Hvordan Daisy Chain Lights: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Daisy Chain Lights: 13 trinn (med bilder)
Hvordan Daisy Chain Lights: 13 trinn (med bilder)
Anonim

En tusenfrydskjede kobler flere lysarmaturer til samme krets. Den er nyttig for innfelt belysning, belysning av rom og tilkobling av lys til den samme bryteren. For å starte, må du alltid slå av all strøm og bekrefte at det ikke strømmer strøm til rommet. Deretter pigtail nye varme og nøytrale ledninger til de originale lysarmaturene. Kjør disse nye ledningene til det nye lysarmaturet og koble dem til. Fortsett dette mønsteret til alle lysene er installert.

Trinn

Del 1 av 2: Ta sikkerhetstiltak

Daisy Chain Lights Trinn 1
Daisy Chain Lights Trinn 1

Trinn 1. Få nødvendige tillatelser for å utføre elektrisk arbeid

Hvis du gjør en ledningsjobb i hjemmet ditt, kan lokalsamfunnet kreve en elektrisk tillatelse. Ta kontakt med ditt lokale reguleringsstyre og forklar arbeidet du gjør. Hvis de krever tillatelse, gå gjennom prosessen med å skaffe den før du starter arbeidet.

  • Ikke prøv å jobbe hjemme uten tillatelse. Du kan bli utsatt for en heftig bot hvis du blir tatt. Hvis du gjør en feil og skader, kan forsikringen nekte å dekke den hvis du ikke hadde tillatelse.
  • Hvis du ikke jobber med ledningene i hjemmet ditt og bare er daisy-chaining-lamper som en hobby eller aktivitet, trenger du sannsynligvis ikke tillatelse.
  • Hvis du ikke er sikker på om denne jobben krever tillatelse, kan du kontakte en lokal elektriker og spørre.
Daisy Chain Lights Trinn 2
Daisy Chain Lights Trinn 2

Trinn 2. Finn ut belastningen på lysbryteren for å se hvor mange pærer den støtter

Watt er målet på elektrisk kraft som kommer ut av en bryter. Skru av platedekselet på veggen og se på bryteren. Effekten er merket på bryteren. Del deretter dette tallet med watten på pærene du bruker for å finne ut hvor mange pærer du kan koble til denne kjeden.

  • Vanlige brytereffekter er 300, 600 og 1 000. Dette betyr at hvis du bruker 100 watt pærer, kan disse bryterne henholdsvis støtte 3, 6 og 10 pærer.
  • Sørg for at du ser på effektmåling på bryteren. Brytere markerer også forsterkere og volt. Dette er forskjellige målinger.
  • Overbelast aldri lysbrytere. Dette er ekstremt farlig og vil forårsake brann. Hvis du trenger flere pærer enn bryteren kan støtte, må du først installere en ny bryter.
Daisy Chain Lights Trinn 3
Daisy Chain Lights Trinn 3

Trinn 3. Slå av strømmen til rommet du jobber i

Aldri arbeide med ledninger uten å slå av strømmen. Finn sikringsboksen i hjemmet ditt. Finn sikringen som er koblet til rommet du jobber i, og sett den i av -stilling.

  • Bryterboksen din kan ha en ledningsplan på innsiden av dekselet som viser hvilke områder hver sikring kobles til. Bruk dette som en guide for å finne riktig sikring.
  • Hvis du ikke finner den riktige sikringen, bytter du hovedbryteren i midten til Av -stillingen. Husk at dette vil slå av strømmen for hele hjemmet ditt mens det er slått av.
Daisy Chain Lights Trinn 4
Daisy Chain Lights Trinn 4

Trinn 4. Test ledningene med et voltmeter for å bekrefte at det ikke er noen strøm

Siden du skal håndtere ledninger med denne jobben, må du ta alle forholdsregler for å bekrefte at det ikke strømmer strøm til arbeidsområdet ditt. Gå til enten lysbryteren eller lysarmaturen, hvis du allerede har tatt den ut. Berør den svarte noden på voltmeteret til den svarte ledningen og den røde noden til den hvite ledningen. Hvis voltmeteret leser 0, er ikke ledningene strømførende.

  • Hvis du får en voltavlesning, må du ikke jobbe med ledningene. Dobbeltsjekk og sørg for at du har slått av den riktige automaten.
  • Hvis du ikke kan stoppe strømmen fra å strømme til rommet, ring en profesjonell elektriker for å inspisere ledningene dine.

Del 2 av 2: Koble til ledningene

Daisy Chain Lights Trinn 5
Daisy Chain Lights Trinn 5

Trinn 1. Installer nye lysarmaturer hvis du kobler et rom

En vanlig grunn til å kjøre lys i tusenfryd er å drive flere lysarmaturer i et rom. Hvis dette er tilfelle, må du installere de nye armaturene før du arbeider med ledningene. Skjær gjennom gipsveggen i taket eller veggen. Skru deretter fast inventarhuset på plass. Når dette er fullført, fortsett med ledningene.

Sørg alltid for at det ikke er noen hindringer over taket før du skjærer gjennom det. Bor et hull hvor hver armatur vil være og sett inn et stykke ledning eller hangar. Føl deg rundt for hindringer. Så, når du har bekreftet at banen er klar, kutter du hullet

Daisy Chain Lights Trinn 6
Daisy Chain Lights Trinn 6

Trinn 2. Koble de varme og nøytrale ledningene fra den første lysarmaturen

Hver lysarmatur har en varm og nøytral ledning som går inn i den. Vanligvis er den varme ledningen svart og nøytralen hvit. Fjern skruene som kobler ledningene til armaturet for å frigjøre dem.

  • Hold på lysarmaturen når du fjerner ledningene hvis ingenting annet sikrer den.
  • Ledningene kan allerede være pigtailed, noe som betyr at de er vridd sammen før de festes til lysarmaturen. Dette gjør daisy-chaining enklere. For å koble fra ledningene, fjern trådmutrene som holder dem sammen. Deretter løsner du trådendene fra hverandre.
Daisy Chain Lights Trinn 7
Daisy Chain Lights Trinn 7

Trinn 3. Klipp nye ledninger 15 cm lengre enn nødvendig for å nå neste armatur

Uansett avstand mellom de to lysarmaturene du kobler til, må du alltid legge igjen ekstra lengde. Mål ledningene til den lengden du trenger, og legg deretter til 15 cm. Klipp ledningene på dette tidspunktet.

  • Hvis det er for mange ledninger når du er ferdig, bare spol det opp i lysarmaturen.
  • Ikke bland fargene du bruker. Bruk alltid hvite ledninger for nøytrale og svarte ledninger for varme.
Daisy Chain Lights Trinn 8
Daisy Chain Lights Trinn 8

Trinn 4. Fjern 2,5 cm isolasjon fra endene på hver nye ledning

Bruk en hvit og svart ledning for hver armatur. Bruk en wire stripper og barber 2,5 cm fra hver ende av ledningene. Gjenta denne prosessen for hver ledning du bruker i denne jobben.

Daisy Chain Lights Trinn 9
Daisy Chain Lights Trinn 9

Trinn 5. Pigtail ledningene sammen

Ta den originale varme ledningen fra strømkilden, den varme ledningen som er koblet til armaturet og den nye varme ledningen. Vri endene på alle 3 sammen. La den nye ledningen være fri i den ene enden, slik at du kan kjøre den til neste lysarmatur. Dekk deretter de 3 trådspissene med en trådmutter. Gjør det samme med de 3 nøytrale ledningene.

  • Hvis armaturet ikke allerede var flettet, må du lage en grisehale. Koble de varme og nøytrale ledningene fra armaturet. Klipp enda en hvit og svart ledning på 7,6 cm, og fest den til festet. Deretter pigtail de ledningene med de originale varme og nøytrale og de du kjører til neste armatur.
  • Fordelen med pigtailing er at hvis det ene lyset brenner ut, vil de andre lysene i kjedet fortsatt fungere. Hvis du kobler alle ledningene direkte til armaturet, stopper den elektriske strømmen hvis det lyset brenner ut.
Daisy Chain Lights Trinn 10
Daisy Chain Lights Trinn 10

Trinn 6. Kjør de varme og nøytrale ledningene til den nye lysarmaturen

Hvis du installerer ny belysning i et rom, må du sannsynligvis føre ledningene gjennom taket. Før ledningene opp og skyv den mot den nye armaturen. Gå deretter til det andre armaturet og trekk ledningene ut av taket.

  • Du kan også stifte ledningene til veggen hvis du ikke vil jobbe gjennom vegger og tak.
  • Hvis du er daisy-chaining armaturer som ikke er i taket eller veggen, så bare koble ledningene til den nye armaturen.
Daisy Chain Lights Trinn 11
Daisy Chain Lights Trinn 11

Trinn 7. Koble de varme og nøytrale ledningene til det nye armaturet

Hvis dette er den siste festen i kjeden, må du feste ledningene direkte til den. Kjør den varme ledningen til den varme siden og den nøytrale ledningen til den nøytrale siden. Disse er merket på de fleste inventar. Vikle deretter ledningene rundt festeskruene og stram dem, og fullfør tilkoblingen.

Hvis du kobler til flere inventar etter denne, fortsett å bruke pigtails til den siste fixturen

Daisy Chain Lights Trinn 12
Daisy Chain Lights Trinn 12

Trinn 8. Kjør jordledningen til de nye armaturene

Se etter en blank kobbertråd i det originale lysarmaturet. Dette er jordledningen. Vri en annen ledning rundt bakken og kjør den til neste armatur. Fest bakken til festet ved å vikle den rundt den merkede jordingsskruen. Fortsett å koble jordledningene til alle de nye armaturene du installerer.

  • Jordledninger er tidvis pakket inn i grønn gummi. Dette avhenger av de lokale kodene.
  • Noen lokale koder krever også at jordledninger kobles sammen med en mutter i stedet for å vri dem sammen. Sjekk de lokale forskriftene for riktig fremgangsmåte.
Daisy Chain Lights Trinn 13
Daisy Chain Lights Trinn 13

Trinn 9. Slå på strømmen igjen og test kjedet

Gå tilbake til bryterboksen og slå på sikringene igjen for dette rommet. Slå deretter på lysbryteren og se om lysene fungerer. Hvis de gjør det, ble din tusenfrydkjede vellykket.

  • Hvis lysene ikke virker, må du slå av strømmen igjen og dobbeltsjekke tilkoblingene. Sørg for at alle ledningene er på de riktige stedene og har en tett tilkobling.
  • Aldri feilsøk strøm uten å slå av strømmen igjen.

Anbefalt: