Slik rengjør du dusjdører: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du dusjdører: 15 trinn (med bilder)
Slik rengjør du dusjdører: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Dusjer er naturlig fuktige steder. Over tid blir fuktighet og produktene vi bruker til å rense oss til såpeskum og harde vannforekomster. Å rengjøre dusjdørene våre og beholde dem på den måten tar bare litt tid og noen få vanlige husholdningsprodukter.

Trinn

Del 1 av 3: Velge eller lage et rengjøringsprodukt

Rengjør dusjdører Trinn 1
Rengjør dusjdører Trinn 1

Trinn 1. Vurder om du vil bruke kommersielle, giftfrie eller hjemmelagde rengjøringsmidler

Mange av de kommersielt tilgjengelige rengjøringsløsningene for hjemmet er svært effektive. De kan holde dusjdøren, flisene og tømme alt glitrende og flytende perfekt. På den annen side inneholder de ofte farlige kjemikalier og kan forårsake luftveisproblemer (akutt og kronisk), hodepine og allergiske reaksjoner. En rekke vanlige giftfrie materialer kan brukes til å lage ditt eget effektive og trygge rengjøringsmiddel.

  • Mange selskaper viser ikke ingredienser. Se etter etiketter som "Advarsel" og "Forsiktig". De med ordene "Gift" og "Fare" er mest sannsynlig å forårsake helseproblemer hvis de ikke brukes trygt.
  • Les alltid produktinstruksjonene, og bruk dem som produsenten hadde til hensikt. Dette vil holde deg trygg og badet ditt rent.
  • Det er også en rekke plantebaserte, ikke-etsende og miljøvennlige produkter som kan kjøpes.
Rengjør dusjdører Trinn 2
Rengjør dusjdører Trinn 2

Trinn 2. Kjøp en kommersiell rengjøringsløsning

En rekke billige, effektive produkter er tilgjengelige i maskinvare-, nærings- og rengjøringsbutikker. For alvorlig såpeskum-kanskje i en leilighet som ikke ble rengjort før eller neglisjert på en stund-disse kan være nødvendige.

  • Hvis produktene dine inneholder klor eller ammoniakk, risikerer du luftveissykdom og irritasjon i hud, øyne, nese og svelg.
  • Sørg for at luft kan strømme gjennom rommet. Bruk en fille, maske eller ventilator over munnen og nesen.
  • Bruk hansker for å beskytte huden din mot kontakt med farlige kjemikalier.
Rengjør dusjdører Trinn 3
Rengjør dusjdører Trinn 3

Trinn 3. Forbered en natronbasert løsning

I en vanntett beholder, som en mugge eller større målebeger, hell i en halv kopp natron. Tilsett deretter en liten mengde vann og bland de to grundig. Du vil ha en pasta-lignende konsistens. Hvis løsningen din virker vannaktig, tilsett mer natron. Hvis det er kritt og fortsatt er tørt i noen biter, tilsett små mengder vann og bland helt for å få en jevn pasta.

  • Natron, natriumbikarbonat, er en mild alkali, og så blandet med vann er den veldig god til å løse opp smuss og fett. Det er også en naturlig deodorizer og vil kutte noe av lukten på badet ditt.
  • Se på størrelsen på dusjdørene dine. Avhengig av hvor store de er, vil du gjøre mer eller mindre av rengjøringsmiddelet ditt.
  • Du kan også velge et pulverbasert rensemiddel som du drysser på glasset før du skrubber det.
Rengjør dusjdører Trinn 4
Rengjør dusjdører Trinn 4

Trinn 4. Forbered en eddikbasert løsning

Hell en kopp hvit destillert eddik i en glassbeholder. Tenk på størrelsen på dusjdørene dine, og avgjør om du trenger mer eller mindre. Eddik er surt av natur og dreper sopp, bakterier og bakterier, noe som gjør det til et godt rengjøringsmiddel.

  • Selv om det er effektivt alene, anbefaler mange online rengjøringsentusiaster å blande oppvaskmiddel i like deler i løsningen. I dette tilfellet vil du først varme opp eddiken i mikrobølgeovnen. Dette vil hjelpe såpen med å oppløse.
  • Hvis du legger til noen dråper eterisk olje, kan du få en fin ny duft inn på badet ditt. Noen, som tea tree olje, er antimikrobielle og hjelper til med å rense.
  • Eddik vil også bidra til å forhindre striper i glasset ditt.

Del 2 av 3: Rengjøring av dusjdørene

Rengjør dusjdører Trinn 5
Rengjør dusjdører Trinn 5

Trinn 1. Hell den giftfrie løsningen i en sprayflaske

Sprayflasker, noen ganger kalt forstøverflasker, kan kjøpes i jernvare- eller ombyggingsbutikker og hos blomsterhandlere. Hvis du vil spare penger, se etter bedre tilbud på nettet.

Det er også mulig å dyppe en svamp i en av de giftfrie løsningene og deretter gni ned dusjdørene dine

Rengjør dusjdører Trinn 6
Rengjør dusjdører Trinn 6

Trinn 2. Ta en varm dusj

Varmen og fuktigheten vil gjøre det lettere å fjerne såpeskum. Hvis du ikke vil ta en dusj, bare la vannet renne med alle innganger til rommet lukket.

Rengjør dusjdører Trinn 7
Rengjør dusjdører Trinn 7

Trinn 3. Spray ned dine tørre dusjdører

Rist flasken før sprøyting for å sikre at løsningen kommer ut skikkelig blandet. Dekk innvendig og utvendig på dusjdørene dine, fra topp til bunn, og treff på alle områdene du vil rengjøre.

  • Husk å holde rommet godt ventilert hvis du bruker et kommersielt produkt med giftige kjemikalier. Hold alle vinduer og dører åpne i flere timer etter rengjøring, og ikke bruk mer av produktet enn nødvendig.
  • Hvis du bruker en pulverisert løsning, dryss den på glasset.
Rengjør dusjdører Trinn 8
Rengjør dusjdører Trinn 8

Trinn 4. Gni ned dusjdørene med løsningen din

Hvis du bruker en svamp, dunk den og begynn å skrubbe. Start på utsiden av dørene og arbeid rundt; rengjør deretter interiøret.

  • Se etter områder der dusjdørene dine kan overlappe hverandre. Husk å tørke av disse områdene også.
  • En ekstra fordel med skrubbing er at det vil bidra til å fjerne tøffere flekker av skitt og skitt.
  • For mer skrubbekraft, bruk nullgradig stålull.
Rengjør dusjdører Trinn 9
Rengjør dusjdører Trinn 9

Trinn 5. La løsningen sitte i 10 - 30 minutter

Avhengig av hvor lenge det er siden forrige gang de ble rengjort, vil du vente lenger.

Rengjør dusjdører Trinn 10
Rengjør dusjdører Trinn 10

Trinn 6. Vask dørene med en vannsvamp

Bruk en svamp som ikke har absorbert noe av natron, eddik eller annet rengjøringsmiddel, og tørk av alle overflatene. Vask til det ikke er noen rengjøringsløsning igjen på dørene.

Rengjør dusjdører Trinn 11
Rengjør dusjdører Trinn 11

Trinn 7. Skrape all fuktighet fra dusjdørene

Avslutt med å tørke alt gjenværende vann med tørkepapir for å tørke dørene helt. Dette er spesielt viktig hvis du velger å legge til et regnavvisende middel.

  • Det er en god vane å ha en nal spesielt for dusjen. Regelmessig klemming i dører og vegger etter hver dusj forhindrer det samme såpeskumet i å bygge seg opp. Og over tid må du gjøre mindre rengjøring.
  • Skyller forhindrer flekker i hardt vann.
  • Hvis du ikke vil bruke en nal, er mikrofiberhåndklær også godt egnet for glassvegger og dører. Vri den ut når den er full av vann, og fortsett å bruke den på samme måte.
Rengjør dusjdører Trinn 12
Rengjør dusjdører Trinn 12

Trinn 8. Fyll metallskinnene med den valgte løsningen

Hvis dusjen din har skyvedører, har den også metallskinner; såpeskum og skitt samler seg ofte her. Hvis det er hull i metallskinnene, må du koble dem til med et papirhåndkle eller en klut og deretter hell i den valgte løsningen for å sitte. Det foreslås at du lar dette sitte over natten. Om morgenen kan du suge alt med en svamp eller fille, og deretter tørke sporene ned med vann og en svamp.

Vask alle filler, svamper og kluter du brukte i dette trinnet, samt alt som kom i kontakt med giftige kjemikalier

Del 3 av 3: Holde dørene konsekvent rene

Rengjør dusjdører Trinn 13
Rengjør dusjdører Trinn 13

Trinn 1. Dekk dusjdørene med et regnavvisende middel

Sørg for at dørene er helt tørre og rene. Spray produktet du ønsker på alle overflater på dusjdøren din. Vent tre minutter og tørk deretter av alt med papirhåndklær.

  • Vanligvis brukt på bilvinduer for å gjøre regnvannet mer effektivt, vil vannavstøtende midler også hjelpe på badet ditt. Mindre fuktighet vil kunne samle seg, og derfor vil det ta lengre tid å bygge opp såpeskum og skitt.
  • For best resultat, gjør dette en gang i uken.
Rengjør dusjdører Trinn 14
Rengjør dusjdører Trinn 14

Trinn 2. Nyp dusjdørene dine regelmessig

Selv om dette kan virke kjedelig å gjøre hele tiden, vil det hjelpe deg på sikt. Konsekvent bruk av en nal holder vann fra dørene og forhindrer at såpeskum bygger seg opp for raskt.

  • Bruk av en nal gjør at vegger og dører tørker raskere. Dette vil forhindre mugg og mugg i å vokse.
  • Noen selskaper lager nal som monteres direkte på dusjvegger.
  • Å eie en nal kan være nyttig på andre måter. Vurder å bruke den til å vedlikeholde bilvinduer og vinduer rundt huset.
Rengjør dusjdører Trinn 15
Rengjør dusjdører Trinn 15

Trinn 3. La vinduer og dører til badet stå åpne

Når kondens sitter i et lukket rom er det vanskeligere å fordampe. Å holde badet ventilert forhindrer kondensdannelse og hjelper til med å holde dusjdører uten såpe.

  • Riktig ventilasjon på badet fremmer også generell hygiene og et renere luftrom i rommet.
  • Hvis du lever i et kaldt klima, må du lukke døren og la vinduene stå åpne slik at rommet kan luftes uten å senke hele husets temperatur.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Vurder å bruke gummihansker når du rengjør dusjdørene dine for å beskytte hendene.
  • Tørk av dusjdørene dine med babyolje eller sitronolje når du er i stand til å få dem rene. Dette vil forhindre at såpeskum samler seg på dørene igjen, og det vil også gi deg mer tid mellom rengjøringer.

Anbefalt: