3 måter å matche malingsfarger på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å matche malingsfarger på
3 måter å matche malingsfarger på
Anonim

Enten du trenger å røre opp en ripe på stueveggen eller barnet ditt vil at soverommet skal ha nøyaktig samme farge som favorittleketøyet, kan det være vanskelig å finne en perfekt match til en eksisterende malingsfarge. Heldigvis er det mange triks og verktøy som kan hjelpe deg med å finne fargen du leter etter, inkludert bruk av malingsprøver, smarttelefonapper og datatilpasset fargematching i butikk!

Trinn

Metode 1 av 3: Matchende maling uten prøve

Match malingsfarger Trinn 1
Match malingsfarger Trinn 1

Trinn 1. Rengjør området du prøver å male fyrstikk

Over tid kan fingeravtrykk, støv og smuss samle seg på overflaten av et objekt eller en vegg, og dette kan få malingsfargen til å virke mørkere enn den faktisk er. For å være sikker på at du tester den faktiske fargen, tørk malingen av med en fuktig såpesvamp og la den tørke helt før du prøver å matche fargen.

I tillegg til å gi deg en mer nøyaktig fargematch, vil rengjøring av veggen hjelpe den nye malingen til å feste bedre

Match malingsfarger Trinn 2
Match malingsfarger Trinn 2

Trinn 2. Skrap av en 2,5 cm lang prøve av gipsmaling med en barberkniv

Hvis du prøver å matche maling på plater eller gips, er den enkleste måten å få en perfekt match å ta med deg en prøve til malingsbutikken. Bruk en verktøykniv for å score et kvadrat i overflaten av platen omtrent 18 0,32 cm dyp, og fjern deretter papiret.

  • Legg prøven i en plastpose eller en konvolutt slik at den ikke blir flekkete før du kommer til malingsbutikken.
  • Når butikken har analysert fargen, legg litt av malingen på et hjørne av prøven og la den tørke for å sikre at den passer perfekt.
Match malingsfarger Trinn 3
Match malingsfarger Trinn 3

Trinn 3. Ta med varen du matcher til malingsbutikken hvis den er bærbar

Takket være den datastyrte fargetilpasningsteknologien i de fleste malingsbutikker kan du matche nesten alt! Hvis du prøver å finne en maling som har samme farge som et objekt, kan du ta det med deg når du skal kjøpe maling. Personalet i malingsbutikken vil deretter skanne varen og komme opp med en eksakt eller nesten eksakt digital match til fargen på objektet.

Hvis det ikke er en eksisterende farge som matcher objektet ditt, kan malingsbutikken blande en for deg

Metode 2 av 3: Finne en match med en app

Match malingsfarger Trinn 4
Match malingsfarger Trinn 4

Trinn 1. Last ned en malingstilpassende app hvis du ikke kan ta en prøve

De fleste store lakkmerker har sine egne apper for matchende malingsfarger, inkludert Sherwin-Williams, BEHR, Glidden og Valspar. Besøk appbutikken på smarttelefonen din og velg en app som skanner veggfargen din og gir deg en fargematch.

Hvis du husker merket du brukte opprinnelig, last ned appen deres. Hvis du ikke kjenner merkevaren, kan du prøve et par forskjellige apper for å se hvilke som gir deg den nærmeste matchen, eller prøve en app som Paint My Place som bruker flere malingsmerker

Match malingsfarger Trinn 5
Match malingsfarger Trinn 5

Trinn 2. Skann malingen i naturlig belysning for å få det beste resultatet

Forskjeller i belysning kan gjøre malingen mer gul eller mer blå, avhengig av hvilken type lys som brukes. For å unngå disse inkonsekvensene, prøv å teste malingsprøven i et område med mye naturlig lys hvis du kan, for eksempel nær et åpent vindu eller en dør.

  • Siden naturlig lys endres gjennom dagen, kan det hjelpe å ta en fargelesning om morgenen, ettermiddagen og kvelden.
  • Hvis rommet ditt ikke har mye naturlig lys, bruk rommets primære lyskilde for å teste malingen.
  • Glødelamper får maling til å virke varmere, mens lysrør ser kjøligere ut. Halogenpærer ligner mer dagslys.
Match malingsfarger Trinn 6
Match malingsfarger Trinn 6

Trinn 3. Test malingen i et lite synlig område for å sikre at den passer godt

Forskjeller i belysning og kameraer kan gjøre digital malingstilpasning upresis. Hvis du kjøper maling basert på resultatene du får fra en app, må du teste den et sted der forskjellen ikke er åpenbar.

La malingen tørke helt før du sjekker om det er en fyrstikk, siden våt maling først kan se ut som en annen farge

Match Paint Colors Trinn 7
Match Paint Colors Trinn 7

Trinn 4. Kjøp eller lån en fargeskanner for en mer presis match

Apper er avhengige av smarttelefonens kamera for å få fargematch, men du kan få mer nøyaktige resultater med en liten enhet som skanner malingsfarger ved hjelp av et uavhengig kamera med egen belysning. Hvis du gjør mye fargematching, kan det være verdt investeringen.

Disse fargeskannerne koster $ 65-$ 100 i de fleste hjemmebutikker og kobles til telefonen via Bluetooth

Metode 3 av 3: Bruke en fargeprøve

Match malingsfarger Trinn 8
Match malingsfarger Trinn 8

Trinn 1. Ta et bilde av den opprinnelige fargen før du går til malingsbutikken

Hvis du planlegger å hente fargeprøver fra malingsbutikken, ta med et bilde av den originale malingen. Bilder gir deg ikke en nøyaktig fargematch, men de kan være nyttige hvis du prøver å huske den generelle fargen. Hvis du kan, kan du prøve å ta bilder på forskjellige tider av døgnet, siden endringene i belysningen får malingen til å se annerledes ut.

  • Hvis du har det travelt og ikke har tid til å vente noen timer på at lyset skal skifte, kan du prøve å ta bilder med blitsen på og av, eller med hovedlyset på, etterfulgt av lamper.
  • Hvis du holder et ekte hvitt papir eller kartong på bildet, kan kameraet automatisk korrigere fargebalansen.
Match Paint Colors Trinn 9
Match Paint Colors Trinn 9

Trinn 2. Velg en håndfull prøver å ta med deg hjem

Belysningen i malingsgangen vil ikke være den samme som i hjemmet ditt, og forskjellige nyanser kan virke veldig like, så det er viktig å ta malingsprøvene til veggen for å sammenligne fargene. Velg en håndfull farger som virker nær skyggen du vil matche. Hvis du ikke er sikker på hvilket merke den opprinnelige fargen var, må du også få nyanser fra flere forskjellige merker.

Hvis du vil, kan du også kjøpe eller låne en vifte av farger fra malingsbutikken, slik at du får tilgang til alle nyanser et bestemt merke tilbyr

Match malingsfarger Trinn 10
Match malingsfarger Trinn 10

Trinn 3. Tape prøvene på veggen og undersøk dem på forskjellige tider av døgnet

Det kan være fristende å bare holde opp prøvene og umiddelbart velge hvilken som er nærmest, men siden fargen på rommet vil endre seg litt etter hvert som solen beveger seg gjennom dagen, bør du henge prøvene og komme tilbake til dem hvert par timer.

  • Selvfølgelig, hvis ingen av prøvene stemmer overens, vil du sannsynligvis kunne fortelle det med en gang.
  • Hvis en prøve er en fyrstikk på dagen og en annen matcher bedre om kvelden, spør malingsbutikken om de kan blande en nyanse i mellom.
Match malingsfarger Trinn 11
Match malingsfarger Trinn 11

Trinn 4. Mal en liten del av hver farge på veggen hvis du fortsatt er usikker

De fleste malingsbutikker vil selge deg en liten malingboks som du kan bruke til å male en prøve. Hvis du ikke kan velge mellom 2 eller 3 forskjellige nyanser, kan du kjøpe en prøvestørrelse på hver. Mal en liten fargeprøve av hver farge på veggen og se på dem i noen dager før du tar den endelige avgjørelsen.

I tillegg til endringer i lys gjennom dagen, kan endringer i været også påvirke malingsfargen din. Fargeprøvene dine kan se annerledes ut på en solrik dag enn de gjør på en dag når det er overskyet

Ekspertråd

Sjekk ut disse tipsene før du besøker malingsbutikken:

Hvis du prøver å matche en eksisterende malingsfarge, slik at du kan male veggen på nytt:

Be en fargespesialist om å skanne veggen med et kolorimeter. Denne enheten gir deg vitenskapelige data om fargen, inkludert hvilke kjente malingsfarger som er nærmest det som ble skannet. Hvis du prøver å matche en vegg for en touch-up:

Ta en fjerdedel av platen inn i en malingsbutikk. De fleste butikker kan skanne prøven og matche den, og justere fargen til den passer perfekt inn i prøven. Imidlertid kan de bare manipulere fargen-de kan ikke justere glansen, så du kan fremdeles se berøringen fra visse vinkler. Når du tester prøver av en potensiell ny veggfarge:

Mal store flekker av fargen, og sørg for at den dekker helt. Hvis du tester 2 forskjellige alternativer, må du ALDRI male dem side om side. La det være mellomrom mellom prøvene.

Fra Juli Roland Sertifisert fargespesialist

Tips

  • For best resultat må du male hele veggen i stedet for bare en liten del av veggen. Små fargevarianter vil ikke være like åpenbare der to vegger møtes i et hjørne som de ville være som en lapp midt på en vegg.
  • Husk å matche finishen så vel som malingsfargen. En perfekt fargetilpasning spiller ingen rolle om du bruker en flat maling for å berøre en satinfinish.
  • Når du velger en farge, må du male en liten prøve av malingen på et kort og merke den med fargenavn og merke hvis du trenger den igjen.

Anbefalt: