Slik gjør du en lås på nytt: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik gjør du en lås på nytt: 14 trinn (med bilder)
Slik gjør du en lås på nytt: 14 trinn (med bilder)
Anonim

Du vil vanligvis sette låsene til huset eller bilen på nytt på grunn av innbrudd, tyveri eller hærverk. Det kan også være lurt å låse igjen hvis du mister nøklene dine, hvis du føler at for mange andre har kopier av nøklene dine, eller hvis du vil ha det praktisk å kunne låse og låse opp husets front- og bakdører med den samme nøkkelen. Du kan gå til en låsesmed for å finne låsene dine på nytt, eller du kan gjøre det selv. Gå til trinn 1 nedenfor for å lære hvordan du låser låsen på huset eller bilen din på nytt.

Trinn

Metode 1 av 2: Rekeying en huslås

Rekey a Lock Trinn 1
Rekey a Lock Trinn 1

Trinn 1. Skaff deg et nytt nøkkel -sett

Også kalt pinning kits, rekeying kits er tilgjengelig i de fleste maskinvarebutikker og hjemmesentre, så vel som online.

  • Kits er tilgjengelige for de fleste låsemerker og er utstyrt for flere låser, men fungerer ofte bare for låser av samme merke.
  • Noen sett inneholder bare låsepinner, mens andre inkluderer spesialverktøy (sylinderfølger, ringfjerner, pluggfølger) for å fjerne låsesylinderen slik at du kan bytte ut låsepinnene.
  • Du kan bestille ekstra pins hvis du har flere låser til å nøkkel på nytt enn settet har pins til. Hvis du har noen gamle låser som er for tæret til å holde, ta ut pinnene og behold dem før du kaster låsen.
Rekey a Lock Trinn 2
Rekey a Lock Trinn 2

Trinn 2. Fjern det utvendige dørhåndtaket eller låseflaten

Dørknotter holdes på plass med et klips tilgjengelig ved å sette en ledning inn i et lite hull. Rekylingssettet kan inneholde et wireverktøy for dette formålet, eller du kan fjerne en binders og sette den inn.

Rekey a Lock Trinn 3
Rekey a Lock Trinn 3

Trinn 3. Ta ut låsesylinderen

Bruk en sylinderfølger (et lite messingrør) til å skyve sylinderen gjennom enheten for å fjerne hylsen som dekker den og deretter fjerne sylinderen.

Rekey a Lock Trinn 4
Rekey a Lock Trinn 4

Trinn 4. Fjern sylinderholderringen

Bruk en skiftenøkkelaktig ringfjerner for å fjerne låseringen fra låsesylinderen. Sett låseringen et sted du finner den senere når du setter sammen låsen igjen.

Rekey a Lock Trinn 5
Rekey a Lock Trinn 5

Trinn 5. Ta ut sylinderpluggen

Sett nøkkelen til den nåværende låsen inn i sylinderen og vri den for å skille de øvre og nedre låsepinnene. Skyv pluggfølgeren gjennom sylinderen ved å bruke konstant trykk for å fjerne pluggen.

Hvis du holder konstant trykk, holder du de øvre låsepinnene og deres fjærer på plass når du fjerner sylinderpluggen. Hvis du skulle la fjærene falle ut, kan du fortsatt plukke dem opp og sette dem inn igjen, men du trenger en pinsett for å sette fjærene og pinnene inn igjen

Rekey a Lock Trinn 6
Rekey a Lock Trinn 6

Trinn 6. Ta ut de gamle nedre låsepinnene

De nedre låsepinnene er omtrent kuleformede, med de spisse endene som berører nøkkelen, og av varierende lengde.

Rekey a Lock Trinn 7
Rekey a Lock Trinn 7

Trinn 7. Sett inn den nye låsenøkkelen i sylinderen

Dette vil skyve fjærene ut av veien og tjene som en delvis guide for de nye låsepinnene.

Rekey a Lock Trinn 8
Rekey a Lock Trinn 8

Trinn 8. Sett de nye pinnene i låsen

De nye pinnene skal være fargekodet eller kodet numerisk for å matche et diagram som viser hvilken pinne som går hvor i låsen. Du trenger enten en pinsett eller en liten nåletang for å gripe pinnene og sette dem inn. De nye pinnene skal passe til nøkkelen når den settes inn i låsen.

Hvis pinnene ikke er kodet, må du prøve og feile, sette inn og ta ut nøkkelen for å sikre at den passer til låsen med de nye pinnene installert

Rekey a Lock Trinn 9
Rekey a Lock Trinn 9

Trinn 9. Sett sammen låsen igjen

Skift sylinderpluggen og låseringen, sett deretter på sylinderen i dørhåndtaket eller låseflaten og fest den til døren igjen. Test låsen for å sikre at den låses og låses opp med den nye nøkkelen.

Metode 2 av 2: Rekeying en billås

Rekey a Lock Trinn 10
Rekey a Lock Trinn 10

Trinn 1. Fjern låsen fra bilen

Den nøyaktige metoden avhenger av kjøretøyet og om låsen er en dør, bagasjerom eller tenningslås. Du kan trenge spesialutstyr for å fjerne låsen.

Rekey a Lock Trinn 11
Rekey a Lock Trinn 11

Trinn 2. Fjern den indre låsbeholderen

Ta av endekammen og den indre fjæren, og sett deretter en nøkkel inn i låseskålen for å skyve pinnene bort fra sylinderveggene. Du bør da kunne skyve beholderen ut bakfra.

Nøkkelen trenger ikke å være den som normalt brukes med låsen

Rekey a Lock Trinn 12
Rekey a Lock Trinn 12

Trinn 3. Bytt ut pinnene

Utskiftingspinner kommer i sett. Hver pinne har en annen lengde og kan være merket med et tall. Sett inn de nye pinnene i stedet for de gamle pinnene, og pass på at de nye pinnene ikke strekker seg lenger enn toppen av beholderen.

Hvis du bruker mer enn én billås på nytt, må du ordne de nye pinnene i samme rekkefølge i hver lås, slik at du kan bruke den samme nøkkelen med dem alle

Rekey a Lock Trinn 13
Rekey a Lock Trinn 13

Trinn 4. Sett glasset i låsen og test det

Selv om de er erstattet, kan de nye pinnene være for slitte til å fungere. Låsen skal svinge jevnt med nøkkelen som skal brukes til å låse og låse den opp.

Rekey a Lock Trinn 14
Rekey a Lock Trinn 14

Trinn 5. Bytt låsen i bilen

Det kan være lurt å teste nøkkelen en gang til for å sikre at den fungerer.

Tips

  • For å unngå å miste fjærer og øvre pinner hvis de faller ut ved et uhell, må du arbeide over en overflate med høy kontrast eller over en bolle eller tallerken som vil fange låsekomponentene hvis de faller ut.
  • Det kan være lurt å smøre låsen lett når du bytter ut pinnene, fordi den reduserer friksjonen, reduserer oksidasjon og får låsen til å vare lenger.
  • Å låse låsene på nytt for å ha en hovednøkkel er ikke bra for sikkerheten fordi forskjellige nøkler åpner den samme døren. I stedet må du låse alle låsene for en enhet for å ha den samme nøkkelen, og beholde en annen nøkkel for hver enhet.

Anbefalt: