3 måter å forhindre teppebiller

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forhindre teppebiller
3 måter å forhindre teppebiller
Anonim

Teppebiller er skadedyr i husholdningen som gjemmer seg i skap, lufteåpninger og lignende steder. Når de er alene, kan de formere seg raskt og forårsake overdreven skade på ting som teppe og klær. Forebygging er nøkkelen til å inneholde problemet før det går ut av kontroll.

Trinn

Metode 1 av 3: Opprette et ugjestmildt miljø

Forhindre Teppebiller Trinn 1
Forhindre Teppebiller Trinn 1

Trinn 1. Støvsug og damprengjør tepper regelmessig

Gå grundig over tepper og tepper minst en gang i uken med en støvsuger. Hvis du gjør dette og rengjør årlig med damp, forhindrer larver i å kunne leve, vokse og spise fordi det fjerner matkildene: lo, hår og døde insekter. Du kan enten leie en profesjonell til å rengjøre teppene dine, eller du kan dampe dem selv.

Forhindre Teppebiller Trinn 2
Forhindre Teppebiller Trinn 2

Trinn 2. Hold lagringsområdet rent

Støvsug gulv, vegger og hyller med lagringsplasser minst to eller tre ganger i måneden for å fjerne støv, edderkoppnett og eventuelle iøynefallende egg eller larver som gjemmer seg i hjørner.

Forhindre Teppebiller Trinn 3
Forhindre Teppebiller Trinn 3

Trinn 3. Vask potensielt angrepne klær og andre stoffer med varmt såpevann

Ethvert spor av voksne teppebiller, larver og egg kan fjernes med en god vask. Teppebiller vil ikke ha tid til å opprettholde livet på klærne dine hvis du holder på å vaske dem.

  • Vask og luft ut klærne umiddelbart etter at de er tatt ut av lagringen. Ikke vent med å gjøre dette til etter at du har brukt klærne eller henger dem i skapet ditt, fordi dette vil tillate alle nåværende biller å finne et nytt område å trives i.
  • Hver måned må du sørge for at klær som du ikke har brukt og vasket i skapet eller kommoden, får en god varm vask og lufttørker også.
Forhindre Teppebiller Trinn 4
Forhindre Teppebiller Trinn 4

Trinn 4. Rens søppelbøttene

Hver gang du tar ut søppelet, tørker du innsiden av søppelbøttelokket med en desinfeksjonsserviett. En eller to ganger i året sprayer du søppelkassene innvendig og utvendig med en blanding av 1 spiseskje (14,8 ml) blekemiddel og 249 gram (709,8 ml) vann, skyll boksene grundig med en slange og tørk dem tørke med et håndkle eller et papirhåndkle.

Forhindre Teppebiller Trinn 5
Forhindre Teppebiller Trinn 5

Trinn 5. Fjern døde insekter fra sprekker

Vær konstant på utkikk etter døde insekter i sprekker på veggene og gulvet i hjemmet ditt. Prøv å fjerne døde insekter ved å støvsuge dem eller plukke dem opp med et papirhåndkle. Sprekker er et av de mer subtile oppholdsrommene som teppebiller kan trives i.

Forhindre Teppebiller Trinn 6
Forhindre Teppebiller Trinn 6

Trinn 6. Velg syntetiske materialer fremfor organiske stoffer når det er mulig

Få produkter laget av syntetiske fibre i stedet for naturlige så ofte du kan. Teppebiller lever ikke av syntetisk stoff. Husk dette når du kjøper møbler, tepper og tepper.

Teppebiller liker spesielt ull. Ull inneholder keratin, som teppebiller spiser

Forhindre Teppebiller Trinn 7
Forhindre Teppebiller Trinn 7

Trinn 7. Doner gamle klær i stedet for å oppbevare dem i flere måneder eller år om gangen

Jo lenger du holder stoff foldet på en kompakt måte på et mørkt, skjult sted, desto mer sannsynlig er det at teppebiller kommer til dem. Dette er den typen miljø de foretrekker. Unngå å oppbevare plagg, sengetøy, ulltepper eller polstrede møbler. I stedet, hvis du ikke har brukt elementene de siste seks månedene eller så, kan du vurdere å levere dem til donasjon.

Metode 2 av 3: Blokkering av oppføring

Forhindre teppebiller Trinn 8
Forhindre teppebiller Trinn 8

Trinn 1. Oppbevar tekstiler i tett forseglet plast

Spesielt hvis skapet ditt ofte går urørt og ser lite sollys, velger du å legge mindre brukte klær i tett forseglede plastposer. Bruk av plastposer reduserer sjansene for å tiltrekke deg teppebiller ved å lage en barriere.

Forhindre Teppebiller Trinn 9
Forhindre Teppebiller Trinn 9

Trinn 2. Oppbevar stoffet i et cedertrekket bryst eller et skap

I utgangspunktet bidrar oljene i sedertre til å avskrekke teppebiller. Dessverre kan dette bare tjene som et forebyggende verktøy i noen år fordi treet vil tørke ut og ikke lenger være like kraftig. Dette er en god kortsiktig handling å ta, og er mest effektiv når brystet eller skapet har evnen til å bli forseglet godt.

  • Du kan også henge klærne dine på sedertrehengere for å motvirke teppebiller.
  • Andre sedertreprodukter som sedertreoljer, chips og frastøtende kuler kan også være fordelaktige, men er vanligvis bare effektive med å drepe eller avskrekke larver.
Forhindre teppebilletrinn 10
Forhindre teppebilletrinn 10

Trinn 3. Tett hull og sprekker i oppbevaringsbeholdere

Sørg for at det du bruker til å lagre klærne, ikke har noen åpninger, enten du bruker plastposer, plagg, poser eller esker. Dekk sprekker, rifter og hull med en slitesterk tape, for eksempel tape.

Forhindre Teppebiller Trinn 11
Forhindre Teppebiller Trinn 11

Trinn 4. Sikre vindusskjermer og ventilasjonsåpninger

Hold alle små innganger til hjemmet ditt så forseglet og sikret som mulig. Reparer eller skift ut eventuelle skadede eller revne skjermer du har, og sørg for at skjermene er laget av et fint maske. Bruk tetning langs ytterkantene av ventilasjonsåpningene for å tette dem godt. Disse sikkerhetstiltakene vil forhindre at biller flyr inn utenfra.

Forhindre Teppebiller Trinn 12
Forhindre Teppebiller Trinn 12

Trinn 5. Heng klebrig flypapir nær vinduer og andre potensielle innganger

Bruk fluepapir i nærheten av døråpninger og vinduskarmer for å fange teppebiller som prøver å komme inn i hjemmet ditt. Billene vil feste seg til papiret og vil dø som et resultat av at de ikke klarer å rømme.

Metode 3 av 3: Inspeksjon og utryddelse

Forhindre Teppebiller Trinn 13
Forhindre Teppebiller Trinn 13

Trinn 1. Inspiser mørke, bortgjemte områder av hjemmet ditt for smeltet skinn

Hvis du er mistenksom eller bare vil være proaktiv, søker du gjennom avføringsområder som er sjelden opplyste, mindre trafikkerte i hjemmet ditt, og viktigst av alt, smeltede larveskinn. Larver er vanligvis de som forårsaker mest skade, og smeltet skinn, som kan identifiseres med sin gjennomsiktige gylne farge og insektlignende form, er et sterkt tegn på at de er tilstede.

Forhindre Teppebiller Trinn 14
Forhindre Teppebiller Trinn 14

Trinn 2. Kast tungt angrepne gjenstander

Hvis du kan skilles fra elementene som nettopp var infisert, er det sannsynligvis best å gjøre det. Ved å beholde en gjenstand som tidligere var sterkt angrepet, risikerer du å gjeninnføre eventuelle teppebiller på teppet og klærne.

Forhindre teppebilletrinn 15
Forhindre teppebilletrinn 15

Trinn 3. Spray eller støv teppet og møblene med et insektmiddel

Det er mange forskjellige typer teppebehandlingsprodukter du kan kjøpe. Sørg for at spray eller støv du bruker er for å drepe teppebiller spesielt, og sjekk etiketten til kjemiske insektmidler for å sikre at produktet inneholder klorpyrifos, bendiokarb og alletrin for å sikre utryddelse.

  • Kjemiske insektmidler kan være skadelige for andre dyr, så hvis du har kjæledyr, må du sørge for å sikre dem på et sted borte fra der insektmidlet sprøytes eller støves.
  • Spred borsyre over teppet og polstrede møbler, og sørg for å støvsuge det innen to timer etter at du la det ned. Selv om det er dødelig for biller, er borsyre ikke kraftig nok til å skade mennesker.
  • Dehydrere teppebiller med diatoméjord. Dryss kiselgur på kjæledyrsenger og på baksiden av skap og skap. Det er trygt for kjæledyr og mennesker, men du må bruke åndedrettsvern eller maske mens du søker for å unngå at du inhalerer partiklene.
  • Mange vanlige husholdningsvernmidler som dreper maur og kakerlakker vil også drepe teppebiller, eller bare begrense mattilførselen. Spray produktet i hjørner av skap, på vindusrammer og i eventuelle sprekker som potensielt kan inneholde teppebiller.
Forhindre teppebilletrinn 16
Forhindre teppebilletrinn 16

Trinn 4. Oppbevar klær og tekstiler med harpiksstrimler eller møllavstøtende

Fordi harpiksstrimler inneholder en aktiv ingrediens som kalles diklorvos, er de effektive for å beskytte stoffene dine over lengre tid. Damp av møllavvisende stoff er dødelig for stoffskadegjørere hvis de holdes ved høye konsentrasjoner i lengre tid. Oppbevar harpiksstrimlene eller møllavstøtningen i en tett lukket beholder sammen med klærne i to til tre uker for best resultat.

Tips

  • Små, uregelmessig formede hull i klesplaggene, spesielt rundt kragen, er vanligvis en indikasjon på angrep av teppebille.
  • Teppebiller legger ofte egg i områder der døde insekter har en tendens til å bli funnet, for eksempel langs kantene på tepper eller under hodegjerder, eller i lo som samler seg i luftkanaler. Mål disse områdene.
  • Frys ned mindre angrepne ting, for eksempel utstoppede dyr, som ikke kan vaskes i maskin. Legg varen i en plastpose, klem ut luften og forsegl tett. Plasser varen i fryseren i to til tre dager, fjern posen og vent til den er tint for å fjerne varen fra posen.

Advarsler

  • Mange møll- og billeavvisende midler er giftige og kan forårsake irritasjon eller sykdom ved innånding. Følg instruksjonene på emballasjen nøye.
  • Noen røde fargestoffer som brukes i tepper og tepper kan beise eller endre farge når de utsettes for visse insektmidler. Hvis du planlegger å bruke et insektmiddel på et teppe eller teppe, må du først teste et lite synlig område for å være sikker på at insektmidlet ikke vil endre fargen på teppet eller teppet.
  • Når du kjøper harpiksstrimler for å ha på deg klærne, må du kontrollere at etiketten sier at det er trygt å bruke inne i hjemmet.
  • Ikke bruk møllkontrollprodukter direkte på stoff. Mange former for møllavstøtende kan potensielt skade stoff og plast. For å unngå ødeleggelse av klærne, fest møllkuler i en gammel sokk eller spraypapir med møllavvisende middel før du legger den i oppbevaringsbeholderen.

Anbefalt: