3 enkle måter å rengjøre en matbeholder

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å rengjøre en matbeholder
3 enkle måter å rengjøre en matbeholder
Anonim

En matbeholder refererer vanligvis til et oppbevaringsrom som fører mat gjennom en dispenser, slik at du kan kontrollere hvor mye som slippes ut. For å desinfisere en dyrefôrbeholder, fjern beholderen fra sokkelen og rengjør beholderen enten for hånd eller i oppvaskmaskinen. Hvis du har en myk serveringsbeholder, må du bruke en desinfeksjonsløsning og vann som er godkjent av produsenten og rengjøre alle rester grundig. For å rengjøre en tørrmatbeholder kan du vanligvis bruke oppvaskmiddel og vann for å desinfisere beholderen og fjerne matpartikler.

Trinn

Metode 1 av 3: Desinfisering av en dyrefôrbeholder

Rengjør en matbeholder Trinn 1
Rengjør en matbeholder Trinn 1

Trinn 1. Sett materen i "pause" -modus hvis den er automatisk

Hvis kjæledyrmateren din er automatisk og har elektronisk kontrollerte innstillinger, trykker du på bryteren eller knappen for å sette materen i "pause" -modus. Dette vil hindre materen i å prøve å levere mat gjennom beholderen mens du rengjør den.

Hvis materen ikke har en "pause" -modus, kan du slå den av eller koble den fra i stedet

Rengjør en matbeholder Trinn 2
Rengjør en matbeholder Trinn 2

Trinn 2. Ta beholderen av sokkelen

De fleste automatiske kjæledyrmatere har en utløserknapp eller lås som lar deg fjerne beholderen fra sokkelen. Hvis materen for kjæledyr har dette alternativet, fjern beholderen fra basen for å gjøre det lettere å rengjøre grundig.

Det er spesielt viktig at du fjerner beholderen fra sokkelen hvis sokkelen inneholder noen elektroniske komponenter

Rengjør en matbeholder Trinn 3
Rengjør en matbeholder Trinn 3

Trinn 3. Fjern matrester fra beholderen

Hvis det er mat i beholderen som ikke har blitt dosert, snu beholderen for å tømme den ut. Du kan også fjerne matresten ved å dosere den manuelt eller ved å øse den ut med en skje.

Hvis maten fortsatt er fersk, kan du legge den til siden i en beholder og legge den inn i beholderen igjen etter at den er ren

Rengjør en matbeholder Trinn 4
Rengjør en matbeholder Trinn 4

Trinn 4. Før beholderen gjennom oppvaskmaskinen hvis den tåler oppvaskmaskin

Sjekk først bruksanvisningen for å se om beholderen tåler oppvaskmaskin. Hvis det er det, kan du kjøre det gjennom oppvaskmaskinen på samme vaskesyklus som du bruker for oppvasken.

Varmen fra oppvaskmaskinen kan ødelegge noen typer plast- og akrylbeholdere, så sørg for å sjekke instruksjonene før du legger beholderen i oppvaskmaskinen

Rengjør en matbeholder Trinn 5
Rengjør en matbeholder Trinn 5

Trinn 5. Vask beholderen for hånd med oppvaskmiddel hvis den ikke tåler oppvaskmaskin

Bruk en oppvaskmiddel og en svamp eller en ren klut, og skrubb beholderen under rennende vaskevann. Når du har skrubbet av rester, skyll såpevannet med rent rennende vann.

Bruk en myk svamp eller klut for å unngå riper eller skader på beholderen

Rengjør en matbeholder Trinn 6
Rengjør en matbeholder Trinn 6

Trinn 6. La beholderen lufttørke før du legger den tilbake på bunnen

Hvis du har vasket kjæledyrmatbeholderen for hånd, eller hvis den fortsatt er fuktig fra oppvaskmaskinen, legg den på et rent håndkle for å tørke helt. Sørg for at den er helt tørr før du følger instruksjonene for å sette beholderen tilbake på bunnen.

Rengjør en matbeholder Trinn 7
Rengjør en matbeholder Trinn 7

Trinn 7. Rengjør fôrbeholderen for kjæledyr hver sjette måned

Selv om fôrskålen må rengjøres oftere, trenger du bare å vaske matemaskinens beholder en gang hver sjette måned, eller etter behov for å fjerne tresko. Matpartikler og oljer kan bygge seg opp over tid, så det er viktig at du vasker beholderen for å holde den i driftstilstand.

Hvis du merker at dyrefôrbeholderen ikke leverer mat så raskt, må du kanskje vaske den oftere for å unngå at den setter seg fast

Metode 2 av 3: Sanitizing a Soft-Serve Machine Hopper

Rengjør en matbeholder Trinn 8
Rengjør en matbeholder Trinn 8

Trinn 1. Slå av maskinen og fjern eventuell gjenværende mat fra beholderen

Slå først av eller fra støpselet til den myke serveringen. Deretter åpner du maskinen i henhold til instruksjonene, slik at du får tilgang til innholdet i beholderen. Fjern mat som fremdeles er i beholderen ved å skylle den ned med kaldt vann.

  • Hvis maten i beholderen ikke er myk nok til å vaskes med kaldt vann, kan du også øse den ut med en skje.
  • Hvordan du åpner maskinen for å få tilgang til beholderen varierer avhengig av hvilken type dispenser du har. Derfor er det viktig at du følger instruksjonene nøye.
Rengjør en matbeholder Trinn 9
Rengjør en matbeholder Trinn 9

Trinn 2. Hell varmt vann i beholderen 2 til 3 ganger

Fyll først en bøtte eller en stor kopp med varmt vann. Hell deretter vannet ned i beholderen, hell i en sirkulær bevegelse rundt sidene for å fjerne eventuelle rester. Gjenta denne prosessen 2 til 3 ganger til alle matrester har vasket ned gjennom dispenseren.

Hvis beholderen din har en stopper, for eksempel en frossen yoghurtmaskinspak, åpner du spaken slik at beholderen åpnes og varmt vann og matrester kan skylles ut

Rengjør en matbeholder Trinn 10
Rengjør en matbeholder Trinn 10

Trinn 3. Bland din renseløsning i henhold til instruksjonene

Sjekk først produsentens bruksanvisning som fulgte med våtmatbeholderen for å se hvilken type desinfeksjonsmiddel de anbefaler. Mange desinfeksjonsmidler for myk servering må fortynnes ved å blande 2 deler varmt vann for hver 1 del av løsningen i en ren bolle eller bøtte.

  • Hvis produsenten av myke serveringsbeholdere ikke anbefaler en bestemt type eller merke av desinfeksjonsmiddel, kan du velge en av mange kommersielle desinfeksjonsmidler for matbeholdere som er allment tilgjengelig på nettet og i mange restaurantbutikker.
  • Selv om de fleste desinfeksjonsmidler må fortynnes med vann, anbefaler noen produsenter merker som kommer ferdigblandet.
Rengjør en matbeholder Trinn 11
Rengjør en matbeholder Trinn 11

Trinn 4. Skrubbe beholderen med en rengjøringsbørste og renseløsningen

Bruk en rensebørste, påfør renseløsningen på innsiden av beholderen, skrubb etter behov for å fjerne flekker eller harde flekker. Du kan påføre løsningen ved å dyppe rensebørsten i desinfiseringsoppløsningen, eller ved å lukke beholderens dispenser og helle litt av løsningen i beholderen, dyppe børsten i løsningen i bunnen etter behov.

Når du har skrubbet innsiden av beholderen med en børste, åpner du dispenseren for å la renseløsningen renne ut

Rengjør en matbeholder Trinn 12
Rengjør en matbeholder Trinn 12

Trinn 5. Hell i den gjenværende løsningen og kjør rengjøringssyklusen

Hvis maskinen din har et selvrensende syklusalternativ, hell resten av desinfiseringsløsningen i maskinen som beskrevet i brukerhåndboken. Kjør deretter rengjøringssyklusen i 5 til 10 minutter slik at løsningen kan strømme gjennom beholderen og desinfisere den.

Hvis maskinen din ikke har en ren syklus, hell den resterende desinfeksjonsløsningen i beholderen for å tømme ut rusk og rester du løftet med skrubbebørsten

Rengjør en matbeholder Trinn 13
Rengjør en matbeholder Trinn 13

Trinn 6. Tøm rensemidlet ut og skyll beholderen med vann 2 til 3 ganger

Når rengjøringssyklusen er fullført, åpner du dispenseren i bunnen av beholderen for å tømme ut desinfeksjonsløsningen. Skyll deretter beholderen med en bøtte eller en kopp vann 2 til 3 ganger, eller til all løsningen er skylt av.

Rengjør en matbeholder Trinn 14
Rengjør en matbeholder Trinn 14

Trinn 7. La den rensede beholderen lufttørke helt over natten

Selv etter at oppløsningen er skylt ut av beholderen med vann, vil det sannsynligvis være rester av desinfeksjonsmiddel igjen inne. Derfor er det viktig at du lar beholderen lufttørke, slik at løsningen fortsetter å rense beholderen før den brytes ned over tid.

Sørg for at beholderen er helt tørr før du kobler maskinen til igjen eller slår den på og fyller den med våt mat

Rengjør en matbeholder Trinn 15
Rengjør en matbeholder Trinn 15

Trinn 8. Rengjør serveringsbeholderen minst 3 ganger i uken

For å holde beholderen renset og for å forhindre tilstopping, gjentar du denne prosessen for å rengjøre beholderen minst 3 ganger i uken. Hvis du imidlertid bruker beholderen til kommersiell bruk, for eksempel en is eller yoghurtbutikk, kan din jurisdiksjon kreve daglig rengjøring.

Sørg derfor for at du kontakter lokale myndigheter for å se hvor ofte du lovlig trenger å rengjøre beholderen

Metode 3 av 3: Bruk oppvasksåpe til å vaske en tørrmatbeholder

Rengjør en matbeholder Trinn 16
Rengjør en matbeholder Trinn 16

Trinn 1. Fjern rester av mat og matpartikler

Hvis det fortsatt er tørr mat i beholderen, fjerner du den ved å tømme den ut av beholderen eller øse den ut med en skje. Tørk deretter av innsiden av beholderen med et rent håndkle for å fjerne noen av matvarepartiklene.

  • Hvis beholderen er i mesh, kan du tørke av innsiden av beholderen med et tørt håndkle. Hvis du bruker en fuktig klut, kan det føre til at små partikler, for eksempel malt kaffe eller smuler, setter seg fast lenger i maskinen og får den til å sette seg fast.
  • Hvis det er lettere, kan du vente og tømme ut resterende mat når du har tatt beholderen av bunnen.
Rengjør en matbeholder Trinn 17
Rengjør en matbeholder Trinn 17

Trinn 2. Ta beholderen av bunnen hvis den er avtagbar

Hvis tørrmatbeholderen kan fjernes fra bunnen, følger du instruksjonene i brukerhåndboken for å fjerne den. Dette vil gjøre det mye lettere å rengjøre beholderen uten at andre deler, spesielt elektronikk, blir våte.

Noen beholdere for tørrmat, for eksempel kommersielle frokostblandinger på bordplater, inneholder ikke elektroniske deler og kan ikke fjernes fra basen. Hvis dette er tilfellet, kan du vanligvis rengjøre beholderen på bunnen sammen med resten av dispenseren

Rengjør en matbeholder Trinn 18
Rengjør en matbeholder Trinn 18

Trinn 3. Skrubbe beholderen med oppvaskmiddel og varmt vann

Plasser beholderen i vasken og sprøyt en mengde oppvaskmiddel i en krone. Vask beholderen med varmt vann, skrubb etter behov med en myk klut eller svamp for å fjerne matpartikler eller rester som fester seg til sidene.

  • Unngå å bruke en slipende klut eller svamp, da dette kan skrape og skade beholderen.
  • Unngå å bruke et ammoniakkbasert rengjøringsmiddel, spesielt hvis beholderen er laget av akryl eller plast, da dette kan skade materialet.
Rengjør en matbeholder Trinn 19
Rengjør en matbeholder Trinn 19

Trinn 4. Skyll såpevannet med rent rennende vann

Plasser beholderen under rennende vann i vasken for å skylle såpen av. Sørg for at du skyller både innsiden og utsiden, samt dispenseren i bunnen for å fjerne all såpe fra beholderen.

Rengjør en matbeholder Trinn 20
Rengjør en matbeholder Trinn 20

Trinn 5. La beholderen lufttørke helt på et rent håndkle

Når alt såpeskum er vasket av, legger du et rent håndkle på en flat overflate og legger beholderen på toppen for å tørke. La det tørke over natten eller i flere timer.

Anbefalt: