Slik rengjør du et firmakontor: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du et firmakontor: 7 trinn (med bilder)
Slik rengjør du et firmakontor: 7 trinn (med bilder)
Anonim

Det er mange grunner til at du kanskje vil beholde et rent forretningskontor. Ikke bare er et ryddig og ryddig rom mer visuelt tiltalende enn et rotete rot, men det gjør også et godt inntrykk på kunder og klienter og bidrar mer til produktivitet på arbeidsplassen. Det kan også redusere rengjøringstiden som du vanligvis bruker minst 50-60 timer hver uke. Hvis du er interessert i å opprettholde orden i virksomheten din, følger du disse tipsene for hvordan du rengjør et selskapskontor.

Trinn

Rengjør et firmakontor Trinn 1
Rengjør et firmakontor Trinn 1

Trinn 1. Organiser løse papirer

Papirarbeid som er stablet opp i kontoret, ser ikke bare rotete ut, men gjør det også vanskelig og tidkrevende å referere tilbake til viktige dokumenter når behovet oppstår. Det er flere måter du kan organisere løse papirer på under rengjøringen av kontoret.

  • Arkivskap er perfekte for lagring av ting som fakturaer, arbeidsordre, estimater, leverandørinformasjon, produktspesifikasjoner og kundeprofiler. Merk filer i henhold til deres spesifikke bruk og arkiver dokumenter hver gang du rengjør kontoret.
  • Hvis du må ha visse dokumenter for hånden for umiddelbar referanse, kan du bruke skrivebordsbrett og veggmonterte "lommer". Dette er en god idé for at ting som regninger skal betales, åpne kundefiler, papirer som må arkiveres bort og dokumenter i nåværende tvist.
  • For å spare plass, bør du vurdere å skanne dokumenter som kan arkiveres og lagre dem elektronisk.
Rengjør et firmakontor Trinn 2
Rengjør et firmakontor Trinn 2

Trinn 2. Desinfiser toalettene

Dette er ikke bare nødvendig for et rent selskapskontor, men også for sikkerheten til dine ansatte og kunder. Toaletter er et område med mye trafikk og må rengjøres hver dag.

  • Skrub toalettskåler med et desinfiserende rengjøringsmiddel og en toalettbørste. Tørk av setet, lokket, bunnens ytre omkrets, tanken og bunnen av toalettet med desinfeksjonsmiddel. Bruk toalettskål som deodoriserer kaker for å opprettholde friskheten mellom rengjøringer.
  • Tørk av vaske- og benkeplater med et desinfiserende rengjøringsmiddel.
  • Sveip og mopp gulvene.
  • Påfyll såpedispensere og papirhåndkleholdere, og bytt toalettpapirruller.
Rengjør et firmakontor Trinn 3
Rengjør et firmakontor Trinn 3

Trinn 3. Beskytt elektronikken din ved å holde den ren og støvfri

Bruk en støvsuger for å blåse støv ut av trange rom som tastaturet, ventiler og vifter. Tørk av elektronikken med en myk fille fuktet med en desinfeksjonsspray.

Rengjør et firmakontor Trinn 4
Rengjør et firmakontor Trinn 4

Trinn 4. Rengjør pauserommet

Fordi mat ofte tilberedes og lagres i pauserommet, er et rent pauserom nødvendig for dine ansattes helse og sikkerhet. I tillegg er et rent pauserom godt for ansattes moral.

  • Hold kjøleskapet rent og organisert. Gjør det et poeng å kaste ut gammel mat hver uke og tørke av interiøret med en fille fuktet med desinfeksjonsmiddel.
  • Spray benkeplater, vasker, bord, stoler og hyller med desinfeksjonsspray og tørk av med en våt fille.
  • Rengjør innsiden av mikrobølgeovnen med en desinfiserende fille. Dette bør være en del av din daglige rengjøring av kontorer, ettersom mikrobølgeovner kan bli herdet og vanskelig å rengjøre hvis du får sitte over en lengre periode.
  • Hvis du bruker en oppvaskmaskin, rengjør den hver dag sammen med oppvasken for å unngå mugg.
  • Vask hånd- og oppvaskhåndklær regelmessig, og bytt oppvasksvamper etter behov.
Rengjør et firmakontor Trinn 5
Rengjør et firmakontor Trinn 5

Trinn 5. Tøm avfallskurver hver dag

Dette inkluderer søppel i pauserommet, kontorlokaler, konferanserom, offentlig område og toaletter.

Rengjør et firmakontor Trinn 6
Rengjør et firmakontor Trinn 6

Trinn 6. Sørg for at det offentlige området er presentabelt

Hvis dine kunder eller klienter besøker virksomheten din, er et rent selskapskontor det første inntrykket de vil få. Derfor må du legge stor omsorg og oppmerksomhet i å presentere et rom som er representativt for det du vil formidle om virksomheten din.

  • Sitteplasser skal være fri for støv, smuler og flekker.
  • Hvis du viser blader, bøker, brosjyrer og/eller brosjyrer for ventende kunder å lese, bør lesematerialet være ryddig og oppdatert. Kast revet, skittent og gammelt lesestoff.
  • Støvmøbler, hyller, finesser, planter, veggtepper, persienner og vindusbehandlinger.
  • Tørk av veggene for merker.
  • Rengjør fingeravtrykk og andre flekker fra vinduer og speil.
  • Støvsug gulvet, og mopp det hvis det er aktuelt.
Rengjør et firmakontor Trinn 7
Rengjør et firmakontor Trinn 7

Trinn 7. Fjern rommene på skrivebordet for å holde rotet til et minimum for et rent selskapskontor

Benytt deg av organisasjonsenheter som blyantholder, papirskuffer, stående filholdere, bokhyller, kurver og skuffeskillere for å skape et sted for alt. Tørk av skrivebordene for støv, matsmuler og flekker.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Gjør det til en vane å opprettholde et rent forretningskontor hver eneste dag. Daglig rengjøring er en god måte å forhindre behovet for store, overveldende rengjøringsjobber.
  • Sørg for å bruke sikkerhetsskilt når du tørker gulv.
  • Jo mindre rot du har i virksomheten din, desto mindre må du jobbe for å opprettholde et rent forretningskontor. Hold unødvendige dekorative gjenstander til et minimum for å redusere tiden du må bruke på støv og rengjøring.
  • Vurder å leie en profesjonell rengjøringstjeneste. Du kan bruke en slik tjeneste regelmessig, i stedet for din egen rengjøring, eller bare sporadisk, når du trenger å fullføre en større rengjøringsjobb (for eksempel vårrensningstid).
  • Dekorer med kunstige planter i motsetning til ekte planter, som feller blader og krever mer rengjøringsvedlikehold.
  • Bruk rengjøringsverktøy som vil øke effektiviteten i kontorrengjøringsarbeidet. For eksempel kan en lett vakuumstav brukes på både harde og myke gulv og er mye lettere å manøvrere enn en kraftig støvsuger, og forhåndsfuktede desinfeksjonsservietter er et praktisk alternativ til sprayflasker og filler.

Anbefalt: