste forbedre utseendet på fugemassen ved å fjerne flekker og drepe eventuell mugg.
Clean Bathroom Grout Trinn 4
Clean Bathroom Grout Trinn 4

Trinn 4. Prøv borax og sitronolje

Bland i en liten bolle ¼ kopp (63 g) boraks, ½ ts (3 ml) sitronolje og nok flytende såpe (for eksempel Castilla såpe) til å lage en pasta.

Bruk tannbørsten til å skrubbe pastaen inn i fugemassen, og skyll deretter med varmt vann

Metode 2 av 3: Rengjøring med sterkere produkter

Clean Bathroom Grout Trinn 5
Clean Bathroom Grout Trinn 5

Trinn 1. Prøv oksygenblekeprodukter

Dette er et annet navn for natriumperkarbonat, som er en forbindelse laget av hydrogenperoksid og bruskrystaller. Merkevareprodukter inkluderer Clorox, OxiClean, Oxi Magic og Bio Kleen. Bland produktet med vann i henhold til produsentens instruksjoner. Påfør det berørte området og la det sitte i opptil en time før du skrubber og skyller.

  • Sørg for å bruke disse produktene i et godt ventilert område, og unngå kontakt med huden din. Bruk alltid hansker for å bruke disse produktene.
  • Test alltid kommersielle produkter i et lite område på fugemassen din for å sikre at produktet ikke misfarger, eroderer eller skader fugemassen din. Ikke bruk noen form for blekemiddel på farget fugemasse.
Clean Bathroom Grout Trinn 6
Clean Bathroom Grout Trinn 6

Trinn 2. Bruk en kommersiell fugemasse og hvitemiddel

Det er mange rengjøringsmidler der ute som er designet spesielt for fugemasse, og de fleste av dem kan kjøpes i maskinvarebutikker. Sørg for alltid å følge produsentens bruksanvisning, og følg alle sikkerhetstiltakene. Kommersielle fugemasser inkluderer:

  • Zep
  • Goo Gone Grout
  • Skandaløst
  • Tilex Tile and Grout
Clean Bathroom Grout Trinn 7
Clean Bathroom Grout Trinn 7

Trinn 3. Vær oppmerksom på kjemiske kombinasjoner

Hvis du finner ut at en kjemikalie ikke har fungert og du vil prøve en annen, må du vaske området og vente et par dager før du prøver noe nytt. På samme måte som hydrogenperoksid og eddik kan kombineres for å danne pereddiksyre, kan også kommersielle rensemidler blandes for å danne giftige gasser, etsende væsker og skadelige røyk.

Clean Bathroom Grout Trinn 8
Clean Bathroom Grout Trinn 8

Trinn 4. Flekk fugemassen som en siste utvei

For smuss og flekker som bare ikke blir rene fra fugemassen din, er det fargestoffer du kan bruke for å dekke flekkene og få fugemassen til å se ut som ny. Området skal være rent og rent, men hvis ikke, prøv det en gang med din favorittrens og la området tørke over natten.

  • Hell en liten mengde fugemasse i en beholder. Dypp en ren tannbørste eller fugepensel i fargen og påfør den på fugemassen med jevne, frem og tilbake slag.
  • Fjern overflødig med et papirhåndkle, og la det tørke i henhold til produsentens instruksjoner.

Metode 3 av 3: Holde fugemassen ren

Clean Bathroom Grout Trinn 9
Clean Bathroom Grout Trinn 9

Trinn 1. Tørk den med alkohol

En av de enkleste måtene å forhindre at fugemasse blir skitten, er å rengjøre den ofte med noe som forhindrer dannelse av mugg og mugg i utgangspunktet. Et slikt stoff er alkohol. En gang i uken tørker du fugemassen ned med isopropylalkohol med en ren klut.

Rengjør baderomsmørtel Trinn 10
Rengjør baderomsmørtel Trinn 10

Trinn 2. Spray den med en muggsperm

Det er flere sprayløsninger du kan lage selv med en ren sprayflaske, inkludert eddik og vann, tea tree olje og vann og hydrogenperoksid. To til tre ganger i uken, spray fugemassen etter et bad eller dusj med en løsning av:

  • Halv og halv eddik og vann. Vær imidlertid oppmerksom på at overforbruk av eddik på fugemasse kan forårsake erosjon over mange år.
  • Vann og 15 til 20 dråper tea tree olje. Rist godt før hver bruk.
  • Rent hydrogenperoksid i en sprayflaske.
Rengjør badmørtel Trinn 11
Rengjør badmørtel Trinn 11

Trinn 3. Tørk fugemassen etter hver bruk

Å fjerne overflødig vann fra fliser og fugemasse etter dusj eller badekar er en av de enkleste måtene å holde fugemassen på som ny. Etter hver bruk, tørk dusjveggene eller badekaret med et gammelt håndkle eller en nal.

Clean Bathroom Grout Trinn 12
Clean Bathroom Grout Trinn 12

Trinn 4. Hold badet tørt

En annen flott måte å hindre mugg og mugg i å vokse på badet ditt er ved å fjerne vannet som lar det vokse.

Hvis badet ditt ikke er utstyrt med en avtrekksvifte, må du fjerne fuktighet fra luften etter hver dusj eller badekar ved å åpne vinduet og blåse en ståvifte ut av vinduet

Clean Bathroom Grout Trinn 13
Clean Bathroom Grout Trinn 13

Trinn 5. Tett fugemassen

Fugemasse bør forsegles på nytt noen få år. Tetningsmasse kan påføres fugemørtelinjene med en pensel. La det tørke, og fjern deretter tetningsmassen fra flisene ved å tørke dem diagonalt med en fuktig klut eller svamp.

En påført og rengjort, la tetningsmassen herde i omtrent tre til fire timer

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Rengjør aldri fugemassen med en børste som har metallbørster, da den vil slite fugemassen over tid.
  • Noen anbefaler blekemiddel for å rengjøre fugemasse, men det kan faktisk gjøre fugemassen din gul og få den til å erodere, så den bør unngås, eller bare prøves som en siste utvei.

Anbefalt: