3 måter å velge beroligende boliginnredning

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge beroligende boliginnredning
3 måter å velge beroligende boliginnredning
Anonim

Tilbring så mye tid i hjemmet ditt som du sannsynligvis gjør, og beroligende hjemmeinnredning vil gjøre det lettere for deg å slappe av og slappe av. Du kan bruke beroligende møbler, som plysjmøbler og gjenstander som etterligner naturen, for å skape denne effekten. Du må også velge et beroligende fargevalg ved å gjøre ting som å velge kule toner for grunnfargen din og toning ned for lyse farger. Sist, men ikke minst, må du ta hensyn til eksisterende faktorer i hjemmet ditt ved å gjøre ting som å integrere designet ditt med den tiltenkte funksjonen og balansere designvalg med belysning.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruke beroligende møbler

Velg beroligende boliginnredning Trinn 1
Velg beroligende boliginnredning Trinn 1

Trinn 1. Dekorer med plysj, innbydende møbler

Harde, spartanske møbler kan se uinnbydende ut ved første øyekast. Møbler som er elegante, godt polstret og luksuriøst fylt, får deg, din familie og besøksvenner til å sette seg ned og slappe av.

  • Noen eksempler på plysjmøbler kan inkludere ting som komfortable polstrede stoler, godt fylte sofaer, innbydende kjærlighetsseter, myke ottomaner og så videre.
  • Noen ganger kan slike ting være dyre. Hvis du ikke er klar til å gjøre dette kjøpet, kan du kjøpe myke, koselige kasteputer som du kan legge til i møblene dine.
  • Mange stykker forsiktig brukte møbler kan kjøpes til en brøkdel av prisen i bruktbutikker, selv om du kanskje må tålmodig søke etter disse til de kommer på lager.
Velg Soothing Home Decor Trinn 2
Velg Soothing Home Decor Trinn 2

Trinn 2. Bruk elementer som etterligner naturen

Så tiltalende som slanke, futuristiske design kan være, oppmuntrer naturlige egenskaper til lykke, komfort og velvære. For å oppnå dette, legg til noen stueplanter eller en levende vegg i hjemmet ditt. Noen andre ideer for å legge til en naturlig stemning i boarealet ditt inkluderer:

  • Velge møbler og dekorasjoner med tre aksent, spesielt mørkt tre. Dette vil skape en varm følelse samtidig som du gir kontrast til rommet.
  • Kunst fra naturlige scener kan også legge til den organiske atmosfæren i et rom. Kunst kan noen ganger være dyrt; finn billig kunst i bruktbutikker og bruktbutikker.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 3
Velg beroligende boliginnredning Trinn 3

Trinn 3. Unngå for mange skarpe kanter

Skarpe kanter gir et rent, geometrisk, veldefinert inntrykk av et rom. Det er helt naturlig at møblene i rommet ditt har noen kanter, men for mange av disse kan få et rom til å føles aggressivt, på en måte å si det på.

  • Møbler med flytende linjer og avrundede kanter kan virkelig myke opp karakteren til et rom og få det til å føles mer avslappet.
  • Noen eksempler på møbler uten skarpe kanter kan omfatte avrundede kantede bokhyller, sitteplasser med mykede kanter (som sofaer og stoler som ikke kommer til et punkt i kantene), salongbord med avstumpede kanter og så videre.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 4
Velg beroligende boliginnredning Trinn 4

Trinn 4. Redegjør for belysning

Naturlig lys har en direkte positiv effekt på humøret ditt. Bruk gardiner som pynter vinduene dine uten å kutte for mye naturlig lys. Legg til speil i et rom for å oppmuntre til spredning av naturlig lys i hele rommet.

  • "Temperaturen" i belysningen refererer til tonen. Lys som er veldig hvitt sies å ha en "kul" temperatur, mens lys som er litt oransje sies å være "varmt".
  • For kaldt lys kan få et rom til å føles sterkt eller klinisk. Bruk varm temperaturbelysning til koselige rom du dekorerer.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 5
Velg beroligende boliginnredning Trinn 5

Trinn 5. Installer en vannfunksjon

Vann er forbundet med en følelse av ro, klarhet og meditasjon. Du kan bringe disse følelsene inn i hjemmet ditt når du dekorerer ved å legge til en vannfunksjon, som en liten boblende fontene eller en vann som sildrer vann.

  • Hvis du kjøper en helt ny vannfunksjon utenfor budsjettet, kan du velge en støymaker som kan lage vanneffekter eller til og med en CD med vannlyder som spilles i bakgrunnen.
  • I likhet med vanlige, metriske lyder vann gjør, kan lyden av tikk også ha en beroligende effekt. Hvis dette er sant for deg, kan en klokke være et beroligende alternativ til en vannfunksjon.

Metode 2 av 3: Velge et beroligende fargevalg

Velg beroligende boliginnredning Trinn 6
Velg beroligende boliginnredning Trinn 6

Trinn 1. Bruk kule toner i fargevalget

Kule toner er grønne, blå og fiolette. Disse fargene og nyanser av disse fremmer generelt en beroligende følelse. Ved å velge en av disse fargene som grunnlag for fargeskjemaet, kan du replikere denne beroligende effekten. Unngå å bruke for mange kule toner for mye, ellers kan rommet føles kaldt og livløst.

  • Bruk grønt som en base hvis du i tillegg til et beroligende inntrykk også vil formidle en følelse av foryngelse eller vekst.
  • Blå, når den brukes som grunnfarge, vil legge til en lys og forfriskende følelse, spesielt lysere nyanser av blått. Mørkere nyanser kommuniserer en rolig følelse av verdighet.
  • Fiolett er den varmeste av de kule tonene, noe som gir den en vital følelse. Det bærer også inntrykk av ro. Unngå å bruke for mye fiolett for å forhindre at varmen forringer det rolige aspektet.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 7
Velg beroligende boliginnredning Trinn 7

Trinn 2. Ton ned lyse farger etter din smak

Lyse farger gir en følelse av energi. Å bruke lyse farger er en god måte å balansere kule toner på, slik at den samlede effekten ikke blir kald og trist. Imidlertid må du kanskje tone ned noen lyse farger for å forhindre at de kaster ut balansen i fargevalget.

  • Når du maler, kan du myke opp farger som er for levende ved å legge til litt hvitt eller dempe dem med litt svart. Pass på at du bare blander sammen de samme malingsartene. Ulike merker/typer maling kan være umulig å blande på grunn av ingrediensene.
  • For eksempel kan du skape en kul, forfriskende atmosfære med en base av cyan, mørkeblå og svart. Fremhev disse med beige og en dempet rød. Den røde skal gi dette fargeskjemaet en positiv stemning.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 8
Velg beroligende boliginnredning Trinn 8

Trinn 3. Fremhev en myk, åpen følelse med pastellfarger

Mens lyse farger kan mykes opp ved å tilsette små mengder hvitt, vil tilsetning av en betydelig mengde hvitt skape en "vasket ut" effekt i en farge. Dette er grunnlaget for pastellfarger.

  • Disse myke fargene skaper en vid åpen effekt som er nyttig i mindre mellomrom. Pasteller gir også en behagelig og luftig atmosfære.
  • For eksempel, i et barns lekerom, kan du bruke en pastellblå som hovedfarge for å gi følelsen av å være under en myk blå himmel, og deretter kombinere dette med pastellgrønt for å tilføre fargevalget en vital følelse.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 9
Velg beroligende boliginnredning Trinn 9

Trinn 4. Lag dybde i fargeskjemaet

Nøytrale farger, som hvit, grå og svart, fungerer med de fleste andre farger når de brukes som aksenter, og er flotte for å legge til definisjoner i fargevalget. Jordfarger, som beige, brune og nyanser av umber og oker, regnes også noen ganger som nøytrale farger.

Jordtoner har en tendens til å tilføre varme til et fargevalg. Utover dette kan den naturlige sansen som fremkalles av disse fargene bringe med seg en følelse av ro

Metode 3 av 3: Regnskap for eksisterende faktorer

Velg beroligende boliginnredning Trinn 10
Velg beroligende boliginnredning Trinn 10

Trinn 1. Balansere designvalg med belysning

Rom som har god belysning vil tydelig avsløre fargene som brukes i den. Av denne grunn må lyse rom kanskje nedtones litt med mørkere farger. Myke, lyse farger fungerer imidlertid bedre i mørkere rom.

  • Retningen vinduene i rommet vender mot kan også påvirke belysningen. For eksempel, hvis et rom bare mottar kveldslys, vil dette vanligvis ha en dypere farge og ha en gylden fargetone. Dette kan gi fargene en dempet tone.
  • Skygger kan kastes av trær eller utendørs funksjoner i rommet du pynter. Vanligvis kan du forvente at skygger vil ha en mørkere effekt på fargeskjemaet ditt. Bruk lysere kule toner i dette tilfellet.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 11
Velg beroligende boliginnredning Trinn 11

Trinn 2. Integrer designet med den tiltenkte funksjonen

Hvis du matcher dekorasjonsvalgene dine slik at de passer til funksjonen til et sted, kan de føle seg mer passende. For eksempel, selv om rødt ikke tradisjonelt anses som beroligende, stimulerer det appetitten, noe som gjør den til en utmerket farge å legge til på restauranter, spisestuer og så videre.

  • Grønt og nyanser av denne fargen er flotte for stuer, familierom og til og med kontorer.
  • Den naturlige, myke følelsen fra jordfarger gjør disse til et sterkt valg for steder som soverom eller rom uten vinduer.
  • Mørke farger, som svarte, gråtoner og jordfarger, kan legge til definisjoner i et rom uten å bli distraherende. Dette er flotte farger å bruke på et kontor eller lesesal.
Velg beroligende boliginnredning Trinn 12
Velg beroligende boliginnredning Trinn 12

Trinn 3. Koordinere med de eksisterende funksjonene i hjemmet ditt

Du må sannsynligvis planlegge interiøret ditt rundt noen eksisterende funksjoner i hjemmet ditt. For eksempel kan det være at et nytt gulv i hjemmet ditt ikke er et alternativ, så du må ta designvalg som passer godt til ditt nåværende gulv. Andre funksjoner du må integrere med designet ditt inkluderer:

Anbefalt: