Slik rengjør du en vannfontene: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du en vannfontene: 9 trinn (med bilder)
Slik rengjør du en vannfontene: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Vannfontener kommer i alle fasonger og størrelser, fra dekorative vannfontener til drikkefontener. Rengjøring av disse fontene innebærer stort sett å skrubbe dem ned og sørge for å fjerne eventuelt hardt vann. Selv om dekorative fontener bare trenger å rengjøres hver måned eller så, bør drikkefontene rengjøres minst en gang om dagen for å holde dem sanitære.

Trinn

Metode 1 av 2: Vask en dekorativ vannfontene

Rengjør en vannfontene Trinn 1
Rengjør en vannfontene Trinn 1

Trinn 1. Slå av fontenen

Før du rengjør fontenen, er det best å slå den av og ta ut pumpen for å gjøre rengjøringen enklere. Du kan også fjerne gjenstander i fontenen, for eksempel store steiner.

  • Sjekk alltid håndboken din før rengjøring, da forskjellige fontener kan kreve forskjellige rengjøringsmetoder.
  • Før du tar ut pumpen, kan du koble en slange til den og bruke den til å pumpe vannet ut av fontenen i en bøtte eller utenfor.
Rengjør en vannfonten Trinn 2
Rengjør en vannfonten Trinn 2

Trinn 2. Tøm vannet ut av fontenen

For mindre fontener kan du bare dumpe vannet. For større fontener kan det være lettere å fjerne vann fra fontenen i en butikk.

Rengjør en vannfontene Trinn 3
Rengjør en vannfontene Trinn 3

Trinn 3. Skrubbe fontenen

Hvis fontenen er liten, kan det være lettest å ta den med i en vask for rengjøring. Hvis den er større, må du rengjøre den utenfor. En tannbørste eller annen myk børste er perfekt for dette formålet. Bruk en mild såpe som oppvaskmiddel og til og med CLR for å rengjøre fontenen.

  • Hvis fontenen din er av kobber, må du bare bruke en veldig myk fille på den.
  • Fortsett til fontenen er ren. Hvis du har problemer med å fjerne alger, kan du kjøpe produkter som er spesielt laget for å bryte ned alger. Vurder å tørke fontenen med en mild blekemiddel for å forhindre at ny vekst skjer.
  • Hvis du støter på filtre som ser skitne ut, må du rengjøre eller bytte dem.
  • Rengjør mindre fontener oftere (en gang i måneden) og større fontener sjeldnere (annenhver måned eller så).
Rengjør en vannfontene Trinn 4
Rengjør en vannfontene Trinn 4

Trinn 4. Rengjør pumpen

Skru løs siden på pumpen som kommer av i en vask, som skal vise deg løpehjulet. Du kan bruke den samme børsten som du brukte på fontenen for å rengjøre løpehjulet. Få ut alt rusk du kan, og bytt deretter ut pumpen i fontenen.

Rengjør en vannfonten Trinn 5
Rengjør en vannfonten Trinn 5

Trinn 5. Avkalk fontenen

Hvis fontenen din har hardt vann, kan du bruke et spesialprodukt for å fjerne den, for eksempel CLR. Du kan også bruke en blanding av halv hvit eddik, halvt vann. La fontenen trekke i løsningen, og skrubb den deretter igjen med en mild børste eller svamp. Tørk av eventuell resterende løsning med en tørr fille før du fyller fontenen med nytt vann.

Metode 2 av 2: Rengjøring av en drikkefontene

Rengjør en vannfonten Trinn 6
Rengjør en vannfonten Trinn 6

Trinn 1. Se om vannet renner fritt

Vannet skal lett strømme ut av munnstykket, og det skal løfte seg minst 3 tommer over fontenen. Høyden på bekken er viktig fordi den holder folk fra å legge munnen på metalldelen av fontenen.

Bruk ventilen på drikkefontenen for å justere hastigheten vannet kommer ut av munnstykket

Rengjør en vannfontene Trinn 7
Rengjør en vannfontene Trinn 7

Trinn 2. Rengjør munnstykket

Sprut desinfeksjonsmiddel på munnstykket, så vel som beskyttelsen som sitter over det. Bruk en børste til å rengjøre rundt munnstykket og beskyttelsen, inkludert hvor vannet kommer ut. Når det er gjort, bruk vann for å skylle området grundig.

Rengjør en vannfontene Trinn 8
Rengjør en vannfontene Trinn 8

Trinn 3. Vask resten av fontenen

En fuktig klut er generelt nok til å rengjøre resten av fontenens overflater. Tørk den grundig. Det kan imidlertid være lurt å bruke noe desinfeksjonsmiddel på områdene som berøres mest, for eksempel knappene på fontenen. Tørk av områder du bruker desinfeksjonsmiddel på med en ren klut og vann.

Rengjør en vannfonten Trinn 9
Rengjør en vannfonten Trinn 9

Trinn 4. Avkalk fontenen

Drikkefontener må avkalkes fra tid til annen på grunn av opphopning av hardt vann. Spray fontenen med en avkalkingsløsning der den har hardt vann, og skrubb den deretter med en klut fuktet i den samme løsningen til avkalkingen løsner. Tørk av med rent vann når du er ferdig.

Anbefalt: